egitim farki ve iki yuzlu insanlar

Öyledir başkası için çok rahat, ekmeğini helalinden kazansın yeter edebiyatına bile giren insanlar söz konusu kendileri yada çok yakınları olduğunda farklı davranır.
Kriteriniz gayet normal ayrıca, kendi denginiz birini istemek en doğal hakkınız.

Yani eğitim, hayat görüşü vb benzeyen insanla kafa uyuşuyor zaten. Entellektüel olarak hiç benzemediğiniz, kafa yapısı uymayan biriyle konuşacak bir şey zaten bulamıyorsunuz, muhabbet ilerlemiyor. Siz muhabbet olsun derseniz tabi ki haklısınız, önünüzdeki 50 yıl boyunca 2 çift laf edemediğiniz biriyle ne yapacaksınız?

egıtım onemlı
ınsanlar zaten degısık, zaten cogu duyguları eksık körelmıs
barı egıtımı olsun hıc degılse ...
yanı sız krıter olarak yatı katı daıresı olsun dememıssınız en azından bır dıploması olsun demıssınız sımdı herkes okumus zaten okumaktan kolay ne var su ulkede en kolay edındıgımız sey dıploma zaten yanı bu bır mezıyet degıl zaten olması gereken bırsey

ben sızın rahatsız oldugunuz seyı anladım kendılerıne gelınce ınce ayrıntılara takılan ınsanlar baskalarına ustden ustden akıl verıyorlar buyuzden ben kımseye bu tarz seyler konusmam bana krıterın ne dıyene bu ısler krıtere kalsaydı ohoo... zamanı gelınce olur ben oyle seylere kafa yormam der konuyu kapatırdım oyle yapmazsanız her agızdan ses cıkar cunku takmayın oyuzden

baskasina geline "ayy cınım onemli olan insanlik ne olacakki evi olmasin arabasi olmasin insan olsun diyen kadinlarin kocislerinin de hep guzel yerlerde yazlik villalari var:))

yazdigim metni bastan sona okumayip son cumlelerimi mi okudunuz? bahsettigim sey koca adayi mi? insanin beklentileri ve kriterlerinden bahsetmesi icin illa ortada koca adayi mi olmasi gerekiyor? fikirlerinden dusuncelerinden bahsedemez mi insan?
Valla shalini, benim is arkadaslarim da mal :)
Oyle demeyim,iyi kizlar
da,
benim hayat gorusume kesinlikle uymayan,ataerkil kafada, tek hayali erkenden evlenip 25 olmadan cocuk yapmak olan, cehaletle-kitap okumamakla övünen, kiskancligi kufru kiyameti,itmeyi kakmayi ask tutku sanan insanlar.
Simdi ben bu kisilerin görüşünü değiştirebilir miyim? Ya da onlar beni etkileyebilir mi?
Tabii ki hayir.
Herkesin kendi hayati.
Peki bu insanlar benim kendimin sectigi, hayatimda durmalari icin caba harcadığım insanlar mi?
Hayir
Peki farzi misal isten ayrilsam daha arar sorar miyim?
Instagramda likeler gecerim:)
Simdi ben boyle insanlar icin neden guzel canimi uzeyim??
Onlarin yorumlarini neden onemseyeyim?
Ayni aile değerlerine sahip degiliz,ayni kitaplari okumadik,ayni filmleri izlemedik,benzer iliskiler yasamadik... hayatimi sekillendiren hicbir dönüm noktasina eslik etmediler. Boyle insanların benimle ayni görüşte olmalari mumkun mu ?
Tabii ki hayir.
En basitinden daha bu hafta dayak yedigi-her ayrildiginda cirkinlesip onu yedi duvele rezil eden sevgilisi ile barisan is arkadasima bunun bir aşk , bir iliski olmadigini soyledim , o da bana benim onu anlayamayacagimi , evlenmeyi dusunmedigim icin iliskilerimde bencil oldugumu ve onun iliskisi icin yaptigi ozverileri anlayamayacagimi soyledi.
Ben de icimden bir hasssss cektim, işime geri döndüm :)
Herkesin hayati kendine
Bos veeer
Hem boyle buyuk konusma,yarinin ne getireceği belli olmaz. Sonra yedi sene arkandan konuşur bunlar "insan kınadığını yasamadan olmezmis. Bak denk denk diyordu aldi liseliyi" falan diye.
Elbette konus is arkadaslarinla, geyik yap, iliski muhabbetleri kur.
ama anlık kendini eyle, böyle canını sıkıp bir de milletle agiz dalasina girip gerilme bence.
Ayrica belki de o memura yuzugu atip astsubayla evlenen kadin evliliginden cok mutsuzdur. Belki de pismandir ve aklinda sirf denk degil diye eZikledigi diger adamla evlense herseyin daha iyi olabilecegi düşüncesi vardir. Bu sebeple de , seni arkadaş gördüğünden üstü kapali okumakla iyi koca olamayacagini soylemistir. Hemen neden komplekslere giriyorsun ki?

Bence insan sadece Bence insan sadece hayırlı bir insan olsun demeli bnde öğretmenim 2 yıllık evliyim eşimde bilgisayar mühendisi sözüm ona özel sektörde çalışıyordu 6 aydır da işsiz. Tabi benim sorunum bir sürü ama şunu söyleyebilirim ki eşim zorla evin kirasını faturasını bana ödetiyor yetmezmiş gibi bekarken aldığım evin kirasını üstüne yaptı bu da yetmezmiş gibi diyor ki kalan parayı bana ver ben san harçlık veririm bak güya okumuş ama hak nedir bilmiyor şuan bir ayrılmak üzereyiz eşim napıyor size bnden zorla biriktirdiğim parayı almıştı ve evin kirasını kullanıyordu kendince bir ortak hesap açıp oraya koymuştu oysa Bn o hesabı ne görebiliyorum ne kayllanbiliyordum şimd iki aydır Bn babamlardayıö ve o paralarla tatile gitti hergün gezip utanmadan foto atıyor Bn onu engelledim görmüyorum ama amblemlerin telinden görüyorum işte ne olursa olsun diyeceksin ki Allah’ım hayırlısı olsun asla ve asla önemli değil diğerleri par

Yanlış anlamayın ama bir an önce evlenin yaşınız gelmiş diye düşünerek boş konuşmuşlar. Buna adım gibi eminim. Yok öyle iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor. Ben olsam sizin eğitiminizi almış olsam, tabi ki aynı seviyede birisini isterim hayatımda. İnsanlığın meslekle, eğitimle de alakası yok belki ama cahil insan çekilmiyor. Ben eğitim için yıllarımı verip dirsek çürüttüysem, hiç kitap kapağı açmamış insanla ömür geçiremem

Arkadasim dediginiz kisiler icin iki yuzlu diye bir baslik acmaniz pek dogru gelmedi
Sanki icten ice bilenmissiniz onlara karsi
Ben boyle dusunuyorum deyip lafi agizlarina tikayin ve direkt konuyu degisin bu kadar basit

Sizinki iyi yere kapak atmış.
Neden k.icina tekmeyi basmıyorsun?

Fikrinize saygı duyuyorum.
Eşimden çok gerideyim. Ben açıktan (2.üniversite) okuyorum o doktora yapıyor. Ama ben ondan çok çok görgülü ve kültürlüyüm. Yanlış anlaşılmasın övünmek için değil ama konularıma bakabilirsiniz tam bir yontulmamış odun ile evliyim. İnsanlığı görgüyü edep ve adabı diploma ile kazanamıyoruz. Bu işler nasip meselesi gözüyle bakıyorum şahsen. Ve ben evlenmeden önce lise mezunu insanla da görüştüm evlenmeyi de düşünüyordum. Anlaşamadık ayrıldık. Ama eşimi tercih ettiğim için de pişmanım.

kotu bir sey dediler demiyorum ki. insanlarin baskalarina gelince secımlerinin degersiz olmasi ama kendilerine gelince en iyisini istemeleri. benim elestirdigim nokta bu

İyi de sizin iyiliğiniz için zaten fırsatları değerlendir demişler -eş anlamında-.Belki olaya katı baktığınızı düşündüler o an ve ileride birini böyle bir sebepten reddedersen pişman olacağını düşündüler,arkadaşlarınızın sizin kötülüğünüzü istediğini düşünüyorsanız neden hala arkadaşsınız ki?

Olaya şu açıdan bakın,arkadaşlarınız size aynı soruyu sordu ve siz ''sarışın olsun'' dediniz,bir arkadaşınız da ''tamam da yine de diğerlerini de bir düşün'' dedi bu arkadaşınızı kötü biri mi yapar ? Hayır.Fırsatları değerlendir diyor,onlar dedi diye yapmak zorunda da değilsiniz,he deyin geçin madem size göre kötü niyetliler.

Hayata bakişinin, kafa yapisinin uymasi, muhabbet edebiliyor olmak filan bunlarin
okulla, meslekle alakali olduğunu düşünmüyorum ben kesinlikle, o konuda katiliyorum size ama konu sahibi "Diplomasi olsun taştan olsun." demiyor ki baska kriterlerinin yaninda meslegi de ekliyor ve bence bu çok normal birşey.

İsteğiniz normal
Ama bana göre düşünce tarzınız tamamen yanlış. Neden diyecek olursanız.
Siz doktora yapmaya çalıştığınızda karşınızda olan üni mezunu kişinin ego yapmayacagi hic kesin değil hatta doktora yapmış biri bile egosu yüzünden sizin yapmanızı istemeyebilir.
Sizinle aynı seviye olan bir kişiden bahsetmissiniz. Üniversite malesef ki seviye belirleyen bir yer asla değil sadece sınıf belirler. Beyaz, mavi vs gibi. Seviye çok ayrı bir durum.
En iyisini isteyip biri teğmen biri bilmem ne buldu demissiniz. Neyin 'en iyi' eş olduğu konusu ise egitim düzeyi ile değil eşler arası iletisimle alakalı bir durum.
Bu mezuniyet farkı meselesi ise sadece dikis tutturmus bir adam için maas denkliği belirleyip, emekli maaşının yuksek olmasını saglar o kadar.

Eğitimi size denk bir eş istemeniz gayet kabul edilir birşey ancak bu denklik sadece eğitimde kalmamalı. Üniversite okuyan herkes çok aydınlanma yaşayamıyor. Tahsil bazı durumlarda zihniyeti değiştirmiyor.Eş seçerken insanların öncelikleri çok farklı artık sanki. Tanıdığım çoğu öğretmenin eşi ya polis ya asker. Yada hemşire ve doktorlarında asker yada polis. Sanki olmazsa olmaz bir kural gibi. Denklik önemli ve dediğim gibi bu sadece eğitimde denklik değil. Her konuda. O yüzden karşınızdaki insanı sadece diploma ile değerlendirmeyin.çok yönlü düşünün.

Arkalarin dan iki yüzlü dediginiz arkadaslarinizla umarim gorusmeye devam etmiyorsunuzdur. Yoksa arkalarindan boyle gelip eleştirip sonra yuzlerine canim cicim dostum arkadasim demessiniz heralde :)

İnsanlarla bu tür sohbetlere girmeyin, bunlar nasip işi kritere bakmaz, hatta belki de hiç nasip olmaz ben her durumda mutluyum deyin geçin. Ki gerçekten de bu işler böyle. Baksanıza burada bile anlamamak için kastıranlar olmuş, neredeyse seni suçlu çıkaracaklar. Kriter falan biz evlenirkendi senin yaşın geçti kör topal demeden başını bağla demişler işte. Ultra alıngan biri değilseniz iyiliğiniz için konuşsalardı muhakkak anlardınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…