• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ehliyet panik korku

aynen sakın fırsat kaybetme mutlaka al bu sene .)
bende kararlıyım ne kadar heyecanlı olsamda bu sene aldım aldım bidaha alabileceğimi sanmıyorum :KK70:
zaten kendime gaz veriyorum :KK70:
o kadar kişi sürüyor magandalar trafik canavarları neyim eksikmiş onlardan :KK70:
öyle bir şoför olucam ki benimle dalga geçen herkes ustalığımı konuşucak :KK70:
Aynen aynen ver gazı :) rally bile oluruz bu gazla

su kurstakı tanıdık abı benı azarlayamazda oburlerı napar bılmıyorum
esımle kavga edıyoruz ogretmek ıstemıyor mu desem ogretemıyormu desem ne desem bılmıyorum
hayırlısı ınsallah
dun bıraz kıtaptan okudum
yatarken ve sabah servıste
bıraz soru cozeyım
Senin sıkıntını anladım sana doğru düzgün öğreten olmamış daha, o yüzden Boşa Endişe etme.

ehliyetimi almak rahat rahat araba kullanmak istiyorum.
kursa gitmek sorun değil sınavdanda korkmuyorum ama
arabaya binince bende heyecan başlıyor :KK43:
nereye bakacağımı şaşırıyorum titriyorum :KK43:
kursa gitmeden birazcık pratik olsun arabaya alışıyım diye
arada oturuyorum ama yapamadığımı görünce vazgeçiyorum hevesim kırılıyor
birgün bende usta şoför olup trafiğe çıkabilecekmiyim?
müzik açık olduğu halde panik yapmadan rahat rahat arabamı kullanabilecekmiyim ?
ya yapamazsam olmazsa hep içimde kalırsa bu heves :KK43:
üzerimden nasıl atıcam korkularımı ??

Bende şubat ayında yazıldım kursa.
Yazılı sınavdan 98 aldım ama direksiyon sınavında arabayı stop ettirdiğim için kaldım (!)
Rampada geri kaçırmadan kalktım
kırmızı ışıklara takıldım sorun yok
geri park yaptım birde bir soktum arabayı iki duba arasına
gel gör ki tam park yerınden çıkarken araba durmuş farketmedım bir an.
Benzinli araçlar sessiz oluyor zaten, nasıl becerdiysen stop ettirmişim.
Yanımda oturan komisyon arabadan inmemi söyledi, indim hocam geçti direksiyona ve kaldım (!)

Halbusi kendi aracımız var, dizel. Ve çoğu zaman trafiğe çıkmasam bile annemlere gidip gelirken semt içerisine girdiğim kullanıorum arabayı stop etmişliğim yok yani.
Bende ilk başlarda bi tedirgin oluyordum, usta gibi araba kullanmak istiyordum ama her direksiyona oturduğumda ilk önce müziği kapatıyordum eşime sessiz ol lafa tutma diyordum.

Ama kurs hocasıyla kullanmya bir başladım müzik sesli bir şekilde açık, sürekli olarak muhabbet ediyoruz ve ozaman farkettım ki insan o şekilde daha dikkatli oluyor.

Sende birde onu dene müzik aç yada yanındakıyle muhabbet et.

Birde arkadaşlar kursa yazılırken iyi araştırın
Ben araştırmadım benzinli aracı olan kursa kayıt olmuşum.
Mümkünse dizel aracı bulunan kurslara kayıt yaptırın. Dizel araçta stop etme olasığı çok çok düşüktür. Kavrar hemen.
Benzinli öyle değil.

Direksiyon sınavındada puan kırma devri kalktı artık az önce yorumda yazdığım gibi TEK HATA da bitiriyorlar sınavı.

Lanet olsun böyle kurala (!)

Birde arkadaşlar kursa yazılırken iyi araştırın
Ben araştırmadım benzinli aracı olan kursa kayıt olmuşum.
Mümkünse dizel aracı bulunan kurslara kayıt yaptırın. Dizel araçta stop etme olasığı çok çok düşüktür. Kavrar hemen.
Benzinli öyle değil.

Direksiyon sınavındada puan kırma devri kalktı artık az önce yorumda yazdığım gibi TEK HATA da bitiriyorlar sınavı.

Lanet olsun böyle kurala (!)
Korkuyorum galıba suanda

Korkuyorum galıba suanda

Aslında inanınki korkucak hiç birşey yok. Derslere hiç gitmedim. Ofisteyken hep geçmiş yılların sorularını sözdüm. Doğrumu yanlışımı kontrol ettim. Yanlış çıkan sonuçların doğrularına baktım nedir diye. Öylelikle 98 aldım sınavdan.

Direksiyon dersi almaya başlayınca da ilk gün biraz heyecanlı stresliydim. Tabi bunda hocanın da çok önemi var.
Allah'tan benim hocam çok iyiydi anlatımı olsun konuşması olsun.
Eşimle her direksiyona oturduğumda habire gaz ver sinyal ver öyle yapma şöyle yap diye sürekli söyleniyodu ve ısrarla hata yaptığım oluyodu.
Ama derste hocayla bi rahatım bi rahatım muhabbet gırla yani. Panik yok, Ne yapıcağımı bana 1 kere söylemesi yetiyordu yani.
Hatta hocama demiştim eşimleyken bu kadar rahat olamıyorum daha cok stres yapıyorum diye, hocanın bana dediği ''KOCADAN HOCA OLMAZ'' gerçekten doğruymuş yani.

Güven en önemlisi kızlar, Gaz bende Fren de bende. Bu şekilde düşünün rahatlatın kendinizi.

Aslında inanınki korkucak hiç birşey yok. Derslere hiç gitmedim. Ofisteyken hep geçmiş yılların sorularını sözdüm. Doğrumu yanlışımı kontrol ettim. Yanlış çıkan sonuçların doğrularına baktım nedir diye. Öylelikle 98 aldım sınavdan.

Direksiyon dersi almaya başlayınca da ilk gün biraz heyecanlı stresliydim. Tabi bunda hocanın da çok önemi var.
Allah'tan benim hocam çok iyiydi anlatımı olsun konuşması olsun.
Eşimle her direksiyona oturduğumda habire gaz ver sinyal ver öyle yapma şöyle yap diye sürekli söyleniyodu ve ısrarla hata yaptığım oluyodu.
Ama derste hocayla bi rahatım bi rahatım muhabbet gırla yani. Panik yok, Ne yapıcağımı bana 1 kere söylemesi yetiyordu yani.
Hatta hocama demiştim eşimleyken bu kadar rahat olamıyorum daha cok stres yapıyorum diye, hocanın bana dediği ''KOCADAN HOCA OLMAZ'' gerçekten doğruymuş yani.

Güven en önemlisi kızlar, Gaz bende Fren de bende. Bu şekilde düşünün rahatlatın kendinizi.
dıreksyonu yapacagımı dusunuyorumda
o sınav nedır oyle ben o soruları ehlıyety alanlara soruyorumda bakakalıyorlar
bana zor geldı
toplam kac soru cıkıyor buarada? bos bırakmak mı karlı emın olmadıgımız soruyu yapmak mı?

dıreksyonu yapacagımı dusunuyorumda
o sınav nedır oyle ben o soruları ehlıyety alanlara soruyorumda bakakalıyorlar
bana zor geldı
toplam kac soru cıkıyor buarada? bos bırakmak mı karlı emın olmadıgımız soruyu yapmak mı?

Yanlış doğruyu götürmüyor. Boş bırakmayın sallasanız tutma ihtimali var :) 50 soru çıkıyor toplamda. 50 soru içerisine dağıtmışlar ilkyardım, trafik ve motor olarak.

http://www.meb.gov.tr/meb_sinavindex.php?KATEGORI=10-11-12-24&B=2
Bu sitede çıkmış dönem soruları ve cevapları var. Çoğu soruyu bilmeseniz ve mantık yürütseniz bile cevabı bulabilirsiniz o yüzden korkmayın hiç. hatta bazı sorularda cevap soruda oluyor yani yanıltmalı oluyor.

Benim çalıştığım yöntemide uygulayabilirsiniz aslında. Kursa 1 gün gittim baktım hoca kitabı ezberlemiş noktasına kadar söylüyor cümleyi hiç pratik yada akılda kalıcı bir anlatımı yok. Bende iş yerindeyken evdeyken sürekli geçmiş dönem sorularını çözdüm yanlış olanların doğrularına baktım nedir diye o şekilde daha çok aklımda kaldı.

Benimde bugun 2 saatlik ek ders aldım, yarında sınavım var umarım bu sefer stop(!) etmem.

Yanlış doğruyu götürmüyor. Boş bırakmayın sallasanız tutma ihtimali var :) 50 soru çıkıyor toplamda. 50 soru içerisine dağıtmışlar ilkyardım, trafik ve motor olarak.

http://www.meb.gov.tr/meb_sinavindex.php?KATEGORI=10-11-12-24&B=2
Bu sitede çıkmış dönem soruları ve cevapları var. Çoğu soruyu bilmeseniz ve mantık yürütseniz bile cevabı bulabilirsiniz o yüzden korkmayın hiç. hatta bazı sorularda cevap soruda oluyor yani yanıltmalı oluyor.

Benim çalıştığım yöntemide uygulayabilirsiniz aslında. Kursa 1 gün gittim baktım hoca kitabı ezberlemiş noktasına kadar söylüyor cümleyi hiç pratik yada akılda kalıcı bir anlatımı yok. Bende iş yerindeyken evdeyken sürekli geçmiş dönem sorularını çözdüm yanlış olanların doğrularına baktım nedir diye o şekilde daha çok aklımda kaldı.

Benimde bugun 2 saatlik ek ders aldım, yarında sınavım var umarım bu sefer stop(!) etmem.
aa oylemı
dıreksyon sınavı deıglmı
pekı ya kaldınız ya bızımle aynı tarıhte gırmenız gerekmezmıydı ben eger kalırsa 3 ay fılan beklerım dıye dusunmustum

peki bız yazılı sınavdan ne kadar zaman sonra dıreksyon sınavına gırıcez?
buarada bende soruları cozuyorum hatta yanlıslarımın cıktısını alıyorum bı yerden sonr aokduugmuda algılamıyorum
o motor bana gore degıl :)

aa oylemı
dıreksyon sınavı deıglmı
pekı ya kaldınız ya bızımle aynı tarıhte gırmenız gerekmezmıydı ben eger kalırsa 3 ay fılan beklerım dıye dusunmustum

peki bız yazılı sınavdan ne kadar zaman sonra dıreksyon sınavına gırıcez?
buarada bende soruları cozuyorum hatta yanlıslarımın cıktısını alıyorum bı yerden sonr aokduugmuda algılamıyorum
o motor bana gore degıl :)

Benimde korkum motor dersiydi ama motordan full doğru çıktı ilk yardım sorusu yanlış çıktı. Ben sizden 1 dönem önce olduğum için ve ilk direksiyon sınavındada kaldığım için ara tarihlerde telafi sınavları yapılıyor. ilk direksiyon sınavına Nisan ayının ilk haftası girmiştim.

Benimde korkum motor dersiydi ama motordan full doğru çıktı ilk yardım sorusu yanlış çıktı. Ben sizden 1 dönem önce olduğum için ve ilk direksiyon sınavındada kaldığım için ara tarihlerde telafi sınavları yapılıyor. ilk direksiyon sınavına Nisan ayının ilk haftası girmiştim.
yazılı sınavdan ne kadar sonra yanı?

Ya bende kayıt olucam da. Bizim arabamız otomatik. Manuel kullanmak gerekiyor. Şimdi otomatik arabayla pratik yapsam ne fayda manuel çok başka bişey. Düz vites araba da yok benim durum vahim ya :/

Bende yazılmak istiyorum da inşallah sağlık raporundan geçerim... :)) Eylüle düşünüyorum ben de kısmetse.hadi hayirlisi :D

Bende de vardı o , şuan trafiğe çıkıyorum. Yanında hocan oldumu rahat olursun. Ben 27 haziranda sınava giricem.
Merhaba birsey sorabilirmiyim siz de girmissinizdir 27 haziranda ehliyete.ben de girdim sorular yayinlandi ama pua hesaplmasi nasil olacak.trafik motor ilkyardm ayri ayri mi olur.bazilari butun olarak degerlendirilecek diyor ama net bilgiye ulasamadm..

Merhaba birsey sorabilirmiyim siz de girmissinizdir 27 haziranda ehliyete.ben de girdim sorular yayinlandi ama pua hesaplmasi nasil olacak.trafik motor ilkyardm ayri ayri mi olur.bazilari butun olarak degerlendirilecek diyor ama net bilgiye ulasamadm..

Bende girdim, geçmiş olsun, inşaallah kazanmışızdır :) Ayrı ayrı değil, elli sorudan otuz beş tanesi doğruysa geçiyoruz. Her bir soru iki puan..

Back
X