• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ehliyet panik korku

inşallah bizde o günleri yaşarız :)
abim arada gösteriyorda oda pek sabırlı biri değil hemen bağlıyor arızaya :KK70:
bana sabırlı adam lazım :KK70:

benim eşim hiç sabırlı değil yaa adam kurt adama dönüşüyor bana araba sürdürürken. Hatta yakın bi aile dostumuz var orta yaşlı bi abi şeker hastası. abi ben öğretirim kızıma dedi eşimde diyorki yok abi mazallah komaya falan girersin diyo :KK70:

Bayan şoförle kullanın. Kesin çözüm :KK39:

2,5 senedır ehlıyet alıp şöförlüğe basladım
allaha cok. sukur vukuatım olmadı
genelde esımsız kullanıyorum yanı cocukları okula getır gotur,market ,pazar vs.
gecen hafta hava yagmurluydu esım ( bısıkletle gıdıp gelıyo ıse) aradı gel benı al dıye
gıttım yemın edıyorum eve gelene kadar sankı dıreksıyon kursundaymısım gıbı
cok yaklastın,bekle ,sola nıye yanasıyon sagda bosluk var vs...aaaa ne ya bu sefer kendımı becerıksız hıssedıyorum
Kulakları tıkıyoruz :KK47::KK47:

etrafımda yokki canım bayan şoför. Hepsi öğrenme aşamasında. Artık yaza memlekete gittiğimde dayımın eşinden alcam direksiyon dersi

O zaman eşinle çıkma trafiğe, hevesini kırar. Bana karışanı arabamdan indiriyorum. Çok sinirliyim ben karışıldı mı deliriyorum :confused::confused:

O zaman eşinle çıkma trafiğe, hevesini kırar. Bana karışanı arabamdan indiriyorum. Çok sinirliyim ben karışıldı mı deliriyorum :confused::confused:
yok kız eşime kıyamam ben :KK74: ben başlıyorum ağlamaya yapamadığımda oda kıyamıyor haliyle hemen düzeliyor :KK60: zaten çok iyi bir şoför olsamda karışacak biliyorum çünkü kimsenin araba sürüşünü sevmiyor paşamız. :KK67:

yok kız eşime kıyamam ben :KK74: ben başlıyorum ağlamaya yapamadığımda oda kıyamıyor haliyle hemen düzeliyor :KK60: zaten çok iyi bir şoför olsamda karışacak biliyorum çünkü kimsenin araba sürüşünü sevmiyor paşamız. :KK67:

O karıştıkça daha çok hata yaparsın.

orası öyle canım benim. bakalım inşallah bizde birgün iyi bir sürücü olabiliriz

Ben önceden de kullanmıştım. Şimdi 1,5 ay oldu tekrar kullanmaya başlayalı. Hemen hemen herkesten geçer not aldım.Müdürlerimden bile En Büyük KK Umarım sizin de istediğiniz gibi olur.

başaran kişilerin yazdıklarını tatlılıkla okudum
cok imrendim :D
ama istanbulda sessiz sessiz sagda gidebileceğimiz bir yol varmı kı yaw
anamızı bellerler metrobus yolunda mesela?
ara yollar ıse hep tek serıt
benım derdım durdum kalkarken debrıyajla arabayı kaldırmak amma detaylı ısler yahu
ote yandan bazen debrıyaj fren bazen ıse sadece fren bunuda anlamadım nedendır dıye

başaran kişilerin yazdıklarını tatlılıkla okudum
cok imrendim :KK70:
ama istanbulda sessiz sessiz sagda gidebileceğimiz bir yol varmı kı yaw
anamızı bellerler metrobus yolunda mesela?
ara yollar ıse hep tek serıt
benım derdım durdum kalkarken debrıyajla arabayı kaldırmak amma detaylı ısler yahu
ote yandan bazen debrıyaj fren bazen ıse sadece fren bunuda anlamadım nedendır dıye

Ben de kullanmadan önce böyle düşünüyordum. Ya ne kadar teferruatlı yok vites yükselt yok düşür. Yan aynayı kontrol et, arka aynaya bak.Ama bir süre sonra gerçekten istemsizce zaten bu dediklerimi yapıyorsunuz.5 bilinmeyenli denklem çözmek daha basit gibi geliyordu :KK70::KK70:

soru ; bütün kıtabı ezberlemelımıyım?

Ben geçmiş yılların sorularına filan çalışmıştım. Zaten benzer şeyler. Farklı ne olabilir ki? bir soruyu da 50 kere çözünce kafana kazınıyor zaten. Ama ben bütün derlere girmiştim. Ben dinleyerek öğrenebilen gruptanım. Sizin böyle bir imkanınız yok sanırım. Bol bol soru çözün bence.

Hocam fazla kasma ne de olsa ilk sefer 80 kisiden 75i kalacak diyor. Direksiyon hocam ralli pilotu ama o bile ben ilk seferde kalirim bu sinavda diyor. Bilmiyorum nasil olacak boyle. Yillardir arac kullanan ama dorduncu sinavda da kalip yeniden kursa kayit yaptiranlar var :KK43:
allah korusun insan sınavdan kaldıkça dahada beceriksizim diye vazgecer :D
Ben surduysem herkes surer :) panik korku heyecan.. Hepsi vardi bnde. Sonra bi gun kv dem bana alayci bi tavirla sen kim araba surmek kim diye bi cumle kurdu. Fitili atesleyen de bu cumle oldu zaten.. Hirs yaptim... Azmettim... Yendim heyecanimi ogrendim surmeyi. ciktim trafige.. Bu aralar kaynanam bana soyledigi o sozu sindire sindire yemekle mesgul :))
benimlede dalga geçiyorlar erkek arkadaşım bana diyo sen el arabası falan kullan yapamazsın ona inat.iettede çektiğim eziyete inat. saatlerce beklediğim o duraklara inat. yollarda geçen zamana inat. BAŞARICAM ben !
sonrada herkese kanıtlıycam kendimi !

kullanılıyo kızlar hıc korkmayın ,
kendınıze guvenın yanlızca
bndede park etme sorunu var

ehliyetimi almak rahat rahat araba kullanmak istiyorum.
kursa gitmek sorun değil sınavdanda korkmuyorum ama
arabaya binince bende heyecan başlıyor :KK43:
nereye bakacağımı şaşırıyorum titriyorum :KK43:
kursa gitmeden birazcık pratik olsun arabaya alışıyım diye
arada oturuyorum ama yapamadığımı görünce vazgeçiyorum hevesim kırılıyor
birgün bende usta şoför olup trafiğe çıkabilecekmiyim?
müzik açık olduğu halde panik yapmadan rahat rahat arabamı kullanabilecekmiyim ?
ya yapamazsam olmazsa hep içimde kalırsa bu heves :KK43:
üzerimden nasıl atıcam korkularımı ??

Ben 2 ay once gectım ehlıyet sınavını ılk seferde. Sınav zor arkadaslar. Park yapamazsan daha dogrusu ıkı cızgı dısında cok kalırsan ya da kaldırıma cok yanasırsan dırek bırakıyolar. Arabadakı gozetmenler onemlı degıl dısardakı mufettısler onemlı. Ben esımle pratık yaptım. Ayrıca kurs hocam derse gıttıgımde kurstan sınav yerıne kadar bana verıyodu arabayı. Oyle oyle trafıge alıstım kı ben araba fobısı olan bırıyım. Esım kullanırken bıle strese gırıyorum.

Sınav gunu gıttıgımde benden oncekı aday arkada, hoca kullanıyo sekılde geldıler.Kurs hocam bı ındı arabadan nasıl sınırlı. Yettı sabahtan berı bıttım ben mahvettıler benı felan dıyo. Esımle oyle kalakaldık. Gun boyunda sadece 1 kısıyı gecırmısler bızım hocanın ogrencılerınden. Hocam tüyo verın parkta napıyım demeye kalmadan sen zaten kalırsın dedı bana adam. Ben şok tabi. Başladım tıtremeye. Arabaya bındım ama kontagı cevıremıyorum heyecandan. Sonuc olarak gun boyunce gecen 2. kısı oldum. ama dedıgım gıbı pratık yapmazsanız kalma ıhtımalınız yuksek. Eskısı gıbı kolay degıl malesef

Sende benim gibi heycanlı bir yapıya sahipsen işin zor.Ben 4 dördüncü sınavda anca alabildim ehliyeti:)Bu kadar sınava girmenin en iyi tarafı sınava gire gire tecrübe kazanıyorsun ve ilk başta yaptığın hataları tekrarlamıyorsun.Kursun sana verdiği direksyon dersi dışında imkanın ve öğretebilecek birisi var ise bolca pratik yapmanı öneririm.

benimde tek derdim bu olsun .D
ee sınavdan nasıl geçtin park etmek önemli ?
park edemezsen sınavı gecemıyosun zaten

sınavda gerı gıtme, park etme ve yokusta kaldırmayı mufettısler dısarıdan bakarken yapıyosunuz. Onları ıstedıklerı gıbı yapamazsanız bızım sınavda dırek ındırdıler arabadan mılletı

Back