• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ehliyet panik korku

82 puan aldım. Hala kolay sorular ki öyle çok incelemedim. Yazılı sınavda başarı için eski test sorularını bol bol çözmek gerek ,çok uzun zaman önce ehliyet almama rağmen sorular aynı gibi geldi bana. Ben ezberlemistim eski sinav sorularını o dönem. Eki Görüntüle 1547760
ay harıkasın ben hıc bısey bılmıyorum ama kotu yanı
sız hangı lınkten cozdunuz benım verdıklerımındenmı

başaran kişilerin yazdıklarını tatlılıkla okudum
cok imrendim :KK70:
ama istanbulda sessiz sessiz sagda gidebileceğimiz bir yol varmı kı yaw
anamızı bellerler metrobus yolunda mesela?
ara yollar ıse hep tek serıt
benım derdım durdum kalkarken debrıyajla arabayı kaldırmak amma detaylı ısler yahu
ote yandan bazen debrıyaj fren bazen ıse sadece fren bunuda anlamadım nedendır dıye
Eğer tam duracaksan debriyaj ve frene basacaksın, eğer arabayı yavaşlatacaksan sadece frene basacaksın :)

ay harıkasın ben hıc bısey bılmıyorum ama kotu yanı
sız hangı lınkten cozdunuz benım verdıklerımındenmı
Bu tarz bir siteydi adını hatırlamıyorum uzun zaman oldu canım maalesef ama ehliyet sinav sorulari diye aratıyordum googledan. Soruları çözüp yanlışları gosteriyorya onlara bir göz atıp tekrar çözüyordum genelde,aklımda kaliyordu. Hatta ehliyet sınıfımda verilen deneme testlerini 10dakikada yapiyordum,en son hoca sormuştu nasıl bu kadar çabuk çözuyorsun diye,bende ezbere demiştim çünkü sorular hep aynı. Sadece vakit buldukça yapın netten bu testleri ciddi kolaylaştırır işinizi. 8seneyi gecti ehliyet alalı hala çözebiliyorum düşün.
Kesinlikle yaparsınız hepiniz sadece eski soruları çözün.

Bu tarz bir siteydi adını hatırlamıyorum uzun zaman oldu canım maalesef ama ehliyet sinav sorulari diye aratıyordum googledan. Soruları çözüp yanlışları gosteriyorya onlara bir göz atıp tekrar çözüyordum genelde,aklımda kaliyordu. Hatta ehliyet sınıfımda verilen deneme testlerini 10dakikada yapiyordum,en son hoca sormuştu nasıl bu kadar çabuk çözuyorsun diye,bende ezbere demiştim çünkü sorular hep aynı. Sadece vakit buldukça yapın netten bu testleri ciddi kolaylaştırır işinizi. 8seneyi gecti ehliyet alalı hala çözebiliyorum düşün.
Kesinlikle yaparsınız hepiniz sadece eski soruları çözün.
teşekkür ederim cok sagolun

benım derdım durdum kalkarken debrıyajla arabayı kaldırmak amma detaylı ısler yahu
ote yandan bazen debrıyaj fren bazen ıse sadece fren bunuda anlamadım nedendır dıye
Debriyaj+fren tamamen durmak ve tabiki kalkmak için,sadece fren yavaşlamak için. Hocam bana yarım debriyaj ögretmişti onunla çok rahat kalkabiliyordum,şöyleki fren ve debriyaja bastın,debriyajdan yavaşça ayağını çekerken ,titreme hissettiğin an frenden ayağinı çekip gaza basarsan çok kolay stop ettirmeden kaldırırsın arabayı. Pratik yaptıkça zaten oluyor,kursta detaylı ögretirler.
Ayrica kalabalık yerde ögrenmen hayrına inanki İstanbulda dar olmayan,kalabalık olmayan sokak yok gibi,sadece sakin ve dikkatli olmalısın.Çalan kornaları çok dikkate almamak gerek ilk zamanlar.
Ehliyetimi aldığım ilk gün ekstra birşey bilmiyorum,kursta ne öğrettilerse o birgün dik yokuştan geçerken dedimki ya stop ederse nasıl kalkarım veeee önümdeki ani fren yaptı ve bende arabayı stop ettirdim kaldım,kalkmaz araba,tek şerit arkamda uzuun bir kuyruk oldu,sırtımdan ter boşaliyor,kalbim ağzımdan çıkacak sanki. Su içtim bir yudum dedim 'sakin ol,derin bir nefes al tekrar dene,olmazsa in arabadan yardım iste' ve sakinleşince kaldirdim arabayı gayet rahat. Hayatım boyunca o günü unutamam. Demem o ki hepimiz bir kezde olsa sıkınti yaşamışizdır emin ol,kimse anne karnında öğrenmiyor. Yapabilirim de,inan yeter.

Debriyaj+fren tamamen durmak ve tabiki kalkmak için,sadece fren yavaşlamak için. Hocam bana yarım debriyaj ögretmişti onunla çok rahat kalkabiliyordum,şöyleki fren ve debriyaja bastın,debriyajdan yavaşça ayağını çekerken ,titreme hissettiğin an frenden ayağinı çekip gaza basarsan çok kolay stop ettirmeden kaldırırsın arabayı. Pratik yaptıkça zaten oluyor,kursta detaylı ögretirler.
Ayrica kalabalık yerde ögrenmen hayrına inanki İstanbulda dar olmayan,kalabalık olmayan sokak yok gibi,sadece sakin ve dikkatli olmalısın.Çalan kornaları çok dikkate almamak gerek ilk zamanlar.
Ehliyetimi aldığım ilk gün ekstra birşey bilmiyorum,kursta ne öğrettilerse o birgün dik yokuştan geçerken dedimki ya stop ederse nasıl kalkarım veeee önümdeki ani fren yaptı ve bende arabayı stop ettirdim kaldım,kalkmaz araba,tek şerit arkamda uzuun bir kuyruk oldu,sırtımdan ter boşaliyor,kalbim ağzımdan çıkacak sanki. Su içtim bir yudum dedim 'sakin ol,derin bir nefes al tekrar dene,olmazsa in arabadan yardım iste' ve sakinleşince kaldirdim arabayı gayet rahat. Hayatım boyunca o günü unutamam. Demem o ki hepimiz bir kezde olsa sıkınti yaşamışizdır emin ol,kimse anne karnında öğrenmiyor. Yapabilirim de,inan yeter.
senı okurken bende heycanlandım sımdı
arabanın kalkması ve kayması sorun teskıl edebılır
ben sanırım aracları hıc yakından takıp etmıcem
bı 6 ay dortlulerı yakıp gıdıcem
ınsallah bızde yapacagız
pekı ya ehlıyet aldıktan hemen sonra kullanmaya baslamalımıyız dersınız?
baurada demınkı soruları bır daha cozdum 94 aldım :D

senı okurken bende heycanlandım sımdı
arabanın kalkması ve kayması sorun teskıl edebılır
ben sanırım aracları hıc yakından takıp etmıcem
bı 6 ay dortlulerı yakıp gıdıcem
ınsallah bızde yapacagız
pekı ya ehlıyet aldıktan hemen sonra kullanmaya baslamalımıyız dersınız?
baurada demınkı soruları bır daha cozdum 94 aldım :KK70:
Aklıma gelen başıma gelir benim,içimden gecirdiğim an o yokusta kalmayı başıma geleceğini biliyordum ben çünkü hep olur bana bu:KK61:
Ehliyet aldıktan sonra sıcağı sıcağına, hevesin kaçmadan baslamalısın bence,zorlanirim ,kurstaki eğitim yeterli gelmedi dersen ders al ekstra ama birakma sakın. Ehliyet aldığında kullanmazsan sonradan zaman geçince daha zor ve ütopik gelir araba kullanmak.
Son olarakta yaparsın diyorum,kaç yaşında teyzeler amcalar ,18lik gencler vızir vızir trafikte ,onlar yapabiliyorsa sende yaparsın. Yapamam diyende inansin yeterki yapar. Sadece zamanla,pratikle kazanıliyor ekstra yetenek,kendine zaman ver acele etme.
Bak sınav sorularını bile çözmüssün,puanını arttırmıssın ne güzel.

Aklıma gelen başıma gelir benim,içimden gecirdiğim an o yokusta kalmayı başıma geleceğini biliyordum ben çünkü hep olur bana bu:KK61:
Ehliyet aldıktan sonra sıcağı sıcağına, hevesin kaçmadan baslamalısın bence,zorlanirim ,kurstaki eğitim yeterli gelmedi dersen ders al ekstra ama birakma sakın. Ehliyet aldığında kullanmazsan sonradan zaman geçince daha zor ve ütopik gelir araba kullanmak.
Son olarakta yaparsın diyorum,kaç yaşında teyzeler amcalar ,18lik gencler vızir vızir trafikte ,onlar yapabiliyorsa sende yaparsın. Yapamam diyende inansin yeterki yapar. Sadece zamanla,pratikle kazanıliyor ekstra yetenek,kendine zaman ver acele etme.
Bak sınav sorularını bile çözmüssün,puanını arttırmıssın ne güzel.
hadı hayırlısı
cok tesekkur ederız arkadaslar adınada
mutlu haberı buradan verırız ınsallah

Trafiği de kitledim, stop ettirmektwn arabanın aküsünü de bitirdim yokuşta, el freniyle araba kalakaldı diğer gün akü getirip takana kadar, kamyoncudan küfür de yedim. Bırakacağım, yapamıyorum deyip koltuktan da kalktım veee.. Öğrendim düz vites kullanıyorum, yeni arabamız otomatik, en kısa sürede kendim için düz vites bir araba istiyorum çünkü otomatik kullandıkça unutuyorum düz vitesi. Sen de yaparsın hiç merak etme. O heyecan normal, düz yol çalış, sınav parkurunu çalış. Araba kullanmayı öğrenmek hemen olmuyor. Öğrenen nasıl öğrendiğini unuttuğu için çok yardımcı olamıyor. Sen de gülersin bir gün bunlara.

aynı dert bende de var işte. kırmıızı ısık yanıyor mesla nasıl durcam bırden frenmi debrejay mı bilemedim. geri cıkmayı göstermedlermesala ,park etmeyi de. ee ben nasıl öğrencem bu işi. aynaları kontrol de cabası. sürekli dikkat. araba konuaunsa o kadar panigim ki kitlenip kalıyorum nasıl becercem ben yaa.

Hızlı gıderken yavaslamak ıstersek once fren sonra debrıyaj. Dırek debrıyaja basarsan araba daha da hızlanır. Yavas gıderken dıyelımkı duracaksın ya da yavasladı araba duracak gıbı oldu hemen debrıyaja basabılırsın. Dıyelımkı u donusu yapıyorsun ve donerken frene bastın hızlı gırmemek ıcın ve araba duracak gıbı oldu(devırınden anlarsın) hemen debrıyaja basıyorsun.

Kalkarken eger yokus degılse ayagını frenden cek gazın ustune koy,ayagını hafıf debrıyajdan kaldırdıgında araba hafıf gıder gıbı oluyor ya o zaman gazı vermeye basla.

Yokusta ıse ayagın frende kalsın. Debrıyajdan hafıf cek, araba tıtredıgınde sabıt bırak ayagını debrıyajda. . Sonra hemen frenden cek gazı ver bıraz araba kalksın ondan sonra yavasca cek debrıyajdan. Demesı kolay bılıyorum ama ben yaptıysam herkes yapar

ne guzel anlatmıssın ama gel gör ki ben okurken bile stres yaptım ya surerken hepsi birbirine girer. oy oyy nerelere gidem ben. ne olcak bu halim. öğrenmem sart

ehliyetimi almak rahat rahat araba kullanmak istiyorum.
kursa gitmek sorun değil sınavdanda korkmuyorum ama
arabaya binince bende heyecan başlıyor :KK43:
nereye bakacağımı şaşırıyorum titriyorum :KK43:
kursa gitmeden birazcık pratik olsun arabaya alışıyım diye
arada oturuyorum ama yapama;-)dığımı görünce vazgeçiyorum hevesim kırılıyor
birgün bende usta şoför olup trafiğe çıkabilecekmiyim?
müzik açık olduğu halde panik yapmadan rahat rahat arabamı kullanabilecekmiyim ?
ya yapamazsam olmazsa hep içimde kalırsa bu heves :KK43:
üzerimden nasıl atıcam korkularımı ??
Hic korkma bende araba kullanmaya basladigim ilk zamanlarda ayni senin gibi cok heyecanlaniyordum. Onemli olan vazgecmemek. Bir iki bindikten sonra heyecanfalan kalmiyor. Suan bilmedigin icin zor geliyor biraz sursen yollari ogrensen korku falan kalmicak inan. Kesinlikle vazgecme goruceksin korkulacak bisey yok.. kolay gelsin

valla hayırlısı esım dıyorkı sen araba kullanamazsın unut
ben dıyor sıze arabayı(cocuk var 5 yasında) verıpte ıkınızı bırakmam carparsın bırıne dıyor
acıkcası cokta hevesımı kırıyor ama ben yapcak gıbıyım yanı oyle bır korku yok bana ogretılmesı lazım
esımın kardesı egıtmen
esım usta sofor
gıttıgım kurs aıle dostu
hıc bırınden suanda hayır gormedım valal umudum kurstan yana
Ben ehliyeti dayımın sahip olduğu sürücü kursundan aldım. Dayımın zerre faydası olmadı bana. Hatta sen yapamazsın diye kestirip attı. Babam usta Şoför arabama bi şey olur diye hiç sürücü koltuğuna oturtmadı. Ben zaten kabullenmiştim. Sonra eşim beni çok zorladı. Eşimle araba kullanmaya başladım ama nasıl bağırıyor bana. Eşim biraz temel verdi ama baktım onunla olmayacak. En sonunda özel Eğitmen tuttuk derdime deva oldu. Yeni bir şey öğretmedi ama onun yanında hareketlerim sakin ve kendinden emin olduğu için bir güven geldi. Ha şimdi mükemmel kullanıyor muyum hayır. Emniyet kemerim sıkı sıkı takılı, 50 km hızla gidiyorum ama kimseye minnet etmeden, saatlerce otobüs beklemeden evime gidiyorum. Yani Eğitmen ne kadar yabancı o Kadar iyi. Tanıdıklar azarlamaya başlıyorlar zira.

Ben ehliyeti dayımın sahip olduğu sürücü kursundan aldım. Dayımın zerre faydası olmadı bana. Hatta sen yapamazsın diye kestirip attı. Babam usta Şoför arabama bi şey olur diye hiç sürücü koltuğuna oturtmadı. Ben zaten kabullenmiştim. Sonra eşim beni çok zorladı. Eşimle araba kullanmaya başladım ama nasıl bağırıyor bana. Eşim biraz temel verdi ama baktım onunla olmayacak. En sonunda özel Eğitmen tuttuk derdime deva oldu. Yeni bir şey öğretmedi ama onun yanında hareketlerim sakin ve kendinden emin olduğu için bir güven geldi. Ha şimdi mükemmel kullanıyor muyum hayır. Emniyet kemerim sıkı sıkı takılı, 50 km hızla gidiyorum ama kimseye minnet etmeden, saatlerce otobüs beklemeden evime gidiyorum. Yani Eğitmen ne kadar yabancı o Kadar iyi. Tanıdıklar azarlamaya başlıyorlar zira.
su kurstakı tanıdık abı benı azarlayamazda oburlerı napar bılmıyorum
esımle kavga edıyoruz ogretmek ıstemıyor mu desem ogretemıyormu desem ne desem bılmıyorum
hayırlısı ınsallah
dun bıraz kıtaptan okudum
yatarken ve sabah servıste
bıraz soru cozeyım

ben de kaç yıl oldu ehlihet alalı uzun yolda sıkıntı yok ama dar yollarda gel görki panik başlıyo kki eşim kaza yapana kadar sonra arabamız satıldı 2 yıl ara verdik ama şimdi yeni araba aldık tam yeni oğrenmek isteyenler için bi araba yokuş kalkış desteği var 3-5 saniye kadar tutuyor sizde rahatça sürüyorsunuz diyor eşim bende bu konuyu görünce hafta sonu yeniden başlıycam oleyy

Daha yeni aldım ehliyeti. Sınava girmeden bir gün önce gözüme uyku girmedi. Acayip gerildim kasıldım. Ağlayanlar kavga edenler çocuklarının arkasından dua eden anneler. Acayip zordu. Amma ve lakin sakin olduğunuz sürece hiçbir sıkıntı olmuyor.

Haftasonu arabayla yollara düştüm eşim yanımda gayette iyi kullandım. Biraz korku vardı ama o da geçti bitti=))

Darısı herkesin başına :)

Back