- 20 Ağustos 2021
- 8.756
- 36.013
-
- Konu Sahibi golgelericinde
- #3.741
Allah sabredenlerle beraberdir unutma, Allah iyi kullarını imtihan eder kuzum böyle düşünBazen çok yorulduğumu hissediyorum.
Kalbim, ruhum, bedenim hepsi yorgun. Her ay regl geldiğinde üzülüp, daha sonra umutla heyecanla ayağa kalktım hep. Eşimin isteği üzerine 10 aydır kimseyle paylaşmadım, olmuyor diye sadece kendi kendime ve eşimle teselli oldum. Herkes zannetti ki biz istemediğimiz için çocuğumuz olmuyor.
Bir whatsapp grubumuz var eşim, ben, görümcem( ismi Selen) ve kayınvalidemin olduğu.Bugün o gruptan telefonuma bir mesaj geldi kayınvalidemden. Kucağındaki tavşan resminin altına şunu yazmış. "Senden umudumu kestim, Selen'in tavşanı yavruluyor galiba. Ben babanne olamadan, Selen babanne oluyor, ne şanslı"
Sadece üzgün işareti attım, eşim görür görmez beni aradı. O esprii yapıyor, sakın üzülme. Sen çok güzel bir anne olacaksın vs vs her zaman ki teselliler.
Okadar yoruldum, bunaldım ki artık. Herkese söylemek istiyorum. Ama eşim bu süreç tüp bebeğe falan giderse ancak ozaman paylaşırız, kesinlikle bilmelerini istemiyorum diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum
Zor bebek bekleme süreci.. Ama inan bana senin yasadiklarin bebek bekleyisin yani ve süreç tüp bebege giderse ki insAllah gerek kalmaz cok daha zor olucak.. Kimin ne dedigime takilirsan eger cok daha fazla gereksiz yipratirsin kendini.. Güzellikler odaklan, kafana fazla takmamayA calis diyecegim klise olacak ama öyle ummadigim anda gelir bulur böyle seyler ne yazik ki canim.. InsAllah en kisa zamanda herkes bebegin kavusurBazen çok yorulduğumu hissediyorum.
Kalbim, ruhum, bedenim hepsi yorgun. Her ay regl geldiğinde üzülüp, daha sonra umutla heyecanla ayağa kalktım hep. Eşimin isteği üzerine 10 aydır kimseyle paylaşmadım, olmuyor diye sadece kendi kendime ve eşimle teselli oldum. Herkes zannetti ki biz istemediğimiz için çocuğumuz olmuyor.
Bir whatsapp grubumuz var eşim, ben, görümcem( ismi Selen) ve kayınvalidemin olduğu.Bugün o gruptan telefonuma bir mesaj geldi kayınvalidemden. Kucağındaki tavşan resminin altına şunu yazmış. "Senden umudumu kestim, Selen'in tavşanı yavruluyor galiba. Ben babanne olamadan, Selen babanne oluyor, ne şanslı"
Sadece üzgün işareti attım, eşim görür görmez beni aradı. O esprii yapıyor, sakın üzülme. Sen çok güzel bir anne olacaksın vs vs her zaman ki teselliler.
Okadar yoruldum, bunaldım ki artık. Herkese söylemek istiyorum. Ama eşim bu süreç tüp bebeğe falan giderse ancak ozaman paylaşırız, kesinlikle bilmelerini istemiyorum diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum
Canım seni en iyi biz anlarız. Bizim gibi bu süreci zor geçirenler için insanların düşüncesizlikleri daha da yük oluyor. Bazen düşünüyorum kimsenin tanımadığı bir yerde sıfırdan başlasak yine bu kadar yıpratır mıyım kendimi? Biraz daha zamana bırakabilirim. O yüzden çevremizdeki bu söylemler, her gün aldığımız gebelik haberleri bizi çok etkiliyor.Bazen çok yorulduğumu hissediyorum.
Iyi akşamlar kızlar ebru abla yumrutlama yok devam dedi ama ben 2 çizgi koyu görüp sonra süblimleşme gördüm kafam karıştı bi kac gün daha devam edim bu ay zaten ağrı ve ya akıntı olmadi sogan suyu içiyorum belki o mu etkiledi bilmiyorum sadece günde kahverengi akıntı oluyo ayın 8indeki testi de atıyorum bana yumurtlama gibi geldi keşke kaset ovulasyon alsaydım hic beğenmedim strip olanları :)
İnşallah olumlu sonuçlar alırsın canım benimSordugun için Allah razı olsun canım Yarın bakalım hastaneye gideceğim aşılamaya başlanacak nasipse, ne olur çok dua et herşey yolunda gitsinhamiş hamiş duan kabul olur dilerm...
Bu arada sen nasılsın iyi mısın?
Bazen erken yumurtlama da olabiliyor kuzum öyle hamile kalan da çok oldu bu sitede inşallah güzel haberi alıcağın ay bu aydır, iyi yapmışsınKuzucum ben döngümün 7.günündeyim şuan. Bu ay yine femara kullandım, bugün bitti. Döngümün 5.günü pik gibiydi, adetim bile bitmemişti. Değerlendiremedik, 6 ve 7 yi değerlendirdim yine de riske atmayıp. Bakalım hakkımızdan hayırlısı olsun. Sen 10.haftaya gelmişsin, maşallah
Oh iyi bari sen tüm setleri tık tık hallettinO
hsg çekindim temiz çıktı masallah bugün denemelere başladık test yapim dedim sansa bak bu ay hsg var diye klomen vermedi kendi kendime takılıyorum . yarın yumurtama bakacak doktor bakalım bu testle uyucak mi ama yumurtalikim ağrıyor ondan test yapmıştım doğrudur bence
Sen nasilsin tatlı hamis=)
Kuzuuu olsun güzel haberler gelicek yakında hepinizde bi aksiyon olmuş hepsi bir adım sonuçtaSelam canım
Henüz bebiş haberi yok ama her şey yolunda sen nasılsın
Masallah yaramaz bebise=)İnşallah olumlu sonuçlar alırsın canım benimHepiniz duamdasınız merak etmeyin ben de bulantılarla savaşıyorum resmen sizde bana dua edin 12. Haftada son bulsun
Bazen erken yumurtlama da olabiliyor kuzum öyle hamile kalan da çok oldu bu sitede inşallah güzel haberi alıcağın ay bu aydır, iyi yapmışsınValla geldik öyle böyle ama beni de bulantılar mahvediyor
Oh iyi bari sen tüm setleri tık tık hallettinaynen kız pik gibi duruyo, zaten hsg çekindiğin aylarda hamile kalma şansı daha yüksek oluyomuş hadi inşş Ben de napim kusma arası verdim size yazdım yıldım yıldım bulantıdan
Kuzuuu olsun güzel haberler gelicek yakında hepinizde bi aksiyon olmuş hepsi bir adım sonuçtainşallah bundan sonrası temiz güzel bi yol olcakk Ben de iyi diyelim iyi olsun kuzuu işte bulantılar
valla özledim hepinizii
Hadi ya ben de oldu baya hayırlısı bakalmOlmadı canım o gün açık pembe akıntı dışında kanamam hiç olmadı, sağ olsun doktorum ilgilendi zaten filmi o çekti sonrasında da ilgilendi problem yaşamadım.
Antibiyotik verdi bir de dolareks ama dolareks i kullanmama hiç gerek kalmadı ağrı olmadı.
Kuzu ben artık kimliksizim
Hiç geç sürmezdi soğan mi etkiliyo senceYumurtlama yok canım doğru demiş sen devam et bende bir kere öyle sandım yumrltma testine de dedim iki gün sonrası pik gördüm. Test için görene kadar devam et .Geç sürebilir yumurtlaman sabir biraz daha
Ay ne bps insanlar var gerçekten ben bile yoruldum 10 ayda annem biliyor saklamam bise zaten bide kaynanama dedim mecburi tedavi olmamız lazım diye çünkü durmadan soruyor bazen bildiği halde toplumda bunlarda iş yok ben dogurucam en son diyor yani çok takmamak lazım canim tedavi süreci var bunun doğal olmazsa bizde tüp deneriz allah büyük bir yol vardır inankiBazen çok yorulduğumu hissediyorum.
İnşallah canımAllahım inşallah bu ay nasip eder
Mesajın çok iyi geldi, çok teşekkür ederim. İnsanı anlayan birilerinin olması çok güzel bir duyguKuzum lütfen üzülme biliyorum demesi kolay ama bende 2 kimyalsal geçirip 1 yıla yakındır sağlıklı gebelik olması için çabalıyorum en derinden anlıyorum seni herşeyin çaresi var bir ölümün çaresi yok Rabbim geciktiriyorsa güzelleştiriyordur böyle düşünsen çok güzel anne olacaksın eşinin dediği gibi ve biz anne olduğun haberini burdan alacağız göreceğiz kuzum insanların ağzını kapatmazsın o yüzden kulaklarını tıka Herkeze duyma, unutma hiçbir şey senden kıymetli değerli değil o yüzden kendine yüklenme olur mu ? Her nasip vaktine esir dilerim Rabbim sana tez zamanda hamilelik müjdesi ile müjdelendirsin kuzum
Düşünmemek, takmamak nasıl oluyor onu bir türlü beceremiyorum. Becerebilen varsa bi el atsın bana daZor bebek bekleme süreci.. Ama inan bana senin yasadiklarin bebek bekleyisin yani ve süreç tüp bebege giderse ki insAllah gerek kalmaz cok daha zor olucak.. Kimin ne dedigime takilirsan eger cok daha fazla gereksiz yipratirsin kendini.. Güzellikler odaklan, kafana fazla takmamayA calis diyecegim klise olacak ama öyle ummadigim anda gelir bulur böyle seyler ne yazik ki canim.. InsAllah en kisa zamanda herkes bebegin kavusur
Eşim tam da 2.paragrafta yazdığın gibi düşünüyor. Milletin önermeleri, sormaları bitmeyecek bu süreç daha zor hâle gelecek, kimsenin özelimizi bilmesine gerek yok. Sen hassassın, biliyorum bu konular konuşulduğu zaman kendini daha çok üzeceksin diyor. Ya kendi annem bile geçen gün hesap sorar gibi neden hâlâ bebek yok, sen şunu şunu kullanıyor musun falan dedi. Şok oldumCanım seni en iyi biz anlarız. Bizim gibi bu süreci zor geçirenler için insanların düşüncesizlikleri daha da yük oluyor. Bazen düşünüyorum kimsenin tanımadığı bir yerde sıfırdan başlasak yine bu kadar yıpratır mıyım kendimi? Biraz daha zamana bırakabilirim. O yüzden çevremizdeki bu söylemler, her gün aldığımız gebelik haberleri bizi çok etkiliyor.
Paylaşmak istiyorsan paylaş tabi ama naçizane fikrim bu sana iyi gelmeyecek. Yeri gelecek doktor tavsiye edecekler, yeri gelecek onu ye bunu ye, bak şunun kızı bunu yaptı bu bunu yaptı, noldu bu ay oldu mu? Sürekli bunlara maruz kalacaksın. Ben burada konuştuğum arkadaşlar harici bu kadar uğraştığımı söylemiyorum kimseye.
Haziranda düşük yaptım ve aileler öğrenmek zorunda kaldı. O kadar isterdim ki duymasınlar. Şimdi istediğimizi biliyorlar. Kimse açıkça sormuyor ama ufak laflardan göndermelerden anlıyorum bekliyorlar ve bu bile beni çok geriyor.
Sana kafandan çıkar olur diyemeyeceğim bence bu mümkün değil. Bu kafaya girdikten sonra değil ben ne yaptıysam olmuyor, çalışıyorum aktif bir hayatım var yoğunum ama yine de aklımdan çıkaramıyorum.
Tek naçizane tavsiyem sperm testi ve hsg filmi. Bildiğim kadarıyla bunları yaptırmadın. 1 yılı bekleme. İnşallah bir sorun yoktur ama belki de çıkış yolu bunlardandır. Umarım bu ay güzel haber gelir gerek kalmaz ama adet olursan bunları yaptır mutlaka.
Her şeyi yaptıktan sonra beklemekten başka da elimizde bir şey gelmiyor inanki. Çok yıpratma kendini, yıpratmayalım. İnşallah bir gün olacak inanıyorum ben.
Ya gerçekten bunları söyleyenler yaşını başını almış insanlar, hiçbir şeyden haberleri yok. Sadece ha diyince bebek olacağını sanıyorlar, benim kayınvalidem durmadan senin kocan bizim evliliğimizin 3.ayında hazırdı, sizin 2 yıl oldu tembelsiniz diyip gülüyor. Çok sinirim bozuluyor, herşeyi haykırmak istiyorum. Normalde kayınvalidemi severim, çok iyidir. Bizim için elinden gelen herşeyi yapar ama bu bebek konusunda sürekli artık düşünün, neden düşünmüyorsunuz imalarına giriyor. Keşke oğluna veya bana sorsa, bir problem mi var falan diyeAy ne bps insanlar var gerçekten ben bile yoruldum 10 ayda annem biliyor saklamam bise zaten bide kaynanama dedim mecburi tedavi olmamız lazım diye çünkü durmadan soruyor bazen bildiği halde toplumda bunlarda iş yok ben dogurucam en son diyor yani çok takmamak lazım canim tedavi süreci var bunun doğal olmazsa bizde tüp deneriz allah büyük bir yol vardır inanki
11.gunumDöngünün kaçıncı günündesin canım?
İnanın buradaki bir çok üye o kadar iyi anlıyo ki sizi... Bende 2 yıllık evliyim kaynanam dahil kendi annem bile bebek baskısı yaptı ne zmn anne olacaksnn kayınvalidem yaş gidiyo herşeyden gençlikte gibi laflar... Eşimle karar verdik çocukla içinden ama kimseye söylemedik çünkü benim eşimde sizin Eşiniz gibi rahat bırakmazlar bizi beklentiye girerler stres oluruz kesinlikle kimse bilmesin dedi iyki de söylememişiz ağustosta bir kimyasal gebelik geçirdim o kadar sıkıntılıysı ki adetime 12 güne kala öğrendim çok erken yumurtlamışım adet bitiminden hemen snra neyse değerinde 380 lerdeydi eşim bni dinlemeden annesine söylesin annesi de herkese tabi bni arayan arayana snra değer artmadı zor süreç başladı değerin 6 güne sabit kaldım snra az az düşmeye başladı ama tabi 2 3 günde 1 kan vermeler falan kolların delik deşik oldu baya ağladım hatta en son o kadar çok istediğim halde yeter artık sonlansın bu bile dedim... Neyse çok uzatmıyım ağustosta ne kadar zor süreç yaşadığımı bilen kayınvalidem yine ne zmn konuşsak bana en kısa zamanda Allah size de sağlıklı nasip etsin arada vermeyin vs. Tarzı söylemlerde bulundu annem vitamin falan kullanıyor msnlara başladı.. Yani demem o ki kulaklarımızı tıkiycaz malesef onlar böyleydi yani sakın üzülmesin inan hepimiz aynı yollardan geçiyorz kendini rahat bırak bi süre o yazılan çizilenleri okuma görme bisey bile dense kulak arkası yap... ALLAH inşallah bizlerinde kucağına doldurdum sağlıklı gebelikler nasip etsin ben inanıyorum burada ne kadar bu özlemle yanan üyeler heycanla bekleyen üyeler varki hepimiz çok iyi anneler olacağız Allahın izniyleEşim tam da 2.paragrafta yazdığın gibi düşünüyor. Milletin önermeleri, sormaları bitmeyecek bu süreç daha zor hâle gelecek, kimsenin özelimizi bilmesine gerek yok. Sen hassassın, biliyorum bu konular konuşulduğu zaman kendini daha çok üzeceksin diyor. Ya kendi annem bile geçen gün hesap sorar gibi neden hâlâ bebek yok, sen şunu şunu kullanıyor musun falan dedi. Şok oldum
Hsg ve sperm yaptırmadım, doktorların aklına uyarak hareket etmeseydim belki şimdiye olmuştu çoktan. Zor bir süreç, Allah yardımcımız olsun, heralde burası da olmasa da iyice içime kapanırım. İyi ki varsınız
Ay bunu okuyunca daha 1 aylık taze acım depreşti gece gece :) Gerçekten neden kayınvalideler böyle ya, ben sınavımdan dolayı erteledim kafam rahat olsun stres olmayayım diye artık düşündüğümüzü de söyledi eşim yani ben böyle şeylerin bilinmemesini istiyorum sonra beklenti olmasın gerilmeyeyim ama gurbetteyim ayda yılda bir hafta gittiğim kvdem insanların içinde bunlar tembel çıktı her hamile kalanı duyar bana iğneleyici sözler. Kaç defa uyardım herkes doğuruyor diye ben doğurmak zorunda değilim diye. Anne olmak o kadar güzel bir duygu ki ama çok da sorumluluk isteyen bir olay. Allah ın lutfu emaneti sonuçta. Sanki doğursam kendi gelip yardımı mı olacak kaç senelik evliyim bir kere geldi evimize. Ben bilmiyor muyum yapmasını, neyin ne olduğunu gurbette neler çektiğimi belki 10 gün evimde ağladım bana tembel yakıştırmasını yaptığı içinYa gerçekten bunları söyleyenler yaşını başını almış insanlar, hiçbir şeyden haberleri yok. Sadece ha diyince bebek olacağını sanıyorlar, benim kayınvalidem durmadan senin kocan bizim evliliğimizin 3.ayında hazırdı, sizin 2 yıl oldu tembelsiniz diyip gülüyor. Çok sinirim bozuluyor, herşeyi haykırmak istiyorum. Normalde kayınvalidemi severim, çok iyidir. Bizim için elinden gelen herşeyi yapar ama bu bebek konusunda sürekli artık düşünün, neden düşünmüyorsunuz imalarına giriyor. Keşke oğluna veya bana sorsa, bir problem mi var falan diye