Evet Türkiye olarak tüm ülkelerden gerideyiz sanırım yorumu yapana göre. Çalışan bazı bayanlar baya üstün görüyor kendini,bu yorumdan yola çıkarak diyorum bunu. Üstün görmek için bence bir başarı olması lazım, zira şu an çoğu kadın çalışıyor zaten . Yinede yaptığı yoruma bir ev hanımı olarak çok kızdım.
Ben sizin tepki gösterdiğiniz kişinin ne demek istediğini çok iyi anladım ...
Ev hanımı ya da çalışan kadın olmak bir tercihtir.En azından öyle imiş gibi görünür.
Ama bu tercih olmamalı ki herkes çalışma hayatında aktif olarak bulunsun hayat ev işleri-çocuk bakımı-alışveriş ve konu komşu gezmesinden ibaret değil çünkü.. (Ev hanımlarının çoğunun hayatı bunlardan ibaret ufak bir kısmı evde de birşeyler üretip aynı zamanda kazanç sağlıyor ama onlar küçük bir kısım)
Aileden gelen bir birikim yoksa çalışmak bence kişinin öz güveni ve geleceğinin garantisi için bir seçenek olmamalı ve herkes çalışıp kendi kazancını sağlamalı.
Hayatın ne getireceğini kimse bilemez babadan zenginde olsam çalışırdım , eşime de güvenemezdim her an herşey olabilir ölebilir-işsiz kalabilir-kendi işi ise batabilir-sağlık sorunları olupta çalışamayabilir ya da ilişkimiz son bulabilir.
Birde eğitim almadım,babam yada kocam izin vermedi bahanesi ile çalışmayanları da anlayamıyorum, herkesin kendi becerisine göre yapacağı bir iş elbet vardır ve çalışmak için kimseden izin almanıza da , yüksek eğitim almanıza da gerek yok bence.Burdada ne yazıkki orta doğu kırması ülkemde bu dediklerimi toplumun her köşesinde uygulamak zor ama imkansızda değil.
Kendi paramı kazanmak, kimseye minnet etmemek ve paramı istediğim gibi harcamanın lüksünü bana hiçbirşey veremez.
Birde bir arkadaş her çalışanın evde yardımcısı var sanıyor sanırım, ufak bir kısım yardımcı alabiliyor onlarında maddi durumları daha iyi olduğu için kazançlarını buna harcayabiliyorlar.
Çalıştığımızın karşılığı olan kazançlar evin-çocuğumuzun ve kendimizin ihtiyaçlarına gidiyor.O nedenle evin tüm sorumluluğu da yine bizde yani evde olan bir bayan güne yayıp yapıyorsa yemeği temizliği biz kısıtlı zamanda daha pratik bir şekilde yapıyoruz ama 2 kat emek verip , 2 kat yorgunluk yaşıyoruz. Aktif çalışma hayatının stresi de cabası.
Çocuk konusunda da maddi durumu elveren bir süre ara verebilir çalışmaya ama ben ve benim gibiler (imkanı olmayan) yasal izinler bitince işe geri dönüyoruz aile büyükleri bakıcılar ve kreş ekseninde bir şekilde okul çağına geliyor çocuklarımız , bu onların hayatından çalmak değil onların geleceğini şekillendirmek onlara iyi imkanlar sunmak için çalışıyoruz ,yeterki kalan zamanda kaliteli birliktelikler geçirelim bu yeterli oluyor.