Eğitimci anneler bebeğinizi bırakıp nasıl çalışmaya başlayacaksınız?

cok yerinde bir baslık olmus..paylasıma ihtiyac var gercekten..bir de bildigim kadarıyla ucretsiz izin en fazla bebeğin dogum tarihine kadar olabiliyor..

Evet, ben de öyle biliyordum. Fakat geçen yıl arkadaşım doğum izninin bittiği güne kadar kullandı. Ayrıca ücretsiz izinden istediğiniz zaman dönebilirsiniz, bu en doğal hakkınız. Ücretsiz izin verilmemesi gibi bir durum da yok.

ben de aynı dertten muzdaribim.bir bakıcı buldum..350 tl ya anlastık..ben okula başlayınca bebeğim 3 aylık olacak..şimdiden stresini yaşıyorum..

ben 1 eylülde başlıyor diye biliyorum.ilköğretimde çalışıyorum.benim kızım da 4 aylık olcak okula döndüğümde.daha hiç gitmedim kızımı bırakıp,nasıl olcak merak ediyorum. okulun lojmanında kalıyorum.karşı komşumbakıcak,yani bir öğretmen arkadaşın eşi ev hanımı,daha 6 aylık hamileyken konuştum ayarladım onu.bir aksilik çıkmazsa o bakacak.çok temiz ve güvenilir biri. daha önce başka arkadaşın bebeğine de baktı.çok memnundu arkadaş.ayrıca lojman okul bahçesinde tenefüslerde bile gidip görebilirim kızımı.bizim okul tam gün.3te bitiyor dersler.öğle arası da var.zaten saat 10da 20 dklık tenefüsümüz var.süt iznine bile gerek yok benim için.

senin adına sevindim.çok şanslısın.

dün milli eğitimi aradım biri 14 ü arası burda olmak zorundasınız dedi.14-24 arası evinize gidersiniz dedi.bebekle nasıl gelecezki.ben gidersem gelemem 2 bayramada.off offf...

dün milli eğitimi aradım biri 14 ü arası burda olmak zorundasınız dedi.14-24 arası evinize gidersiniz dedi.bebekle nasıl gelecezki.ben gidersem gelemem 2 bayramada.off offf...

yaaaaaa herkes birşey diyor bu yetkilileri anlamak zor sen nerede çalışıyorsun canım.mersin meb 7 eylülde başlıyor demiş ben nevşehirdeyim belli değil diyorlar bazı yerlerde senin dediğini diyor netlik yok galiba

ben elazığda çalışıyorum canım ama kırşehir mebde aynı şeyi söyledi.genelgede 1-14 arası seminer çalışması yazıyomuş.okul 24 ünde ama onuda birleştirme ihtimalleri varmış.yani 28 inde açılabilir dedi elazığ mebdekiler.arada kalan tatil.tabii 1. ve anasınıf öğretmeni olmayanlar için..

ben 33 haftalık hamileyim ve okul açıldığında 1 eylülde 35 haftalık hamile olcam 1 hafta çalışabiliri yazısı almam gerekirmiş doktorumdan, ardındanda doğum öncesi iznimi kullanacakmışım .bebeğim ekimiz ilk haftası gibi sezeryanla doğacak kısmetse.böylece doğumdan önceki 5 haftalık iznimi doğum sonrasına aktarabilecekmişim.umarım herşey yolunda giderde izinlerimi kullanabilirim.doğumdan sonra artı 8 hafta daha kullanırsam ve rapor hakkımda var en azından 1. dönemi kapatırım.gerçekten çok zor işimiz.

ücretsiz izne ayrılmak isteyen arkadaşlar doğum izniniz bittiği tarihten itibaren 1 yıl kullanabiliyorsunuz sonra istediğiniz zaman göreve başlayabiliyorsunuz. Çocuğun doğum tarihiyle alakalı değil.öyle doğum izni bitip göreve başlayıp sonra ücretsiz izne ayrılamıyorsunuz. Ben doğum iznimin bittiği gün 1 yıllık ücretsiz izne ayrıldım ama 3. ayda geri döndüm.

ücretsiz izin doğum izninin bitişinden itibaren 1 yıldır. göreve başlayıp ücretsiz izne ayrılamazsın benim bildiğim.

işte bu bahsettiğiniz sıkıntılardan gözüm çok korktuğu için ben tamamen bıraktım çalışmayı....eşimle karar verdik..en azından bi müddet ev hanımı olcam,bebeğim iyice büyüsün.....

en iyisini yapmışsın arkadaşım bir çocuğu en güzel annesi büyütür

gerçekten en güzel anne bakar bebeğine...bi taraftan boşunamı okudum bunca yıl diyordum,bi taraftandan da kızıma bakıyordum,nasıl bırakırım bakıcılara diye..bi taraftanda milyarlarca borç var..ama herşeye rağmen şimdi kafam rahat....

kaç senelik öğretmendin?

az önce meb2in gönderdiği genelgeyi okudum.1-14 eylül arasıymış seminer çalışmaları.neyse ki okul açılana kadar değil.

kapkara ne güzel kendin bakıyorsun va ailenin yanındasın.benim işi bırakma gibi bir durumum olamaz.aklıma geldikçesenağlamasenağlamasenağlama
evet arkadaşlar 1-14 ü arası seminer ama 14ünde 1.sınıflar başlayacakmış acaba otarihlerdede okuldamı olacağız?

anasınıf ve birinci sınıf öğretmenleri orda olacaklar bitanem..

bizim okulda bir arkadaş vardı. bebeğine annesi bakacağı için doğum izninden sonra çalışmaya başlamıştı. sonra bir problem oldu kendisi ücretsiz izne ayrıldı. bildiğim kadarıyla çalışmaya başlasanız bile hakkımız olan süre içinde istersek ücretsiz izne ayrılailiyoruz.mesela bende aralıkta doğum yaptım. hazirana kadar(seminer dönemine) ücretsiz izin aldım. 15 haziranda işe başladım.ama seminer dönemi için de rapor aldım. böylece yaz döneminde maaşımı alabildim.şimdi kızım 9 aylık oldu. bundan sonra anneannesi bakacak inşallah.

bende ücretsiz iznimi bir sene kullandım..kimse bana 3 sene demedi eğer bu üç sene olayı doğruysa hiç düşünmez kullanırdım.. ama şimdi eylülde işe başlıyorum bakıcı bulmam gerekecek kızım 15 aylık oldu..ama varya düşündükçe uykularım kaçıyor..
sizce bakıcı mı kreş mi daha iyi olur kızım 15 aylık..??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…