ekonomik olarak gecinmek zor

Markette ödemeyi oğlum(5) yapmak istiyor ona veriyorum. Para üstü alınca çok seviniyor param çoğaldı diye

Markette ödemeyi oğlum(5) yapmak istiyor ona veriyorum. Para üstü alınca çok seviniyor param çoğaldı diye
Keşke çocukların saflığı masumiyeti bizde de olsa, para üstüne pul koleksiyonu muamelesi yapıyoruz, market dönüşü cüzdana koymadan önce tozunu alıp kenarında köşesinde deformasyon var mı diye kontrol ediyoruz, malum artık nadir bulunuyor, bulunan da elde durmuyor, masal kahramanı gibi bir varmış bir yokmuş

Acaba erkeklerin olduğu bir forumda da asıl konu bambaşka bir konuya dönüşebiliyor mu
Nasıl başariyoruz bunu bilmiyorum

Ayyy tamam be.ne çok evde tembellik etme meraklısı kadın varmış.ne hâliniz varsa görün be banane son mesajım.yatın koca gün evde aman birşey demiyorum.
Akıl sağlığın hakkında ciddi endişelerim var. Geç olmadan doktora görünmelisin.
Sanki yataktan kalkar kalkmaz çocuklara birşeyler öğretmenin derdindesiniz yatana kadar ? Mümkün mü bu şimdi ?
İnanır mısın bilmem ama aynen böyle yapıyorum.

Tüm yorularında çalışmayan kadınları aşağılayıp sonra bunu demen ajahhs
Bence fake bir karakter, yazıp yazıp oynuyor
Ben de yorumlarına da bir göz gezdirdim de neden bu kadar şiddetli bir hanımefendi anlamadım, annem ev hanımı, eve geldiğimde yemeğim ütüm çamaşırım odamın temizliği her şey tam tekmil oluyordu, kendim bekar evine çıkınca çalışmanın ev işi yapmaktan daha kolay olduğunu fark ettim

Ahaha evlenip ayrı eve çıksaydın anlardın öyle olmadığını, hele iki çocuktan sonra dışarıda elalemle uğraşmak insana zul geliyor.
Gerçekten ev işi yapmakta çok zorlanıyorum çalışırken zaman çok kolay geçiyor ama akşam eve geldiğimde yemek temizlik ütü çamaşır bulaşık hep beni bekliyor, çok zorlanıyorum.

IQ seviyen hakkında ciddi endişelerim var. Geç olmadan doktora görünmelisin.

İnanır mısın bilmem ama aynen böyle yapıyorum.

Hanımlar bu Ferhans denen trol ne iş yapıyor? Atom mühendisi mi?
Hastanede çalışıyordu diye biliyorum görevini hatırlamıyorum ama işteki en büyük hobisi, koridorlarda gezip kim bana bakacak, kim arzulayacak diye takip etmek.

Kendisi taciz, tecavüz girişimini bile ne güzel arzulaniyorsunuz arkadaş diye özenilir birşey gören, acaba hamile kalabiliyor muyum diye merak edip korunmayan ve sonrasında keyfi kürtaj olan, günde 3-4 partnerle birlikte olduğunu bunu da içinden geldiği için değil arzulanmak isteğinden yaptığını söyleyen engin bir kişilik.
Tüm bunları yazan Ferhans bugün satırlarca kadınların dik durmasından falan bahsetti. Fıkrada burada bitti.

Son düzenleme:
Birşeyler kötü gitse yiyecek bulunmasa il
Allah iyiligini versin

Anlamayacak ne var yahu herkes sizin gibi calismak zorunda değil şartlar uygun değil.yas uygun değil.coluk çocuğumuz var bakan yok.yas geçti bari biz olamadık çocuklarımız iş güç sahibi olsun istiyoruz.niye bu çelişki bu kadar tuhaf geliyor size

Degilmi çok zor inan gün boyu didin dur çalışan bari ay sonunda parasını hak ediyor maaşını alıyor .biz didiniyoruz didiniyoruz hop herşey aynı baştan .

çalışmıyorsunuz dimii?

eleştirmiyorum,üzülüyorum..

Kadının çalışma taraftarıyım
Ama kendi istiyorsa
Zorunlu olduğu için değil
Şuan çalışıyorum
Ama çocuklar küçükken çalışmadım
Bakıcak kimsem olmadığı için değil, kendim bakmak onların bana en çok ihtiyacı olduğu o sürelere başkasına emanet etmek istemediğim için
İstesem kaç bakan bulurdum ama ben kendim büyütmek istedim
Hiç pişman değilim
Çalışmadığım için hiç bir maddi zorluk çekmedik biz çünkü eşimin işi ve maaşı çok çok iyi oldu herzaman, öyle olmasaydı tek çocukla kalırdım mesela veya okadar uzun süre evde kalamazdım vs
İki kişi çalıştığı halde geçinemezken
Tek maaş ile krallar gibi geçinen aileler var
Çalışan sayısı değil eve giren para önemli
Karı-koca çalışıp toplam 20 bin lira kazanırken, tek eşin çalıştığı maaş 60-70 bin hata daha üstü olan aileler var
Eve 60 bin girdiği zaman kadının aldığı 10-15 bin çok önemli olmuyor, heleki küçük çocuk varsa evde.
Tabiki kadın kendi geleceği, emekliliği hepsini geçtim kendi maddi özgürlüğü için çalışmalı 5-10 demeden. Ama o paraya ihtiyaç yoksa küçük çocukarı sabahın köründe sıcak yatağından kaldırıp bakıcıya bırakmak anlamsız.
Şuan dediğim gibi çalışıyorum uzun yıllardır, çünkü çocuklar büyüdü artık evde değiller ben evde durup napayım.
Geçim herzaman zordu, birkaç senedir dahada zorlaştı. Eve giren para aileye yetmiyorsa ordan kısayım şurdan kısayım ama evde oturayım demek yerine kadında erkek gibi elini taşının altına koyacak, önce çocuklarının refahı için çalışmalı. Ama zaten maddi bir kaygısı olmayan biride gelip geçinemiyoruz diye konu açmaz.

Hayat pahalıydı,daha da pahalandi artık bu bir gerçek.
Surekli aldığım şeylerin fiyatına bakıyorum ,her aldığımda 2-3-5 tl zam gelmiş oluyor,evdeki bitip yenisi alınana kadar geçen süreç bu.
Kızıma mont alacağım bu kış mesela fiyatlara şok oldum,sade şişme montlar 700den başlıyor. Geçen kış sosyete pazarından oğluma eşofman alti almıştım 35 liraydı,ihraç fazlası satıyor aldığım tezgah,sağlamda cıktı hadi dedim yine oradan alayım,hem ucuzdu hemde kalitesi iyiydi. Sordum adam 100 lira dedi birebir aynısına. Acayip şaşırdım yani nasıl bir zamlanma bu inanamadım.
Öte yandan evde oturan anneler ile ilgili yorum yapılmis. Bende onlardan biriyim,bu seneye kadar çalışmadım çocuklarımı büyüttüm,kızımı doğurduğumda aldığım maaş ancak bakıcı masrafıma yetiyordu ayrıca mesai saatlerim belirsizdi, çıkış saatim geldiğinde her zaman çıkamıyordum,6da çıkmam gerekirken eve 9da gittiğim oluyordu,bende kendim bakmayı tercih ettim eşimle ortak kararımızdı. Şu an evden eşime yardım ediyorum ,kendi işimiz,oğlum okula başlayınca ancak aktif calışabileceğim yine mesai saatlerimi ayarlayabileceğim bir işim olacaği icin eski işime dönemem zira cocuklar hastalanıyor yine evde kalmaları gereken günler olacak ben izin alamam ki her seferinde.
Ben şimdi yine eski işime dönsem bugün alabileceğim maaşla ancak oglumun tam gün anaokulunu karşılayabilirim. Belki elime az bir miktar kalır ama yüzde sekseni okula gidecek.
Fiyatlar böyle yani bu bir gerçek.
Gelsin çocuğuma baksın ben calışayım diyecegim birileri yok.(anne/kayınvalide)bence yaşlılar ve kendi hayatlarıni yasamalılar,yüz göz olmakta istemiyorum ne annemle ne kayınvalidemle. Biliyorum istediğim gibi olmayacak çocukların bakımı.
Kısacası bu bir tercih,bu geri kalmışlık falanda değil. Evimiz,ikimizinde arabası var. Belki ev almam gerekseydi,kira ödeseydim farklı düşünür,davranırdım ama biz borç ,ikinci araba vb seyleri halledip sonra ilk çocuğumuzu yaptik.
Ha çalışırken evime her hafta temizliğe yardımci geliyordu,onun sıklığı değişti. Kendime sürekli ve düzenli standart yaptiğim masraflarım vardi kiyafet,makyaj malzemesi vb. Şu an daha az kullanıyorum haliyle bu masraflarda azaldı. Daha minimal kaldı eskiye nazaran. Hepsini bir kefeye koyduğumda pişman da değilim kararımdan.
İnsanlar neden bu kadar rahatsız oluyor bundan onuda anlayamıyorum. Herkesin hayat standartı ,geliri farklı. Çalışan annelere saygım sonsuz ,tercihtir,şartları onu gerektirmiştir.
Yok ev hanimlari doğuruyor şu bu kafası da komik. Gelip sizin kapınizda açım, çocuklarım aç diye ağlamıyorsa şayet sizi ilgilendirmez insanların çalışıp çalışmıyor olması,kac tane çocuk yaptıkları.
Evini güzel güzel gecindirecek,çocuklarına belli bir standartta imkan sağlayacak mesleklerde calısan,geliri iyi olan erkeklerde var yani. Şu belirsiz ekonomiye rağmen var.
Herkesin şartları farklı,bir öğrenemedik kendi hayatımıza bakmayı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…