ekonomik olarak gecinmek zor

eleştirmiyorum,üzülüyorum..
Kusura bakmayın ama üzülmek derken? Acınacak halimiz mi var?
Ayıp ediyorsunuz.
Kendi adıma üzülecek durumum yok maddi anlamda.
Olsa da sanane derim adama?
Oturun kendinize üzülün, daha iyi olmaya çabalayın.
Kafelerde gördüğünüz kadınlara üzülmeyin.
Eleştirdim deseydiniz daha saygılı olabilirdim.

Cafelerde öbek öbek oturan kadınların belkide sizin kazandığınızın 2-3 katı gelirileri vardır? Ya kira geliri, ya aileden kalan bir varlık yada eşi sizin eşinizle birlikte kazandığınız ortak gelirin birkaç katını kazanıyordur? Hiç düşündünüzmü bunları?
Çalıştığım halde neden onlar gibi olamıyorum hırsı bu, nerde görsem tanırım
Kendi halinize üzülün siz bence, başka hayatlara bukadar kafa yormayınnnnn

Bu kadar abartili, çalışmayan kadinlari yerden yere vuran eleştirileri yapanlarin yorumlarina bakiyorum "annem eski nesil calişmiyordu" yaziyorlar genelde.
Bazi kişilerin çalişiyor olmalarini buyutmesi annelerinden kaynaklaniyor belki.

Benim anne tarafi, baba tarafi babanneler, nineler de dahil hepsi bir şekilde calişma hayatinda bulunmuş aktif kadinlar. Yine çevremdeki teyze, hala, anne herkes hala çalişmakta. Ne ben kucukken, ne de şuan kimsenin calişip çalişmamasini kendilerine dert edinip konuştuklarina hatta başkalarinin calismamasi adina uzulduklerine şahit olmadim veya gidip biz calisiyoruz diye laf soktuklarini bilmem. Ben ailemin kadinlari arasinda istisnayim mesela, bizim ailenin kadinlari eski nesilden beri calisir. Ben calismiyorum bana tek laf gelmedi.

Ama eşimin ailesinde eski nesil kadinlar çalişmamiş hiç, KV ev kadini, hayatinda bir şey gormemiş ev işi, cocuk buyutmekten başka gorumcelerse çalişan yeni nesil kadinlar ve gorumcelerden bir tanesi çalişiyor olmasini o kadar buyutuyor ki. Butun dunyayi buna bagliyor gibi hep.

Onun disinda gecinemeyen çalişir arkadaşlar, hem gecinemiyor hem calismiyorsa siz calisip ceplerine para koyacak değilsiniz ya uzmeyin tatliş caniniz.

Son düzenleme:
gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz pessss

siz zaten bu kalple bişey sahibi olmazsınız

sürekli yorumlarınza denk geldiğim için yazmak istedim. hanımefendi belli siz ev hanımısınız. çalışmak maddi manevi kişiye ve ailesine iyi gelen birşey. anlayamazsınız

ayrıca geçen neslin yetiştirdiği çocukların 100de sekseni yaralı bence. travmalarımız var. evde oturup bir kitap okuyanmı vardı hepsi altın günü geziyordu. akşama kadar temiz evi temizle. kocanın hizmetçiliğini yap gün sonunda da sen zaten çalışmıyorsun ki akşama kadar ne yaptın ki diye etiketleniyorsunuz. bu hayat mı güzel gerçekten

Benim yukaridaki yorumuma güzel bir örnek olmuş. Anlattiginiz şekilde yaşayan kadinlar hala var, hatta çalistigi halde kocanin hizmetciligini yapip laf işiten kadinlar da var hiç gormediyseniz burada bir kaç konu okuyun.

Bunlari bir kenara birakirsak, çalişmayan kadinlarin hepsi eskiden gorup uzuldugunuz anneler gibi yaşamiyorlar şuan. Bunu anlatmaya calisiyor insanlar.

Bu konuda mi sürekli yorumuma denk geldiniz sizi rahatsız eden yorumlarim ne onu merak ettim o açıdan. Konuya gelince ben ev hanımligi muhteşem çalışmak berbat mi dedim? Hayır. Okursanız ev hanımligini üstün tutup çalışanı aşağılamiyorum. Ben sadece yorumu yazan kişinin her kadının çalışması gerekmiş çalışmayan gerideymis tarzında yorumuna karşılık yazdım. Siz seviyor olabilirsiniz çalışın tabiki. Kolaylıklar diliyorum hayatınızda

Kötü yolmu? Fuhuşmu?
Bu nasıl bir basiretsizlik, görgüsüzlük?
18 yaşımdan beri lüks arabalar kullanırım önceleri babam sağolsun sonraları işim ve eşim sağolsun.
5 sene sonra kızımda lüks arabaya binebilecek.
Babası sağolsun.
Şükür kötü yola düşmemiz gerekmiyor bunun için.
Siz aileden ve eşden görmemeiş olabilirsiniz ama sonradan vizyonda katmamışsınız kendinize

Herkesin yaşadığı yer, meslegı, koşulları vs. bambaşka. Bir taraf çalisan kadinlara laf atar, digeri ev hanimlarini asagilar. O kadar saçma ki. 'Çalışan kadın şöyle ev hanımı böyle' demek doğru değil herkesin hayatı farklı. Bir kadın kendine gerekli degeri vermiyorsa isterse milyonları kazansin bir anlamı yok.

"Kadın , kadının düşmanıdır" derken bir bildikleri varmış..
Şahsen zorunlu nedenlerden dolayı 1 aydır ev hanımıyım 11 senelik iş hayatımı sonlandırdım ve tek maaşa düştüm. Öyle bir birikimim ya da baba param da yok kocamda zengin değil ama tek yada iki maaşla geçinmeyi çok iyi öğrendim ve birşeyler de bizim ve eşimizin elinde.. Varken nasıl yok etmiyorsanız Yoktan da var etmeyi bilmelisiniz..

Dedi gunde 3 partner degistirerek koluna altin bilezik takmis hanim

Dedi gunde 3 partner degistirerek koluna altin bilezik takmis hanim

Bir tane üye vardi nickini unuttum. Sirf bu yüzden konu acmişti kendisi çalişiyor ve cocugunu özel okula yolluyordu. Vay efendim nasil calismayan kadinlarin cocuguyla benim cocugum ayni şartlarda okuyabiliyor diye cildiriyordu.
Calişmayan kadinin özel hastaneye gitmesinin dert olmasi gibi.

Bazilarini asıl sinirlendiren şey calismiyorken benzer hatta belki daha iyi şartlara sahip olan birilerini gormeleri.
Gerisi laf sadece.

Toplum olarak her konuda ikiye bölünüyoruz maalesef. Oysa hepimizin tek isteği mutlu olmak değil mi ? O zaman neden hep birlikte bunun için ugraşmıyoruz ?

Hayır ceycey sen niye banlandın onu da merak ettim kimseye hareket edecek biri değilsin noldu da banlandın

Ban almak sadece hakaretle olmuyor. Biri veya birileriyle uzun uzun alintilaşip tartişmakta ban nedeni oluyor "polemikten"
Ben tartişirken bir kaç alintidan sonra birakiyorum cevap vermeyi, boylece senelerdir ban almadim.

Ban almak sadece hakaretle olmuyor. Biri veya birileriyle uzun uzun alintilaşip tartişmakta ban nedeni oluyor "polemikten"
Ben tartişirken bir kaç alintidan sonra birakiyorum cevap vermeyi, boylece senelerdir ban almadim.
ben bunu bilmiyordum genelde yanlış yere konu açmaktan ban yiyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…