Düşüncelerinizi paylaşır mısınız

Ya bugün çok yorum yazdım size de :) Olabilecek senaryolar geliyor aklıma.

Münasebetsiz bir akraba kv nize gidip ya senin gelin de ilk kocasından niye boşanmış dediğinde kv nizin düşeceği durumu hayal edebiliyor musunuz?

Ben olsam çocuğum beni böyle bir duruma düşürse çok kızarım.
kızmayı bırak , hatta oğluyla iletişimi koparacak. belki adam sonra arıza çıkaracak. kadın kendini aptal gibi hiisedecek . ayrıca bu adam niye bu kadar saklıyor , hırsızlıkmı yaptı bu kadın .

Merhabalar,

Düzenli giden bir ilişkim var ortama 4 yıl önce boşandım 1 yıl evli kaldım.
Erkek arkadaşı tüm süreci biliyor ve hiç sorun olmadı dile gelmedi. Olması gerektiği gibi..
Şimdi aileler tanıştı ve karşı tarafın davetiyle yemeklere vs gidildi. Bizim de çağırmamız bekleniyor sonrasında isteme olacak sanırım.
İlişkimiz ne zaman ciddi bir yola girecek bilmediğimizden hazır olduğumuz zamanı beklediğimizden o sırada benimle ilgili bu detayı paylaşmak istemedi. Süreci kestiremiyorduk bende sorun etmedim açıkcası.
İşler iyice ciddiye bindiğinden bunu ailenle paylaşacak mısın diye sorduğumda, sen ben biliyoruz gerisine gerek yok bence, hayatı paylaşacak olan biziz dedi. Kendi ailesi kendi kararı olduğundan peki dedim ve saygı duydum.

Şuanda herşey çok güzel, hiç bir sorun yok. Ailesiyle mesafeliyiz , birbirmizi sevdik. Erkek arkadaşımın kararına peki diyerek devam mı etmeliyim yoksa bu konuyu irdelemeli miyim. Söylememesinde asla kötü bir niyet yok eminim. İlk bu konuyu konuştuğumuzda bilmeliler mi bilmemeliler mi kararını vermediğini söylemişti. Herşey bir düzene oturduğu için bu noktadan sonra bilmeselerde olur diyerekte düşünüyor olabilir.

Bu arada ben kendi ailesi ve onunla ilgili bir durum olduğu için her kararına saygı duyacağımı en başından belirttim. Hangi kararı verirse versin dahil olmayacağımı, asla şahsıma hitaben bir imada dahil bulundurmayacağımı vs söyledim zaten oda söylettirmez.

Şimdi erkek arkadaşımın kararına en başında dediğim ve yaptığım gibi saygı duyup, kendi ailesi ve ben üstüme düşen herşeyi söyledim diyerek saygı duymaya devam mı etmeliyim yoksa illede söyle mi demeliyim.

Lütfen kırıcı yorumlarda bulunmayın. Çok teşekkür ederim
Yarın düğünde falan biri cıkıp bu kız x in eski esi derse ne yapacaksınız?
Yani bu riski göze almaya deger mi?
Ayrıca erkek arkadasınız neden saklıyor?
Ben olsam orda iskillenirdim.
Ayıp değil günah degil bosanmk neyi saklıyor yani?

Böyle bir konu gizlenmemeli. Ailesine karşı erkek arkadaşınız sorumlu ama gizlediği için ailesi öğrendiğinde size bile tavır alabilir. Yani sorun etmeyecekleri varsa bile edebilirler bence.

Bence söyle diye baskı yapmayın önceden bi sevgiliniz olsa ör. 5 yıllık, aynı evde yasaaaydınız söyliycek miydiniz? Yani sonuçta suçlu musunuz da illa söylenecek bişey değil.

Ama normal bi zamanda elbet duyacaklardır

Belliki sizinle evlenmeyi çok istiyor ama ailesi sizin evlenip boşandığınızı duyarsa sorun çıkartırlar diye düşünüp, söylemek istemiyor.

Bence karışmayın, siz gizli saklı bir iş yapmamış ona her şeyi anlatmışsınız. Bırakın gerisini o halletsin, ister söylesin ister söylemesin, sorumluluk onda.

Benim kuzenim de ikinci evliliğini yaparken söylemediler eşinin ailesine ve Gül gibi geçinip gidiyorlar 2 tane çocukları bile oldu.. bence siz de söylemeyin sizden başla kimseyi ilgilendirmez sonuçta

Seninle bir hayat sürecek olan benim, bu durumu isteyecek veya istemeyecek olanda benim açıklaması da çok mantıklı ama
Hiç mantıklı değil bence, e tamam yaşayacak olan sensin madem ailenin ne dediği de ilgilendirmeyecek o zaman neden söylememeyi tercih eder ki? Sorun çıkacağını düşündüğü için söylemiyor. Ki bence söylenmeli de, ileride ailesinin başka bir yerden duyma ihtimali çok yüksek. Neden kendi oğlumuzdan duymadık deyip içerleyebilirler. Abimin eşinin de ikinci evliliği olacaktı, abim kararlıydı da annemlere söyledi tepki de aldı, uzun süre konuşmadılar birbirleriyle ama yine vazgeçmedi evlendiler. Emin olan insan ne söylenirse söylensin umursamaz sadece bilgileri olsun ister. Sizinki biraz olacaklardan kaçıyor gibi

Merhabalar,

Düzenli giden bir ilişkim var ortama 4 yıl önce boşandım 1 yıl evli kaldım.
Erkek arkadaşı tüm süreci biliyor ve hiç sorun olmadı dile gelmedi. Olması gerektiği gibi..
Şimdi aileler tanıştı ve karşı tarafın davetiyle yemeklere vs gidildi. Bizim de çağırmamız bekleniyor sonrasında isteme olacak sanırım.
İlişkimiz ne zaman ciddi bir yola girecek bilmediğimizden hazır olduğumuz zamanı beklediğimizden o sırada benimle ilgili bu detayı paylaşmak istemedi. Süreci kestiremiyorduk bende sorun etmedim açıkcası.
İşler iyice ciddiye bindiğinden bunu ailenle paylaşacak mısın diye sorduğumda, sen ben biliyoruz gerisine gerek yok bence, hayatı paylaşacak olan biziz dedi. Kendi ailesi kendi kararı olduğundan peki dedim ve saygı duydum.

Şuanda herşey çok güzel, hiç bir sorun yok. Ailesiyle mesafeliyiz , birbirmizi sevdik. Erkek arkadaşımın kararına peki diyerek devam mı etmeliyim yoksa bu konuyu irdelemeli miyim. Söylememesinde asla kötü bir niyet yok eminim. İlk bu konuyu konuştuğumuzda bilmeliler mi bilmemeliler mi kararını vermediğini söylemişti. Herşey bir düzene oturduğu için bu noktadan sonra bilmeselerde olur diyerekte düşünüyor olabilir.

Bu arada ben kendi ailesi ve onunla ilgili bir durum olduğu için her kararına saygı duyacağımı en başından belirttim. Hangi kararı verirse versin dahil olmayacağımı, asla şahsıma hitaben bir imada dahil bulundurmayacağımı vs söyledim zaten oda söylettirmez.

Şimdi erkek arkadaşımın kararına en başında dediğim ve yaptığım gibi saygı duyup, kendi ailesi ve ben üstüme düşen herşeyi söyledim diyerek saygı duymaya devam mı etmeliyim yoksa illede söyle mi demeliyim.

Lütfen kırıcı yorumlarda bulunmayın. Çok teşekkür ederim
İki oğlum var. Şuan küçükler. Düşünüyorum. Kendisi bekar olup boşanmış biriyle evlenir mi kendi kararı. Ama bunu gizlemek hiç hoş olmaz. Asil buna çok kızarım. Yarın. Öbür gün bı komşuya akrabaya gittiniz. Bunu bilen biri çıktı ve söylendi. O zaman ne olcak. Utancak bı durum var ki gizliyor. Çok yalnıs. Şuan sorun çıkarmadılar diye gizliyor. Daha sonra daha büyük sorun cikcak ve suçlu eşin değil sen ilan edilceksin

Eğer erkek arkadaşının ailesinin sağdan soldan duyma gibi bir ihtimali yoksa boş yere irdeleme derim.Ne olacak bilmeyiversinler yani? Önemli olan erkek arkadaşının bilmesi zaten.Onun ailesinin senin hakkındaki her şeyi fazlasıyla bilmelerine gerek yok bence.
İnsanoğlu bu belli mi olur yarın bir gün hiç ummadığın anda bir bakmışsın lafını ederler.
Hee bu utanılacak bir durum mu kesinlikle hayır.Ama bazı insanlar özelliklede yaşlı insanlar bu konularda bağnaz olabiliyorlar.

Güncelleme...
Benzer bir örnek yaşandı onların bir yakınları tarafında, yakınlıkları kız tarafıyla.
Annesinin ve kardeşlerinin genel tutumları tamamen pozitifti. İçim rahattı daha da rahat artık.
Yukarıdaki yorumlarda da söylediğim gibi benim derdim ailesine söylemiyor acaba korkuyor mu, ailesi istemiyor mu gibi sorular değildi. Verdiği karar saygı duymalı mıyım yoksa kendi düşüncelerim sonucunda söylemesini istersem illede söyle demeli miyim diye sormuştum ama çok farklı yönlere kaymıştı.
Yorum yapan fikirlerini düşüncelerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim

X