• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ehliyet panik korku

Nefes korkuyorsun ki ..
sürelerin senden farkı ne ?
cesaret ve dikkat baz gaza ..

:KK55::KK55::KK55:

Arabanin sesini dinliyormusun hic ?
evet araba bagırmaya basladıgında stop edıyor
debrıyajdan asagımı cekerden gaza sanırım taksıt taksıt basmak egrek yanı hcı durmadan yavas basıncada yemıyor herhalde anladıgım bu

evet araba bagırmaya basladıgında stop edıyor
debrıyajdan asagımı cekerden gaza sanırım taksıt taksıt basmak egrek yanı hcı durmadan yavas basıncada yemıyor herhalde anladıgım bu

Ben araba hic surmedim Ama vitesli motosikletle ayni diyorlar calisma olayi

Ben debriyajı cekip 1e atiyorum debriyaji yavas yavas birakiyorsun biyerde sesi degisiyor henuz kalkmadan'gaz vermiyorken' ve gitmek istiyor onu hissediyorsun iste orasi kavrama noktasi orda hafif hafif bagirtmadan gaz vererek debriyaji yavasca birakirsan cok rahat kalkiyor az gaz verirsende yemeyebilir ondan stop eder devir gostergesine bak
Gerci bu kaldirma isi karburotorlu motorla enjeksiyonlu motor arasinda fark ediyor arabalarda nedir bilemeyecegim ama makinayi iyi dinlemek gerekiyor

Ben araba hic surmedim Ama vitesli motosikletle ayni diyorlar calisma olayi

Ben debriyajı cekip 1e atiyorum debriyaji yavas yavas birakiyorsun biyerde sesi degisiyor henuz kalkmadan'gaz vermiyorken' ve gitmek istiyor onu hissediyorsun iste orasi kavrama noktasi orda hafif hafif bagirtmadan gaz vererek debriyaji yavasca birakirsan cok rahat kalkiyor az gaz verirsende yemeyebilir ondan stop eder devir gostergesine bak
Gerci bu kaldirma isi karburotorlu motorla enjeksiyonlu motor arasinda fark ediyor arabalarda nedir bilemeyecegim ama makinayi iyi dinlemek gerekiyor
bırde boyle denıcem o zaman dınleyerek hareket etmeyı cok sagolun

Ben de çok istiyorum cute ama yapamamktan korktuğumdan yazılmıyorum

Bır denesem devamı gelecek biliyorum

Ve deli gibi büyük araba kullanmak istiyorum

Hayranım öyle araba kullanan bayanlara
buyuk derken jeep filan gibimi?

kızlar hepımız ıstıyoruz ve suan yaapmıyoruz bakalım ben yaparsam sızde yaparsınız derım sıze

bırde boyle denıcem o zaman dınleyerek hareket etmeyı cok sagolun

Aynen bende basta ezbere is yapiyordum herkes gibi ve stop ettiriyordum makinanin tepkilerini ve sesini dinleyerek bilincli yapinca oluyor ve bir sure sonra elin ayagin alisiyor otomatik yapiyorsun bol sans

Merhaba kızlar ben kullanıyorsam herkes kullanır :) anksiyetem var ve normal hayatta da beceriksiz bir insanım. Araba kullanmaktan müthiş korkuyordum. Arabasızlık sorun olmuyordu ama tayinim küçük bir ile çıkınca ulaşımda bayağı zorlandım. 20 dakikaya bir otobüs geliyor ve ben iki otobüs değiştiriyordum. Bir gün durakta beklerken bayan meslektaşım beni görmesine rağmen beni Aracına almadı. Ben de çok hırslandım ve kendime bir hoca tuttum. Bir haftadır arabayı kullanıyorum. O kadar özgürüm ki...aracım manuel. Iyi çalışın pes etmeyin .

Ehliyet kursuna yazildığımda araba kullanmayı biliyordum ama kamyon tır vb büyük araçlardan acayip korkuyordum,kurs hocama söylemiştim,kamyonların çokça gectiği yollarda kullandıriyordu arabayı bana ve 2kez çıktıktan sonra korkumu yenmiştim. Kursa bir başlayın ,bizim ehliyet aldığımız zamana göre daha kapsamlı eğitim veriyorlar şu an. Ders saatlerine sadık kalarak,yanınızda öğretmenin olmasıyla korkunuzu yenersiniz diye düşünüyorum. Şimdiden korkularınız yersiz.

ehliyetimi almak rahat rahat araba kullanmak istiyorum.
kursa gitmek sorun değil sınavdanda korkmuyorum ama
arabaya binince bende heyecan başlıyor :KK43:
nereye bakacağımı şaşırıyorum titriyorum :KK43:
kursa gitmeden birazcık pratik olsun arabaya alışıyım diye
arada oturuyorum ama yapamadığımı görünce vazgeçiyorum hevesim kırılıyor
birgün bende usta şoför olup trafiğe çıkabilecekmiyim?
müzik açık olduğu halde panik yapmadan rahat rahat arabamı kullanabilecekmiyim ?
ya yapamazsam olmazsa hep içimde kalırsa bu heves :KK43:
üzerimden nasıl atıcam korkularımı ??
Kendine güvenmelisin tek care bu. Ben direksiyon dersinden once hayatinda hic araba kullanmamıştım. Direksiyon hocası yolun ortasinda durup direksiyona gec dediginde isik görmüş tavsan gibi kalmistim :) ama direksiyona gecince hic de oyle olmadi. Cesaretimi topladım yuruttum arabayi gittim. Sonra da inmek istemedim :) hic korkma aynaya mi bakacaksin, vites mi atacaksin, ya da gaza mi frene mi basacaksin o an olup bitiyor zaten. Karıştırırım diye korkma. Bir sure sonra otamatige bagliyor beyin. Psikomotor hareketler cabuk kavraniyor.

Çıkan sorular hariç . Kısa ve öz nereye çalışsak tecrübeliler yardım.bana al şuna çalış yeter ve etkili diyeck biri lazım :)

Back
X