ekonomik olarak gecinmek zor

Siz yapan gruptansiniz çalışıyorum diye çok rahatına bakan var eşine,annesine bakıcısına,kayinvalidesine,vs.. hafta sonu temizlikçi ablaya.bende ev hanımı olarak en çok ayakta duran koşturan gruptanim.yan gelip yatsaydim her yerim siserdi kilo alıp rahatına bakan kahvesini alıp gezme gezen sürekli biri değilim bu yüzden calissaydim iş yerinde biraz oturup dinleniyorum en azından

bu konuda sırayla banlanıyoruz.hadi hayırlısı.çabuk dön miss.

Şu kim daha çok yoruluyor muhabbetini de anlamadim ne kadar yoruluyorsak o kadar önemli bir şey mi yapmiş olunuyor. Ben çalişsam da calişmasam da yorulmayi minimum tutabilmeyi hedeflerim. Kilo almamak için koca gun ayakta koşturmak yerine 1 saat spor yapin daha iyi.
Çok yorulmak iyi bir şey degil ki, ne kadar az yorulsak daha iyi degil mi? Niye en cok ben yoruldum yarisi.

acilen iş bulalım ikimiz cirilla.çalışmıyoruz diye boş boş oturuyormuşuz baksana.

O güzellemeyi şu an siz yapıyorsunuz yalnız. Ülkemizde binlerce milyonlarca eğitimli zeki kadın kendi hür iradeleri ile ev hanımı oluyor
Haklısınız herkes olmasa bile çoğunluk hür iradesiyle ev hanımı oluyor. Bunda hiç bir hata , yanlış ya da eksiklik yok .
Ama bu kadınlar gün gelip bir gün , kocası onu aldattığı zaman , fiziksel / psikolojik şiddet uyguladığı zaman, kötü davranıp aşağıladığı zaman çalışan bir kadın kadar kolay yollarını ayırabiliyor mu ? Burada yüzlerce konu var “boşanmak istiyorum ama gelirim yok diye “ istediğiniz kadar Ünv mezunu olun 5-10 yıl çalışmamışsanız bir de 30 yaş üstündeyseniz vasıflı bir iş bulamazsınız. Alacağınız ücret Asgari ücret ya da bi tık üstü olur. Çocuklara kim bakacak ? Kreş ,bakıcı , kira vs .. işte asıl sorun bu . Kim ne derse desin çalışmamak tercihtir belki ama çalışmak hayattaki “b planıdır.” Hayatınızdaki kişi bir gün gitse bile ayakta tek başına devam edebilme gücüdür . ( yurtdışında devletin birsürü yardımı oluyor, ya da iş ayarlayıp kreş desteği sağlıyor, lojman imkanı veriyor o yüzden onlar konu dışı )

Hanımlar lütfen sizde kim daha çok yorulur diye ev kadını çalışan kadın yarıştırması yapmayın, kadınsanız yorulmamanız pek mümkün değil.
Ev hanımı olmak değil ama bebek sahibi olmak hiçbir şeyle kıyaslanmayacak kadar yorucu. Hayatımın 20 senesinde çalıştım. Uyuduğum saat belliydi, uyandığım saat belliydi. Bebek olduğundan beri 2-3 saatte bir ağlamasına uyanıyorum. Günümün net 6 saati filan onu sallamakla geçiyor. Gazıydı, dişiydi, ateşiydi, asla derdi bitmiyor. En büyük lüksüm duş almak. “Analar hakkı ödenmez” diye boşa dememişler.

ne derdiniz var acabaa? boyle atarlısınız? yazık

Bu konuda haklisiniz. Sadece kocaya guvenerek calişmamak, cocuk yapmak en iyi evlilikte bile risklidir.
Calismiyorsan boşanma durumunda kendi ailene, malina guvenmen lazim O da yoksa gecmis olsun.

Kaldi ki nafakalar ortada cogunluk bir cocugun ihtiyaclarini karşilamadigini soyluyor. Calisan bir kadin bile şuan mevcut ekonomide kira, kreş, cocuk bakimini tek başina zor goturur veya goturemez. Kendine ait evi yoksa aile guvencesi vs yoksa calismak yetmez coook cook iyi kazaniyor olmasi gerekir.

gariban demedim.olmadıkyerlere çekmeyin
Tmm çekmiyorum.çalışmayan kadınların bazılarının gelirleri olmadığını bilemezsiniz mesela, ya da eşlerinin kazancı yüksektir aileden mal mülk vardır. Kaç kardeş olduğuna göre bile değişkenlik gösterir. Size şurada katılıyorum ister çalışsın ister çalışmasın her kadının kötü bir durumda kapıyı çarpıp gidebileceği katlanmak zorunda olmayacağı bir parası bir geliri olmalı bir köşede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…