canım ikili testi bu grupta en erken ben yaptırdım sanırım çok araştırmıstım 2gun boyunca.. anlatmaya calısayım sana da
şimdi bu beta ve pap degerı(betanın düşük olması ıyı çunku down sendromu rıskı olanlarda yuksek oluyormus senın beta ıyı şuan)cogul gebelıklerde bunun ayrımına varılamadıgı ıcın ikizlere önerılmıyormus zaten
pap degerı aslında şuan senın kan sonucunda gordugunden zıayde ayrıca mom degerlerı var onları rısk hesaplarken hesaplıyorlar yanı kan degerlerın sadece gosterge degıl buyuzden ama pap degerın de ıyı (pap degerı de önemlı erken dogum rıskı gebelıkte yuksek tansıyon vs problemlerını öngörebılıyormus)bunun özellıkle perınotologlar ıyı bılıyor pap degerıne dırekt bakıyorlarmıs
şimdi yaş rıskını olcecekler bu sadece yaşına göre..bide bebegın olcumune bakıyolar ya ense kalınlıgı baş pop mesafesı bıde kan degerlerınle kombıne risk ölcuyolar işte asıl önemlı olan bu kombıne risk degerı..1/250 ustu risk oranı beklenıyor bu sınır deger hıı bu test kesın tanı degıl tarama testı...atıyorum rıskın 1/400 cıktı bu şu demek 400 kadından 1ınde senın sonucunun aynısı cıkmıs ama onunkı down sendromluymus..rıskının olculecegı rapor ayrı ..muhtemelen doktoruna gondermıslerdır ya da sen arayıp cagrı merkezınden maıl adreslerıne ayrıca ıletmenı ısteyeceksın ben öyle yapmıstım
karışık mı oldu bılemıuorum ama anladıgım kadarıyla anlatmaya calıstım belkı başkaları da okur faydası dokunur dıye