bizim burda her pazar organik pazarımız kuruluyor mümkün mertebe sebze mi meyve mi yumurta mı ordan alırım..yoğurdumu her pazartesi sütçüm gelir ondan alır mayalarım.sütünü içmiyolar ama salçamız tarhanamız ev yapımı... yazdan kompostalıkları,bazelye,barbunya,bamya,fasülye dolma biber,makarna çorba vb yemekler için rendelenmiş domates dondurucuya koyarım ev yapımı kuru patlıcan biber bamya falan alırım...kışın kış yazın yaz sebzesi almaya mümkün mertebe dikkat ediyorum
çok güzel özetlemişsin...domatesi dondurucuda hiç denemedim nasıl oluyo, nasıl yapılıyo bulyon şeklinde mi? genelde kavanoza koyarım domatesi. bu yaz dondurucu alıyorum güzel oluyorsa o şekilde de deneyebilirim.
Taç Harnup pekmezi getirmişti bir keresinde kayınvalidem. tadı iyiydi ama organikliği konusunda bir şey diyemeyeceğim.
şu organik satan çiftliklerden alabilirsin belki..
çok yoruldum bugün buzdolabını temizledim. yakında doldurmaya başlayacağım için acele ettim. tabi organik temizlik yaptım
dolabın fişi çekilir
içindeki her şey boşaltılır
sıcak su+karbonat+arap sabunu üçlüsüyle iç dış raf her şey yıkanır
sirkeli sıcak suyla durulanır
ve yorulduğunuza değer ışıl ışıl oluyo gerçekten...
kızlar damacana su ne kullanıyorsunuz?
biz taşkesti diye bir firma var onu alıyoruz suyu çok güzel, damacana BPA içermiyor kesinlikle. tavsiye ederim...
sizin yok mu güzel önerileriniz sağlıklı yaşam adına...hadi paylaşalım...
Ben oğluma kesinlikle damacana su vermiyorum yemeğine bile koymuyorum.Hayat'ın bebek suyunu alıyorum içmesi için.Yemeğine de yine Hayat su kullanıyorum.Aslında cam şişe su almak istiyorum ama doktorumuz cam şişeler toplanıp tekrar kullanılıyo dedi.Yani depozitolu anlamında toplanma değil bu kağıt vs toplayanlar gibi.Seçimi bize bıraktı onun için ben de pet şişe kullanıyorum.Ama çok da içim rahat değil açıkçası.Eh artık bu yaşta 15 aylık oldu kaynatmak da olmaz yani nereye kadar kaynat.Bilemiyorum bu konuda fikri olan varsa ben de merak ediyorum cam şişe mi pet şişe mi?
Gerçekten çok zor bir durum. Neyse ki bizim evde hiç kullanılmadığı için bu damacana sular benim böyle bir problemim de yok, Arkadaşlarımın hepsi ara ara su şirketlerini değiştirerek vb. tedbirler alıyorlar duruma karşı. Ben oğluma hep kaynatarak içirmiştim. Şimdi de kocaman çocuk oldu zaten ve biz evde hala şebeke suyu içiyoruz. Annemlerin iki evinde de arıtmaları takılı içme sularını o şekilde tüketiyorlar. Suyu yumuşak ve güzel oluyor. Filtreleri temizlenirken o halini görünce ayy ben bunları mı içiyorum şebekeden diye sormuyor da değilim kendime aslını itiraf etmek gerekirse. Ama şunu soruyorum hemen ardından yine kendi kendime. İyi güzell suyun içindekileri ayrıştırıp içiyoruz veya damacanalarda diyelim ki en sağlıklısı var. Yediğimiz içtiğimiz diğer şeylerin içindekileri ne yapıcaz???? Onları da ayrıştırıp yiyebileceğimiz bir sistem var mı? Ya da ne kadar organik acaba organik olarak tükettiklerimiz??? Bir de şöyle düşündüm birden. Sanırım artık herşeyin olduğu gibi suların da bebek için olanları varmış galiba. Ama bu da bana acayip ilginç geliyor. Yani bu şu demek oluyor düz mantıkla bakılınca? Şunu mu demek istiyor su şirketleri acaba ne dersiniz??? Biz bugüne kadar her ne kadar size suyumuzun sağlıklı olduğunu yansıtmışsak da aslında bunlar sağlıklı değildi. Ama sizin bebeklerinizin sağlığını gerçekten çok düşünüyoruz. O yüzden sizin suyunuzdan değil de onlar için ayrıca çıkarttığımız sağlıklı sudan içirin lütfen onlara diye mi bebekler için ayrı sular çıkıyor acaba? Diyelim ki öyle. Peki bugüne kadar benim sağlığımı düşünmeyen yani sağlıklı olduğu için bana damacana suları satanların benim sağlımı düşünmeyenlerin şimdi bebeğimin sağlığını düşünmüş olacaklarının garantisini kim verebilecek? Yine madem ki bebeğe veya çocuklara içirilemeyecek bir suysa neden para verip almalı ve o suyu neden içmeli ki? Nasıl olsa çeşmedeki de sağlıksız, para verilip alınan damacana da sağlıksız gibi bir durum ortaya çıkmıyor mu? Aynı şekilde sütler ve yoğurtlar için de hep düşünüyorum kendi kendime? Yaa süt de yoğurt da zaten kendisi faydalıdır. Yani bunun bebek çocuk ve büyükler için ayrımı olur mu?? İşte bunlar benim kafamı heeep kurcalıyor arkadaşlar. Daha bir çok şeyler var bunun gibi, Sözün özü şunu soruyorum İNSAN SAĞLIĞININ YAŞI OLUR MU? Bir şey ya sağlıklıdııııırrrrr ya da sağlıksızdırrrr. Eğer bir şey sağlıklıysa da zaten onu bebek de çocuk da tüketebilir. İşte asıl mesele bu. Çocuklara özel olduğu etiketlenince sağlıklı olduğunun garantisi oluyor mu biratık ürünlerin bilmem?? Benim kafam çooook karışıyor böle şeylerden dolayı. Bilmem sizler neler düşünüyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?