- 16 Mayıs 2014
- 4.519
- 4.897
- 133
Valla yazmıyım yazmıyım dedim ama böyle iddialı mesajlarınızdan sonra eski konularınıza baktım. Çocuğunuz küçükken açtığınız konuda kızınızı bırakıp işe dönmek istemediğinizi, evde oturup çocuğunuzu büyütmek istediğinizi ama mecburiyetten işe gittiğinizi yazmışsınız.sürekli yorumlarınza denk geldiğim için yazmak istedim. hanımefendi belli siz ev hanımısınız. çalışmak maddi manevi kişiye ve ailesine iyi gelen birşey. anlayamazsınız
ayrıca geçen neslin yetiştirdiği çocukların 100de sekseni yaralı bence. travmalarımız var. evde oturup bir kitap okuyanmı vardı hepsi altın günü geziyordu. akşama kadar temiz evi temizle. kocanın hizmetçiliğini yap gün sonunda da sen zaten çalışmıyorsun ki akşama kadar ne yaptın ki diye etiketleniyorsunuz. bu hayat mı güzel gerçekten
Bu yüzden eski tişort vs leri pijama yapmaya devammPijama alacaktım eşim halen LCW’yi ucuz sanıyor, ordan bak dedi. LCW Dream markası yaptı, evet güzel de pijamalar ama 349’dan başlıyorüç takım alsan 1000 tl. Pijama yav bir de Oysho falan değil. Ev giyimine verdiğim paraya çok acıyorum.
O da günlük işler içindeKimse günlük işlerini sayarken Kk.da geçirdiği vakitten bahsetmemiş
Lc kesinlikle ucuz değilPijama alacaktım eşim halen LCW’yi ucuz sanıyor, ordan bak dedi. LCW Dream markası yaptı, evet güzel de pijamalar ama 349’dan başlıyorüç takım alsan 1000 tl. Pijama yav bir de Oysho falan değil. Ev giyimine verdiğim paraya çok acıyorum.
Valla yazmıyım yazmıyım dedim ama böyle iddialı mesajlarınızdan sonra eski konularınıza baktım. Çocuğunuz küçükken açtığınız konuda kızınızı bırakıp işe dönmek istemediğinizi, evde oturup çocuğunuzu büyütmek istediğinizi ama mecburiyetten işe gittiğinizi yazmışsınız.
Çalışmak istemediğinizi de üstüne basa basa belirtmişsiniz. Şu söylediğinizle eski açtığınız konu ne kadar çelişkili. Maddi manevi kendinizi geliştirmek için değil mecbur olduğunuz için çalışıyorsunuz.
Kıyaslama yanlış bence,çalışan kadınlar tüm ev işi çocuk vs ek olarak çalışıyor yani ek olarak fazladan bi şey yapılıyorsa tabi ki daha çok yorulunur,ha bu demek değildir ki kasın çalışacak herkesin dinamiği Farklı ihtiyacım yoksa neden çalışayım,hayat herkes için eşit ve adil değil sonuçta..10 yıllık memurum aileye yap kocaya yap derken kendime bi araba bile alamadım sabah 6 da kalk otobüsle çocuğu bırak ordan tekrar işe,büyüğü okuldan gelsin tekrar al ikisini otobüsle eve dön evde yemek çamaşır bulaşık büyüğün ödevi küçüğün ilgilenmesi derken hiçbir ev kadını benden çok yorulamaz çoğu komşum arkadaşım kendi sölüyor basıl arabasız götür getir yapıyorsun Nasıl dayanıyorsun bu tempoya burada eş nerde diyeceksiniz gece 10 da geliyor çocuk anlamında bi faydası olmuyor ha tüm bunlara ek yarın yatacak maaşımda eksi 15 bindeyim 3 aydın kendime ayakkabı almayı bekliyorumYoo geliyor. Sizde çalışırken 150 kilodan saçma şekilde salça yapmasaydınız mesela. O zaman çalışmak daha zor demezdiniz. Kendinizi paralarsanız hem iş gem ev hem kışlık yapayım diye sonra tabi ah yorgunum vah yorgunuö
Konu zaten temelde kim daha çok yoruluyor değil. Tabi işten eve gelip yemek yapmak yorucu. Asıl konu çalışan kadınlarımızın evde olanlara toto büyüten kadınlar muamelesi yapması. Eskiden çocuğum yoktu. Şimdi çocuğum oldu. Bu sebeple evi sürekli temiz tutmak zorundayım. Çalışırken haftada 1 süpürürken şimdi hergün çünkü yerlerde gezen bir bebeğim var. Beni çalışmak (öğretmenim) yormadı. Ama ev işi yoruyor. Belki bünye meselesi bilmiyorum. Ev sil süpür toz al dolap içi düzenle vs yapmaktansa ders anlatmayı tercih ederim. Şimdi diyeceksiniz ki çalışırken de bunları yapmıyor muydunuz? Hayır yapmıyordum gerçekten. Zaten sadece haftasonu adamakıllı evde oluyorduk. Boş evin nesini temizleyeyim? Pratik yemekler yapıyordum mesela. Şimdi oğlum için daha sağlıklı beslenmek istiyoruz. Yemeğe ayrı mesai harcıyorum.Kıyaslama yanlış bence,çalışan kadınlar tüm ev işi çocuk vs ek olarak çalışıyor yani ek olarak fazladan bi şey yapılıyorsa tabi ki daha çok yorulunur,ha bu demek değildir ki kasın çalışacak herkesin dinamiği Farklı ihtiyacım yoksa neden çalışayım,hayat herkes için eşit ve adil değil sonuçta..10 yıllık memurum aileye yap kocaya yap derken kendime bi araba bile alamadım sabah 6 da kalk otobüsle çocuğu bırak ordan tekrar işe,büyüğü okuldan gelsin tekrar al ikisini otobüsle eve dön evde yemek çamaşır bulaşık büyüğün ödevi küçüğün ilgilenmesi derken hiçbir ev kadını benden çok yorulamaz çoğu komşum arkadaşım kendi sölüyor basıl arabasız götür getir yapıyorsun Nasıl dayanıyorsun bu tempoya burada eş nerde diyeceksiniz gece 10 da geliyor çocuk anlamında bi faydası olmuyor ha tüm bunlara ek yarın yatacak maaşımda eksi 15 bindeyim 3 aydın kendime ayakkabı almayı bekliyorum
O da günlük işler içinde
İşte çalışmaya başlyınca hem oğlunu hem evini düşünmek zorunda olacağından daha yorucu günler geçireceksin. Ev hanımları sadece bunları düşünüyorlar, dışarının stresi ve bedensel yoegunluğunu yaşamıyorlar.Konu zaten temelde kim daha çok yoruluyor değil. Tabi işten eve gelip yemek yapmak yorucu. Asıl konu çalışan kadınlarımızın evde olanlara toto büyüten kadınlar muamelesi yapması. Eskiden çocuğum yoktu. Şimdi çocuğum oldu. Bu sebeple evi sürekli temiz tutmak zorundayım. Çalışırken haftada 1 süpürürken şimdi hergün çünkü yerlerde gezen bir bebeğim var. Beni çalışmak (öğretmenim) yormadı. Ama ev işi yoruyor. Belki bünye meselesi bilmiyorum. Ev sil süpür toz al dolap içi düzenle vs yapmaktansa ders anlatmayı tercih ederim. Şimdi diyeceksiniz ki çalışırken de bunları yapmıyor muydunuz? Hayır yapmıyordum gerçekten. Zaten sadece haftasonu adamakıllı evde oluyorduk. Boş evin nesini temizleyeyim? Pratik yemekler yapıyordum mesela. Şimdi oğlum için daha sağlıklı beslenmek istiyoruz. Yemeğe ayrı mesai harcıyorum.
Bebek olduğu için bunları yapıyorsunuz diyenlere de zaten ev hanımlarının çoğu bebekli.
ben öyle ediyorum.Bu yüzden eski tişort vs leri pijama yapmaya devamm
ben öyle ediyorum.
eski tshirtler pijama ve altına da pazardan kapri ya da paçası lastikli tayt ya da pamuklu pijama altı alıyorum bitti gitti.
350 tl veremem bir pijamaya
Gelir yüksekse öyle değil. 2 öğretmen tanıdığım var. Birinin eşi işadamı. Çocuk kolejde küçük çocuk bakıcı da ayrıca eve haftada 2 kadın geliyor temizliğe. Bakıcı yemek de yapıyor altında lüks aracı var. Bu kadın yorulur mu? Diğer öğretmen eşinden ayrı kirada yaşıyor çocuk devlet okulunda okula otobüsle geliyor. Anca yetiştiriyor maaşı. Eve kadın asla alamıyor araba alması hayal büyük şehirde. Eşinden 500 tl nafaka alıyor neye yeter? Yemek yapmak zorunda. Yapmayım dışardan yiyeyim deme lüksü çok az. Çocuğunun sağlık sorunu var aylık masraf açan. Yani demem o ki gene diyorum gene diyorum: kişiden kişiye değişir şartlar yorulup yorulmamak vs.İşte çalışmaya başlyınca hem oğlunu hem evini düşünmek zorunda olacağından daha yorucu günler geçireceksin. Ev hanımları sadece bunları düşünüyorlar, dışarının stresi ve bedensel yoegunluğunu yaşamıyorlar.
msj tekrari
Gelir yüksekse öyle değil. 2 öğretmen tanıdığım var. Birinin eşi işadamı. Çocuk kolejde küçük çocuk bakıcı da ayrıca eve haftada 2 kadın geliyor temizliğe. Bakıcı yemek de yapıyor altında lüks aracı var. Bu kadın yorulur mu? Diğer öğretmen eşinden ayrı kirada yaşıyor çocuk devlet okulunda okula otobüsle geliyor. Anca yetiştiriyor maaşı. Eve kadın asla alamıyor araba alması hayal büyük şehirde. Eşinden 500 tl nafaka alıyor neye yeter? Yemek yapmak zorunda. Yapmayım dışardan yiyeyim deme lüksü çok az. Çocuğunun sağlık sorunu var aylık masraf açan. Yani demem o ki gene diyorum gene diyorum: kişiden kişiye değişir şartlar yorulup yorulmamak vs.
Ne alaka? Zengin ev hanımları yok mu, neden örnekleri çalışanlardan verdin şimdi? Zengin ev hanımları dışarıda da çalışmıyor, bu durumda hiççç bir şey yapmamış oluyorlar maddiyata göre düşüneceksekGelir yüksekse öyle değil. 2 öğretmen tanıdığım var. Birinin eşi işadamı. Çocuk kolejde küçük çocuk bakıcı da ayrıca eve haftada 2 kadın geliyor temizliğe. Bakıcı yemek de yapıyor altında lüks aracı var. Bu kadın yorulur mu? Diğer öğretmen eşinden ayrı kirada yaşıyor çocuk devlet okulunda okula otobüsle geliyor. Anca yetiştiriyor maaşı. Eve kadın asla alamıyor araba alması hayal büyük şehirde. Eşinden 500 tl nafaka alıyor neye yeter? Yemek yapmak zorunda. Yapmayım dışardan yiyeyim deme lüksü çok az. Çocuğunun sağlık sorunu var aylık masraf açan. Yani demem o ki gene diyorum gene diyorum: kişiden kişiye değişir şartlar yorulup yorulmamak vs.
Onu da yazdım zaten yukarda. Şartlara göre kişilere göre değişir dedim.Ne alaka? Zengin ev hanımları yok mu, neden örnekleri çalışanlardan verdin şimdi? Zengin ev hanımları dışarıda da çalışmıyor, bu durumda hiççç bir şey yapmamış oluyorlar maddiyata göre düşüneceksek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?