• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ehliyet panik korku

sınavda sinyal vermeyi unutursan 2 puan kırıyorlar ama eğer seni çok heyecanlı bulurlarsa 10 puan kırıyorlar haberin olsun.
Maalesef artik o sistem degisti.sinyal vermezsen kaliyorsun, yokusta araci geriye kacirirsan kaliyorsun, bir seferde park edemezsen kaliyorsun! Yeni sistemde her turlu kaliyorsun ve 180 TL odeyip bi daha sinava giriyorsun. Dorduncu de alabilirsek ne mutlu bize :(

Şimdi bir siteden baktım kayıtlar açık yazıyor.. :/ ben bugün kardeşimin makbuzunu götürücem kursa sorarım devam ediyor mu kayıt diye.. ama tavsiyem 1 temmuzda kayıt olup 22 ağustostakine girmen .. hem daha rahat çalışırsın hem de korkunu yenersin Hazirandakinin tarih çok yakın paniklersin :)
aynen agıstostaki benim için daha rahat olur şimdiden başlarsam ancak hazırlarım zaten kendimi

ayy aynı konuyu kaç gündür ben açmayı düşünüyorum. bende şu stajyer ehliyet olayını duydugumdan beri araba öğrenmeye çalışıyorum. eşim öğretmeye çalışıyor ama adam kafayı yiyecek durumda. Her bindiğimde bir heyecan, bir terleme, bir korku. eşim bazen çileden çıkıyor. 90 km hıza geldiğimde aşkım çok hızlıyım bak birşey olacak birşeyler yap diye cıyak cıyak bağırıyorum. arkama önüme bakamıyorum heyecandan, arabayı stop ettirdiğimde başlıyorum ağlamaya sürmücem ben yapamıyorum beceriksizim ben diyorum eşim inemezsin otur süreceksin diyor yok ben incem diyorum zorla oturtuyor sürdürüyor :KK48: bende çok istiyorum şöyle müziği açarak havalı havalı araba sürmeyi:cool::cool::cool: ama bakalım nasip ne zaman olacak
inşallah bizde o günleri yaşarız :)
abim arada gösteriyorda oda pek sabırlı biri değil hemen bağlıyor arızaya :D
bana sabırlı adam lazım :D

KURSA GİT VE KORKUNU YENDİĞİNİ GÖRECEKSİN

Nefes korkuyorsun ki ..
sürelerin senden farkı ne ?
cesaret ve dikkat baz gaza ..

:KK55::KK55::KK55:
kısa ve etkili hadi bismillah diyip başlıycaz bir şekilde

Maalesef artik o sistem degisti.sinyal vermezsen kaliyorsun, yokusta araci geriye kacirirsan kaliyorsun, bir seferde park edemezsen kaliyorsun! Yeni sistemde her turlu kaliyorsun ve 180 TL odeyip bi daha sinava giriyorsun. Dorduncu de alabilirsek ne mutlu bize :KK43:
eee bu haksızlık o zaman hayatımızda ilk defa sınava giriyor ve araca biniyoruz her hatamıza 180 tl vermek adilmi şimdi ???
olacak işmi ?

ehliyetimi almak rahat rahat araba kullanmak istiyorum.
kursa gitmek sorun değil sınavdanda korkmuyorum ama
arabaya binince bende heyecan başlıyor :KK43:
nereye bakacağımı şaşırıyorum titriyorum :KK43:
kursa gitmeden birazcık pratik olsun arabaya alışıyım diye
arada oturuyorum ama yapamadığımı görünce vazgeçiyorum hevesim kırılıyor
birgün bende usta şoför olup trafiğe çıkabilecekmiyim?
müzik açık olduğu halde panik yapmadan rahat rahat arabamı kullanabilecekmiyim ?
ya yapamazsam olmazsa hep içimde kalırsa bu heves :KK43:
üzerimden nasıl atıcam korkularımı ??
ben kullandıysam evet sen de kullanırsın

Tek olmamak guzel bir sey ya:) esim beni gidip kursa yazdirmasa daha da gidemezdim. Artik utandigimdn yazilmak istemiyorum diyememistim bile. Anlatim derslerine gitmedim calismadim ama sinavi gectim. Sira direksiyon dersine gelince 2 kez ektim icim daraliyordu dersi dusundukce. En sonunda esim goturdu. Ilk ders gayet iyiydi. 2. Dersde otobana cikardi hoca 10 15 dk bir yol gittik trafilde fena guven kazandim. Sinavi gectim sonra guven yine fosss. 1 senedir ehliyet emniyette. Sonu ne olcak bakalim. Korkuyorumm bemde ya:)

ehliyetimi almak rahat rahat araba kullanmak istiyorum.
kursa gitmek sorun değil sınavdanda korkmuyorum ama
arabaya binince bende heyecan başlıyor :KK43:
nereye bakacağımı şaşırıyorum titriyorum :KK43:
kursa gitmeden birazcık pratik olsun arabaya alışıyım diye
arada oturuyorum ama yapamadığımı görünce vazgeçiyorum hevesim kırılıyor
birgün bende usta şoför olup trafiğe çıkabilecekmiyim?
müzik açık olduğu halde panik yapmadan rahat rahat arabamı kullanabilecekmiyim ?
ya yapamazsam olmazsa hep içimde kalırsa bu heves :KK43:
üzerimden nasıl atıcam korkularımı ??

Geçen gün kendi kendime gülüyordum arabada çünkü 2 ay önce ilk sınavda kalıp hüngür hüngür ağladım her arabaya bindiğimde yok dedim ben bu işi yapamam ben asla araba kullanamam.
Hatta sınavı geçtim ehliyeti aldım yine yapamadım o arabayı süremedim bir türlü nasıl panik nasıl korku dışarıdan gören birşey oldu sanar.
Eşim en sonunda dedi yok sen yapamazsın vazgeç yine üzüldüm korktum 1 hafta arabaya yaklaşmadım.
Birgün yine güç bela çıktım yine korktum yapamadım indim arabadan verdim eşime yine vazgeç dedi.
Nasıl sinirlendiysem ertesi sabah arabayı aldığım gibi çekmeköyden kadıköye gittim. :KK45:
İşin özü şu ki sen istedikten sonra 1 günde bile sürersin o arabayı.
Ama sınav eski sistem değil puan olayı yok artık 1 kere sinyal vermedin diye kalmazsında benim gibi arabayı 5-6 kere stop ettirirsen kalırsın.
Hiç canını sıkma bunlara

eee bu haksızlık o zaman hayatımızda ilk defa sınava giriyor ve araca biniyoruz her hatamıza 180 tl vermek adilmi şimdi ???
olacak işmi ?
Hocam fazla kasma ne de olsa ilk sefer 80 kisiden 75i kalacak diyor. Direksiyon hocam ralli pilotu ama o bile ben ilk seferde kalirim bu sinavda diyor. Bilmiyorum nasil olacak boyle. Yillardir arac kullanan ama dorduncu sinavda da kalip yeniden kursa kayit yaptiranlar var :(

Geçen gün kendi kendime gülüyordum arabada çünkü 2 ay önce ilk sınavda kalıp hüngür hüngür ağladım her arabaya bindiğimde yok dedim ben bu işi yapamam ben asla araba kullanamam.
Hatta sınavı geçtim ehliyeti aldım yine yapamadım o arabayı süremedim bir türlü nasıl panik nasıl korku dışarıdan gören birşey oldu sanar.
Eşim en sonunda dedi yok sen yapamazsın vazgeç yine üzüldüm korktum 1 hafta arabaya yaklaşmadım.
Birgün yine güç bela çıktım yine korktum yapamadım indim arabadan verdim eşime yine vazgeç dedi.
Nasıl sinirlendiysem ertesi sabah arabayı aldığım gibi çekmeköyden kadıköye gittim. :KK45:
İşin özü şu ki sen istedikten sonra 1 günde bile sürersin o arabayı.
Ama sınav eski sistem değil puan olayı yok artık 1 kere sinyal vermedin diye kalmazsında benim gibi arabayı 5-6 kere stop ettirirsen kalırsın.
Hiç canını sıkma bunlara
Sinyal vermeyince birakiyorlar canim. Sinavlarda 10 kisiden 5-6 sı kalkarken sinyal vermedigi icin kaliyor.

Ben surduysem herkes surer :) panik korku heyecan.. Hepsi vardi bnde. Sonra bi gun kv dem bana alayci bi tavirla sen kim araba surmek kim diye bi cumle kurdu. Fitili atesleyen de bu cumle oldu zaten.. Hirs yaptim... Azmettim... Yendim heyecanimi ogrendim surmeyi. ciktim trafige.. Bu aralar kaynanam bana soyledigi o sozu sindire sindire yemekle mesgul :))

Ben senden beterdim. Ciddi beceriksizdim. Ama 1 haftada alistim kendi arabam olunca. Simdi asfaltin tozunu attiriyorum maşallah. Her kadin araba kullanmali. Ozgurluk arabasiz bu ulkede zor..

tam benlik konu. ıkı yıl oldu ehliyet evde duruyor. cok korkuyorum ya bende. sınav dan sonra hiç sürmedim cesaretim yok. sagı solu kontrol et debreyaj gaz fren oofff cok karışık. nasıl sürcem nasıl durdurcam geri nasıl alcam. her gun düşüne düşüne iki yıl oşmuş yok yapamıyorum. ya birine çarparsam ya bişey olursa. bende 2 tane cocuk onlarla zaten ögrenmem mumkün depil ama sart sart. nasıl gececek bu korkular. arab sürmek deyince bile kalbim sıkışıyor elim ayagıma karısıyor sanki butun vücüdumu ateş alıyor gibi hissediyorum. butun arkadaşlarım kullnıyor bı ben ya bi ben yapamıyorumm ypamayacagım da cok korkuyorum

Öncelikle korkmuyorum demekle başlayacaksın. Korkmuyorum ben yapabilirim. Herkes yapıyorsa ben de yaparım.Yapanlardan ne eksiğim var deyin. Trafikte ne gerizekalılar var. Onlar kullanıyorsa herkes kullanır. Hiç yapamam diye başlamadım ben.İstop ettikçe daha da hırslandm. Araba durdu ben inat ettim. Mümkünse yanında kimse olmadan trafiğe çık. Yavaş git ama kendin kullan. Debriyajı birden bırakırsan istop eder. Aynalara dikkat et. Sürekli gözün onlarda olsun. İlk öğrenirken de senin hevesini kırmayacak insanlarla kullan. Ben 2 aydır trafikteyim. İlk bindiğim zamanlarda arabadan inerken elim ayağım rengim atıyordu. yarım saat kendime gelemiyordum. Eee pinoli bu ne zamana kadar böyle olacak dedim. Geçen akşam arkadaşımı evinden aldım kafeye gittik. Bugün bana yazıyor "kız seni gördüm ya ayrı bir cesaret geldi bana valla süpersin" diyor. Annemi alıyorum geziyorum. Babamı alıyorum düğüne gidiyorum.
Babama nasılım dedim geçen gün o da " ben senden daha heyecanlıyım" dedi :KK70::KK70::KK70:

Ben ehliyet alırken falan hiç korkmadum ooo çok rahattım. Ama ehliyeti aldım beş yıl falan kullanmadım. Bir korku geldi bana sürmek falan istemiyordum. Baktım böyle olmayacak gittim korkumun üstüne bir deli cesareti geldi. Şimdi kullanıyorum. Araba gerçekten rahatlık. Korkularının üstüne gitmelisin yavaş yavaş da değil birden git ben öyle yaptım. Oluyo yani

Eğer imkanınız varsa araba almanızı öneririm.araba alınca da önce boş sakin yerlerde sonra sabahın erken saatlerinde işlek yollarda bol bol kullamalısınız.devamı kendiliğinden geliyor.ben de 4 ay önce manuel araç aldım gece gündüz sürdüm korksam da heyecanlansam da öğreneceğim diye kafaya koydum.öğrendim çok şükür.şimdi işe arabamla tek başıma gidip geliyorum.daha önce araba almadığım için çok pişmanım.

Örf offf su araba kullanma isi benimde suan ennnn büyük derdim evliyim u çocuğun var şehir dişinda yasiyorum arabasiz çok mağdur durumdayimama gel Gorki bir turlu su korkumu yenemedim ilk dönemler çok güzel rahat paniksiz araba kullaniyordum eşim hatta iki haftada kesin ehliyet alirsin diyordu gerçekten çok iyidim sonra olan oldu eşim bir iki hatamda bagir cagir korkutarak araba kullanma isini fobi haline getirdi...iki sene önce Türkiye de hoca tuttdum gayet iyice kullaniyordum korkumu atmistim ama her esimle cikisismda ayri problem ayri kavgalar... Bir kaç hafta önce hoca tuttum hocam sen araba kullaniyorsun ama korkun var bir hatanda çok panikliyorsun dikkatin dagiliyor daha fazla hatalar yapiyosun dedi bunun sebebi de eşim...sizlere tavsiyem esle babayla araba kullanmaya cikmayin bir hoca tutun kullanin bu araba kullanmada biraz cesarette önemli çok arkadasim ehliyetsiz kendi kendilerine cikip sürmeyi öğrendi sizde öyle yapin...bu arada araba alicaksaniz kesinlikle otomatik alin kullanimi çok basit ve kolay

Kurs zaten belli bir saat ders veriyor. Sonra yetmeyeceğini düşünürseniz birkaç gün daha özel ders alırsınız.
Hala geçmezse paniğiniz, yakarsınız dörtlüleri köşeden köşeden küfür yiye yiye bir süre kullanırsınız. :) Pratik lazım. Her an kullanmalısınız. Önce markete gideceksiniz sonra biraz daha uzağa sonra en uzağa :)
Siz kendi halinizde yavaş giderseniz diğer sürücüler zaten kendi istikametinde gidiyor, acemi olduğunuzu anlayınca yaklaşmıyorlar. :)
Sakın ehliyeti alınca ara vermeyin 3, 5 sene sürer.

dersler derken ne dersi?

kaç tl yazdırdınız barı kursa onu sorayım
ders dedıgınız sınıf derslerı degılmı?
dıreksyon derslerı ne zaman baslayacak ve kaac saat olacak bızım kurs bı tandıgımızın benı unutmasınlarda bu ogrenır ya kendı kendıne dıyerekten dıye soruyorum ben 400 tl kayıt oldum

Ben 600 tl ye kayıt oldum, 60 tl de sınav harcı ödedim. Teorik dersler bitti bu hafta direksiyon dersi başlıyor ve çok heyecanlıyım bende, ilk kez geçicem direksiyon başına. Yazılı sınav 27 haziranda, direksiyon ne zaman bilmiyorum bu hafta öğrenirim onuda.. Geçemiycem diye çok korkuyorum bende

Çıkan sorular hariç . Kısa ve öz nereye çalışsak tecrübeliler yardım.bana al şuna çalış yeter ve etkili diyeck biri lazım :)

daha kıtaba hıc calısmadım bugun yanıma aldım daha ılk konu bılmem ne mudurlugu fılan bunlar bana cok karmasık geldı servıste okumaya calıstım ama pes edıp en ıyısı bos vakıtte okumak dedım fakat sor baklım varmı oyle bır bos vaktım puf

inşallah bizde o günleri yaşarız :)
abim arada gösteriyorda oda pek sabırlı biri değil hemen bağlıyor arızaya :KK70:
bana sabırlı adam lazım :KK70:

benim eşim hiç sabırlı değil yaa adam kurt adama dönüşüyor bana araba sürdürürken. Hatta yakın bi aile dostumuz var orta yaşlı bi abi şeker hastası. abi ben öğretirim kızıma dedi eşimde diyorki yok abi mazallah komaya falan girersin diyo :KK70:

2,5 senedır ehlıyet alıp şöförlüğe basladım
allaha cok. sukur vukuatım olmadı
genelde esımsız kullanıyorum yanı cocukları okula getır gotur,market ,pazar vs.
gecen hafta hava yagmurluydu esım ( bısıkletle gıdıp gelıyo ıse) aradı gel benı al dıye
gıttım yemın edıyorum eve gelene kadar sankı dıreksıyon kursundaymısım gıbı
cok yaklastın,bekle ,sola nıye yanasıyon sagda bosluk var vs...aaaa ne ya bu sefer kendımı becerıksız hıssedıyorum

Back