ekonomik olarak gecinmek zor

Mart ayinda defacto ve koton indiriminden küçüğün bu yıl giyeceği kışlıkları almistim aferin bana canim kendim. Etiketlerine bakiyorum 50 60 tl. Şimdi almaya kalksam en az 200tl. Bu süreçte benim maasima yüzde 40 zam geldi ama herseye yüzde 200. Fıkra Bu kadar.

Yeni yılda o zammı da zor göreceğiz galiba. Kuruyemişin tadını unuttuk bir kaç aydır. 300 lü fiyatta kiloları. Tarım ülkesinde kuruyemiş alamıyoruz ne kadar acı.

Yeni yılda o zammı da zor göreceğiz galiba. Kuruyemişin tadını unuttuk bir kaç aydır. 300 lü fiyatta kiloları. Tarım ülkesinde kuruyemiş alamıyoruz ne kadar acı.
Sec.m ayağına 30 35 zam verirlerde 230 235 olarak geri alırlar. Malum asgari ücret ne kadar artarsa market pazar daha çok yanıyor. Mtvye %121 zam bekleniyor binmeyin arabaya diyolar yani. Kuruyemis olarak ceviz geliyor annemlerin bahçeden. Çocukların beslenmesine alıyorum karisik 100 liralık 2 hafta gidiyor gıdım gıdım koyuyorum kendimizde çekirdek citlatiyoruz

gariban demedim.olmadıkyerlere çekmeyin
Çalıştığınızı varsayarak, çalışmayan kadının yine de sizin şartlarınızda veya çok daha iyi şartlarda yaşamasını çekemiyorsunuz belli ki
İçten içe ulan ben çalışıyorum da bu hayat standartlarına sahibim, e elin kızı evlenmiş çalışmıyor ama şunu alıyor şuraya tatile gidiyor ben neden çalıştığım halde bunları yapamıyorum gibi düşünceleriniz var sanırım. Yorumlarınıza göz gezdirince görünen tablo bu ne yazık ki.

Bende aynı sizin gibi düşünüyorum. Üniversitede hem çalıştım aynı anda okula gittim gece sabaha kadar ders çalıştım çift anadal yaptım hayatımın o döneminde bile böyle yorulmadım. 3 senede tükendim yemin ediyorum ya

Asgari ücrete zam gelecek te ne olacak ki olan yine esnafa sanayi ye çalışanın maaşını ödeyemeyecek ya işçi çıkaracak kalanlar içinde ürüne zam gelecek .

Ev hanımıyım bir süredir.
Ev işiyle berabdr çalışıp günde 12 saaf ders verdiğim dönemde kesinlikle daha az yoruluyordum.
Evde daha çok yoruluyorum.
Ama bu bebekten dolayı bence.. ev hanımlığı değil bebek yoruyor zannımca.. bebek büyüyünce deçalışmaya dönerim zaten, bazen ne zaman evimin keyfini çıkarabilirim acaba diye düşünüyorum

Ben bu başlığı her gördüğümde çok üzülüyorum. Bir ara durulur gibi oluyor, sonra tekrar biri bir şey yazıyor ve alevleniyor. Maalesef ülkenin çok büyük bir kısmı benzer durumda. Saatlerce benim işim ya da değil demeden çalışıp karşılığında yine geçim sıkıntısı ile baş başa kalmak çok üzücü, bunu toplu halde yaşıyor olmak daha da üzücü.
Başlığı hortlatan arkadaşım, yalnız değilsin (maalesef). Hepimizin alım gücü de düştü, ay sonunu getirebilmek için attığı taklalar da arttı. Emeğinin karşılığını almak diye bir şey zaten kalmadı.
Asgariye gelecek zamdan umut bulmaya çalışanlar var, ki çok haklı buluyorum. Ama her asgari zammı hem yeni zamlar demek hem de işsizler ordusuna yenilerinin eklenmesi demek. Asgariye (hiçbir şeye yetmese de) dünya kadar zam yapıp, iş verene kişi başına 150 tl destekle hiçbir yere varılamaz.
Allah yardımcın olsun, yardımcımız olsun. Biz göremesek de, bi yerlere gizlenmiş bir umut olduğunu diliyorum.

Asgari ücret 5500 tl oldugunda da sevindi millet ama ne oldu ?
Daha ekim ayında aldıkları maaş eridi bitti.
Ha ben de asgarinin biraz üstünde maaş alıyorum da ne oluyor ?
Koskoca hiç.

Asgari ücret 5500 tl oldugunda da sevindi millet ama ne oldu ?
Daha ekim ayında aldıkları maaş eridi bitti.
Ha ben de asgarinin biraz üstünde maaş alıyorum da ne oluyor ?
Koskoca hiç.
Aynen öyle, kaşıkla verilip kepçeyle alındıkça 100 bin olsa asgari gene yetmez. Her zam yeni kapanan yerler ve yeni işsizler olarak dönüyor.

3 yaşında bile bir nebze olsa rahatlayamayacak mıyım Ben hep en zoru başlardır heralde diye kendimi teselli ediyordum Yarım günde olsa kreşe gider, bende kendime vakit ayırabilirim diye umut ediyordum.

Aynen lcw yı beğenip girmezdim. Pazara bakacağım ben artık. Peki sonrası ne olacak bu işin

Ama bu bebekten dolayı bence.. ev hanımlığı değil bebek yoruyor zannımca.. bebek büyüyünce deçalışmaya dönerim zaten, bazen ne zaman evimin keyfini çıkarabilirim acaba diye düşünüyorum
Annem de iştetken daha az yorulduğunu söyler. Emeklş oldu. Ev daha çok yoruyor diyor hep. Bebeği yok. Ben evliyim. Bünye meselesi o zaman

3 yaşında bile bir nebze olsa rahatlayamayacak mıyım Ben hep en zoru başlardır heralde diye kendimi teselli ediyordum Yarım günde olsa kreşe gider, bende kendime vakit ayırabilirim diye umut ediyordum.
Bende hep öyle sanıyordum hiç bir rahatlamam yok yemin ediyorum ki sana . Emzirmeyi bırakalı 1 sene oldu tam uyanmaları bitmedi hala gece yenidoğan gibi uyanıyor desteksiz uyuduğu halde . Seneye kreşe vereceğim ben yarım gün . Ama yarım gün kreşe gidipte ne olacak ki hastalanıp duracaklar bu sefer de iyileştirmeye çalışacağız üzerine kreşe bırak geri al vs vs . Poposunda diken var gibi 1 saniye oturmuyor ve oturtmuyor . Bak bugün bir arkadaşla buluştuk parkta çocuklar oynasın diye bin pişman olduk oyuncak kavgası ağlamaları arkadaşın çocuğu vuruyor diye benim ki de ona vuruyor derken 1 dk oturmadım yanlızız birde hep günde 3 saat park mesaisi yürüyüş oyun alanı yapıyorum . Üzerine sabah etkinlik kitap zeka dikkat geliştirme setleri . Sakince yemek yapmak bile lüks benim hayatımda şuan

yok.. cok yanlış anlamışşsınız. hiç öyle takıntılarım yok. herkes kendi parasını kazansın,kendi özgürlüğüne sahip olsun.. koca eline bakmasın diye düşünüyorum.. çalışabilecek durumda olanlardan bahsediyorum tabii

geçen hafta 3 gün raporluydum bulantılarımdan mütevellit. oğlum sabah anaokuluna, eşim de işe gitti. sabah kahvaltı yaptıktan sonra gittiler. evi topla, süpür, çamaşır yıka vs. derken saat 10'da bitti benim işlerim ve akşam 5'e kadar yattım. koskoca 7 saat yuvarlandım evin içinde. nasıl bitmiyor iş bütün gün ya da evde daha çok yorulacak ne yapıyorsunuz? bebek bakımını ayrı tutuyorum, orada yoran bebek çünkü ve hep küçük kalmıyorlar sonuçta.

Valla evde olduğum dönem yok yere evde iş bulamayıp kendime iş uyduruyordum can sıkıntısından neden yoruluyor bu ev hanımları ne oluyor size evde
Gel benim çocuklarla 1 gün geçir anlarsın
Kızım ilk çocuğum,ona hamileyken son dönem izine ayrılınca epey sıkılmıştım evde. Ama bir doğdu pir doğdu sağolsun. Tam onu büyüttüm dedim o 6 yaşındayken oglumu doğurdum şu an 4 yasında oğlum, okula da başlamadi henuz istemiyormuş, ben çalışırken bu çocukla geçen 10 senede yorulduğum kadar yorulduğumu hatırlamıyorum, yorulsamda molam vardı ya,çıkıp yemeğimi keyifle yiyordum,kahvemi,çayımı sıcak içiyordum. Kafam kaldırmıyor artık. Şu an arabada kızımi bekliyoruz bık bık bık konuşuyor arka planda. Akşam çocuklar yatınca bir dizi izleyeyim keyif yapayım desem uyuyakalıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…