Düşüncelerinizi paylaşır mısınız

Muhtemelen aile boşanmış olduğunuzu duyunca tepki verecek ya da tavır değiştirecek
Enişte beyde tanıyor annesini babasını
Söylemiyor şimdilik
İmzadan sonra duysalar “ boşan “ diyemeyeceklerine göre
O yüzden bu detay kalsın diyorlar.

Bu konuda muhattap eş adayı
Ben olsam bende gidip KV adayına “ben şu kadar sene önce boşandım
Şu kadar evli kaldım “ demezdim
Sen nişanlına söyledin ve bu sizin ilişkinize yansımadı.
Suç işlemiş gibi de davranma
Onun ailesi onların ilişkileri der söylemezse söylemesin der kenara çekilirdim ben olsam.
İnanın annesi hakkında hiç bir fikrimiz yok sadece başlarda ben hep olumsuz olarak baktım bozuk psikolojimden dolayı.
En başından beri ailesi ile konuşma taraftarı olan hatta ailesiyle konuşmak istediğinde 1 kez ben durdurmuş biri olarak ‘evliliğe hazır olmadığımdan’ bu konuyu kapatıp herşeyi akışına bırakıp devam ettiğimizde bazı şeyler akışında gelişti.
Şuanda konuşup dengeleri değiştirmek istemediğini düşünüyorum.
Kararı ne olursa olsun saygı duyarım o açıdan bir sorun yok zaten.
Sadece ben söylemesini istemiyorum yada aman kimse duymasın gibi bi tavrımız olmadı, kardeşleriyle arkadaşız aile içimize girdiler öğrenmiş olsalardı duysalardı müdahele etmezdik mesela duymamaları içinde müdahelemiz olmadı çünkü

Durup dururken kimse ben boşandım felan demez laf arasinda gecebilirdi
Mesela anneniz ile tanışmış orada anneniz yine laf arasında soyleyebilirdi.
Bence bu kadın modern çocuğuna karışmayan serbest ailelerden değil
Bu tarz kadınlar bosandidan ziyade benden niye gizlediniz diye tepki verebilir.
Benim annem de karışmaz mesela😊 aile yapılarımız farklı olabilir. Kızı olmama rağmen xxxz bilir der, ben söylemesini istersem söyler.

İnanın annesi hakkında hiç bir fikrimiz yok sadece başlarda ben hep olumsuz olarak baktım bozuk psikolojimden dolayı.
En başından beri ailesi ile konuşma taraftarı olan hatta ailesiyle konuşmak istediğinde 1 kez ben durdurmuş biri olarak ‘evliliğe hazır olmadığımdan’ bu konuyu kapatıp herşeyi akışına bırakıp devam ettiğimizde bazı şeyler akışında gelişti.
Şuanda konuşup dengeleri değiştirmek istemediğini düşünüyorum.
Kararı ne olursa olsun saygı duyarım o açıdan bir sorun yok zaten.
Sadece ben söylemesini istemiyorum yada aman kimse duymasın gibi bi tavrımız olmadı, kardeşleriyle arkadaşız aile içimize girdiler öğrenmiş olsalardı duysalardı müdahele etmezdik mesela duymamaları içinde müdahelemiz olmadı çünkü
O zaman akışa bırakın

Bir gün sorarlarsa duyup neden bize söylemedin derse

“ x biliyordu. Sorun etmedi ilişkimize de yansımadı. Bu bizim ilişkimizi etkilemediği için üstünde durmadık. Ben x e söyledim size de söylemiştir sanıyordum. “dersin.

Durup dururken kimse ben boşandım felan demez laf arasinda gecebilirdi
Mesela anneniz ile tanışmış orada anneniz yine laf arasında soyleyebilirdi.
Bence bu kadın modern çocuğuna karışmayan serbest ailelerden değil
Bu tarz kadınlar bosandidan ziyade benden niye gizlediniz diye tepki verebilir.
bencede tek tepkı nıye gızledınız olur şahsen ben olsam ben de oyle derdım

sizin bir evlilik yapmış olmanız sorun değil. evlendiğiniz insan doğru insan değilmiş, boşanmışsınız
sevgiliniz her ne kadar kimseyi ilgilendirmez diyorsa -ki doğru diyor- ben söylememesinin sebebinin sadece annesinin vereceği tepkiden dolayı olduğunu düşünüyorum. ben sevgilimden eminsem, ters tepki verseler bile benim yanımda olacağını biliyorsam söylemesini isterdim. sonuçta yanlış bir şey yapmamışım, bilmelerinin ne gibi sakıncası olabilir.. he siz yanlış bir şey yapmadım, bilmeseler de olur diyorsanız sizin ve sevgilinizin tercihi. ikisi de yanlış değil. sadece düşünce farklılıkları..

konu sahibi bence de söylemesine gerek yok.Bu sadece ikinizi ilgilendirir.Eger erkek arkadasinizi burdaki bir cok görüse göre cekindigi icin söylemiyorsa size uygun biri degildir zaten.Ben sabirla herkese anlatmak istediginizi gayet iyi anladim.Benim erkek kardesim de böyle bir durumda söylemezdi sanirim.Hic kimsede kardesime bu konuda kizamazdi.Buna müsade etmezdi.Eger nisanliniz dediginiz gibi biriyse harika, ama yok bu durum ögrenildiginde herkesin agzini kapatamiyorsa sizi hak etmemistir zaten.

her sey gönlünüzce olsun.

O zaman akışa bırakın

“ x biliyordu. Sorun etmedi ilişkimize de yansımadı. Bu bizim ilişkimizi etkilemediği için üstünde durmadık. Ben x e söyledim size de söylemiştir sanıyordum. “dersin.

Belliydi bu yüzden söylemediği. Konu sahibi bunu inkar ediyor, kabullenemiyor.
Siz neyi kabullenmek istemiyorsunuz cidden anlamıyorum ya bide komik geliyor:halay:
Titreyerek ağlayarak uyanan bir insan ruh halinden kendinden emin bir insana dönüşmek kolay mı sanıyorsunuz ruhen.
Boşandım diyip hopp kaldığınız yerden devam edemiyorsunuz malesef yukarıda defalarca kez yazdım duruma takmıştım ısrarla sordum psikolojim kötüydü gel gitliydim diye..
Neyse gerçekten

O zaman akışa bırakın

Öyle olucak muhtemelen

konu sahibi bence de söylemesine gerek yok.Bu sadece ikinizi ilgilendirir.Eger erkek arkadasinizi burdaki bir cok görüse göre cekindigi icin söylemiyorsa size uygun biri degildir zaten.Ben sabirla herkese anlatmak istediginizi gayet iyi anladim.Benim erkek kardesim de böyle bir durumda söylemezdi sanirim.Hic kimsede kardesime bu konuda kizamazdi.Buna müsade etmezdi.Eger nisanliniz dediginiz gibi biriyse harika, ama yok bu durum ögrenildiginde herkesin agzini kapatamiyorsa sizi hak etmemistir zaten.

her sey gönlünüzce olsun.
Merhaba,
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Olası bir kaosta beni çeker alır gider uğraşmaz yani.
Teşekkür ederim

Siz neyi kabullenmek istemiyorsunuz cidden anlamıyorum ya bide komik geliyor:halay:
Titreyerek ağlayarak uyanan bir insan ruh halinden kendinden emin bir insana dönüşmek kolay mı sanıyorsunuz ruhen.
Boşandım diyip hopp kaldığınız yerden devam edemiyorsunuz malesef yukarıda defalarca kez yazdım duruma takmıştım ısrarla sordum psikolojim kötüydü gel gitliydim diye..
Neyse gerçekten
Mesele ne konu sahibi ?

Boşanmış olmak bu toplumda ağır mı geliyor ?

Empati yapmaya çalışıyorum. Mesela benim ailem ne benim için nede erkek kardeşim için asla böyle bir şeyi dile getirmez.
Ben aileme söyler miydi hayır. Ne gerek var fazladan bilgiye benimle aynı yatağı paylaşacak gözüyle bakardım ve olumsuz bir durumda arkasında dururdum.
Anne babaya sonuna kadar saygım var ama yetişkin olmuş biri için herhangi bir karara saygısızlık farklı birşey. Bekareti bozulan kızlarımış koşa koşa annelerine haber vermeye gitmiyorlar sonuçta kişinin mahremiyeti olarak kalıyor.
29-30 lu yaşlardayız bu arada.
Ben suç yada utanılacak birşey yaptığımı düşünmüyorum. Ailesi bana gerçekten farklı bir tavırla gelmiş olsa kendimi izah edip savunurum geri durmam
O zaman sizin için bir sıkıntı yok kafanıza takmayın, söylemeyin.

sizin bir evlilik yapmış olmanız sorun değil. evlendiğiniz insan doğru insan değilmiş, boşanmışsınız
sevgiliniz her ne kadar kimseyi ilgilendirmez diyorsa -ki doğru diyor- ben söylememesinin sebebinin sadece annesinin vereceği tepkiden dolayı olduğunu düşünüyorum. ben sevgilimden eminsem, ters tepki verseler bile benim yanımda olacağını biliyorsam söylemesini isterdim. sonuçta yanlış bir şey yapmamışım, bilmelerinin ne gibi sakıncası olabilir.. he siz yanlış bir şey yapmadım, bilmeseler de olur diyorsanız sizin ve sevgilinizin tercihi. ikisi de yanlış değil. sadece düşünce farklılıkları..
Merhaba, ne güzel anlatmışsınız.
Annesi tepki vermese bile soracak, nedendi, nasıldı, neyi ne kadar biliyorsun vs meraklı yani.. Erkek arkadaşımsa tam tersi, x birşey mi olmuş banane bizene.
Çok hesap veren başka insanların hayatıyla ilgilenen biri olmadığı için ben nasıl baktığını görüyorum fakat anlatamıyorum sadece.
Ben tabikide yanlış yapmadım tercihi ne olursa olsun ister söylemek ister söylememek aynı şekilde yaklaşacağım

Mesele ne konu sahibi ?

Boşanmış olmak bu toplumda ağır mı geliyor ?
Yok hayır bana neden ağır gelsin boşanmış biri olmak sadece sizler gibi anlam yüklemiyorum diyebilirim.
Bir kadın olarak bu soruyu soruyor olmanız üzücü ayrıca.
Ben toplumda kendimi yada herhangi bir kadını boşandığı için farklı görmüyorum. Herhangi biri ile olan birlikteliğimi resmileştirdim ve sonra istemedim diye gelecek yaşantımda bunun detayını bilmeyi kimseye hak görmüyorum karşımdaki insanda kezaa öyle.
İnsanlar bazı süreçlerden geçerken zor ve sancılı olabiliyor. Daha önceki açmış olduğum yani 2 yıl önceki konumda tamda o dönemlerin kaldı ki bundan da utanacak, çekinecek değilim. Şuanda beni ben yapan şeyler sonuçta..
Mahremiyet kişiler için değişen birşey sonuçta.
Teşekkürler yorumunuz için

X