- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.357
- 798
Bizleri eğitimsiz bilgisiz devamlı ev işi yapan insanlar sanmayın. Benim 2 dil bilen çalışmayan arkadaşım var. Kendi tercihi sorgulamak kime düşer?eşim de kamuda bazı günler oturup oturup geliyor işten. Bazı günler ölesiye çalışıyor. Ama market çalışanı devamlı durmaksızın çalışıyor . Meslekleri ya da meslek yapmamayı kıyaslamak doğru mu? Kulak çöpüyle cam temizlemeyin o zaman demek basbayağı ev kadınlarına laf sokmak. Evin de her gün yardımcı olan ev kadını da var geçinemeyen evde yaprak içli köfte vs yapan satan da var. Çalışanların rahatı da var aile eş vs den dolayı hayatı zindan olanı da var. Kadınlar bireysel değerlendirilmeli . Çalışan çalışmayan eğitimli eğitimsiz olarak değil.girmesin efendim. insan çalışmayınca evde detaya girmek zorunda, cam aralarını kulak çöpüyle temizlemek zorunda mı? insanların kendi kendilerine iş çıkarması ev hanımlığının zor olduğu anlamına gelmiyor.
öğretmen değilim. kamuda uzmanım ben. benimle ilgili hiçbir tahmininiz tutmuyor ne yazık ki.
Elyaf yorganımın biri eskidi yıkadım içini çıkardım. Minder yaptım minder kılıfına koyup. Attım arabanın bagajına . Piknik park vs de kullanacağım. Mutfak duvarını sileceğim bugün. Kadın olmuş 400 TL. Ondan tasarruf edip 200 TL ye pazar günü çocuğa özel ders aldıracağım. Gelecek üniversite öğrencisi için kek yapacağım cumartesi akşamı ayrıca sigara böreği. İkramsız oluyor mu? Ben daha hakkıyla ev kadınlığını yapan kadınlardan değilim. O kadar çalışanları üretenleri beceriklileri var ki şaşarsınız.
Ev kadınlarının yüzde doksanının çocuğu var olmayanların da yakında olur. Gene de saat 10 da tüm ev işleri bitemez mümkün değil.Kadin cocuk kismini cikartmiş sadece ev temizliği olarak uzun surmuyor demiş orda hakli bencesadece ev temizliği kismi cocukta yoksa uzatarak yapilmazsa hemen biten bir şey. Kişlik hazirlamayi ben bilmiyorum zaten, ütüyü giyecegim zaman yapiyorum, eşim de kendi utusunu yapiyor.
Yemek olarakta cesit cesit şey yapmam 1 çesit yormayan sebzeli, etli bir ana yemek yaparim yanina bazen bir corba salata bitti.
Gunun çoğu bana kaliyor ister resim ciziyorum, ister film izliyorum, kitap okuyorum ister boş boş duruyorum. Arada dilimi unutmamak için o dilde bir şeyler bakiniyorum, spor yapiyorum..
Cocuksuz evde cidden koca gun koşulacak yorulacak bir şey olmuyor bence.
Yoo geliyor. Sizde çalışırken 150 kilodan saçma şekilde salça yapmasaydınız mesela. O zaman çalışmak daha zor demezdiniz. Kendinizi paralarsanız hem iş gem ev hem kışlık yapayım diye sonra tabi ah yorgunum vah yorgunuöinsanların kendi kendilerine iş çıkarması ev hanımlığının zor olduğu anlamına gelmiyor
Eğer bitiyorsa çok net üstünkörü yapmıştır o kişi. Sabah kalkmış, kahvaltı hazırlamış, yolcu etmiş, temizlik yapmış. 10 olmadan bitmiş he mi? Ya da temizlik anlayışımız bir değil kesinlikleEv kadınlarının yüzde doksanının çocuğu var olmayanların da yakında olur. Gene de saat 10 da tüm ev işleri bitemez mümkün değil.
Ne güzel yazmışsınız. Evet hepimizin derdi geçim ve dünya insanı eğitimli çocuklar yetiştirmek varsa evladımız. Zaten geçinemeyen kadın çalışmalı. Orası ayrı konu bir engeli yoksa bakıma muhtaç engelli çocuk bebek yaşlı vs.
Benim robot süpürgem de var şu an salonu süpürüyor şu saate 3 oda zor temizledim bir de çorba yaptım. Daha tonla iş var. Kendim de diğer süpürgeyle süpürdüğüm halde yetişmiyor. Dün süpürdüğüm koridor gene kıl toz içinde. Eşim sabah patates kızarttı Ocak yağ içinde temizlenecek o da. Ben titiz bir kadın da değilim ama saat 10 da hiç işim bitmedi. Ha evi salarsam bugün oturayım yada dışarı çıkayım diye 2 gün de çöp eve dönüyor elimi çeksem.Eğer bitiyorsa çok net üstünkörü yapmıştır o kişi. Sabah kalkmış, kahvaltı hazırlamış, yolcu etmiş, temizlik yapmış. 10 olmadan bitmiş he mi? Ya da temizlik anlayışımız bir değil kesinlikle
Ev hanımı eşittir ezik, cahil vir tip galiba gözlerinde. Ne diyeyim bilemedim ki. Ben doktor unvanı almak üzere olan akadeöik makaleleri olan 1 dili advanced diğer 2 dili orta seviye bilen bir ev hanımıyım. Bebeğimi büyütmek için kendim tercig ettim.Benim robot süpürgem de var şu an salonu süpürüyor şu saate 3 oda zor temizledim bir de çorba yaptım. Daha tonla iş var. Kendim de diğer süpürgeyle süpürdüğüm halde yetişmiyor. Dün süpürdüğüm koridor gene kıl toz içinde. Eşim sabah patates kızarttı Ocak yağ içinde temizlenecek o da. Ben titiz bir kadın da değilim ama saat 10 da hiç işim bitmedi. Ha evi salarsam bugün oturayım yada dışarı çıkayım diye 2 gün de çöp eve dönüyor elimi çeksem.
ev içi emeğin hiçbir değeri yok, burda kadınlar bile domestik çalışmayı küçümsüyorsa gerisini siz düşünün. pandemide işler değişir, insanlar kadınların emeğinin kıymetini anlar diye düşünmüştüm. Yasaklarda eve bakıcı kız, temizlikçi kadın, anneanne babaanne gelemeyince, bebe kreşe okula gidemeyince evde mecburen anne babanın üstüne kaldı. Eee yani çocuğu olanlar evden çalışamadı doğru düzgn, hiçbir işe yetişemedi. Diyeceğim o ki her üretken çalışanın arkasında evde birden fazla kadın var, eş olabilir, anne/KV var, bakıcı kız var, temizlikçi abla var... Dolaylı yoldan olsa da direkt yoldan olsa da dünya ekonomisini kadınlar çeviriyor.
Eve gelince sıcak yemeği, temiz evi ben çok takdir ederim çünkü kendim yapmıyorum :))) Takdir etmeyen de eşşektir, işten eve yorgun gelip aç karnına yemekle uğraşmak korkunç.
Domestik emeğin hiçbir değeri yok egrçekten yıllarca yapıyorsun teşekkür eden olmuyor, 1 gün yapmasan da evdekiler yemek nerde diyorKimseye yaranamıyorsun o yüzden ben tercih etmiyorum. Diyeceğim o ki kadın ne iş yaparsa yapsın mutlaka çalışıyor, üretiyor, değeri bilinsin bilinmesin kadınlar giderse bu dünya biter.
Ev kadınlarının yüzde doksanının çocuğu var olmayanların da yakında olur. Gene de saat 10 da tüm ev işleri bitemez mümkün değil.
Emekli de olamıyorsun miss. Hasta hasta bile bir şeyler yapıyorsun. Beyin ameliyatım sonrası mecburluktan ev temizledim 15 gün sonra . Yemek yaptım.1.5 ay sonra korka korka araba kullanıp çocuğu okula götürdüm. 5 dakikalık yolu 25 dakika da gittim insanları riske atmayayım diye. Geçen hafta hasta bir teyze çorba yapmak isterken düştü vefat etti 2 gün sonra. Kadın dinlenemiyor anca mezarda zengin değilsekev içi emeğin hiçbir değeri yok, burda kadınlar bile domestik çalışmayı küçümsüyorsa gerisini siz düşünün. pandemide işler değişir, insanlar kadınların emeğinin kıymetini anlar diye düşünmüştüm. Yasaklarda eve bakıcı kız, temizlikçi kadın, anneanne babaanne gelemeyince, bebe kreşe okula gidemeyince evde mecburen anne babanın üstüne kaldı. Eee yani çocuğu olanlar evden çalışamadı doğru düzgn, hiçbir işe yetişemedi. Diyeceğim o ki her üretken çalışanın arkasında evde birden fazla kadın var, eş olabilir, anne/KV var, bakıcı kız var, temizlikçi abla var... Dolaylı yoldan olsa da direkt yoldan olsa da dünya ekonomisini kadınlar çeviriyor.
Eve gelince sıcak yemeği, temiz evi ben çok takdir ederim çünkü kendim yapmıyorum :))) Takdir etmeyen de eşşektir, işten eve yorgun gelip aç karnına yemekle uğraşmak korkunç.
Domestik emeğin hiçbir değeri yok egrçekten yıllarca yapıyorsun teşekkür eden olmuyor, 1 gün yapmasan da evdekiler yemek nerde diyorKimseye yaranamıyorsun o yüzden ben tercih etmiyorum. Diyeceğim o ki kadın ne iş yaparsa yapsın mutlaka çalışıyor, üretiyor, değeri bilinsin bilinmesin kadınlar giderse bu dünya biter.
Bize düzenli yardımcı geliyor 2 haftada 1. Sabah 9 akşam 18 anca bitiriyor. Daha da yetişmeyen şeyler var yani. Ütü dolap içi vs yok içinde. Kimdi hatırlamıyorum ama 10a kadar ev işini bitiren üye lütfen sırrını söylesin. Böylece bizim yardımcı günde 3 4 eve giderek daha fazla para kazanabilirO da doğru ben gibi cocuksuz durmuyor millet.
Bi de bizim ev kutu gibi minnacik, o yuzden bitiyor herhalde.
Gençsin daha ev küçük çocuk yok keyfine bak. Ben de aynını yapardım .O da doğru ben gibi cocuksuz durmuyor millet.
Bi de bizim ev kutu gibi minnacik, o yuzden bitiyor herhalde.
Çok tatlısın senEv işi yapılınca takdir edilmiyorsun o yüzden ev işi yapmıyorum ne güzel.bir cümle Kız sen evlenince doğurunca mecbur yapacaksın her şeyi
Bize düzenli yardımcı geliyor 2 haftada 1. Sabah 9 akşam 18 anca bitiriyor. Daha da yetişmeyen şeyler var yani. Ütü dolap içi vs yok içinde. Kimdi hatırlamıyorum ama 10a kadar ev işini bitiren üye lütfen sırrını söylesin. Böylece bizim yardımcı günde 3 4 eve giderek daha fazla para kazanabilir
Ben hergun ev supuruyorum diyince psikoloğa git diyen herhaltbilenkologlar vardiBenim robot süpürgem de var şu an salonu süpürüyor şu saate 3 oda zor temizledim bir de çorba yaptım. Daha tonla iş var. Kendim de diğer süpürgeyle süpürdüğüm halde yetişmiyor. Dün süpürdüğüm koridor gene kıl toz içinde. Eşim sabah patates kızarttı Ocak yağ içinde temizlenecek o da. Ben titiz bir kadın da değilim ama saat 10 da hiç işim bitmedi. Ha evi salarsam bugün oturayım yada dışarı çıkayım diye 2 gün de çöp eve dönüyor elimi çeksem.
Heryer ayniİstanbulda 2 torba 300tl ye dolmuyor malesef
Allah gönlüne göre versin❤Yapmicam kız tembelim ben bakıcı, ev çalışanı tutucam
Koyu renk çoğu mobilyam 2 gün silmesem üstüne beni sil bile yazılabiliyor tozdanBen hergun ev supuruyorum diyince psikoloğa git diyen herhaltbilenkologlar vardi
Evet 1 gün atlasan diğer güne heryer kil toz. Anlamıyorum bende. Ülke kirli herhalde. Cadde üstü de aynı ara sokak da aynı toz.
Titizlik hastalık değil ki bu. Göz görüyor gönül dayanmıyor yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?