Konudan bağımsız bir şey soracağım sakıncası yoksa ne zamana kadar kendin bakmayı düşünüyorsun. Ben galiba artık yetemiyorum oğlana bütün gün atta diyor.park arkadaş istiyor. Oyun grubuna gidelim haftada bir saat dedim. 450 lira ders başı ya da1600 lira da aylık dedilerEv hanımı eşittir ezik, cahil vir tip galiba gözlerinde. Ne diyeyim bilemedim ki. Ben doktor unvanı almak üzere olan akadeöik makaleleri olan 1 dili advanced diğer 2 dili orta seviye bilen bir ev hanımıyım. Bebeğimi büyütmek için kendim tercig ettim.
İşte ben eşit şartlarda iki kadını kıyasladım kafamda ve onu yazdım. Şartları farklı olanları neden kıyaslayayım…Onu da yazdım zaten yukarda. Şartlara göre kişilere göre değişir dedim.
Kırk kez de yazışsak anlaşamayız. Ben bunu anladım. Bence tam tersi dinleneceğim. Bebekten sonra işe dönen arkadaşlarımın yorumları bunları. En iyisi kişiden kişiye değişir deyip kapatalımİşte çalışmaya başlyınca hem oğlunu hem evini düşünmek zorunda olacağından daha yorucu günler geçireceksin. Ev hanımları sadece bunları düşünüyorlar, dışarının stresi ve bedensel yoegunluğunu yaşamıyorlar.
Ben bi yere yazdırdım haftada 1 saat. Onun dışında park vs dolaşıyoruz. Hedefim 3 yaşKonudan bağımsız bir şey soracağım sakıncası yoksa ne zamana kadar kendin bakmayı düşünüyorsun. Ben galiba artık yetemiyorum oğlana bütün gün atta diyor.park arkadaş istiyor. Oyun grubuna gidelim haftada bir saat dedim. 450 lira ders başı ya da1600 lira da aylık dedilermalum çalışmıyorum veremem bu parayı. Ben 2 yaş dolunca okula dönerim diyordum ama planlarım alt üst oldu. Ne yapacağımı şaşırdım
Eve döndüğünde bebeğine başkası bakacaksa dinlenirsinKırk kez de yazışsak anlaşamayız. Ben bunu anladım. Bence tam tersi dinleneceğim. Bebekten sonra işe dönen arkadaşlarımın yorumları bunları. En iyisi kişiden kişiye değişir deyip kapatalım
Yok ben bakacağım. Teşekkürler.Eve döndüğünde bebeğine başkası bakacaksa dinlenirsininşallah dediğin gibi olur ne diyeyim
Aynı fikirdeyim ev işindense işe gidip çalışmayı tercih ederim ama şuanki durumda ikisini birden yapmak mecburiyetindeyim 2 küçük çocuk(biri bebek) var ev çok kirleniyor yemek her gün yapılıyor çamaşır çok çıkıyor ama ikisi arasında tercih yapmak durumunda kalsam bence de çalışmak daha iyi ev işi daha yorucu.Konu zaten temelde kim daha çok yoruluyor değil. Tabi işten eve gelip yemek yapmak yorucu. Asıl konu çalışan kadınlarımızın evde olanlara toto büyüten kadınlar muamelesi yapması. Eskiden çocuğum yoktu. Şimdi çocuğum oldu. Bu sebeple evi sürekli temiz tutmak zorundayım. Çalışırken haftada 1 süpürürken şimdi hergün çünkü yerlerde gezen bir bebeğim var. Beni çalışmak (öğretmenim) yormadı. Ama ev işi yoruyor. Belki bünye meselesi bilmiyorum. Ev sil süpür toz al dolap içi düzenle vs yapmaktansa ders anlatmayı tercih ederim. Şimdi diyeceksiniz ki çalışırken de bunları yapmıyor muydunuz? Hayır yapmıyordum gerçekten. Zaten sadece haftasonu adamakıllı evde oluyorduk. Boş evin nesini temizleyeyim? Pratik yemekler yapıyordum mesela. Şimdi oğlum için daha sağlıklı beslenmek istiyoruz. Yemeğe ayrı mesai harcıyorum.
Bebek olduğu için bunları yapıyorsunuz diyenlere de zaten ev hanımlarının çoğu bebekli.
Evet lütfen öyle yapın hepiniz çünkü fikrimizi savunacağız derken çalışana da ev kadınına da incitici sözler sarf ediliyor.En iyisi kişiden kişiye değişir deyip kapatalım
Doğum izninde misinizAynı fikirdeyim ev işindense işe gidip çalışmayı tercih ederim ama şuanki durumda ikisini birden yapmak mecburiyetindeyim 2 küçük çocuk(biri bebek) var ev çok kirleniyor yemek her gün yapılıyor çamaşır çok çıkıyor ama ikisi arasında tercih yapmak durumunda kalsam bence de çalışmak daha iyi ev işi daha yorucu.
Nasıl gidiyor peki oyun grubunda mutlu mu?Ben bi yere yazdırdım haftada 1 saat. Onun dışında park vs dolaşıyoruz. Hedefim 3 yaş
Senin verdiğin örnekte kocadan kocaya değişiyor kadının durumu ceyceyGelir yüksekse öyle değil. 2 öğretmen tanıdığım var. Birinin eşi işadamı. Çocuk kolejde küçük çocuk bakıcı da ayrıca eve haftada 2 kadın geliyor temizliğe. Bakıcı yemek de yapıyor altında lüks aracı var. Bu kadın yorulur mu? Diğer öğretmen eşinden ayrı kirada yaşıyor çocuk devlet okulunda okula otobüsle geliyor. Anca yetiştiriyor maaşı. Eve kadın asla alamıyor araba alması hayal büyük şehirde. Eşinden 500 tl nafaka alıyor neye yeter? Yemek yapmak zorunda. Yapmayım dışardan yiyeyim deme lüksü çok az. Çocuğunun sağlık sorunu var aylık masraf açan. Yani demem o ki gene diyorum gene diyorum: kişiden kişiye değişir şartlar yorulup yorulmamak vs.
Çok para kazanan kocalar da çok çalıştığından yine her şeyin düşüncesi, organizasyonu, aksaklık halinde telafisi sana bakıyor. Kocalar kira zengini falansa oturduğu yerden kazanıp eşine destek oluyorsa koşturmacada onu bilmiyorumSenin verdiğin örnekte kocadan kocaya değişiyor kadının durumu ceyceyAslında evkadini da olsan meslek sahibi de olsan rahatlik durumunu koca belirliyor büyük oranda, o konuda haklisin....Ama çok rahat ettiriyor olsa bile tamamen kocaya bel bağlamak mantıklı gelmiyor bana yine de. Dünyanın binbir türlü hali var sonuçta. Hayatını ve çocuklarının geleceğini rahatca bir erkeğe teslim edebilmek çok cesurca bir hareket bence...
Hepimiz farklı insanlarız nasıl eşit olalım?İşte ben eşit şartlarda iki kadını kıyasladım kafamda ve onu yazdım. Şartları farklı olanları neden kıyaslayayım…
Orası öyle de hani bir değerlendirme yapılıyor gibi oldu bu başlıkta… bir de yaşamadıkları şeylerle ilgili çok büyük konuşanlar var, başka bir başlıkta gördüm bekar hatun bebeklerle ilgili yardırıyor meselaHepimiz farklı insanlarız nasıl eşit olalım?
Yok feragat edilmiyor, ona göre olan yapıyorsun tabı burada eş ve çalıştığın işin durumu önemli. Çocukları etude vermek, temizliğe birini bulmak, evde olmayinca evin dağılmaması, işin rahatsa işyerinde oturup çay kahve icebilmek. Sabah evi toplayip çocukları okula dağıtıp işe gidiyorum, akşam birlikte eve giriyoruz. Ama tabi işe göre değişir hatta evin işe, işin okullara mesafesi bile önemli.Çalışınca başka işlerden feragat ediliyor da benim mi haberim yoksadece işe gidiyorum, eve gelince ayaklarımı uzatıyorum diyen evli çocuklular beni bilgilendirin lütfen
Nine dede desteklerini saymamışsınYok feragat edilmiyor, ona göre olan yapıyorsun tabı burada eş ve çalıştığın işin durumu önemli. Çocukları etude vermek, temizliğe birini bulmak, evde olmayinca evin dağılmaması, işin rahatsa işyerinde oturup çay kahve icebilmek. Sabah evi toplayip çocukları okula dağıtıp işe gidiyorum, akşam birlikte eve giriyoruz. Ama tabi işe göre değişir hatta evin işe, işin okullara mesafesi bile önemli.
HayAt çoğumuza zor işte. Fakiriz ondanNine dede desteklerini saymamışsın
Onlar yok ya bende ondan.Nine dede desteklerini saymamışsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?