egitim farki ve iki yuzlu insanlar

Shalini

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2013
3.646
4.271
333
iyi geceler. sizinle dertlesmek istedim yine:) ben 32 yasina gelmiş, egitim fakultesini bitirdikten sonra bir süre özel sektörde ögretmenlik yapmis ve sonra atanmis bir ogretmenim. (ozellikle bu sekilde giris yapmamin sebebi konumla ilgili oldugu icin, lutfen yanlis anlasilmasin) bugün okuldan arkadaslarimla buluştuk. arkadaslarimin 2 si nişanli, 3 ü evli. tek bekar ben olunca eş secimiyle ilgili can sıkıcı tavsiyeler oldu her zamanki gibi. evli olan arkadaslardan biri "senin kriterin ne" diye lafa girdi. ben de karakteri soyle olmali boyle olmali dedikten sonra egitim seviyesi de en az benimki kadar olmali derken hemen "oooo cok yanlis dusunuyosuuun diye abartili tepkiler geldi. buyuk konusuyorsun, universite lise mezunu fark etmez insan olsun onemli olan vs diye konusmaya basladilar. buyuk konusmadigimi, oncelik tercihimin universite mezunu ve meslek sahibi olması gerektigini soyledim dogal olarak cunku kendimle ayni seviyede istiyorum. bunun neyi yanlis acaba? sonucta belli bir meslek grubundan istedigimi soylemedim, kendimle ayni seviye istedigimi soyledim."evlenmem demiyorum, onceligim diyorum" desemde mutsuz evliliklerle ilgili örnekler gelmeye basladi. ben sonucta egitimim icin, atanmak icin ve yuksek lisansim icin emek harcadiysam karsimdaki kisi de egitim icin caba sarfetmis olsun istiyorum. ben doktoraya basvuracagim zaman benim onumde kompleksinden engel olan biri degil destek olan birini istiyorum. işin garip tarafi ne biliyor musunuz? bu egitim farkinin onemsenmemesi gerektigini dusunenlerden birinin eşi teğmen, digerinin ki universitede arastirma gorevlisi, digeri ogretmen, digerinin ki eczacı:) "sizler neden kendinizden egtim seviyesi olarak dusuk biri ile evlenmediniz" dedigimde geçistirdiler. insanlar söz konusu kendileri olunca her anlamda en iyisini isterler ama baskasi olunca egitiminde kariyerinde hic bir onemi yok, kiymetsiz. insanlar o kadar iki yuzlu ki..

Onlar öle dedi diye öle olucak degil ne istediğinizi biliyosunuz ..ama asla asla dememek lazim hayat bu ..allah hayirli insanlarla karsilastirsin

Onlar öle dedi diye öle olucak degil ne istediğinizi biliyosunuz ..ama asla asla dememek lazi hayatbu ..allah hayirli insanlarla karsilastirsin
ya tabiki oyle. ne istedigimi biliyorum. benim canimi sıkan sanki kendileri zamaninda oyle tervih yapmislar. asla demiyorum. nasip bu sonucta. amin tesekkur ederim

Işte bu yüzden az ve öz arkadaşım var. 10 tane 1 tl de 10lira eder,2 tane 5tl de.
Onlara cevap da vermişsin iyi kapak olmuş. Ben de senin gibi düşünüyorum,denklige önem veririm hatta erkek is/maas konusunda bir tık önde olmalı bence

cok haklisiniz. az ve öz olmali.

Belki anlatmak istedikleri herşeyin eğitim olmadığı secim yaparken başka kriterlere de yönelmen gerektigidir
agzimdan cikan ilk soz bu degildi o ortamda. karakterden bahsettim ilk olarak. yani uzerinde durdugum sey karakter oldu daha sonra egitim dedim. illa su meslekten olacak bu meslekten olacak demedim

Aslında onlar en sona siz kaldığınız için bu kadar seçici olma demişler ,
Onlar için evlilik çok önemli olabilir,
Farklı konularda ki fikir alışverişi tanımaya yol açar ,sizde arkadaşlarınızı tanımışsınız ,üzülmeyin

hayir degersiz goruyorlar kriterimi. mesela tegmenle nisanli olan arkadasin eski sevgilisi ön lisans mezunu adliyede sozlesmeli calisan bir memurdu ama daha sonra terk etti cocugu. neden biliyor musunuz kucumsedigi icin

Sizin bir farkiniz oldugunu dusunmuyorum kusura bakmayin ama siz de kucumsediginiz icin bozulmussunuz.

Ortada bahsi bile gecmeyen , tamamen farz-i misal bir koca adayi icin neden is arkadaslarinla gerildin ki??
yazdigim metni bastan sona okumayip son cumlelerimi mi okudunuz? bahsettigim sey koca adayi mi? insanin beklentileri ve kriterlerinden bahsetmesi icin illa ortada koca adayi mi olmasi gerekiyor? fikirlerinden dusuncelerinden bahsedemez mi insan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…