- 15 Ocak 2014
- 5.914
- 5.117
- Konu Sahibi damla cikolata
takip eden arkadaşlar için son durum bilgilendirme mesajımı kondurayım şuraya..
dün psikolog ile randevum vardı, toplam 1 saat konuştuk..
trafik korkumun bilinçaltımda oluşmuş herhangi bir duruma bağlı olmadığını, bu korkunun başlarda gayet normal olduğunu, kendisi de dahil hemen hemen herkesin başlarda bu kaygı ve korkuyu yaşadığını söyleyerek son derece sakin konuşmaları ile beni telkin ve ikna etti. beynimi bu tarz korkularla doldurmamamı, kaza vs gibi düşünceleri kafamdan silip atmamı öğütledi..alacağım keyfe ve araba ile seyahatin konforuna odaklanmamı sağladı.
her gün 1 saat açık havada yürüyüş (bunu kendimi iyi hissettireceği için verdi) ilk hafta en az yarım saat araba ile tek başıma çıkma ödevi verdi.
önümüzdeki çarşamba gününe tekrar randevu verdi.
hayat korkarak yaşanmaz, korkularının üstüne gideceksin, gitmez vazgeçersen korkuların seni ele geçirir ve hayatını yaşanmaz kılar. biraz teslimiyetçi ol dedi.genel olarak zaten hep burada konuştuğumuz,yazıştığımız şeylerdi konuştuklarımız. ama bir profesyonelle konuşmak sanırım çok daha iyi geldi.
faydası olduğunu düşünüyorum.
bu sabah bismillah kalkıp yine yollara attım kendimi. her zamanki güzergahımda 4 tur döndüm, yine aynı avm otoparkına gidip park ettim, çıkarken yine arabamı sıkıştırmışlardı fakat bugün farklı bir taktik geliştirerek çok daha kolay çıktım çok şükür...
dolayısıyla, kullandıkça atacaksın demelerini bugün daha iyi idrak ettim. kullandıkça daha az korktuğumu hissettim bugün ilk kez...
Çok sevindim canım :)
Bende park olayını atlatırsam tamamdır bu iş :)