- 7 Kasım 2014
- 6.911
- 10.612
-
- Konu Sahibi golgelericinde
- #3.761
Sende zor şeyler yaşamışsın canım, bence de bilmemeleri en mantıklısı. Benim sıkıntım kendime yetiyor, birileri sorunca daha da stres oluyorum. Zaten 10 aydır 1 kere bile pozitifi göremedim, bu yüzden hep korkuyla karışık endişe var. Bu halimi anlayan da kk'deki sizlerden başka kimse yok. Rabbim yolumuzu kolay etsin, yüreği evlat hasretiyle yanan herkese hayırlı, sağlıklı birer evlat nasip etsinİnanın buradaki bir çok üye o kadar iyi anlıyo ki sizi... Bende 2 yıllık evliyim kaynanam dahil kendi annem bile bebek baskısı yaptı ne zmn anne olacaksnn kayınvalidem yaş gidiyo herşeyden gençlikte gibi laflar... Eşimle karar verdik çocukla içinden ama kimseye söylemedik çünkü benim eşimde sizin Eşiniz gibi rahat bırakmazlar bizi beklentiye girerler stres oluruz kesinlikle kimse bilmesin dedi iyki de söylememişiz ağustosta bir kimyasal gebelik geçirdim o kadar sıkıntılıysı ki adetime 12 güne kala öğrendim çok erken yumurtlamışım adet bitiminden hemen snra neyse değerinde 380 lerdeydi eşim bni dinlemeden annesine söylesin annesi de herkese tabi bni arayan arayana snra değer artmadı zor süreç başladı değerin 6 güne sabit kaldım snra az az düşmeye başladı ama tabi 2 3 günde 1 kan vermeler falan kolların delik deşik oldu baya ağladım hatta en son o kadar çok istediğim halde yeter artık sonlansın bu bile dedim... Neyse çok uzatmıyım ağustosta ne kadar zor süreç yaşadığımı bilen kayınvalidem yine ne zmn konuşsak bana en kısa zamanda Allah size de sağlıklı nasip etsin arada vermeyin vs. Tarzı söylemlerde bulundu annem vitamin falan kullanıyor msnlara başladı.. Yani demem o ki kulaklarımızı tıkiycaz malesef onlar böyleydi yani sakın üzülmesin inan hepimiz aynı yollardan geçiyorz kendini rahat bırak bi süre o yazılan çizilenleri okuma görme bisey bile dense kulak arkası yap... ALLAH inşallah bizlerinde kucağına doldurdum sağlıklı gebelikler nasip etsin ben inanıyorum burada ne kadar bu özlemle yanan üyeler heycanla bekleyen üyeler varki hepimiz çok iyi anneler olacağız Allahın izniyle
Amin canımm yanlız değilsiniz inan bana birçok kişide bizler de dahil aynı şeylere maruz bırakılıyorz ama emin ol bilmemeleri bilmelerinden daha iyidir. Allah doğru zamanda hepimize sağlıklı gebelikler nasip etsin.Sende zor şeyler yaşamışsın canım, bence de bilmemeleri en mantıklısı. Benim sıkıntım kendime yetiyor, birileri sorunca daha da stres oluyorum. Zaten 10 aydır 1 kere bile pozitifi göremedim, bu yüzden hep korkuyla karışık endişe var. Bu halimi anlayan da kk'deki sizlerden başka kimse yok. Rabbim yolumuzu kolay etsin, yüreği evlat hasretiyle yanan herkese hayırlı, sağlıklı birer evlat nasip etsin
Uzaklaşıp bakınca millet evlenir evlenmez beklemeden 3-4 ayda çatır çatır doğuyor, sen hala öyle boş boş bekle diyorum kendimeKızlar iyi geceler
Şöyle bi bakayım neler yapıyosunuz nasılsınız dedim deA R Y A cım takmamak nasıl biliyo musun mümkün değil ama şu var ki dünyaya geliş amacımız doğurmak değil tabi ki bu fıtratımızda var ama zamanı yaşı bilmem kaç ay beklemesi yazılı kural olan bişey hiç değil. İç huzurun eşinle huzurun sağlığınız olduktan sonra gerisi biraz olursa mükemmel olur olmazsa da nasip oluyor. Bebek olduktan sonra hayatlarımız tamamen değişecek ve daha buna hazır mıyız onu bile bilmiyoruz tamamen başka bi pencere açılacak ve şuanla o pencere arasında koca bi 9 ay. Biraz uzaklaşıp baktığı zaman insan daha net görüyor tamamen içinde düşünüp bunaldıkça çıkmaz yol sanıyosun ama bazen biraz uzaklaşıp etraflıca bakmak gerekiyor. Doktorlara göre 1 sene olmaması veya 2-3 düşük hikayeleri o kadar normal ki biz sürekki birilerini bişeyleri suçlama ihtiyacı hissediyoruz ama böyleyse demek ki doğal akışı bu diyemiyoruz sabırsız davranıyoruz belki de. Allahım önce sağlık sonra sabır versin bu süreçte ve sonunda hepimizin gönlüne göre güzellikler yaşamayı nasip etsin
Ben de enfeksiyondu karın ağrısıydı derken bata 3 kaldı ve ne bi belirti kaldı ne şikayet ne regl olcakmış gibiyim. Bugün kendimi pek dinlemedim başka şeylerle ilgilenip bi odak bulunca bi nebze dağılıyor kafa, her yeni gün yeni ay bir umut ne diyelim
Benim kayınvalidem herkesin içinde bak sizin de olsaydı, oğlum çimlerde peşinden koşardı. Oğlum bak başkalarının bebeklerini seviyor, sen bebek istemiyorsun diye dedi. Çok ama çok üzüldüm. Eşim de sen ona bakma, herşeyden bir anlam çıkarıyor. Ben bebekleri zaten hep seviyoruum, bizim bebeğimizin olmaması ile bir ilgisi yok. Ben seni illa bana bir evlat doğur diye almadım, Allah nasip ederse olur, etmezse yapacak birşey yok yolumuza devam edecez dedi. En büyük destekçim eşim, o da böyle abuk sabuk konuşsa napardım acabaAy bunu okuyunca daha 1 aylık taze acım depreşti gece gece :) Gerçekten neden kayınvalideler böyle ya, ben sınavımdan dolayı erteledim kafam rahat olsun stres olmayayım diye artık düşündüğümüzü de söyledi eşim yani ben böyle şeylerin bilinmemesini istiyorum sonra beklenti olmasın gerilmeyeyim ama gurbetteyim ayda yılda bir hafta gittiğim kvdem insanların içinde bunlar tembel çıktı her hamile kalanı duyar bana iğneleyici sözler. Kaç defa uyardım herkes doğuruyor diye ben doğurmak zorunda değilim diye. Anne olmak o kadar güzel bir duygu ki ama çok da sorumluluk isteyen bir olay. Allah ın lutfu emaneti sonuçta. Sanki doğursam kendi gelip yardımı mı olacak kaç senelik evliyim bir kere geldi evimize. Ben bilmiyor muyum yapmasını, neyin ne olduğunu gurbette neler çektiğimi belki 10 gün evimde ağladım bana tembel yakıştırmasını yaptığı için
Çok iyidir ama geri çektim kendimi uzaktım iyice uzaklaştım zaten eşim de hak verdi bana şükür ki zaten laf ona da dokunuyor düşününce. Bu zamana kadar öz annem bana çocuğun ç sini etmiş değil. Kayınvalideye ne oluyor ki insanlar içinde kimse kimseyi çocuğu yok diye küçük düşüremez yetersiz göremez. Ben kabul edemiyorum bunu. Herkes yaşadığını biliyor. Çok düşüncesizlik istediğini belli edersin bitti gitti tamam eşlerin bileceği her şeyden önce yaradanın takdiridir. Şakalık bir tarafı yok benim için tembel çok utanç verici çok aşağılayıcı bir kelime bir anne adayı için hele.
Zamanı gelince rabbim verecektir inşallah anası belli babası belli insanların hele ki erkek tarafının bu denli baskıcı tarafını hiç iyi niyetli bulamıyorum maalesef...
Karşısındaki insanın alınıp kırılacağını düşünemiyorlar bazen.Benim kayınvalidem herkesin içinde bak sizin de olsaydı, oğlum çimlerde peşinden koşardı. Oğlum bak başkalarının bebeklerini seviyor, sen bebek istemiyorsun diye dedi. Çok ama çok üzüldüm. Eşim de sen ona bakma, herşeyden bir anlam çıkarıyor. Ben bebekleri zaten hep seviyoruum, bizim bebeğimizin olmaması ile bir ilgisi yok. Ben seni illa bana bir evlat doğur diye almadım, Allah nasip ederse olur, etmezse yapacak birşey yok yolumuza devam edecez dedi. En büyük destekçim eşim, o da böyle abuk sabuk konuşsa napardım acaba
Cidden hayat öyle zor öyle yorgun ki sanki evde cenaze havası varCanım uzun zamandır aşılama düşünüyoduk bu ay başlayalım dedik ama fiyatlar bizim tahminimizden çok fazlabugüne yarına regl olurum test yaptım negatif . İyi olmaya çalışıyorum ama 14 aydır aynı şeyleri yaşamak çok yordu öyle işte hayat gerçekten zor … sen naptın
cumartesi günü kan verdim negatif çıktı sonuç kanda en az kaç günde belli oluyor acaba erken mi davrandım adetime 4 gün var henüzAma daha 9 gün var adetinize gecikme olursa yeniden deneyin sonucu da yazın bize
bende ayni durumdayim bel agrim vardi gecti simdide goguslerimde hassiyet var akinti sut rengi yogun geliyo gelincede test yaptim negatifIyi aksamlar arkadaslar bu gunlerde aktif degilim aranizda cok yoğun geciyor gunlerim is dolayisiyla ama mutlaka okuyorum yazilanlari.
Bana gelince bata 4 gun var sanirim bugunu saymazsam. Cok fazla goguslerim aciyor bir de sut rengi akintim var. Henuz test yapmadım sabrediyorum
malesef bende erken yapip payimi alanlardanim 2 cocgum var regli gecince yaptim silik cizgileri gordum bunda yaptim 4 gun onceden negatifi aldim oturuyorumAslında normalde adet geçince yapılmalı testler ama biz dayanamıyoruzErken öğrenenler de çok olduğu için insan acaba mı diyor tabi. İnşAllah vardır gebeliğiniz
Amin inşallah canım Allah razı olsun umarım anne olmayı bekleyen herkez yılbaşına anlamadan hamile kalır cümlesine bize de inşallah Rabbim hayırlısı nasip etsinMesajın çok iyi geldi, çok teşekkür ederim. İnsanı anlayan birilerinin olması çok güzel bir duyguRabbim sana da tez zamanda hayırlı bir evlat nasip eder inşallah kuzum, bu sürecin bu kadar zor olduğunu bilmeyerek bu yola girmek de, en az süreç kadar yıpratıyor. Keşkeler hiç bitmiyor.
Bence söyleyip rahatla anlayışla karşılar ve sizi üzmez insan üstümden yük atıyor biraz daha bekle tabi nr zaman hazır olursan canimYa gerçekten bunları söyleyenler yaşını başını almış insanlar, hiçbir şeyden haberleri yok. Sadece ha diyince bebek olacağını sanıyorlar, benim kayınvalidem durmadan senin kocan bizim evliliğimizin 3.ayında hazırdı, sizin 2 yıl oldu tembelsiniz diyip gülüyor. Çok sinirim bozuluyor, herşeyi haykırmak istiyorum. Normalde kayınvalidemi severim, çok iyidir. Bizim için elinden gelen herşeyi yapar ama bu bebek konusunda sürekli artık düşünün, neden düşünmüyorsunuz imalarına giriyor. Keşke oğluna veya bana sorsa, bir problem mi var falan diye
Ay hadi gozun aydin bilgilendir bizleri bugun canim bol sansSordugun için Allah razı olsun canım Yarın bakalım hastaneye gideceğim aşılamaya başlanacak nasipse, ne olur çok dua et herşey yolunda gitsinhamiş hamiş duan kabul olur dilerm...
Bu arada sen nasılsın iyi mısın?
bence pozitif 2 gun sonra tekrarlayıp kan vermeye gidebilrisin bence :)Kızlar regle 3 gün kala test yapayım dedim sanki silik çizgi var gibi ne diyorsunuz testin kendi çizgisi mi acaba yoksa var mıbu arada 2 3 dk içinde çıktı
Arya canım insanların müdahale etmesi bizim çok dışımızda neyse ki senin eşin çok destekBenim kayınvalidem herkesin içinde bak sizin de olsaydı, oğlum çimlerde peşinden koşardı. Oğlum bak başkalarının bebeklerini seviyor, sen bebek istemiyorsun diye dedi. Çok ama çok üzüldüm. Eşim de sen ona bakma, herşeyden bir anlam çıkarıyor. Ben bebekleri zaten hep seviyoruum, bizim bebeğimizin olmaması ile bir ilgisi yok. Ben seni illa bana bir evlat doğur diye almadım, Allah nasip ederse olur, etmezse yapacak birşey yok yolumuza devam edecez dedi. En büyük destekçim eşim, o da böyle abuk sabuk konuşsa napardım acaba
Fiyatlar nasıl hepimize bilgi olsun bana muayene 600 tl dedi fazla geldi banadaCanım uzun zamandır aşılama düşünüyoduk bu ay başlayalım dedik ama fiyatlar bizim tahminimizden çok fazlabugüne yarına regl olurum test yaptım negatif . İyi olmaya çalışıyorum ama 14 aydır aynı şeyleri yaşamak çok yordu öyle işte hayat gerçekten zor … sen naptın
Bende gördüm ama kimyasal olmuştu Bi defa yine olur diye korkuyorumbence pozitif 2 gun sonra tekrarlayıp kan vermeye gidebilrisin bence :)
günaydınlar bu arada arkadaslar msjları geriye doğru tarayıp güncelleştirmeleri yaptım. gözümden kaçan birşey olursa etiketleyerek uyarırsanız sevinirim.
Ben de dayanamadım birazdan çıkıp test alıp yapcam bat a 4 gün var. ilk hamileliğimde 2 gün kala pozitifi görmüştüm
Iste olmuyorDüşünmemek, takmamak nasıl oluyor onu bir türlü beceremiyorum. Becerebilen varsa bi el atsın bana da