• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eğitimci anneler bebeğinizi bırakıp nasıl çalışmaya başlayacaksınız?

3 sene ücretsiz izin yokki.doğum izninin bittiği günden itibaren bir yıl yıldır.ama istenirse bu bir yıl içinde herhangi bir zamanda izne ayrılabilir ve istediğinizde bu bir yıl bitmedende işinize bir dilekçeyle dönebilirsiniz.bu kazanılmış bir haktır ve istediğiniz sürece kimse size yok diyemez.bir dilekçe yeterlidir. ayrıca adaylığı kalkmmış kadrolu arkadaşlar,siz mesleği bıraksanız ggene işinize seneler sonra dönme şansınız var.ha nerede ihtiyaç varsa oraya verirler,o başka..

ücretsiz izin doğum izninin bitişinden itibaren 1 yıldır. göreve başlayıp ücretsiz izne ayrılamazsın benim bildiğim.[/QUOTE
bu durumu sormuştum müdürüme 1 yıl içinde istediğin zaman ayrılıp istediğin zaman geri başlayabilirsin bu senin yasal hakkın demişti memurlar nettede bu şekilde açıklıyorlar zaten

kızlar ben de branş öğretmeniyim bizi 31 ağustosta toplantıya çağırdılar sonra sınavlar ne zaman bilmiyorum okul 24 ünde ama size sormak istediğim bir şey var
ben 21 22 eylül gibi 31. haftam dolacağı için dr bana doğumdan önceki 2 ay iznim için yazı yazacakmış ben kullanıcam doğum öncesi iznimi müdürüm de kullan dedi 1 ay okula gelip sonra gideceksin ben öğrt nerden bulacağım dedm benim de işime geldi açıkçası. ama okullar 24ünde açılıyor da ondan önce de bayram var, bayram kaçında bitiyordu arada bir gün boşluk var mı okulun ilk günü sevk mi almam gerekecek yoksa?
doğum 17 kasım görünüyor SAT'a göre, sonra da 2 aylık iznim geliyor sonra da hazirana kadar ücretsiz izin kullanacağım müdürüme de söyledim
benim bildiğim de ücretsiz izin 1 yıldır kaç yıllık memur olduğunuz önemli değildir, standart bir süre yani.
istediğiniz kadar kullanabiliyorsunuz.
süt izni biraz sıkıntılı yalnız.
bir de nöbet durumları var yeni doğum yapmış anneler belli bir aya kadar nöbet tutmuyor bildiğim kadarıyla ama kaç ay bilmiyorum onu da araştırın bir.

1 ınde acılıyor okul:( ben de nasıl ayrılıcam kuzucumdan bilmiyorum.ama bizim bu ilk olmayacak çünkü sözleşmeli öğretmenim bu yuzden ucretsiz izin hakkım da yoktu heye hakkımda:( bu nedenle oglum 3.5 aylıkken yenıden baslamak zorunda kalmıştım.cok sukur 1 ayda kapadık okulu.fakat şimdi daha büyük sorun cıktı es durumu tayınım cıkmadı:(yenıden izmite dönücez.ama babamız artık bizsiz duramayacagından işten ayrıldı benımle gelicek ev tutucaz.o kadar büyük sıkıntıya girdikki.kendı evımızı bırakıp git şimdi kirayla ugraş.mahfetti bizi şu devfletin işleri.eşim oradan iş bulursa da kime baktırıcaz.annemde gelse kayınvalidem de aynı evde aylarca yaşayamam ki daralırım:( kafam karmakarışık cok musuzum çoooooooook arkadaslar

1 ınde acılıyor okul:( ben de nasıl ayrılıcam kuzucumdan bilmiyorum.ama bizim bu ilk olmayacak çünkü sözleşmeli öğretmenim bu yuzden ucretsiz izin hakkım da yoktu heye hakkımda:( bu nedenle oglum 3.5 aylıkken yenıden baslamak zorunda kalmıştım.cok sukur 1 ayda kapadık okulu.fakat şimdi daha büyük sorun cıktı es durumu tayınım cıkmadı:(yenıden izmite dönücez.ama babamız artık bizsiz duramayacagından işten ayrıldı benımle gelicek ev tutucaz.o kadar büyük sıkıntıya girdikki.kendı evımızı bırakıp git şimdi kirayla ugraş.mahfetti bizi şu devfletin işleri.eşim oradan iş bulursa da kime baktırıcaz.annemde gelse kayınvalidem de aynı evde aylarca yaşayamam ki daralırım:( kafam karmakarışık cok musuzum çoooooooook arkadaslar

canım ek atamaya başvurdunmu,belki çıkar tayinin,niye ayrıldı eşin azıcık daha bekleseydi keşke.inşallah gideceğiniz yerde iş bulur yoksa çok zor olur ya..bende sözleşmeliyim çıkmadı ama bugün ek atamaya başvurdum.pek ümidim yok ama inşallah çıkar yoksa bende eşimi evimi bırakıp elazığa gitmek zorundayım.allah hepimizin yardımcısı olsun..

sekercik doğumdan sonra 1 yıl nöbet tutmazsın,ücretsiz izin de 1 yıldır.Doğum öncesi izin almak için 31 değil,32.haftanın bitmiş olması gerekir
gamren çok üzüldüm,ne yazacağımı bilemiyorum,Allah yardımcınız olsun,inşallah eşin hemen iş bulur,bebeğine de iyi bir bakıcı bulursunuz canım

doğumdan sonra 1 yıl nöbet tutulmuyormu ne güzel.ben de onunla ilgili yönetmelik arıyordum bulamadım.nerden bulabilirim.bir de rapor alma durumunda kaç günü geçerse maaşta % kaç kesinti oluyor bilgisi olan var mı?

yönetmeliğe göre doğumdan sonra 6 ay nöbet tutulmuyor. 1 yıl değil. raporda yedi günü geçerse maaştan kesinti oluyor ama ne kadar olduğunu bilmiyorum

uğurnuriye kadrolularda 7 günden sözleşmelilerde 3 günden sonra kesinti oluyo ama miktarını bende bilmiyorum.çok bişey değil 20-30 gibi bir rakamdı ama sigortadan alınan para çok fazla.rapormu alacaksın canım.bide yönetmeliği internetten ilköğretim kurumlar yönetmeliği oalark yazarsan bakarsın.hamile öğretmenlere 3 ay kala,doğumdan sonra bir yıl nöbet görevi verilmez.onun çıktısını alırsan sana lazım olur.sorun çıkaran yada bilmeyip nöbet tut diyenlere gösterirsin..

caycan bizim eski müdür doğum yapan arkadaşa yok öyle bir yönetmelik varsa getir ben bilmiyom demişti de kadıncağızı çıldırtmıştı o yönetmeliği çalışacak arkadaşlar mutlaka çıktısını alıp yanında bulundursun da müdürlere göstersin

evet yönetmeliği buldum ve okudum. doğuma 3 ay kala.doğumdan 1 yıl sonra nöbet görevi verilmez diye yazıyor.demek ki bu yıl nöbet yok bana.rapor alıcam pazartesi günü 15 günlük aıcam inşallah.ama 14 eylülden sonra bir görev çıkarsa napıcam bilmiyorum.yani 14-18 eylül arası boşuz ya o bakımdan..
bir de yazıyı buldum 7 günden sonra zam ve tazminatların %25i kesiliyomuş.artık tam ne kadara tekamül ediyor bilmiyorum.hiç de önemli değil zaten.ben köyde çalıştığım için oraya gidip gelmemde çok daha fazlasını harcıyorum.

bende öğretmenim, normalde başlayacaktım, görümcem bakacak bebeğime ama ev taşıyacak o yüzden 15-20 gün rapor alıcam. ücretsiz izin keşke alabilsem ama imkansız, bilen bilir.

ben 4 ay ücretsiz izin kullandım ardından da hiç işe başlamadan yaz tatili girdiği için bebeğim 11 aylık oldu zaten planlı gebelik olduğundan ayarlamıştık açıkçası yerimseniben oğlum 1.5 aylıkken bakıcısını ayarlamıştık bir arkadaşımın kurs öğrencisi olan bir bayan çok methetti kendisini başladı işe gerçekten ben de çok memnun kaldım inşallah sonradan değişmezse çok iyi karakterlerimiz de uyuşuyor aynı zamanda bu baktığı 4. bebek tecrübeli, ve insan olarak kişilik sahibi bir bayan, bebeğim de ısındı ona 350 tl anlaştık haftada 4 yarım gün sadece bebek bakımı başka bir işe girmeyecek çevrede genelde fiyatlar böyle yemek falan yapanlar 400-450 alıyor ama tam gün olursa orasını bilmiyorum

bakalım ben de müdüre bi dha söyledim bu yıl başlamıyorum okula diye önceki iznimi de kullancam dedim kullanma filan dedi ama ben kullancam bütün izinlerimi kullanıcam dedim:)

Back