Ebeveyn Olmaya Karar Vermek: Annelik içgüdüsü

istemeyen birini baskıyla anne yapamazlar. Bebeğin büyük yükü annede, hamilelikle başlıyor göbek bağı hiç kesilmiyor. İstemek kadar istememek de normal.

Merhaba,
Yorumu yazalı epey olmuş ama ben de bu süreçten geçiyorum nasıl atlattınız acaba ya da atlatabildiniz mi? Umarım yorumumu görürsünüz

Şu an kendinizi nasıl hissediyorsunuz merak ettim? Ben de sizinle aynı fikirdeyim, siz epey yol katetmişsiniz gerçi az kalmış

Şu an kendinizi nasıl hissediyorsunuz merak ettim? Ben de sizinle aynı fikirdeyim, siz epey yol katetmişsiniz gerçi az kalmış
Daha bugün esimle konusuyordum. Ona da dedim. Evet bi tatli telas var, alisverisler yapiliyor hayaller kuruluyor. Esime dedim ki, hani diyorlar ya babalar kucagina alana kdar hissetmiyor bir sey diye, anneler de ne hissedebiliyor ki, tekmeler faln tatli geliyo arada tamam da, yine de herkes fazla romantize ediyor bence. Anne de en cok kucağına alinca hissediyor bence, hatta en onemli sey kendinden bir parça olduğunu hissetmene sebep olan sey, karakterini sekillendirdigin bir birey yetisirmek. Yani o büyüdükçe daha cok baglaniyorsun bence. Su an tatli bazi hisler heyecanlardan ote bir sey ok bende. Hicbiri de abartilacak seyler degil. Koca gobegimle sık sık hamile olduğumu unutuyorum hala bile. Insanlar her duyguyu gercekten bu kadar mi doruklarda yasiyor, yoksa etrafa mi abartili süslü laflar konusmayi seviyorlar bilmiyorum. Ama ben hala bir bebegi hayatimin odağı, merkezi, her şeyim, benden benligimden önemli, öncelikli falan degil de, rabbimin emaneti, armagani, hayatimiza bir renk yeni bir tat olarak goruyorum sadece.

İnsan tabi ki kendine bu soruları soracak. Sonuçta daha önce hiçbi şekilde yasanmamış, deneyimlenmemiş bi şey. Bazen yorumlar ilginç

Evet bizim de her gün gündemimiz bu. Anneliğe insanlar tam nasıl hazır oluyor olmayan bir canlının hayalini kurup onu dünyaya getirmek için canımı bile veririm diyorlar. Çok büyük kaygılar var içimde bu duyguları yaşayanlara imreniyorum belki de bu duyguyu yaşamaktan korkuyorum anne olmak beni korkutuyor. Sanki eşimle evliliğimiz düzenimiz herşey sekteğe uğrayacakmış ve tek bir canlıya hayatımı adayarak kendimi yaşlanmış halde bulacakmışım hayatımı yaşayamayacakmışım gibi geliyor. Sanırım içimde halen bir çocuk var onu öldürüp anne olmak içimi sızlatıyor..

Benim de bu yaşadığım diger insanlarin duygusuzluk diye adlandırdığı şey, kaygidan degil kaygisizliktan. Acikcasi ben cocuguna kendini adayan, kendi benliğini silip atan annelerden olmayi düşünmüyorum . Bu konu üzerine cok fazla dusunmeyi de istemiyorum. Esimle ilişkimin etkilenmesini istemem, sosyal hayatimin bozulmasini istemem. Butun bunlari da kaygisiz bir anne olarak basarabilecegimi düşünüyorum. Cocugun uzerine titreyen, her saniye onun icin kaygilanjp, yediğine içtiğine her şeyine titizlenen, her an sadece cocugunu düşünen insanlarin, hayattan kopmaso cok normal. Ben , cocuk bu, büyüyor, buyuyecek, biz sadece taniklik edeceğiz diye dusunuyorum. Akışına bırakıyorum.

İnsan tabi ki kendine bu soruları soracak. Sonuçta daha önce hiçbi şekilde yasanmamış, deneyimlenmemiş bi şey. Bazen yorumlar ilginç
Neresi ilginç anlamadım ?? İki çocuk annesiyim ve zamanında kendime bu soruları sormuş olsaydım bende ikinci bebeğimi yapmazdım.Çok güzel varlıklar iyi ki varlar ama sorumlulukları bazen o kadar ağır geliyor ki özellikle özel bi çocuğun varsa daha da ağır oluyor.O yüzden yaşadığım bildiğim yerden anlattım.Olmayan tecrübemle konuşmadım

Eski konu hortlatılmış yine

Ayyy uyanıkken uyusun diye gözünün içine bakıyorum, uyuyunca da özlüyorum Kendi kendine oynasa da kahvemi içsem diyorum, kendi kendine oynarken gidip bulaşasım geliyor çünkü o odaklanmış hali aşırı tatlı oluyor... Gerçekten güzel delirdik

(Yuh 4 senelik konuymuş )

Herkeste sizin gibi olacak diye bi kanun yok ki insan kafasında ölçüp biçiyor doğal olarak. Sonradan da zaten genelde "iyi ki" diyorlar. Bunu sorguladı diye kötü anne olacak ya da anne olmamalı gibi bi kanı yanlış

Eski konu hortlatılmış yine
Aynen, ben bile doğurdum o arada. Bi şekil olup gidiyor, zorluğu da güzelliği de pakete dahil. Yeni episodları merakla ve uykuya aşırı hasret olarak bekliyorum. Özgürlüğüne düşkün bireyler bebe yapmasın, bebeden ayrı hareket etmek imkansız. Hem içiniz rahat etmez hem de bebek izin vermez (gece dahil)

Hayırlı uğurlu olsun güzelce büyütmek nasip olsun
Amin çok teşekkür ediyorum Allah isteyen herkese nasip etsin, olanları Allah bağışlasın. Anne olmadan anne olmak üzerine düşünmenin hç bir anlamı yokmuş, olmadan anlaşılacak bir şey değil. Sadece maddi olarak kendini sağlama almak şart.

Çocuk büyük sorumluluk.
Ben çok anaç birisi olmadıgımı deneyimledim.
Evladımı çok seviyorum bu ayrı ama daha fazla çocugum olsun diye yanıp bitmedim hiç, o sebeble tek çocukluyum.
Ömrümü çocuklarıma heba ederek geçireceğim bir hayat istemiyordum.
Anne oldugumda 24 yaşındaydım, düşününce çok cahiliyane olsun diye karar verdiğimi düşünüyorum.

Kesin konuşmadım dediğim gibi kendimden örnek verdim sadece Anlatmaya çalıştığım şeyi anlamadığınızı düşünüyorum o yüzden size daha fazla yazmacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…