- Konu Sahibi karamel Latte
-
En iyi emb transfer edılıyo evet canım ama genetik bozuk olunca emb tutmuyo rahım onu dısarı atıyo. Burda okuyorum 4aa emb cok guzel 1. Kaliteye yakın bir emb tutmamış onlarında genel olarak genetıgı bozuk oluyo rahımdr sıkıntı olmadıkca rahım hemen emb kabullenıyo zatenYa bende onu anlamiyorum sizin dediginiz gibi oldu sikıntiliymiş ama en iyi embriyolar transfer edilmiyor mu nasil sıkintı oluyor anlamiyorum
Ben put gibi yatmadım oturdum 1 saatte bir kalktım evin içinde yavaş yürüyüşler yaptım kabız olmamaya çok dikkat ettim Ama kalkıp yemek yapmadım toz almadım Mesela en basit işlerimi bile yapmadım hep yattım veya ayaklarımı uzatıp oturdum.Benim de ayni sekilde oldu peki transferden sonra hic hareket ettiinizmi ben hareket iyi die hareket ettim mutfaga giitim ama agir isler yapmadim acaba dioyorum hareket ettigim icin mi tutmadiama su bir gercek ki cok strese girdim ve igne olurken korkarak vuruldum
Keseyı gordunuz ama içinde bebek mi yoktu canım?Canım benimde ilk denemem tutmadı Doktorum çok şaşırmıştı 2 denemeyi yaptık tuttu Ama boş gebelik oldu kürtaj oldum şimdi üçüncüyü deneyeceğim.
Bende de hiçbir problem yok rahim tertemiz kan pıhtılaşması için test yaptırdık onlar da temiz olmayınca olmuyor Doktorlar da bir sebep bulamıyor
Evet ama yaşımız genç olduğu için ve başarısız denemelerimiz olmadığından dolayı Doktorum genetik analiz yaptırmak istemedi şöyle bir durum da var genetiğe gidip temiz gelen embriyolar %100 tutacak diye bir durum yok o şekilde olup tutmayan da var tutup kalbi duran da var.İşte emb genetık analizi yaptrmak en mantıklısı oluyo canım bizde yaptrmadık. Buyuk ihtimal embyomun genetiği bozuktu rahım dısarı attı saglıklı bir emb olsaydı rahım mutlaka tutardı
Evet canım değerim çok güzel artıyordu kese gayet sağlıklıydı büyümeye devam ediyordu ama içinde bebek yoktu hiçbir şekilde göremedik 8 haftaya kadar bekledik boş gebelik dendi ve kürtaj oldumKeseyı gordunuz ama içinde bebek mi yoktu canım?
Rabiim insallah yüzümuze güler bende 2. Denemem olursa kesinlikle strese girmeyi dusunmüyorumBen put gibi yatmadım oturdum 1 saatte bir kalktım evin içinde yavaş yürüyüşler yaptım kabız olmamaya çok dikkat ettim Ama kalkıp yemek yapmadım toz almadım Mesela en basit işlerimi bile yapmadım hep yattım veya ayaklarımı uzatıp oturdum.
Ilk denememde Bende çok stresliydim çok sinirliydim hep bağırıp çağırıyordum o kadar gergindim ki tutmamıştı çok kabız olmuştum ondan dolayı sandım ama doktorum alakası yok dedi.
ikinci denememde pozitiftim hep güldüm olacak dedim hiç üzülmedim stres yapmadım tutmuştu ama boş gebelik oldu
Bizdende yastan dolayı istemedı doktorumuz benım 1 basarısız denemem var. Evet onlarda var tutmayan ama cok azdır o sayı ondada bagısıklık falan dıyolar bazı kadınların rahımleri bebege bagısıklık saglayamıyomuşEvet ama yaşımız genç olduğu için ve başarısız denemelerimiz olmadığından dolayı Doktorum genetik analiz yaptırmak istemedi şöyle bir durum da var genetiğe gidip temiz gelen embriyolar %100 tutacak diye bir durum yok o şekilde olup tutmayan da var tutup kalbi duran da var.
Ayyy işte bu da cok kotu o kadar heves oldu diyosun sonra bi yıkım oluyodur. Bana arkadasım demişti kalp atısını duymadan hamıleyım deme hatta bende ne alaka pozitifi gorunce hamılesındır daha ne olsun diyodumda işler oyle olmuyo işte:/Evet canım değerim çok güzel artıyordu kese gayet sağlıklıydı büyümeye devam ediyordu ama içinde bebek yoktu hiçbir şekilde göremedik 8 haftaya kadar bekledik boş gebelik dendi ve kürtaj oldum
Canım kesinlikle eşin genetik kan versin ameliyat olmasın O kanın sonucunu almadan Çünkü eşinde genetik Bir problem varsa klinefelter sendromu diye Bir genetik hastalık var erkekte bu varsa sperm çıkışı olmuyor boş yere ameliyat olmuş olursunuz bunu öğrenmeniz lazım.biz genetik test yaptırmadık açıkçası oyüzden biraz tırsıyorum. hormonlarımız falan normal. sperm çıkışı neden olmuyor o da belli degil. varsayımlar aşırı çok. küçükken kabakulak hastalığı geçirmiş+varikosel ameliyatında sperm kanalları hasar almış olabilir+ kayınvaldeminde çocugu olmuyormu (sorun erkekmi kadın faktörlümü bilmiyorum) eşim 6yıl sonra olmuş yani genetik de olabilir.
O bağışıklık serumu 3 4 başarısız denemesi olanlara öneriyorlar canımBizdende yastan dolayı istemedı doktorumuz benım 1 basarısız denemem var. Evet onlarda var tutmayan ama cok azdır o sayı ondada bagısıklık falan dıyolar bazı kadınların rahımleri bebege bagısıklık saglayamıyomuş
Aynen karyotip analizi kandan cok onemli 2 3 haftada sonuc cıkıyo zatenCanım kesinlikle eşin genetik kan versin ameliyat olmasın O kanın sonucunu almadan Çünkü eşinde genetik Bir problem varsa klinefelter sendromu diye Bir genetik hastalık var erkekte bu varsa sperm çıkışı olmuyor boş yere ameliyat olmuş olursunuz bunu öğrenmeniz lazım.
Bak şimdi benim eşimin ailesinde de var erkek faktörlü çocuğu olmayan Ben doktorumuz genetik kan istediğinde bunu söylemiştim o da Hayır onunla ilgisi yok eşinin kendi genetiğine bakacağız kanda dediler yani her türlü bizden O kanı istedi kanın sonucuna göre hareket edeceğiz dedi kan temiz Gelince hemen başlıyoruz drdi
Benım doktorum emb iyi olup tutmayınca onerıyoO bağışıklık serumu 3 4 başarısız denemesi olanlara öneriyorlar canım
Maalesef iki denememde de çıkardığım ders pozitif görmek çok kolay asıl iş Ondan sonra başlıyor bir gece kanamam oldu hastaneye gittim keseyi gördük Sevindik Tamam dedik oldu Sonra bir daha gittim kese büyümüş bebek yok Bana 2 hafta bekle öyle gel dediler O iki hafta bana nasıl geçti bir ben bilirim bir Allah boş yere 2 hafta beklemiş oldum gittiğimde yine bebek yoktu çok zor süreçler pozitifi görüp sevinince bitmiyor Her şeyAyyy işte bu da cok kotu o kadar heves oldu diyosun sonra bi yıkım oluyodur. Bana arkadasım demişti kalp atısını duymadan hamıleyım deme hatta bende ne alaka pozitifi gorunce hamılesındır daha ne olsun diyodumda işler oyle olmuyo işte:/
Cok iyi belki benim doktorumda bu denememde banada önerirBenım doktorum emb iyi olup tutmayınca onerıyo
ya biz tüp bebek için türkiyeye geleceğiz uçak bileti falan alındı haftasonuna. genetik testte çok geç çıkıyorumuş. onu bekliycezk zamanımız yok. teseden sperm çıkmazsa patalojiye göndeririz diye düşünüyorum. sonuçta 2-3adette olsa sperm çıkışı oluyorCanım kesinlikle eşin genetik kan versin ameliyat olmasın O kanın sonucunu almadan Çünkü eşinde genetik Bir problem varsa klinefelter sendromu diye Bir genetik hastalık var erkekte bu varsa sperm çıkışı olmuyor boş yere ameliyat olmuş olursunuz bunu öğrenmeniz lazım.
Bak şimdi benim eşimin ailesinde de var erkek faktörlü çocuğu olmayan Ben doktorumuz genetik kan istediğinde bunu söylemiştim o da Hayır onunla ilgisi yok eşinin kendi genetiğine bakacağız kanda dediler yani her türlü bizden O kanı istedi kanın sonucuna göre hareket edeceğiz dedi kan temiz Gelince hemen başlıyoruz drdi
Insallah canim insallah ❤Rabiim insallah yüzümuze güler bende 2. Denemem olursa kesinlikle strese girmeyi dusunmüyorum
Benım bi arkadasımda pozitifi gordu sonra degerı dusmeye başladı ama cokta dusmuyo yarıda kaldı adet oldu hala dusmuyo kanda betahcg sonra megerse dıs gebelık olmuş kürtaj falan oldu. Baya zor gectı onundaMaalesef iki denememde de çıkardığım ders pozitif görmek çok kolay asıl iş Ondan sonra başlıyor bir gece kanamam oldu hastaneye gittim keseyi gördük Sevindik Tamam dedik oldu Sonra bir daha gittim kese büyümüş bebek yok Bana 2 hafta bekle öyle gel dediler O iki hafta bana nasıl geçti bir ben bilirim bir Allah boş yere 2 hafta beklemiş oldum gittiğimde yine bebek yoktu çok zor süreçler pozitifi görüp sevinince bitmiyor Her şey
Pardon o kısmı unutmuşum genetik probleminiz olsaydı sperm çıkışınız tamamen 0 olurdu korkmayın o zaman temizdir Onun için istememiştir Doktorunuzya biz tüp bebek için türkiyeye geleceğiz uçak bileti falan alındı haftasonuna. genetik testte çok geç çıkıyorumuş. onu bekliycezk zamanımız yok. teseden sperm çıkmazsa patalojiye göndeririz diye düşünüyorum. sonuçta 2-3adette olsa sperm çıkışı oluyor
O daha zor Allah korusun tüplere yerleşebiliyor embriyo tüplere hasar verebiliyor.Benım bi arkadasımda pozitifi gordu sonra degerı dusmeye başladı ama cokta dusmuyo yarıda kaldı adet oldu hala dusmuyo kanda betahcg sonra megerse dıs gebelık olmuş kürtaj falan oldu. Baya zor gectı onunda
Aynen tüplere zarar verıyomuş canım ya aman bizlerden uzak olsunO daha zor Allah korusun tüplere yerleşebiliyor embriyo tüplere hasar verebiliyor.
İnşallah her şeyimiz Sırasıyla en güzel şekilde devam eder
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?