- 25 Şubat 2018
- 13.063
- 75.466
- 548
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
belki de bilemiyorumBelki de sizin için düşündükleri ya da sizinle tanışmak isteyen lise mezunu birisi vardı ağzınızı aradılar.olamaz mı? Bu ihtimali de düşünün.
egıtım onemlıiyi geceler. sizinle dertlesmek istedim yine:) ben 32 yasina gelmiş, egitim fakultesini bitirdikten sonra bir süre özel sektörde ögretmenlik yapmis ve sonra atanmis bir ogretmenim. (ozellikle bu sekilde giris yapmamin sebebi konumla ilgili oldugu icin, lutfen yanlis anlasilmasin) bugün okuldan arkadaslarimla buluştuk. arkadaslarimin 2 si nişanli, 3 ü evli. tek bekar ben olunca eş secimiyle ilgili can sıkıcı tavsiyeler oldu her zamanki gibi. evli olan arkadaslardan biri "senin kriterin ne" diye lafa girdi. ben de karakteri soyle olmali boyle olmali dedikten sonra egitim seviyesi de en az benimki kadar olmali derken hemen "oooo cok yanlis dusunuyosuuun diye abartili tepkiler geldi. buyuk konusuyorsun, universite lise mezunu fark etmez insan olsun onemli olan vs diye konusmaya basladilar. buyuk konusmadigimi, oncelik tercihimin universite mezunu ve meslek sahibi olması gerektigini soyledim dogal olarak cunku kendimle ayni seviyede istiyorum. bunun neyi yanlis acaba? sonucta belli bir meslek grubundan istedigimi soylemedim, kendimle ayni seviye istedigimi soyledim."evlenmem demiyorum, onceligim diyorum" desemde mutsuz evliliklerle ilgili örnekler gelmeye basladi. ben sonucta egitimim icin, atanmak icin ve yuksek lisansim icin emek harcadiysam karsimdaki kisi de egitim icin caba sarfetmis olsun istiyorum. ben doktoraya basvuracagim zaman benim onumde kompleksinden engel olan biri degil destek olan birini istiyorum. işin garip tarafi ne biliyor musunuz? bu egitim farkinin onemsenmemesi gerektigini dusunenlerden birinin eşi teğmen, digerinin ki universitede arastirma gorevlisi, digeri ogretmen, digerinin ki eczacı:) "sizler neden kendinizden egtim seviyesi olarak dusuk biri ile evlenmediniz" dedigimde geçistirdiler. insanlar söz konusu kendileri olunca her anlamda en iyisini isterler ama baskasi olunca egitiminde kariyerinde hic bir onemi yok, kiymetsiz. insanlar o kadar iki yuzlu ki..
baskasina geline "ayy cınım onemli olan insanlik ne olacakki evi olmasin arabasi olmasin insan olsun diyen kadinlarin kocislerinin de hep guzel yerlerde yazlik villalari var:))Öyledir başkası için çok rahat, ekmeğini helalinden kazansın yeter edebiyatına bile giren insanlar söz konusu kendileri yada çok yakınları olduğunda farklı davranır.
Kriteriniz gayet normal ayrıca, kendi denginiz birini istemek en doğal hakkınız.
Valla shalini, benim is arkadaslarim da mal :)yazdigim metni bastan sona okumayip son cumlelerimi mi okudunuz? bahsettigim sey koca adayi mi? insanin beklentileri ve kriterlerinden bahsetmesi icin illa ortada koca adayi mi olmasi gerekiyor? fikirlerinden dusuncelerinden bahsedemez mi insan?
Bence insan sadece hayırlı bir insan olsun demeli bnde öğretmenim 2 yıllık evliyim eşimde bilgisayar mühendisi sözüm ona özel sektörde çalışıyordu 6 aydır da işsiz. Tabi benim sorunum bir sürü ama şunu söyleyebilirim ki eşim zorla evin kirasını faturasını bana ödetiyor yetmezmiş gibi bekarken aldığım evin kirasını üstüne yaptı bu da yetmezmiş gibi diyor ki kalan parayı bana ver ben san harçlık veririm bak güya okumuş ama hak nedir bilmiyor şuan bir ayrılmak üzereyiz eşim napıyor size bnden zorla biriktirdiğim parayı almıştı ve evin kirasını kullanıyordu kendince bir ortak hesap açıp oraya koymuştu oysa Bn o hesabı ne görebiliyorum ne kayllanbiliyordum şimd iki aydır Bn babamlardayıö ve o paralarla tatile gitti hergün gezip utanmadan foto atıyor Bn onu engelledim görmüyorum ama amblemlerin telinden görüyorum işte ne olursa olsun diyeceksin ki Allah’ım hayırlısı olsun asla ve asla önemli değil diğerleri pariyi geceler. sizinle dertlesmek istedim yine:) ben 32 yasina gelmiş, egitim fakultesini bitirdikten sonra bir süre özel sektörde ögretmenlik yapmis ve sonra atanmis bir ogretmenim. (ozellikle bu sekilde giris yapmamin sebebi konumla ilgili oldugu icin, lutfen yanlis anlasilmasin) bugün okuldan arkadaslarimla buluştuk. arkadaslarimin 2 si nişanli, 3 ü evli. tek bekar ben olunca eş secimiyle ilgili can sıkıcı tavsiyeler oldu her zamanki gibi. evli olan arkadaslardan biri "senin kriterin ne" diye lafa girdi. ben de karakteri soyle olmali boyle olmali dedikten sonra egitim seviyesi de en az benimki kadar olmali derken hemen "oooo cok yanlis dusunuyosuuun diye abartili tepkiler geldi. buyuk konusuyorsun, universite lise mezunu fark etmez insan olsun onemli olan vs diye konusmaya basladilar. buyuk konusmadigimi, oncelik tercihimin universite mezunu ve meslek sahibi olması gerektigini soyledim dogal olarak cunku kendimle ayni seviyede istiyorum. bunun neyi yanlis acaba? sonucta belli bir meslek grubundan istedigimi soylemedim, kendimle ayni seviye istedigimi soyledim."evlenmem demiyorum, onceligim diyorum" desemde mutsuz evliliklerle ilgili örnekler gelmeye basladi. ben sonucta egitimim icin, atanmak icin ve yuksek lisansim icin emek harcadiysam karsimdaki kisi de egitim icin caba sarfetmis olsun istiyorum. ben doktoraya basvuracagim zaman benim onumde kompleksinden engel olan biri degil destek olan birini istiyorum. işin garip tarafi ne biliyor musunuz? bu egitim farkinin onemsenmemesi gerektigini dusunenlerden birinin eşi teğmen, digerinin ki universitede arastirma gorevlisi, digeri ogretmen, digerinin ki eczacı:) "sizler neden kendinizden egtim seviyesi olarak dusuk biri ile evlenmediniz" dedigimde geçistirdiler. insanlar söz konusu kendileri olunca her anlamda en iyisini isterler ama baskasi olunca egitiminde kariyerinde hic bir onemi yok, kiymetsiz. insanlar o kadar iki yuzlu ki..
iyi geceler. sizinle dertlesmek istedim yine:) ben 32 yasina gelmiş, egitim fakultesini bitirdikten sonra bir süre özel sektörde ögretmenlik yapmis ve sonra atanmis bir ogretmenim. (ozellikle bu sekilde giris yapmamin sebebi konumla ilgili oldugu icin, lutfen yanlis anlasilmasin) bugün okuldan arkadaslarimla buluştuk. arkadaslarimin 2 si nişanli, 3 ü evli. tek bekar ben olunca eş secimiyle ilgili can sıkıcı tavsiyeler oldu her zamanki gibi. evli olan arkadaslardan biri "senin kriterin ne" diye lafa girdi. ben de karakteri soyle olmali boyle olmali dedikten sonra egitim seviyesi de en az benimki kadar olmali derken hemen "oooo cok yanlis dusunuyosuuun diye abartili tepkiler geldi. buyuk konusuyorsun, universite lise mezunu fark etmez insan olsun onemli olan vs diye konusmaya basladilar. buyuk konusmadigimi, oncelik tercihimin universite mezunu ve meslek sahibi olması gerektigini soyledim dogal olarak cunku kendimle ayni seviyede istiyorum. bunun neyi yanlis acaba? sonucta belli bir meslek grubundan istedigimi soylemedim, kendimle ayni seviye istedigimi soyledim."evlenmem demiyorum, onceligim diyorum" desemde mutsuz evliliklerle ilgili örnekler gelmeye basladi. ben sonucta egitimim icin, atanmak icin ve yuksek lisansim icin emek harcadiysam karsimdaki kisi de egitim icin caba sarfetmis olsun istiyorum. ben doktoraya basvuracagim zaman benim onumde kompleksinden engel olan biri degil destek olan birini istiyorum. işin garip tarafi ne biliyor musunuz? bu egitim farkinin onemsenmemesi gerektigini dusunenlerden birinin eşi teğmen, digerinin ki universitede arastirma gorevlisi, digeri ogretmen, digerinin ki eczacı:) "sizler neden kendinizden egtim seviyesi olarak dusuk biri ile evlenmediniz" dedigimde geçistirdiler. insanlar söz konusu kendileri olunca her anlamda en iyisini isterler ama baskasi olunca egitiminde kariyerinde hic bir onemi yok, kiymetsiz. insanlar o kadar iki yuzlu ki..
Sizinki iyi yere kapak atmış.Bence insan sadece Bence insan sadece hayırlı bir insan olsun demeli bnde öğretmenim 2 yıllık evliyim eşimde bilgisayar mühendisi sözüm ona özel sektörde çalışıyordu 6 aydır da işsiz. Tabi benim sorunum bir sürü ama şunu söyleyebilirim ki eşim zorla evin kirasını faturasını bana ödetiyor yetmezmiş gibi bekarken aldığım evin kirasını üstüne yaptı bu da yetmezmiş gibi diyor ki kalan parayı bana ver ben san harçlık veririm bak güya okumuş ama hak nedir bilmiyor şuan bir ayrılmak üzereyiz eşim napıyor size bnden zorla biriktirdiğim parayı almıştı ve evin kirasını kullanıyordu kendince bir ortak hesap açıp oraya koymuştu oysa Bn o hesabı ne görebiliyorum ne kayllanbiliyordum şimd iki aydır Bn babamlardayıö ve o paralarla tatile gitti hergün gezip utanmadan foto atıyor Bn onu engelledim görmüyorum ama amblemlerin telinden görüyorum işte ne olursa olsun diyeceksin ki Allah’ım hayırlısı olsun asla ve asla önemli değil diğerleri par
kotu bir sey dediler demiyorum ki. insanlarin baskalarina gelince secımlerinin degersiz olmasi ama kendilerine gelince en iyisini istemeleri. benim elestirdigim nokta bu
Fikrinize saygı duyuyorum.
Eşimden çok gerideyim. Ben açıktan (2.üniversite) okuyorum o doktora yapıyor. Ama ben ondan çok çok görgülü ve kültürlüyüm. Yanlış anlaşılmasın övünmek için değil ama konularıma bakabilirsiniz tam bir yontulmamış odun ile evliyim. İnsanlığı görgüyü edep ve adabı diploma ile kazanamıyoruz. Bu işler nasip meselesi gözüyle bakıyorum şahsen. Ve ben evlenmeden önce lise mezunu insanla da görüştüm evlenmeyi de düşünüyordum. Anlaşamadık ayrıldık. Ama eşimi tercih ettiğim için de pişmanım.