• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

egitim farki ve iki yuzlu insanlar

Seciminizde tabiki kendinize has fikirleriniz olur normal birsey bu. ama dun haberde bir ogretmenin velisinin dukkaninda hirsizlim yapip pompali tufekle dukkan sahibini yaralamasindan sora şok oldum.Bir insan egitimi once ailede başlar..
Ahlak ve karakter matematik sosyalle şekillenmez.. hayatimiza kolayliklar sağlar egitim bazende ufku acar ama asla ahlaki ve karakteri bezemez.. Insan olmanin vasfi bambaska.. Bir erkek veya kadin kendini her turlu gelistirebilir hayata katabilir onemli olan budur.aklini kullanabilmesi..sozum genel degil ama ornekleme.. hakkinizda hayirlisi olsun

Laf söylemiş bal kabakları! O arkadaşlar yarın evlenecek yaşta kızları olduğunda damat adayı kızından düşük seviyede eğitim almış olsa da "ama çok iyi insan, o yeter" deyip izin verecek mi sence? Hiç sanmam.

Ben %100 katılıyorum sana. Eğitim benim için çok önemli, buna benim kadar önem veren biri ile birlikte olabilirim ancak. Bugüne kadar da lise mezunu olduğu halde kendiniçok iyi geliştirmiş biri ile tanışmadım. Böyle kaç kişi olabilir ki?

Ha sorsan "aaa kendini çok geliştirmiş, ingilizcesi bile var" derler. Ama adamj al karşına, iki kelime konuşamaz, sığ fikirlidir, genel kültür desen sıfır, iki tane müze bile gezmemiştir. İngilizcesine hiç girmiyorum :) turist tavlamaya zor yeter 😂 Yani demem o ki, kimseye bakma sen. Bu insanlar kimsenin onlardan iyi olmasını istemez. Ondan sana böyle anlamsız tavsiyeler verirler.

iyi geceler. sizinle dertlesmek istedim yine:) ben 32 yasina gelmiş, egitim fakultesini bitirdikten sonra bir süre özel sektörde ögretmenlik yapmis ve sonra atanmis bir ogretmenim. (ozellikle bu sekilde giris yapmamin sebebi konumla ilgili oldugu icin, lutfen yanlis anlasilmasin) bugün okuldan arkadaslarimla buluştuk. arkadaslarimin 2 si nişanli, 3 ü evli. tek bekar ben olunca eş secimiyle ilgili can sıkıcı tavsiyeler oldu her zamanki gibi. evli olan arkadaslardan biri "senin kriterin ne" diye lafa girdi. ben de karakteri soyle olmali boyle olmali dedikten sonra egitim seviyesi de en az benimki kadar olmali derken hemen "oooo cok yanlis dusunuyosuuun diye abartili tepkiler geldi. buyuk konusuyorsun, universite lise mezunu fark etmez insan olsun onemli olan vs diye konusmaya basladilar. buyuk konusmadigimi, oncelik tercihimin universite mezunu ve meslek sahibi olması gerektigini soyledim dogal olarak cunku kendimle ayni seviyede istiyorum. bunun neyi yanlis acaba? sonucta belli bir meslek grubundan istedigimi soylemedim, kendimle ayni seviye istedigimi soyledim."evlenmem demiyorum, onceligim diyorum" desemde mutsuz evliliklerle ilgili örnekler gelmeye basladi. ben sonucta egitimim icin, atanmak icin ve yuksek lisansim icin emek harcadiysam karsimdaki kisi de egitim icin caba sarfetmis olsun istiyorum. ben doktoraya basvuracagim zaman benim onumde kompleksinden engel olan biri degil destek olan birini istiyorum. işin garip tarafi ne biliyor musunuz? bu egitim farkinin onemsenmemesi gerektigini dusunenlerden birinin eşi teğmen, digerinin ki universitede arastirma gorevlisi, digeri ogretmen, digerinin ki eczacı:) "sizler neden kendinizden egtim seviyesi olarak dusuk biri ile evlenmediniz" dedigimde geçistirdiler. insanlar söz konusu kendileri olunca her anlamda en iyisini isterler ama baskasi olunca egitiminde kariyerinde hic bir onemi yok, kiymetsiz. insanlar o kadar iki yuzlu ki..

aslında kötü niyetli söylediklerini sanmıyorum. hepsinin eşi okumuş meslek sahibi insanlar ama bakalım arkadaşların gerçek anlamda mutlu mu? ne kadarını anlatıyorlar ki...diyemiyorlar belki "benim esimde okumus ama adam degil "diye....evliler biliyorlar bu işlerin eğitimle değil karakterle yürüdüğünü....sizde haklisiniz denk olmak onemli emli ama herşeyden önemlisi evliliği götüren karakter

Benim esim de yurtdışı masterli mühendis. 2 dil biliyor falan.
Denkliği önemsiyorum.
Ama biri gelip bana böyle bir şey söylese, kendini bu konuda kısıtlama derdim.

kendin onu secmedin dersen, biz 19 yasinda sevgiliydik, daha universite ogrencisiydi.
Kariyeri yada diplomasi yoktu.
Kriterlerim arasında denklik vardı.
Ama bu denklik vizyon uzerine kuruluydu.

bugün türkiye de üniversite eğitiminin bir kıymeti olduğunu düşünmüyorum..
Üniversite eğitiminin kişinin karakterine bir şey kattığını yada bu tecrübenin hayatını değiştirdiğini falan da düşünmüyorum.
1 elin parmağını geçmeyecek kadar üniversitede bu var, o da her bölüm için değil.
(Boğaziçi, koç, sabancı, bilkent belki bir tane daha)

Mesela memuriyet benim için ezberden yaşayan, güvensiz ve tembel insan tercihi.
eğitimini yükseltip, kendine bir seyler katan, dil öğrenen yada rahat calisma sartlarini duzgun degerlendiren cok cok az bir kismi.
Eşimin bir arkadaşı da devlet memuru mühendis, adam için memuriyet=yeşil pasaport :)
Dünyayı gezdi neredeyse.

Yani eğitimden kastınız üniversite eğitimi ve kpss basarisi ise, arkadaşlarınız haklı.
Vizyon sahibi olması, tecrübe biriktirmesi, yeniliklere açık olması, insan sevmesi, hoşsohbet olması, akıcı ve akilci konuşması vs ise, bunun diploma ile hic alakası yok..

iyi geceler. sizinle dertlesmek istedim yine:) ben 32 yasina gelmiş, egitim fakultesini bitirdikten sonra bir süre özel sektörde ögretmenlik yapmis ve sonra atanmis bir ogretmenim. (ozellikle bu sekilde giris yapmamin sebebi konumla ilgili oldugu icin, lutfen yanlis anlasilmasin) bugün okuldan arkadaslarimla buluştuk. arkadaslarimin 2 si nişanli, 3 ü evli. tek bekar ben olunca eş secimiyle ilgili can sıkıcı tavsiyeler oldu her zamanki gibi. evli olan arkadaslardan biri "senin kriterin ne" diye lafa girdi. ben de karakteri soyle olmali boyle olmali dedikten sonra egitim seviyesi de en az benimki kadar olmali derken hemen "oooo cok yanlis dusunuyosuuun diye abartili tepkiler geldi. buyuk konusuyorsun, universite lise mezunu fark etmez insan olsun onemli olan vs diye konusmaya basladilar. buyuk konusmadigimi, oncelik tercihimin universite mezunu ve meslek sahibi olması gerektigini soyledim dogal olarak cunku kendimle ayni seviyede istiyorum. bunun neyi yanlis acaba? sonucta belli bir meslek grubundan istedigimi soylemedim, kendimle ayni seviye istedigimi soyledim."evlenmem demiyorum, onceligim diyorum" desemde mutsuz evliliklerle ilgili örnekler gelmeye basladi. ben sonucta egitimim icin, atanmak icin ve yuksek lisansim icin emek harcadiysam karsimdaki kisi de egitim icin caba sarfetmis olsun istiyorum. ben doktoraya basvuracagim zaman benim onumde kompleksinden engel olan biri degil destek olan birini istiyorum. işin garip tarafi ne biliyor musunuz? bu egitim farkinin onemsenmemesi gerektigini dusunenlerden birinin eşi teğmen, digerinin ki universitede arastirma gorevlisi, digeri ogretmen, digerinin ki eczacı:) "sizler neden kendinizden egtim seviyesi olarak dusuk biri ile evlenmediniz" dedigimde geçistirdiler. insanlar söz konusu kendileri olunca her anlamda en iyisini isterler ama baskasi olunca egitiminde kariyerinde hic bir onemi yok, kiymetsiz. insanlar o kadar iki yuzlu ki..

Kötü birşey dememişler bence
Demek istedikleri evdeki Huzur mutluluk farklı şeylerde saklı , ama tercih sizin hayat sizin.

Biraz samimiyetsizlik var. Kendin için talep edebildiğini karşıdaki için de talep etmelisin.

Bence şunu düşünüyorlar. Evlilik için geç kalma. Kriterlerini yüksek tutarsan evlenemeyebilirsin. Eğitim seviyesi senden düşük tek tük kişiler çıkarsa kaçırma onları demek istemişlerdir. Ha bunu kendileri için isterler mi , elbette hayır.

Benim annem istanbul uni. Fizik bölümü okumus babm ise ilkokul terk. Babamin ailesi cok dindar annemde ayak uydurmus fakat annemi hep bastirmaya ve ezmeye çalışmışlar. Annem cok zeki bir kadin ama hep aptal gibi hissettirmisler en akilli kadin en marifetlidir gibi cahilce bir psikolojik baski.. annenden bir kere bile ezici bisey duymadim babama ve ailesine karsi bu konuda. Allah yoluna dondugu icin yine olsa yine evlenir okumayi bir kenara koyardi ama kendi babamında okumus olmasini isterdi. Maddi acidan degill babam fabrikatordu annemi okuldan mercedes ile alirmis sene 80. :D sunum icin diyorum hayatlari boyunca konusacak sohbet edecek ortak bir alanlari olmadı ikiside ayri telden caldi. Tabiki karsiniza cikarsa onu tercih edersiniz yok ben illede orta okul mezunu isterim mi diyesiniz :D

Bana senin için düşündükleri biri var gibi geldi, muhtemelen lise mezunu biri ;) O sebeple yol yapmaya çalışmışlar.. sırf öyle dediler diye insanlara iki yüzlü demen çok doğru gelmedi sonuçta onların öyle kişileri seçmiş olmaları düşünceleriyle alakalı değil tesadüfen olabilir.. ayrıca bence de yanlış düşünüyorsun eski eşim bilg. mühendisiydi master yapıyordu ama öküzün önde gideniydi, insanlıktan nasibini almamıştı, yıllarca süren psikolojik şiddetin ardından fizyolojik şiddetle bitti ilişkimiz. Şu anki eşim lise mezunu, dünyanın en akıllı ve en iyi insanı. Kültür seviyesi de lise mezunu diye benden daha düşük değil, bilakis 6,5 yıldır sabahlara kadar dünyayı kurtarabiliyoruz sohbetlerimizle. Okul okumuş olmak insanların kültür seviyesini yükseltmez her zaman ;) Gelişim insanın ruhunda olmadıktan sonra ;)

Ben sizin ne demek istediğinizi anladım. Haklısınız..

Denk istemeniz çok doğal ve haklı bir sebep. Evlilikte bence denklik önemlidir. Kimseyi küçümsemek değil amacım. Kör kütük aşık olmadıktan sonra mantıken olması gereken bu zaten. Çocuk yetiştireceksiniz ortak bir hayat yaşayacaksınız bunlara bakmanız gayet doğal.
Ama malesef insanlar başkalarının hayatları hakkında ahkam kesmeye bayılırlar. Siz bekar kaldınız diye ilk önünüze çıkanla evlenmenin lazım. Onların gözünde önemli olan imzayı atmak gerisi teferruat. Sizin duygunuz yok istekleriniz yok hayalleriniz yok. Malesef benimde çevremde ki arkadaşlarım böyle. Hepsi severek evlendi ama benim duygusuz ve ruhsuz bir şekilde karşıma çıkan ilk insanla evlenmemi bekliyorlar yani resmen sen bu saatten sonra birini bulduğuna şükret duyguyu napacaksın demeye getiriyorlar :KK70:

En mantıklısı bu insanlarla hayatınız hakkında konuşmamak. Onlara yorum yapma fırsatı verince iş bu noktaya geliyor. Fırsat vermemek en doğrusu.

Bence sacmalamislar.Kendileri lise mezunu adaylari degerlendirmisler mi? Sorunuza da cevapsiz kalmislar zaten.Siz illa su olacak dersiniz de ,insanlar diretme der.Ben de arkadaslarinizi sacma buldum.

Kıskançlık mode on :işsiz:
Madem öyle kendileri evlenseymiş denk olmayan insanlarla. Tabiki denk birini sececeksiniz "oncelikli olarak". Haa aşk bu kime ne zaman tutulacağı belli olmaz. Lise mezunu olur ama kaliteli bir insandir onunla evlenilir o ayrı. Ama bu devride öyle bir insan da yokki tamam ben böyle biriyle evlenirim diyeceksin.

Ya bence çok rahatsız edici bi muhabbet onlara ne ki, herkes kendi hayatına baksın. Kimseye istediğin şeyle ilgili açıklama yapmak zorunda değilsin dahası kimse isteklerini eleştirme hakkına sahip de değil.

Evlenecek olan sizsiniz. Onların ne dediğinin pek bir önemi yok. Kendinize kriter olarak kızıl saçlı olmasını da koyabilirdiniz. Saçma da olsa bu sizin kriteriniz olurdu. Kime ne?
Benim kriterim sarışın kılsız olmasıydı ..Gerçekten kriterler değişebilir.

Bende bekarken senin gibi dusunurdum evlendikten sonra insan olsun yeter diyorum.onlari ben cok iyi anladim aslinda. Ne demek istediklerini.aynen oyle dusunuyorum bende insan olsunda koy kagit toplasin yani karakter ve merhamet onemli

Canım çok haklısın
İnsanın kendi seviyesinde bir eş adayı istemesi kadar normal birşey yok ... Rabbim gönlüne göre versin inşaallah...
Aynısını bekarken banada bir arkadaşım söylemişti ve çok bozulmuştum.^amannn bakma artık herseyine bul bı tanede evlen ^ demişti ...diğer bir arkadasta ^en sonunda bulacak isssiz birini evleneceksin o.olacak bak gör ^ demişti bu arkadasta ve ikiside dediğin gibi iş güç sahibi eslerle evliydi...derken karşıma eşim çıktı ve 30 yaşındayım millet şok oldu...hemen tabi meslegiini sordular😁😁😁

Back