- 22 Mart 2019
- 1.032
- 1.116
- 31
İnan çok isteyen insanlar bile o pozitifi gördüğü zaman afallıyor. Kendi adıma ben de hiç bir zaman çocukları sevmedim. Kendini didikleme, böyle hissetmen de yanlış değil. Kimse ulvi duygularla donanmak zorunda da değil :)Ya insanlar duygusal hepsi cok duygusal ya da ben cok odunum ya da dedigin gibi bazilari icindeki biseyleri bastirmak icin söyle guzel boyle hissettiriyor kendini vs diye yalan atiyorlar. 25 yasinda evlendim, 27 yasindayim. Hatta evlenirken ilk dusundugum korunma yontemleriydi. Cok korkuyordum ya kazara olursa diye. 2 sene hic dusunmedik. Sonra yakin bir arkadasim 1 sene deneyip hala olmamisti. Ya bizim de olmazsa bi sure, sonra dogdu vs diyene kqdr 30 u gecicez artik en azindan deneyelim gibi salak bi mantikla korunmayi biraktik. Hemen de oldu, kismet. Cok şükür buna da Allah yoklugunu gostermesin. Ama o testte pozitifi gordugum ilk an hissettigim tek sey pismanlikti, daha cok erken dedim. Kabullenemedim. Hala annem akrabalarim vs ile konusmuyorum bebek hakkinda kendime anne sıfatını yakistirmiyorum. Zaten ben cocuklari hic sevmiyorum. Caddede karsidan bi cocuk kosusturarak geliyosa yolumu degistirip irkilen cocuklardan kose bucak kacan bir insanim Nasil olucak napicam bilmiyorum. Oyle annelik hissiyati falan da gelmiyo yalan yani. Bunlari dusundukce de Allaha nankorluk etmis gibi olurum diye sucluluk duyuyorum. Ama dusunmeden edemiyorum. Rabbim hayirlisini versin, insallah o hissi bana da versin ne diyim Oh be itiraf ettim kurtuldum
Ah o kadar dogru bi noktaya degindiniz ki, zaten su an en buyuk dertlerimden biri de o. Ya bebek gorucem bahanesiyle kayinvalidem lohusa halimle uzerime cikar gelirse. Onlarla ayni cati altinda rahat nefes alabilme ihtimalim bile yok. Simdiden bunu dusundukce darlaniyorum. Bence de o donem cok onemli bi eşik olacak. Sagolsun her konuda esim zaten cok yardimci olacaktir, ondan yana gonlum rahat cok sukur. Bi de o annelik hissi bence herkese gelmiyo, ya da nasil desem gelmese de oluyo. Herkes anaç anaç boyle sahiplenici saran sarmalayan bi anne olmayabiliyo bence, bazilari boyle yasiti gibi kardesi gibi yeri geliyo kavga gurultuyle de olsa cocuk büyütüyor. Nerden mi biliyorum :) Annemden. Hic bize anne gibiydi diyemem, 5 kardestik o da 6.mizdi sanki. Her seyde bizle kendini kiyaslar yaristirir Yas farkimiz yok gibi davranirdi. Kotu bi anne olmadi, ama oyle sefkatle de sarip sarmalamadi yani. Sanirim ben de ona cektim :) cıvıl cıvıl cocugumla yasitmis gibi buyuruz biz de. Neşemi cekip alan parazitler olmasin yeter kiİnan çok isteyen insanlar bile o pozitifi gördüğü zaman afallıyor. Kendi adıma ben de hiç bir zaman çocukları sevmedim. Kendini didikleme, böyle hissetmen de yanlış değil. Kimse ulvi duygularla donanmak zorunda da değil :)
9 hafta zaten çok erken, neyini konuşacaksın.
Akışına bırak. Yalnız sana tek tavsiyem, lohusalık zamanında muhakka sana iyi gelecek birilerinden destek al. Lohusalık enteresan süreç, ne kadar destek alırsan o kadar iyi olur.
Bu destek illa bebek bakımı demek değil, sana getirilen bir tencere yemek, telefonda duygularını boşaltabildiğin bir konuşma.. eşine yarım saat bebeğini bırakıp yürüyüşe gitmek filan.. İnan bunlar kıymetli ve olursa süreci daha rahat atlatırsın.
Ya insanlar duygusal hepsi cok duygusal ya da ben cok odunum ya da dedigin gibi bazilari icindeki biseyleri bastirmak icin söyle guzel boyle hissettiriyor kendini vs diye yalan atiyorlar. 25 yasinda evlendim, 27 yasindayim. Hatta evlenirken ilk dusundugum korunma yontemleriydi. Cok korkuyordum ya kazara olursa diye. 2 sene hic dusunmedik. Sonra yakin bir arkadasim 1 sene deneyip hala olmamisti. Ya bizim de olmazsa bi sure, sonra dogdu vs diyene kqdr 30 u gecicez artik en azindan deneyelim gibi salak bi mantikla korunmayi biraktik. Hemen de oldu, kismet. Cok şükür buna da Allah yoklugunu gostermesin. Ama o testte pozitifi gordugum ilk an hissettigim tek sey pismanlikti, daha cok erken dedim. Kabullenemedim. Hala annem akrabalarim vs ile konusmuyorum bebek hakkinda kendime anne sıfatını yakistirmiyorum. Zaten ben cocuklari hic sevmiyorum. Caddede karsidan bi cocuk kosusturarak geliyosa yolumu degistirip irkilen cocuklardan kose bucak kacan bir insanim Nasil olucak napicam bilmiyorum. Oyle annelik hissiyati falan da gelmiyo yalan yani. Bunlari dusundukce de Allaha nankorluk etmis gibi olurum diye sucluluk duyuyorum. Ama dusunmeden edemiyorum. Rabbim hayirlisini versin, insallah o hissi bana da versin ne diyim Oh be itiraf ettim kurtuldum
Benim oglum suan 3 yaşında bebekken koydugum gibi beşige uyurdu. Yürümeye baaladıgından beri daha oturamadı hiç. Şimdi kızım da öyle. Beşige bırakıyorum kendi basına uyuyor. Karnı toksa, altını almışsam, gazı da cıkmıssa bazen öyle kendi kendine ses çıkarır heme n kucagıma almam. Kendi başına durmayı da bilmeli. Çünkü genel de oglumla ilgileniyor oluyorum. Kucaga alıstırmak istemiyorum hiç ama heptende yanlız bırakmıyorum. Gün içinde sürekli öpüp kokluyorum.Bide millete düşen kenara atsan orada uyuyan bebekler var onu nasıl yapıyorlar acaba tarifini alsak da biz de yaparken öyle yapsak yani, gece gündüz kuran da okurum doğurana kadar karnındayeter ki doğduktan sonra yakamı bıraksın
işte dısarıda yagmur yagıyor haberim yok gerisini sen düşünHamile ve çocuğu olan hanımlar sonuç nedir ? Yaşım küçük ama bebiş istiyorum
Yapayım mı yapmiyim mi ? Kafam karışık
İlahiişte dısarıda yagmur yagıyor haberim yok gerisini sen düşün
Haydaaaişte dısarıda yagmur yagıyor haberim yok gerisini sen düşün
Bende çok araştırdım düşündüm didikledim de tam diyorum ayyy yapiyim hemen. Sonra bişey okuyorum vazgeçiyorum. Dediğin gibi düşündükçe işin içinden çıkılmazBazi insanlara cok ozeniyorum hic dusunmeden catur cutur iki tane yapi veriyo. Isin sirri fazla dusunmemek sanirim. Korkmuyolar hayattan biz yine 40 kere dusunelim