- 2 Temmuz 2013
- 16.466
- 12.870
- 498
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ne guzel sozmus, bayildim kizimOlsun be, Yaradan vardir.. Sanma ki, zalimin ettigi kârdir.. Mazlumun âhı indirir şahı.. Herseyin bir vakti vardir..
Yunus Emre
![]()
Kızlar merhaba,
Sizlerin de vaktinin değerli olduğunu düşünerek direk konuya girmek istiyorum.
Eski sevgilim beni çok üzmüştü yıllar önce, onca gösterdiğim sabır ve fedakarlıklarım yerle yeksan olmuştu.Bir kaç yıl sonra benden günah çıkardı ama kabul etmedim ve Allaha havale ettim hep de öyle olacak.Evlendiğini öğrendim ,çok severek...
İnsan olarak bu dünyaya ayak uyduramıyorum ,ben samimi bir insanım elimden geldiğince de herkese karşı dürüst..Çevremde ilişkisi olup başkalarıyla takılan bay-bayan o kadar çok insan varki inanın midem almıyor. Hayatta 2 erkek arkadaşım oldu ve ikisine karşı da -arkadaşlarım bile söyler- iyi bir kız arkadaştım ama bu yetmiyor sanırım. Güzel olmak ,içten olmak,iyi bir eğitim almış vs vs ... en önemlisi ahlaklı ve dürüst olmak maalesef bu dünyada önemini çok yitirmiş.Ben iki erkek arkadaşımın da sonradan çok kötü şeylerini duymuştum özellikle biri resmen sapık bir adammış onca zaman nasıl anlamamışım benden nasıl gizlemiş şok olmuştum.
Sadece şundan emin olmak istiyorum.Elbette inancım sonsuz şükür ki nefes alabiliyorsak Allah bunu nasip etmişse bir nedeni vardır ama bu dünyada mı adalet tecelli etmiyor? Lütfen biri bu konuda bana gerek tecrübe gerekse gördüğü örneklerle ,ilmiyle aydınlatabilir mi ,sevdiğim ve iyiliğinden şüphemin olmadığı birçok arkadaşım bu tip şeyleri yaşadı.Başkasının kalbinde yara bırakmak bir nevi hakkını almak olmuyor mu? Altını çizerek söylüyorum beni hoppala bir gün onunla başka bir gün başkasıyla gezen biri gibi algılamayın diye ...Tek bilmek istediğim Allah bunu bu dünyada cezasını veriyor mu , yoksa ilahi adalet bu dünyada yok mu?
Şimdiden teşekkürler,
Dilerim hiç biriniz yaşamasın , aşk acısından neler yaşadığımı içimin nasıl kuruduğunu bir ben bir Allahım bilir.
Kızlar merhaba,
Eski sevgilim beni çok üzmüştü yıllar önce, onca gösterdiğim sabır ve fedakarlıklarım yerle yeksan olmuştu.Bir kaç yıl sonra benden günah çıkardı ama kabul etmedim ve Allaha havale ettim hep de öyle olacak.Evlendiğini öğrendim ,çok severek...
İnsan olarak bu dünyaya ayak uyduramıyorum ,ben samimi bir insanım elimden geldiğince de herkese karşı dürüst..Çevremde ilişkisi olup başkalarıyla takılan bay-bayan o kadar çok insan varki inanın midem almıyor. Hayatta 2 erkek arkadaşım oldu ve ikisine karşı da -arkadaşlarım bile söyler- iyi bir kız arkadaştım ama bu yetmiyor sanırım. Güzel olmak ,içten olmak,iyi bir eğitim almış vs vs ... en önemlisi ahlaklı ve dürüst olmak maalesef bu dünyada önemini çok yitirmiş.Ben iki erkek arkadaşımın da sonradan çok kötü şeylerini duymuştum özellikle biri resmen sapık bir adammış onca zaman nasıl anlamamışım benden nasıl gizlemiş şok olmuştum.
Sadece şundan emin olmak istiyorum.Elbette inancım sonsuz şükür ki nefes alabiliyorsak Allah bunu nasip etmişse bir nedeni vardır ama bu dünyada mı adalet tecelli etmiyor? Lütfen biri bu konuda bana gerek tecrübe gerekse gördüğü örneklerle ,ilmiyle aydınlatabilir mi ,sevdiğim ve iyiliğinden şüphemin olmadığı birçok arkadaşım bu tip şeyleri yaşadı.Başkasının kalbinde yara bırakmak bir nevi hakkını almak olmuyor mu? Altını çizerek söylüyorum beni hoppala bir gün onunla başka bir gün başkasıyla gezen biri gibi algılamayın diye ...Tek bilmek istediğim Allah bunu bu dünyada cezasını veriyor mu , yoksa ilahi adalet bu dünyada yok mu?
Şimdiden teşekkürler,
Dilerim hiç biriniz yaşamasın , aşk acısından neler yaşadığımı içimin nasıl kuruduğunu bir ben bir Allahım bilir.
kendi adıma söyleyeyim bunun gerçekleştiğini hiç görmedim..
2 değil daha fazla erkek tanıdım..ama seviyesiz ve kendimi rezil edecek ilişkiler değildi..tam tersi kendime olan saygım ve değerlerimden ödün vermedim...belkide bu sebeple hep üzülen,acı çeken..terk edilen ben oldum..
hakkımı helal ettim..etmedim..ama bende hep Allah'a havale ettim..
Allahım benim acımı çektiğimi görüyor o doğrusunu bilir kırgınlıklarım yerde kalmaz dedim...AMA hep kaldı :)
canımı yakanlar hep mutlu oldu..bana çok gördükleri mutluluğu başkalarına verip yuva dahi kurdular..
ben hep mutluluklarını duyan üzülen taraf oldum...sanki onlar değil ben onları kırmış gibi..belamı bulmuş gibi hep üzülen yas tutan ben oldum.
Allah sadece çok büyük bir sabır vermiş hamdolsun..sabır ve zaman ile unutmasam da hatırlamadım da olanları..
ama biliyorum ki onlar hala mutlu..o adalet hiç tecelli etmedi..yada ben görmedim![]()
Canım ben de bunu anlayamıyorum ,kendi adıma söyleyeyim bunun gerçekleştiğini hiç görmedim..
2 değil daha fazla erkek tanıdım..ama seviyesiz ve kendimi rezil edecek ilişkiler değildi..tam tersi kendime olan saygım ve değerlerimden ödün vermedim...belkide bu sebeple hep üzülen,acı çeken..terk edilen ben oldum..
hakkımı helal ettim..etmedim..ama bende hep Allah'a havale ettim..
Allahım benim acımı çektiğimi görüyor o doğrusunu bilir kırgınlıklarım yerde kalmaz dedim...AMA hep kaldı :)
canımı yakanlar hep mutlu oldu..bana çok gördükleri mutluluğu başkalarına verip yuva dahi kurdular..
ben hep mutluluklarını duyan üzülen taraf oldum...sanki onlar değil ben onları kırmış gibi..belamı bulmuş gibi hep üzülen yas tutan ben oldum.
Allah sadece çok büyük bir sabır vermiş hamdolsun..sabır ve zaman ile unutmasam da hatırlamadım da olanları..
ama biliyorum ki onlar hala mutlu..o adalet hiç tecelli etmedi..yada ben görmedim![]()
Canım hikayeni paylaştığın için teşekkür ederim..2008 yılında uni. 2. sınıfta o memleketli biriyle görüşmeye başlamıştım. önceleri istemezken ilerleyen zamanda aşık olmuştum hemde deli gibii. öyle bi delilikki 19 yaşında üni. bittikten sonra evlenmeyi düşünecek kadar.. tabı buna sebeb oydu ailesi ile tanıştırdı beni çok sevdıler, kardeşimi onlarla tanıştırdım her şey çokk güzel güllük gülistanlık. babası okulum bitmeden benı ıstemeye geleceklerını babamın ne tepkı verecegını sordu olmaz okul bitince dedim. yine sıkıntı yok aşkı doruklarda yaşıyoruz.. . o guzel heycanlı gunler 4 ay sürdü. Bi gece msn den hiç bi sebeb yokken benden ayrılmak ıstedığini soyleddi. hiç bi sebeb yokken.. neymiş bana layık biri değilmişş
ben 3 gün sakinleştirici içtim. o acıylada ne yalan söyliyim her gece beddua ettim.. sabah ezanlarında, yağmur yağarken, herkez uyur ben gökyüzünü izlerken, çoookk beddua ettim...... çevresindeki herkez mutluluktan göz yaşı dökerken o acıdan yansın bitsin ne den böyle neden herkez mutlu ben bu haldeyim deyip aklına ben geleyim bana yaşattıkları aklına gelsin istedim.kardeşim halime çok üzülüyordu ve o da beddua etti. sonraa onu hayatımdan çıkardım zorda olsa ama sürekli ruyalarıma giriyordu. Ve çok değil 2 sene sonra erkek kardeşi kavga ederken kurtarmaya gitmiş ve kafasına balta yemiş
hastaneye kaldırmışlar beyin kafatası zedelenmiş elinin biri tutmuyormuş kelimeleri doğru düzgün çıkaramıyor yardımla ayağa kalka biliyormuş. Bana kendini sürekli öven o ağır abi ,aslan , kızların vazgeçemediği o kişi şimdi bu durumda ve kızlar, kardeşimi arayıp senın bedduaların yuzunden bu durumdayım demiş
Diyeceğim o ki eden buluyor ya bu dünyada ya diğer tarafta. Mazlumun ahı yerde kalmaz.
Kıyamam sana ... İnşallah tüm inancını yenileyecek çok güzel şeyler yaşarsın hayatındaÇooook canım yandı, hala kanıyor ara ara
Maddi-manevi hayatımı zindana çevirdi
İlahi adalete inanıyorum mutlaka cezasını bulacak
Lakin benim ömrüm bitti, umudum bitti
Küllerimle varım dünyada
Ahir ömrümü ziyan etti, cezasını bulsa ne olur, bulmasa ne olur ....
Arkadaşlar konu sahibi olarak anlaşılmadığını düşündüğüm kısımlara özet geçeyim çünkü millet olarak yargılamaya ve anlamadan ahkam kesmeye çok meraklıyız ne yazıkki...
Birincisi ilk aşkımdı ve ben aşkı 20 yaşında tanıdım.Dünyanın en iyi en masum insanıyım demem rabbim bilir ama çok şükür çevremde böyle bilinirim ve o benim 1.5 yılımı yalanla geçirmeme neden oldu.Detaylarını yalnızca özel mesaj atan arkadaşlara anlatabilirim çünkü bir fasılda bu konunun yanlış anlaşılmasını istemiyorum.
İkincisi evet ilişki iki kişiliktir ve beni ebedi sevmek zorunda değil ama bir dönem hayatımdan çıkıp geri dönüş yaparken bana verdiği sözleri,işin içine Allahı da katıp işte hiç kusura bakmasın bunu ben yaşadım ve kimse de ne kadar üzüldüğümü o sözlerin ne kadar değerli olduğunu düşünüp bir şans verdiğimi yaşamayan da bilemez zaten anlayan arkadaşların yorumlarındaki yumuşaklık ve içtenliği görebiliyorum.
Üçüncüsü o evli mutsuz olsun mu dedim? O bayanı benim yaşadıklarımı bilen birisi dikkat etmesi açısından uyarmış ama kız gözü kapalı iftira deyip çekilmiş dilerim bir mazlum da o olmasın..Ama o günlerim ve bugünlerimin kötü mimarı da ilahi adaletten nasibini bir şekilde alsın diye Allahıma havale ettim hiçbir masumun canı yanmasın bunu kalben isterim ama hayatı oyun gibi görüp yalanlarla bir insanın hayatını çalanlar da bir zahmet bedelini ödemeli ve bu konuda da bir kaç arkadaş yorum yazmış dilerim siz yaşamazsınız ama kınayanın da başına gelmesi kaçınılmazdır...
Ben bunca yıl hayatıma kimseyi almadım neden mi işte o dönemin yıkıntıları güvenimi sarstı.İnsanın neler yaşadığını anlamanız için bazen aynı sınavlardan geçmeniz gerekir ki ben o dönem 3 sevdiğim insanı ebediyen kaybettim ve ölüm gibi bir gerçekten sonra hayata bakışınız farklı oluyor .
Sapık dediğim bu kişi hayatımdan çıktıktan 3 yıl sonra tanıdığım adam onunla kısa sürdü ben sonradan arkadaşlarımdan öğrendim çok şükür bana zarar da vermedi ama üzüldüm beni değil bunu hakedenlerin karşısına bu tip adamlar çıkmalı diye...
Bu adam benden af diledi ama mesajla öyle ayağıma kapanmadı tabiki işte yüzüme söyleyebilseydi samimiyetine belki inanabilirdim ki ben bunu istedim egom için değil kesinlikle bir yerde iyileşmem için eminim iyi gelecekti sağlığım hiç iyi değildi çünkü.Mesaj atıp vicdan rahatlatmak çok kolay peki yüzüme söylemeye neden cesareti olmadı-ben bir insanın hayatını karanlığa çevirmiş olsam ki zerresi olmadı dünyanın bir ucuna da gitse bulur ,yalvarırdım ona.Vicdan herkes de farklı çalışıyor maalesef.
Evet hayatıma devam ediyorum şükür ki yaşıyorum ,güneşe bakabiliyorum,güzel sesleri duyabiliyorum ,birşeyleri başarabiliyorum en önemlisi rahmeti hissediyorum.Benim hikayemi de baz almayın bunları düşünürken sadece dileğim ilahi adaletin bir gün tecelli etmesi , haklı haksız konusunda vicdanım o kadar rahat ki o konuya değinmedim bile.
İçinde iyilik ve güzellik barındıran tüm arkadaşların ve desteğini esirgemeyen tüm tatlı bayanların hayat boyu gülümsemesini diliyorum![]()
İlişki iki kişiliktir.Herkes kendi penceresinden kendini haklı görür.Sevgili olarak bir kız sadıktır içtendir dürüsttür ama birşeyler eksik gelebilir.Elektrik tutmaya bilir.Kızın kendi beklentileri istekleri erkeğe uzak gelebilir.Kız çok ilgi bekler,kıskanır sitem eder veya fazla alttan alır pasif kalır...bunlar erkek için olumsuz olabilir.Bu sebepten dolayı ayrılmaların ahı da vebali de olmaz olmamalı.İki taraf anlaşamyıorsa biter.Bir de işin kısmet kısmı var.Kısmetinde yoksa olmaz.Hee bir erkek kızın namusuna halel getirir,döver söver olmadık kötülük yapar cezasız kalmaz elbet.Bir de yaş faktörü var.İnsan gençken gençlik hataları da yapar.Bir ilişki öyle veya böyle bitmiştir.Allah her ufak büyük cezasını hemne kesseydi,dünyada mutlu insan kalmazdı.Kızlar merhaba,
Şimdiden teşekkürler,
Sizinle farklı düşünüyoruz bu yüzden yanıt vermemeyi tercih ediyorum.Kimse size ahkam kesmedi, yargılamadı tutup size senin kabahatin vardır kesin bir şey yapmışsındır da ayrılmışsınızdır da demedi ama dediğimiz şey bu şekilde sürekli kendinizi doldurarak, severek evlendi, çok mutlu nasıl olur da mutlu olur onun da acı çekmesini istiyorum ilahi adalet tecelli eder mi diye sormak anlamsız çünkü herkes bir şekilde yoluna gitmiş artık burada sana yazan herkes illa ayrılmıştır, aldatılmıştır vs. ama böyle hayat da geçmez. İnsanların içinde iyileri de var kötüleri de. Siz severek evlendi derseniz sanki mutsuz olmasını istiyormuş o kızla imajı çizersiniz ama şu an düşündüğünüz sadece o kızda olup bende olmayan neydi bende dürüsttüm iyiydim diyorsunuz ama işte erkekler böyle yapacak bir şey yok sürekli izleyip ne zaman ettiğini bulacak dersen kendin üzülürsün onların umuru bile olmaz. Kendi hayatına bak dünyanın sonu değil ki. Nefret en çok onu duyan kişiye zarar verir bunu unutmayın. Kimsenin mutsuzluğuyla mutlu olmayın ne yapmış olursa olsun. Şimdi çıkmaz yıllar sonra çıkar belki ahirette çıkar belki tövbe eder Allah affeder bunları bilemezsiniz.
Canım yazmıyım dedim fakat yaşayıp bilmeyen anlamaz o yüzden o tip yorumları okuma bileSizinle farklı düşünüyoruz bu yüzden yanıt vermemeyi tercih ediyorum.
Mesaj atıp destek olan tüm arkadaşlara gerçekten çok teşekkür ediyorum...
Şuan farklı hissediyorum , belki sizlerle konuştuktan sonra gördüğüm rüyanın etkisi bilmiyorum ama Allah eminim herşeyin zamanını bekliyor.
Öpüyorum hepinizi..
Çok güzel bir söz bende okudum bitirdim o kitabı , tamamen teslimiyet çok rahatlatıyor...Mesajın için de tekrar teşekkür ederim.O tip yorumların başını okuyup bıraktım zaten , haklısın :)Canım yazmıyım dedim fakat yaşayıp bilmeyen anlamaz o yüzden o tip yorumları okuma bile
Kendi hayatımda bunu yıllar geçtikten sonra gördüm ,neler hissettiğini çok iyi anlayabiliyorum detaylar farklı oluyor ama insanın canı aynı yerden yanıyor ve nedense bu hep güzel ahlaklı kadınların başına geliyor.
Bence şanslı ise insan kul hakkının bedelini bu dünyada öder çünkü Allah seni senden çok seviyor düşünebilir misin ki senin haksızlığına seyirci kalsın!? Zamanını bekliyor ,bir çok hadis var bununla ilgili kul hakkı değil diyen arkadaşlara gülümsüyorum.Sen vicdanen rahatsan gerisini düşünme derim , ahırette kaçışı yok yalandan iki mesaj atıp günah çıkarmak ne güzelmiş ya bende kırıp dökeyim dilediğimi yaşıyım sonra helallık istiyim affedileyim .İyimiş vallahi:)Yok öyle bir dünya Allah herşeyin zamanını bekler ,gönlün ferah olsun.
"İşin Allaha kalmışsa olmuş bil."
Canım bizler faniyiz bizim için zaman önemli , açsak hemen yemek ,sıkılmışsak işten o dakika mola vermek isteriz ve haksızlığa uğramışsak da hemen ettiğini bulsun isteriz ama Allahın zamanı yok..Ahıreti yaşamış olan var mı ?-Yok.Yani emin ol bu dünyada değilse de öteki dünyada kesin.Sen affedemiyorsan Allaha havale ettiğin an onun peşini Allah bırakmaz ve Allah da sana sorar helal ediyor musun diye...Allahın öyle bir adaleti varki biz kullar anlayamayız ama ben yaşadıklarımdan biliyorum Allaha havale ettiğin an ruhun da huzur buluyor ,inancın seni ahırete kadar insanları affetmeye itiyor, o gün geldiğinde en ufağından en büyüğüne sorulmayacak günah da olmayacak..!..Bence bazı şeyler insanların yanına kar kalıyor ilahi adalete inanmıyorum ben