Hamile olmayı çok istediğim halde Hamile olduğumu öğrendiğim anda o korku bana da geldi , bu sorumluluğu alabilecek miyim, ya yapamazsam, ya ona bakamazsam, bütün hayatım değişecek gibi bir sürü duygu, sonra bunlar yine oluyor ama o kadar stres yapmıyorsunuz.. hamileyken onu içinizde hissettikce kayboluyor o korkular, o zamandan başlıyorsunuz onu o kadar güzel sahiplenmeye, aman şunu da yiyim de yavruma yarasın ama şunu yapmayim bunu yapayım diyorsunuz, karninizdayken başlıyor dünya bir tarafa o bir tarafa duygusu, öyle güzel..sonra doğum zamanı geliyor , kendinize bir şey olmasından korkmuyorsunuz da ona bir şey olmasın diyorsunuz..sonra doğuyor sadece sizin kucağınızda sakinleşen, size muhtaç bir minnak..cok güzel duygular , tabiki zorlukları var, artık kendi kafanıza göre yatayım dinleneyim , şuraya gideyim bunu yapayım olmuyor , onu da düşünmek zorundasınız. Benim sezeryanim biraz zor oldu sonrasında iylesmem uzun sürdü ve lohusa depresyonu denen şeyi yaşadım, ilk bir ay barut gibiydim , uykusuzluk yorgunluk adapte olamamak , sürekli ağlıyordum, bebeğe bir şey olacak diye sürekli nefesini dinliyordum uyuyamıyordum sütüm olmadı sonra mastit oldum falan falan..suan kızım çok şükür 6 aylık, gece en geç 2 saate bir kalkıyor , dün gece 3 ten 6 ya kadar gunduz gibi oynadı oturdu, bende oturdum ne yapayım, her zaman uyumuyor, gunduz uykusu hiç yok sürekli yanında olayım istiyor. yeri geldi saatlerce wc ye gidemedim,bazen duş almak bile lüks oldu, ev darmadaginik yemek çoğu zaman esim gelene kadar yapamıyorum, bunlara önceden çok kafamı takıyordum ama şuan hiç umurumda değil, kızım bembeyaz bir sayfa , benim aynam, onunla geçirdiğim her bir dk çok önemli, geri kalan şeyler olur gider. Bu konuda eşinizin desteği ve yardımı da sizi rahatlatır.ama şu hiç geçmiyor, ona iyi bakabiliyor muyum sorusu..Dr az kilo almış dese, bakamadimmi diyorsun mesela..yoruluyosun uykusuz kaliyosun kendine bakamiyorsun ama onun sana bir bakışı, gülüşü, seslenişi hepsini tüm yorgunluğunu alıp götürüyor, keşke diyorum keşke daha önce gelseymis hayatımiza, o yokken biz çok eksikmişiz .. Hem olayın şu yönü de var, bi kaç ay sonra mesela , her şey düzene girecek ve o kadar uykusuz yorgun olmayacağım belki de