• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ekonomik olarak gecinmek zor

geçen hafta 3 gün raporluydum bulantılarımdan mütevellit. oğlum sabah anaokuluna, eşim de işe gitti. sabah kahvaltı yaptıktan sonra gittiler. evi topla, süpür, çamaşır yıka vs. derken saat 10'da bitti benim işlerim ve akşam 5'e kadar yattım. koskoca 7 saat yuvarlandım evin içinde. nasıl bitmiyor iş bütün gün ya da evde daha çok yorulacak ne yapıyorsunuz? bebek bakımını ayrı tutuyorum, orada yoran bebek çünkü ve hep küçük kalmıyorlar sonuçta.
Ev temizlemek mi tüm iş?yemek var ütü var . Kışlık hazırlık yapmamışsınızdır. 3 derin 🧐 dondurucu doldurdum artı bir sürü sebze kuruttum konserve yaptım kilere attım.her gün markete gidiyorum. Her gün Almanca ing mat çalışıyorum ki okuldan gelince çocuğa anlatayım.bu sayede okulların birincisi yapıyorum çocuğu hep.borsayla ilgileniyorum sabah 10 dan akşam 18.00 e kadar. 1 saat bakmasan batıyorsun. Bayağı çalışan kadınlar gibi paramı kazanıyorum. Engelli çocukları olan ev kadınları var evde bakıma muhtaç yaşlısı olanı var eşi ağır hasta olanı var. Demem o ki her evin dinamiği farklı. Yan gelip yatılmıyor ev kadını olunca.

Ha unutmuşum okul çıkışı parka glder hergün ben de kamelyada beklerim .10 günde bir dr a gideriz. Haftasonu gezme ister sinema ister. Komşuların arkadaşların hastası vefatı olur gideriz. Yemek yapar götürürüm yakınsa. Aynı apartmandaki 2 yaşlının her gün market eczane sağlık ocağı işlerini yaparım. Artı K.K da takılıyorum. Yan gelip yatmak buysa yan gelip yatıyorum anacığımmm😄

Elyaf yorganımın biri eskidi yıkadım içini çıkardım. Minder yaptım minder kılıfına koyup. Attım arabanın bagajına . Piknik park vs de kullanacağım. Mutfak duvarını sileceğim bugün. Kadın olmuş 400 TL. Ondan tasarruf edip 200 TL ye pazar günü çocuğa özel ders aldıracağım. Gelecek üniversite öğrencisi için kek yapacağım cumartesi akşamı ayrıca sigara böreği. İkramsız oluyor mu? Ben daha hakkıyla ev kadınlığını yapan kadınlardan değilim. O kadar çalışanları üretenleri beceriklileri var ki şaşarsınız.

Ev temizlemek mi tüm iş?yemek var ütü var . Kışlık hazırlık yapmamışsınızdır. 3 derin 🧐 dondurucu doldurdum artı bir sürü sebze kuruttum konserve yaptım kilere attım.her gün markete gidiyorum. Her gün Almanca ing mat çalışıyorum ki okuldan gelince çocuğa anlatayım.bu sayede okulların birincisi yapıyorum çocuğu hep.borsayla ilgileniyorum sabah 10 dan akşam 18.00 e kadar. 1 saat bakmasan batıyorsun. Bayağı çalışan kadınlar gibi paramı kazanıyorum. Engelli çocukları olan ev kadınları var evde bakıma muhtaç yaşlısı olanı var eşi ağır hasta olanı var. Demem o ki her evin dinamiği farklı. Yan gelip yatılmıyor ev kadını olunca.
150 kg domates biberden salça yaptım. tarhana yaptım, erişte kestim. bunları çalışırken yaptım üstelik. ev hanımı olsam asla bu kadar yormazdı. yapmadığımı nereden çıkardınız ki? yemek ben de yaptım ve ütü de her gün yapılmıyor zaten. bunu da geçiyorum. çocuğu okula bırakmak da gün içinde yaptığım işlerden onun da üzerini çizdim. hala tüm gün evde bu kadar nasıl yorulduğunuzu anlayamadım ben. borsa bakmakla ev hanımlığının zerre alakası yok. bu sizin kişisel tercihiniz. kaç tane ev hanımı ders çalışıp, borsa bakıyor yahu?

150 kg domates biberden salça yaptım. tarhana yaptım, erişte kestim. bunları çalışırken yaptım üstelik. ev hanımı olsam asla bu kadar yormazdı. yapmadığımı nereden çıkardınız ki? yemek ben de yaptım ve ütü de her gün yapılmıyor zaten. bunu da geçiyorum. çocuğu okula bırakmak da gün içinde yaptığım işlerden onun da üzerini çizdim. hala tüm gün evde bu kadar nasıl yorulduğunuzu anlayamadım ben.
Siz öğretmensiniz sanırım mesleği biliyorum ben de yaptım 4 yıl. Ben yazsam dediğiniz gibi zor değil çalışma saatleri de az hoşunuza gider mi? Asıl mesleğim turizm orda akşam 8 de bayılıyordum yorgunluktan . O kadar ağır bir işti. Haftada 1 gün izin vardı. Ama öğretmenken haftada 30 saat derse girdim okul çıkışı da arkadaşlarla gezdim . Enerjim evime de yetiyordu. Bunu yazsam hoşunuza glder mi? Şu ev kadınlarını bir rahat bırakın artık.

Gençlerin çalışmasını kendi ayakları üstünde durmasını şiddetle isteyenlerdenim. Ama bu ev kadınları yan gelip yatıyor demek değil. Kadın kadını ezmeye çalışıyor K. K da yahu. Erkekler bizi ezmiş çok mu?çalışan kadın kompleksi var bazı kadınlarda. Kendi sorunlarını mutsuzluklarını ev kadınlarına laf sokarak çıkarıyorlar. Mune hanım defalarca her kadın değerli yazıyor ama bu tartışma hiç bitmiyor sitede.

hala tüm gün evde bu kadar nasıl yorulduğunuzu anlayamadım ben.
Bende neden yarıştığınızı anlayamadım. Neden ısrarla anlamaya çalıştığınızı. Belli ki anlamayacaksınız. Önceden iş hayatı olan bankada yetkili olan annem emekli olduktan sonra ev işi yapmaktan çöktü. Çalışırken yapılan ev işi ile evde yapılanı kıyaslamak cidden komik. İnsan evde olunca daha detaya giriyor. Kendine iş üretiyor. Annem bir dönem işe girmeyi düşündü mesela.

Gençken mi? Ben 23 yaşımdayım ve bedenimle birlikte ruhum resmen 50 yaşında. Şu gencecik yaşımda çalışarak hayatımı bitiriyorum ve ileri gitmem gerekirken sağolsun ülkenin ekonomisi çok iyi daha çok geriye gidiyorum. Artık gücüm kalmadı. Okumam gerekirken insanların pis ağızlarını çekiyorum. Ne için çalıştığımı bende bilmiyorum resmen ruhumu ve bedenimi satıyorum. Aldığım parada borca gidiyor çünkü altı bin bile yetmiyor. Düşün ayağıma alacak ayakkabı param bile kalmıyor. Bıktım ben artık. Bu ülkeden ve en önemlisi gençliğimi bitiren yönetimden. O yüzden ben hiçbirine hakkımı helal etmiyorum. Diyeceklerim bu kadar.
Bende 23 yaşındayım uzun ilişkim var zamanı gelince evlenmeyi bende isterim ama şuan issizim. Bulsam verecekleri maaş asgari tonla kisisel ihtiyacım var onları halledip aldığım 5500le neyi nereye biriktiriyim. Bı buzdolabı ortalama 20bin biriktirmeye kalksam heralde bastonla evleniriz gelin cicegi yerine baston taşırım 😆

Siz öğretmensiniz sanırım mesleği biliyorum ben de yaptım 4 yıl. Ben yazsam dediğiniz gibi zor değil çalışma saatleri de az hoşunuza gider mi? Asıl mesleğim turizm orda akşam 8 de bayılıyordum yorgunluktan . O kadar ağır bir işti. Haftada 1 gün izin vardı. Ama öğretmenken haftada 30 saat derse girdim okul çıkışı da arkadaşlarla gezdim . Enerjim evime de yetiyordu. Bunu yazsam hoşunuza glder mi? Şu ev kadınlarını bir rahat bırakın artık.

Çalışan kadın olarak bende yaptım (kışlık v.s.) ama evde olunca insan daha ağırdan alıyor sanki.

En azından ben öyleydim. Ama ev işi nankör iş derler.

Geçen hafta eltimle kayınvalidenin evine genel temizliğe gittik.

Biraz pipirik bizim yaşlilar kimseyi almazlar eve ondan biz yapıyoruz .

Kendi işim kaldı sadece yemek çamaşır ütü yapabildim.

Evde olsaydım kendi işimi de yapardım.

Sağlık olsun önce.

Çalışıp çalışmamak herkesin kendi tercihidir.

Bende çok zaman işten gelince işi bırakıp gücü bırakıp hep çocuğa odaklandım

yeri geldi hafta sonu gezmeler olmadı işler kaldı önceliğimiz hep çocuk ve dersleri oldu.

Hayatımız ona göre şekillendi.

Şimdi şehir dışında iyi bir üniversite öğrencisi

Yolları açık olsun inşallah.

Ev işinden çok çok daha önemli işler var insan hayatında.

Ama öyle bir döneme girmişiz ki gerçekten gecinmek çok zor oldu.

Allah yar ve yardımcımız olsun

Çalışan kadın olarak bende yaptım (kışlık v.s.) ama evde olunca insan daha ağırdan alıyor sanki.

En azından ben öyleydim. Ama ev işi nankör iş derler.

Geçen hafta eltimle kayınvalidenin evine genel temizliğe gittik.

Biraz pipirik bizim yaşlilar kimseyi almazlar eve ondan biz yapıyoruz .

Kendi işim kaldı sadece yemek çamaşır ütü yapabildim.

Evde olsaydım kendi işimi de yapardım.

Sağlık olsun önce.

Çalışıp çalışmamak herkesin kendi tercihidir.

Bende çok zaman işten gelince işi bırakıp gücü bırakıp hep çocuğa odaklandım

yeri geldi hafta sonu gezmeler olmadı işler kaldı önceliğimiz hep çocuk ve dersleri oldu.

Hayatımız ona göre şekillendi.

Şimdi şehir dışında iyi bir üniversite öğrencisi

Yolları açık olsun inşallah.

Ev işinden çok çok daha önemli işler var insan hayatında.

Ama öyle bir döneme girmişiz ki gerçekten gecinmek çok zor oldu.

Allah yar ve yardımcımız olsun
Ne güzel yazmışsınız. Evet hepimizin derdi geçim ve dünya insanı eğitimli çocuklar yetiştirmek varsa evladımız. Zaten geçinemeyen kadın çalışmalı. Orası ayrı konu bir engeli yoksa bakıma muhtaç engelli çocuk bebek yaşlı vs.

Bende 23 yaşındayım uzun ilişkim var zamanı gelince evlenmeyi bende isterim ama şuan issizim. Bulsam verecekleri maaş asgari tonla kisisel ihtiyacım var onları halledip aldığım 5500le neyi nereye biriktiriyim. Bı buzdolabı ortalama 20bin biriktirmeye kalksam heralde bastonla evleniriz gelin cicegi yerine baston taşırım 😆
Biryerden başlamak lazım ama. 😎

konu ekonomi değil miydi ya

ne ara ev hanımlığının üstünlüğüne geldi.

arkadaşlar kusura bakmayın ama sizin yaptıklarınızı çalışan kadınlarda yapıyor abartmayın. kendinize ve millete bahane üretiyorsunuz sadece. bende uzun süre çalışmadım biliyorum ev hanımlığını.:D

bence konuya dönelim ne güzel okuyordum konu saçma bir yere geldi

Çalışanların bazıları kendilerini üstün ırk sanıyor. Valla sitede çok okudum maaş kartına el konulan kadın. Ekonomik hepimiz zordayız. Sebebi de alım gücümüzün düşmesi. Aynı gelirlere sahibiz batmadık ki. Artık yettiremiyoruz çoğumuz hepsi bu.

Arkadaşım yurtdışı stajı buldu kendine 3 ay .Almanyaya gitti stajdan kazandığı parayla hem yedi gezdi hemde iPhone son modelinden aldı kendine .Üç ayda kazandığı stajyer maaşı hem gezmesine hem iPhone almasına yetti .Diğer ülkelerle aramızda dağlar kadar fark var

Elyaf yorganımın biri eskidi yıkadım içini çıkardım. Minder yaptım minder kılıfına koyup. Attım arabanın bagajına . Piknik park vs de kullanacağım. Mutfak duvarını sileceğim bugün. Kadın olmuş 400 TL. Ondan tasarruf edip 200 TL ye pazar günü çocuğa özel ders aldıracağım. Gelecek üniversite öğrencisi için kek yapacağım cumartesi akşamı ayrıca sigara böreği. İkramsız oluyor mu? Ben daha hakkıyla ev kadınlığını yapan kadınlardan değilim. O kadar çalışanları üretenleri beceriklileri var ki şaşarsınız.
Imrendim vallahi cey, ben 10 aylik bebekle ev isi yemek temizlik yetemedim. Hafta içi 9 5 yardımcı aldım. O olmasa ne kıslık hazırlanırdı ne ev toplanırdı.hala kendime bakmaya vaktim yok. Dişiydi ateşiydi aşısıydı gece uyumaması hiç bitmeyen döngüde gibiyim. Hiç az gorme kendini gayet iyi yapiyosun 🤞

Bende neden yarıştığınızı anlayamadım. Neden ısrarla anlamaya çalıştığınızı. Belli ki anlamayacaksınız. Önceden iş hayatı olan bankada yetkili olan annem emekli olduktan sonra ev işi yapmaktan çöktü. Çalışırken yapılan ev işi ile evde yapılanı kıyaslamak cidden komik. İnsan evde olunca daha detaya giriyor. Kendine iş üretiyor. Annem bir dönem işe girmeyi düşündü mesela.
girmesin efendim. insan çalışmayınca evde detaya girmek zorunda, cam aralarını kulak çöpüyle temizlemek zorunda mı? insanların kendi kendilerine iş çıkarması ev hanımlığının zor olduğu anlamına gelmiyor.
öğretmen değilim. kamuda uzmanım ben. benimle ilgili hiçbir tahmininiz tutmuyor ne yazık ki.

Back