• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ekonomik olarak gecinmek zor

o parayı beğenmeyenler ne ile geçiniyor acaba merak ettim , az maaş bile olsa çalışmak bir insana olumlu katkıda bulunur , iş alanında kendini geliştirirsin, bir çevre edinirsin kendine yeni kapılar açarsın .... beğenmeyip evde oturup ne katkı sağlıyor hayatına veya cv 'ne :) boşverin onları çalışmak güzeldir :KK70:
Olaya evde oturma diye bakarsak bence doğru bir bakış açısı olmaz. Çalışmadığım dönemde sadece evde oturmuyordum kurslara gidiyordum yeni şeyler öğreniyordum. Örgüye başladım mesela o dönem.
Kaldı ki evde olmak da baya zor. Sürekli aynı şeyleri yapıyorsun bir de yaptığın nankör. Mutfağı topluyorsun beş dk sonra yine dağılıyor

Başka konuya yazdım buraya da yazayım

Kime oy vermiştiniz? Neyse ne gerçi.. buraya yazmak hiçbir işe yaramıyor tepkinizi sandıkta gösterin
Ben size katılıyorum. Siyasi yorum sayılıyor düzgünce cevap yazamıyorum ama durumdan sorumlu olanlar şu anki yapının oluşum aşamalarında benzer kişileri destekleyen gruplar.

Evli adı üstünde yani bu kadının bir de eşi var. Her şeyi tek başına yüklenmiyor.
Bir kişinin çalışıp, bir kişinin de ev işi yapması gayet adil bir durum.tersi durumda da adil.bir taraf çalışmıyorsa neden ev işlerinde paylaşım yapılsın ki.asıl.bur durum adaletsiz.

Bir kişinin çalışıp, bir kişinin de ev işi yapması gayet adil bir durum.tersi durumda da adil.bir taraf çalışmıyorsa neden ev işlerinde paylaşım yapılsın ki.asıl.bur durum adaletsiz.
Kadın evde diye yan gelip yatıyor diye düşünüyorsan yanılıyorsun. Eşit dağılım olmaz belki ama bütün her iş kadına da yüklenmez

Olaya evde oturma diye bakarsak bence doğru bir bakış açısı olmaz. Çalışmadığım dönemde sadece evde oturmuyordum kurslara gidiyordum yeni şeyler öğreniyordum. Örgüye başladım mesela o dönem.
Kaldı ki evde olmak da baya zor. Sürekli aynı şeyleri yapıyorsun bir de yaptığın nankör. Mutfağı topluyorsun beş dk sonra yine dağılıyor
Eee dışarı işi nankör değil mi ? Hergün hergün orada da aynı işi yapıyorsun.bir gün yaptık 3 gün yapmayalım diyebiliyor muyuz ? Ee ebir meslekte hergün aynı şeyler yapılır zaten.ne savunma yapsanız hiçbiri mantıklı değil açıkçası.örgü mörgü, kurs karın doyurmuyor.nedir bu poliyannacılık anlamıyorum.5 sene sonra sonra bir işe gireceğim deseniz cv ye çalışmadım ama örgü ördüm, kursa gittim siz beni boş beleş ev hanımı mı sandınız hahayttt yazarsınız artık.kendi kendinizi oyalamak için yaptığınız şeyler sadece kendinizi ilgilendiriyor ne yazık ki.nedir bu iyimser olma ve hayatın gerçeklerinden kaçma çabası hiç anlam veremiyorum.benim annem de çalışmıyor ama en azından kendini avutmak için yaptığı şeyleri de abarta abarta anlatmıyor.ne yapayım ben de kendimi eyliyorum falan diyor.vakın işsiz olmanız beni ilgilendirmiyor.sizi zor durumlarda geçindirecek olan da ben değilim ama dediğim gibi işverenlere örgü ördüm kusa gittim diye savunma yapamazsınız.neden vaktimi kendimi eylemek yerine herkes için geçerli olan bir kariyer için harcamayayım ki.üstelik para da veriyorlar.dandik kurslara gideceğinize okul okuyun mesela.kazanmak hiç bu günlerdeki kadar kolay olmamıştı.belki bir gün işe yarar.

Boşverin içten içe kendileri de biliyorlar durumlarını da bu kadar savunmaya geçiyorlar.bu dünyada da kusura bakmasınlar maddiyattan önemli bir şey kalmadı.dediğin gibi çalışanlar hiçbir zaman çoluğa çocuğa karışmayıp, çöp evde oturuyor sanki.dediğim gibi senelerce işsiz kaldım.temizlik yaptım.bir gün bile aman da ne çok işe yarıyorum ailemin konforunu, temizliğiniz sağlıyorum diyemedim.nedir bu savunma merakı kendi durumunu anlamıyorum. Rahmetli ATATÜRK bu kadar dünyayı kurtardığını sanan evde temizlik yapan kadını görse boşuna bize bu hakları vermeye uğraşmazdı heralde.bu mu olmalı yani bizim kadınımızın ölümüne savunduğu durum ev hanımı olmak mı yani ? Adam bu sayfaları okusa mexarında ters döner heralde.övündüğü türk kadınının ev hanımı olma savunması.... bakın iranda, filistinde , suriyede herkes zorunlu ev hanımı.ne kadar gelişmiş milletler gerçekten.irandakiler çalışacağım diye can veriyor, bizimkiler çalışmak iyidir diyene saldırıyor.hakkımız iran olmakmış meğer.
Ferhans tüm kavramların o kadar karışmış ki, akım diyeceğine hep 💩 diyorsun. İşsizlik oranlarından haberin var mı?
Yada kreş fiyatlarından?
Bakıcı ücretlerinden?
Desteği olmayan kadın nasıl çalışsın? Çoğu kreş asgari ücretten daha yüksek fiyat istiyorlar.
Ayrıca çalışsa dahi çocuk hasta olunca izin almak zorunda. Herkes devlet memuru değil. Çoğu firma küçük çocuğu olan kadın tercih etmiyor. Yada doğum izni o kadar kısıtlı ki iki sene ayrı kalan nasıl geri dönecek işe? Ülke şartlarından bu kadar bihaber olman
Bu kadar düşünmeyen bir insan olmayı nasıl başardın

Kuzum bunu diyen benim reel hayatımda da kişiler var
Misal arkadaş dedi ki
15-20k maaş alsam çalışırım yorulduğuma değer ama 6-7 bin kazanmak zor değil ki niye çalışayım enerji harcayayım dedi bildiğin
Öyle diyenin vardır ek geliri diye düşünüyorum ben hep
oturdugu yerden 6 7 bi kazanabiliyomuymuş?

Evet hayat hiç bu kadar pahalı olmamıştı fakat bu yollardaki aşırı lüks arabaları nasıl alıyor bu millet eşimle sürekli bunu konuşuyoruz yolda giderken birde içlerinde genç ve bayan sürücüler hani vallahi ne iş yapıyorlar artık anlamıyorum yaaa... karar verdim çoğu ya kaçakçılık ,kötü yol yada fuhuş yapıyor sanırım...bizim o arabaları almamız mümkün değil...🤔🤔🤔
Aslında burada sorgulanması gereken o arabaların sahiplerinin ülke nüfusunun yüzde kaçına denk geldiğidir.

Maddi durumum çok çok iyi olsa sanırım çalışmazdım 🤷‍♀️ onun dışında çalışmak bana iyi geliyor o yüzden çalışıyorum biraz da maddi kaygı
çalismak bana iyi geliyor diyen insan çok para kazansa bile evde oturamaz.
ben çok severim çalismayi 6.5 senedir evdeyim ve hiç iyi değil.
sürekli kendini oyalayacak bir şey bulmaya çalısmak çok zor evde ya.

Çalışan kadınların çoğu da ayrıca ev hanımı kadınlarımız bıkmış durumda hem çalışip hem eve gelince evdeki aç ahalinin karnını mı doyusunlar bilemiyorlar..
Bu konu biraz kişisel.eee ailesini ona göre eğitecek ya da yapmayacak.bakın, ev ahalisine size ev işlerinde yardım ettirecek kadar sözünüz geçmiyorsa ya da güvenemiyorsanız.işsiz kalıp hayatınızın sonuna kadar kendinizi onların merhametine nasıl bırakacaksınız ?. Sırf bana saygı duymayan, işten sonra benim elime yemek için bakan kişilere, rahat rahat yemek yapamıyorum diye işimden olacağım öyle mi ?
Neden bu durumu sadece kadıar düşünüyor da erkeklerin hiçbir koşulda işi bırakmak aklının ucundan bile geçemiyor.çalışmak istemeyen çalışmasın banane de yok yemek yapamıyoarmış yok aile yardım etmiyormuşmuş. S.rim öyle hanzo aileyi de işimi bırakmam.verin o zaman kadınlı erkekli 40,50 lira yemek şirketiyle anlaşın.böyle bahane mi olur ?

çalismak bana iyi geliyor diyen insan çok para kazansa bile evde oturamaz.
ben çok severim çalismayi 6.5 senedir evdeyim ve hiç iyi değil.
sürekli kendini oyalayacak bir şey bulmaya çalısmak çok zor evde ya.

Kendimi kandırıyorum o zaman :D doğum sonrası evde kaldım 2 yıl o süreç beni baya zorladı haklısın sanırım

İlk yorumunuza yazmıştım ben. İlk yorumda devlet ayıbı vesaire demediniz biliyorsunuz. Üslubunuz böyle belki bilmiyorm ama ilk yorumda ev hanımligi geri kafalı gibi. geride kalmak gibi görünüyor halbuki geçen yüzyılda bir nesli ev hanımları yetiştirdi. Şu anda çalışmak kolay veya size kolay olabilir ne mutlu size.ama konuşurken daha dikkatli olun derim. Mutluluklar dilerim size
Ilk mesajda bile o şekilde yazdım.kontrol edebilirsiniz.ve evet kadınların çalışması her ülkede ve yörede gelişmişliğin en önemli göstergesidir.

İlk yorumunuza yazmıştım ben. İlk yorumda devlet ayıbı vesaire demediniz biliyorsunuz. Üslubunuz böyle belki bilmiyorm ama ilk yorumda ev hanımligi geri kafalı gibi. geride kalmak gibi görünüyor halbuki geçen yüzyılda bir nesli ev hanımları yetiştirdi. Şu anda çalışmak kolay veya size kolay olabilir ne mutlu size.ama konuşurken daha dikkatli olun derim. Mutluluklar dilerim size
Ilk mesajda bile o şekilde yazdım.kontrol edebilirsiniz.ve evet kadınların çalışması her ülkede ve yörede gelişmişliğin en önemli göstergesidir.

Aynı mesajı neden birden fazla yazıyorsun ki.

Bizim ülkede bildiğiniz üzere bir erkekle (sevdiği adam diyelim de mâlum sitede popüler ) yaşamak için koşa koşa okulunu, işini mümkünse değiştiren, mümkün değilse de bırakıp giden kadın hikayeleri meşhurdur. Ama bir tane erkek versiyonu bile belki görülmemiştir bu hikayelerin.
Eee bana şimdi sevdiğim adam, aile olma isteğiyle falan gelecekler olacaktır. Herlade bir kadınlar seviyor heralde bizim ülkede.hiç sevdiği kadın(!) için işini okulunu, memleketini değiştiren erkek yok.sadece kadınlar seviyor ve aile kurmak istiyor anlaşılan.gram ilerleme yok ya ülkede yıllardır.

Back