Eğitimci anneler bebeğinizi bırakıp nasıl çalışmaya başlayacaksınız?

TLAYSI

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2008
283
0
621
İstanbul
Eylül yaklaşıyor, gerçi ders başlangıcı 24 eylülmüş ama biz eylülün başında çağrılırız herhalde. Şimdiden sıkıntısı çöktü içime, henüz bakıcı olayını da tam çözemedin yani eve gelecek kişiden haber bekliyorum, ya cevabı olumsuz olursa diye çok tedirginim. Sizler bebeklerinizi kime baktıracaksınız? bebeklerini bakıcıya baktıracaklar bakıcılarını nasıl buldular? ne kadar ücret ödüyorlar?lütfen birbirimizle paylaşalım. Ben henüz daha fiyat konuşmadım. Aşağı yukarı fiyat bilen varsa ne olur bilgi versin.

bebegin kac aylik canim, eger cok kucukse haklisin endiselenmekte, benimki yaklasik 2 aylik, ucretsiz izin almayi dusunuyorum ama eve temizlik icin gelen bayan bakabilecegini soyledi, zaten ayni sitede oturuyoruz, su an hafta ici bi cocuga bakiyor, cocuk bu yil krese gidecekmis, su an sanirim baktigi cocugun ailesinden 500 aliyor...bana gelirse zam yapar mi bilemiyorum..............bu arada okul 24unde aciliyor ama seminer donemi 7 eylul diye biliyorum, yaniliyor muyum?

valla en de aynı dertten muzdaripim ama Allaha şükür benim annem memleketten gelip bakacak bebişe.ama bebişim kolik olduğu için ona bir kişinin bakmasına imkan yok.benim iznim de eylül 21 de bitiyor.24 ünde okul açılıyor ve 26 sında kızkardeşimin memlekette düğünü var 12 saatlik yol.benim de aklım bunlar yüzünden karışık.allah hepimize sabır versin arkadaşlar....

yazmayı unutmuşum;bu arada ben de -maddi açıdan bizi çökertse de- 6 aylık ücretsiz izin alıp 3 ayını kullanmayı düşünüyorum.En azından kolik ve gaz sancılarımız düzelip ek besine geçinceye kadar.

Benim bebeğim 1 hafta sonra 5 aylık olacak, doğum iznim yaz tatili ile birleşti 5 aydır hiç ayrılmadık, kızım bana çok alıştı nasıl bırakırım bilmiyorum. Ücretsiz izin almak da maddi açıdan bizi zorlar. Senin bebeğin çok küçükmüş, imkanın varsa ücretsiz izin alman en güzeli.......Ben branş öğretmeniyim bizde seminer yok ama sorumluluk sınavları, toplantılar falan eylülün başında çağıracaklarını düşünüyorum...Ahhhhh şu bakıcı işini bir halletsem....

Birşey sorsam, ücretsiz izin alsam reddedilme imkanı var mı? çok zor durumda kalırsam alırım belki.....

hakkaten şu ücretsiz izin hakkında detaylı bilgi sahibi olan varsa bilgilendirirse sevinirim,özellikle istediğimiz zaman kullanabiliomuyuz herhangi bi şart yada reddedilme durumu varmı?

hakkaten şu ücretsiz izin hakkında detaylı bilgi sahibi olan varsa bilgilendirirse sevinirim,özellikle istediğimiz zaman kullanabiliomuyuz herhangi bi şart yada reddedilme durumu varmı?

hayır arkadaşlar reddedilme gibi bir durum sözkonusu değil.Bunu şöyle düşünün müdürünüzün sevkinizi reddetme gibi bir lüksü var mı,hayır.O nasıl hukuki bir haksa bu da öyle .Ayrıca en çok 1 yıl alınıyordu artık bu 3 yıla çıkmış.
ha bir de ne kadar alınırsa alınsın istenilen zamanda geri dönülebiliyormuş.

bende bugün milli eğitimi aradım ayın birinde ilçede olmalıymışım.arkadaşların çoğu rapor alacakmış.bebekle gidersem gelemem bayrama.uçak biletleri tükenmiş,otobüsle 12 saat.off kafam çok karışık.annemi götürmeyi düşünüyorum ama oda kurban bayramına kadar kalabilirim dedi.sonrasında bakıcı tutmam gerekcek galiba.ayrıca ücretsiz iznede ayrılamam,maddi açıdan eşim tek başına kaldıramaz masrafları.o ankarayı anca karşılıyo bende gideceğim yerde kendime yetiyorum.bide bebeğim babasından ayrı olacak en çokta bunu düşünüyorum.çok zor ya.ne yapacaz bilmiyorum.allah hepimizin yardımcısı olsun arkadaşlar..

Ben de, hizmet süresi 10 yıl ve üstü için 1 yıl, 10 yılını doldurmayanlara 6 ay ücretsiz izin veriliyor diye biliyorum.

ücretsiz izinlerin hizmet süresi ile bi alakası yok canım. istediğin zaman izine ayrılabilirsin. 1 senelik izin alıp 3 ay veya 4 ay sonra kararını değiştirirsen bile bir dilekçe ile tekrar işine dönebiliyorsun.

ah kızlar yarama parmak bastınız.bende eşimden evimden uzağa gideceğim malesef ,içim acıyor bebeğim babasından ayrılacak nasıl yapacağız hiç bilmiyorum.ya annemi ya kayınvalidemi götüreceğim.

valla aynı dertten muzdarip durumdayım bende seminere gideceğim annem gelip bakacak 3 hafta.
sonra 24 eylülde ücretsiz izne ayrılacağım 1.dönemin sonuna kadar.artık 2.döneme Allah kerim büyük ihtimal yine annemle kayınvalidem 2 şer ay bakar haziranda seminere götürürüm yaz tatili derken 1buçuk yaşında olur oğlum sonrası yine bakıcı 3.5 da kreş düşünüyorum.bizim planlar bu yönde ne kadarını kurtarırsak diye bakıyoruz artık Allah hepimize kolaylıklar versin

Çok üzülüyorum, aşkımı nasıl bırakırım, bensiz o ne yapar. Bugün kuzenim geldi hemen hemen hergün görüşüyoruz, işim vardı, bebeğimin altını o değiştirdi, kuzum altını anneden başkası değiştiriyor diye bir yadırgadı, önce dudaklarını büktü, sonrada gücene gücene ağladı, uzun bir süre göğsümde öylece yattı.

kızlar ya seminer 1 inde mi 7 sinde mi? öğrenen var mı? ben de bakıcı arıyorum. bu sene çalışmam lazım maddi açıdan. çok düşündüm. en doğrusu bu.

memeurlar net te 1 inde başlanacağı yazıyor, kimisi 7 sinde diyor kimisi 15 inde ben de anlamadım,

ben kızıma bakıcıyı ayarladım, evimde bakacak, eşimin bir akrabası aynı zamanda hemen hemen hergün görüştüğümüz dostumuz bakacak, o konuda içim rahat, bu devirde malesef ücretsiz izne ayrılacak lükse sahip değiliz, o sebepten dolayı ben çalışmak zorundayım,ama kzımdan ayrılmanın üzüntüsü şimdiden başladı, gerçekten çok zor, güvendiğim birisi bakacağı halde çok korkuyorum,

memurlar netteki yazıda 1-14 eylül arası seminer dönemi olarak yazıyor.14 ünden 24 üne kadarda tatil ama okula gidilecekmi gidilmeyecekmi belli değil.
Benim bebişimde 4 aylık.çok şükür ben ailemle aynı yerde oturuyorum.bebeğime annem bakacak ama şimdiden ayrılık sıkıntısı yaşamaya başladım.ıçinizde süt izni kullanacak olan varmı ben kullanmak istiyorum ama biraz sıkıntılı oluyormuş sanırım Allah yardımcımız olsun

ogretmenlik kolay diyenler okusun iste, esimizden ailemizden uzakta calisiyoruz cogumuz, ustelik cogumuzun yasadigi yerlerde kres yok, bakici bulmak zor, of off...

cok yerinde bir baslık olmus..paylasıma ihtiyac var gercekten..bir de bildigim kadarıyla ucretsiz izin en fazla bebeğin dogum tarihine kadar olabiliyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…