Düşüncelerinizi paylaşır mısınız

Yok hayır bana neden ağır gelsin boşanmış biri olmak sadece sizler gibi anlam yüklemiyorum diyebilirim.
Bir kadın olarak bu soruyu soruyor olmanız üzücü ayrıca.
Ben toplumda kendimi yada herhangi bir kadını boşandığı için farklı görmüyorum. Herhangi biri ile olan birlikteliğimi resmileştirdim ve sonra istemedim diye gelecek yaşantımda bunun detayını bilmeyi kimseye hak görmüyorum karşımdaki insanda kezaa öyle.
İnsanlar bazı süreçlerden geçerken zor ve sancılı olabiliyor. Daha önceki açmış olduğum yani 2 yıl önceki konumda tamda o dönemlerin kaldı ki bundan da utanacak, çekinecek değilim. Şuanda beni ben yapan şeyler sonuçta..
Mahremiyet kişiler için değişen birşey sonuçta.
Teşekkürler yorumunuz için
Yukarıda bir üye “ eski konunuz “ demiş

Eski konunuz bilmiyorum

Ondan dolayı sordum

Ben olayların detayını bilmediğim için o üyenin mesajı üzerine sordum.

Yoksa tabi ki ağır gelmemeli dünyanın en normal şeyi

Evlenmek kadar doğal ayrılmak.

Yukarıda bir üye “ eski konunuz “ demiş

Eski konunuz bilmiyorum

Ondan dolayı sordum

Ben olayların detayını bilmediğim için o üyenin mesajı üzerine sordum.

Yoksa tabi ki ağır gelmemeli dünyanın en normal şeyi

Evlenmek kadar doğal ayrılmak.
Hiii. O konuda 2. Evlilikte erkek ailesi boşanmış olmayı sorun eder mi diye sormuştum. Erkek arkadaşımda annesinin biraz huysuz olduğunu söylemişti.
Ben depresif bir gülen bir ağlayan halimle başka derdim yokmuş gibi en kötü ihtimali kendime dert edinip olmayan dengemi iyice bozmuştum🐣 erkek arkadaşım ise hiçbirşey yokken pat diye ağlayan beni daha farklı bir durumun içine sokup daha da etkilemek istemediğini söylemişti.
Geçen zamanla ben mutlu olduğum günlerime döndüm çok şükür😊

Ben zaten saklayalım gizleyelim modunda değilim.
Ben üstüme düşeni yaptım sonuçta. Sonsuza kadar aman öğrenmesinler diye mücadele de edemem.
Bir gün öğrenirlerse de aynı şekilde muhatabınız ben değilim derim
sevgiliniz ayıp gibi görüyor söyleyemeiyor. için için sorun etmiş kafasında. ailesinden çekiniyor. sanki siz ayıp bişey yapmışsınız gibi. bence sizde saklamış oluyorsunuz. ilerde niye söylemedin derse ne diyeceksiniz . memeleket başkaysa duymaya bilir. aynı memeleketmi

sevgiliniz ayıp gibi görüyor söyleyemeiyor. için için sorun etmiş kafasında. ailesinden çekiniyor. sanki siz ayıp bişey yapmışsınız gibi. bence sizde saklamış oluyorsunuz. ilerde niye söylemedin derse ne diyeceksiniz . memeleket başkaysa duymaya bilir. aynı memeleketmi
Memleketlerimiz farklı istanbulda aynı semtte oturuyoruz ama biz yeni taşındık.
Sevgilim ayıp gibi görmüyor. Ayıp gibi gören insanlara böyle benim kadar sabırla anlatacak biri değil sadece

Merhabalar,

Düzenli giden bir ilişkim var ortama 4 yıl önce boşandım 1 yıl evli kaldım.
Erkek arkadaşı tüm süreci biliyor ve hiç sorun olmadı dile gelmedi. Olması gerektiği gibi..
Şimdi aileler tanıştı ve karşı tarafın davetiyle yemeklere vs gidildi. Bizim de çağırmamız bekleniyor sonrasında isteme olacak sanırım.
İlişkimiz ne zaman ciddi bir yola girecek bilmediğimizden hazır olduğumuz zamanı beklediğimizden o sırada benimle ilgili bu detayı paylaşmak istemedi. Süreci kestiremiyorduk bende sorun etmedim açıkcası.
İşler iyice ciddiye bindiğinden bunu ailenle paylaşacak mısın diye sorduğumda, sen ben biliyoruz gerisine gerek yok bence, hayatı paylaşacak olan biziz dedi. Kendi ailesi kendi kararı olduğundan peki dedim ve saygı duydum.

Şuanda herşey çok güzel, hiç bir sorun yok. Ailesiyle mesafeliyiz , birbirmizi sevdik. Erkek arkadaşımın kararına peki diyerek devam mı etmeliyim yoksa bu konuyu irdelemeli miyim. Söylememesinde asla kötü bir niyet yok eminim. İlk bu konuyu konuştuğumuzda bilmeliler mi bilmemeliler mi kararını vermediğini söylemişti. Herşey bir düzene oturduğu için bu noktadan sonra bilmeselerde olur diyerekte düşünüyor olabilir.

Bu arada ben kendi ailesi ve onunla ilgili bir durum olduğu için her kararına saygı duyacağımı en başından belirttim. Hangi kararı verirse versin dahil olmayacağımı, asla şahsıma hitaben bir imada dahil bulundurmayacağımı vs söyledim zaten oda söylettirmez.

Şimdi erkek arkadaşımın kararına en başında dediğim ve yaptığım gibi saygı duyup, kendi ailesi ve ben üstüme düşen herşeyi söyledim diyerek saygı duymaya devam mı etmeliyim yoksa illede söyle mi demeliyim.

Lütfen kırıcı yorumlarda bulunmayın. Çok teşekkür ederim
Eş adayı bu konuyu saklama gereğini duyduğuna göre sorun yaratacak yapıda bir aileye sahip. Ben söyleyip arkamda durmasını beklerdim saklayarak değil. İlla evlilik durumunda zaman içinde densizin biri dillendirir adı sakladın olur. Oysaki saklanacak bir durum söz konusu değil ki ne var bunda.

Soylemesi gerekir bu sekilde aieyi kandrmak gibi oluyor madem okadar arkaizda soylesin. Kim ister oglunun bu sekilde evlenmesini ileride bence sorun olur cok sacma bu durumu saklayarak evlenmeye kalkmaniz

Eski konunuzu da alintilamislar, okudum.
Orada tamamen ailenin tepkisinden cekinen iki yetiskin var aslinda ve partneriniz de sorun cikacagindan en az sizin kadar emin gibi duruyor, ustelik siz bir ara hazir olmadiginiz icin engellemissiniz.
Ve bugun burada bence hala rengini bilemediginiz bu aile icin cekinen iki kisi var 2 sene sonra bile.

Burasi Turkiye ve anneler de hepimizin bildigi anneler.
Burada anne cocuk iliskisinde ya da bazi diger iliskilerde sinirlar net degildir.
Bu boyle olmali ya da boyle olmamali meselesi degil, sonucta burada turk toplumunun nasil olmasi gerektigini konusmuyoruz, konunuz ozelinde dogru ya da yanlis klasik bir turk ailesi icin bu onemli bir bilgidir, gizleme gibi gorunmesi sizi daha kotu duruma dusurebilir.

Yani bunu baska yerde duyduklarinda o aile ha tamam ya sinirlari varmis, mahrem bir bilgiymis ondan soylememisler demez.
Neden gizlediniz sorulariyla simdi degilse duyuldugu zaman karsilacaksiniz ne gerek var
Sevgiliniz o zaman da tartismak zorunda kalacak nereye kadar duyulmayabilir ki

2 senedir kivranacagima soyleriz olur biter diye dusunurdum ben.

şunuda unutmayın moraliniziz bozmak istememe, ilerde eşinizde kafasında sorun edebilir. benim arkadaşımda buna benzer evlilik yaptı . başta çok iyiydi sonra kavga sırasında ; seni dul halinle aldım adam ettim demişti. bunu başına kakmıştı. başta iyice konuşun . ilerisi için kafanızda soru işateti kalmasın.

Hiii. O konuda 2. Evlilikte erkek ailesi boşanmış olmayı sorun eder mi diye sormuştum. Erkek arkadaşımda annesinin biraz huysuz olduğunu söylemişti.
Ben depresif bir gülen bir ağlayan halimle başka derdim yokmuş gibi en kötü ihtimali kendime dert edinip olmayan dengemi iyice bozmuştum🐣 erkek arkadaşım ise hiçbirşey yokken pat diye ağlayan beni daha farklı bir durumun içine sokup daha da etkilemek istemediğini söylemişti.
Geçen zamanla ben mutlu olduğum günlerime döndüm çok şükür😊
Bu eski bir erkek arkadaş mı ?

Anladım

Boşverin takmayın

Hayat bu herşey bizler için ne var yani ayrılmakta doğal evlenmekte

Merhabalar,

Düzenli giden bir ilişkim var ortama 4 yıl önce boşandım 1 yıl evli kaldım.
Erkek arkadaşı tüm süreci biliyor ve hiç sorun olmadı dile gelmedi. Olması gerektiği gibi..
Şimdi aileler tanıştı ve karşı tarafın davetiyle yemeklere vs gidildi. Bizim de çağırmamız bekleniyor sonrasında isteme olacak sanırım.
İlişkimiz ne zaman ciddi bir yola girecek bilmediğimizden hazır olduğumuz zamanı beklediğimizden o sırada benimle ilgili bu detayı paylaşmak istemedi. Süreci kestiremiyorduk bende sorun etmedim açıkcası.
İşler iyice ciddiye bindiğinden bunu ailenle paylaşacak mısın diye sorduğumda, sen ben biliyoruz gerisine gerek yok bence, hayatı paylaşacak olan biziz dedi. Kendi ailesi kendi kararı olduğundan peki dedim ve saygı duydum.

Şuanda herşey çok güzel, hiç bir sorun yok. Ailesiyle mesafeliyiz , birbirmizi sevdik. Erkek arkadaşımın kararına peki diyerek devam mı etmeliyim yoksa bu konuyu irdelemeli miyim. Söylememesinde asla kötü bir niyet yok eminim. İlk bu konuyu konuştuğumuzda bilmeliler mi bilmemeliler mi kararını vermediğini söylemişti. Herşey bir düzene oturduğu için bu noktadan sonra bilmeselerde olur diyerekte düşünüyor olabilir.

Bu arada ben kendi ailesi ve onunla ilgili bir durum olduğu için her kararına saygı duyacağımı en başından belirttim. Hangi kararı verirse versin dahil olmayacağımı, asla şahsıma hitaben bir imada dahil bulundurmayacağımı vs söyledim zaten oda söylettirmez.

Şimdi erkek arkadaşımın kararına en başında dediğim ve yaptığım gibi saygı duyup, kendi ailesi ve ben üstüme düşen herşeyi söyledim diyerek saygı duymaya devam mı etmeliyim yoksa illede söyle mi demeliyim.

Lütfen kırıcı yorumlarda bulunmayın. Çok teşekkür ederim
Bence bu ailesiylenkendisi arasındaki mevzu siz bir şey demeyin yarın önünüze gelirse cevabıni verirsiniz

İleride iki tarafın anne babaları biraraya geldiklerinde bu konu kesinlikle açılır. Ve beklemediğiniz bir tepki ile karşılaşabilirsiniz. Genellikle Türk toplumunda biz her ne kadar görmezden gelsek de aileler ne kadının ne de erkeğin önceden evlenip boşanmasını problem olarak görüyor. Hatta bir kız arkadaşım önceden evlenip boşanmış bir beyefendi ile evlendiği icin ailesi tarafından reddedildi ne yazıkki. Elbette ikinizi ilgilendiren bir konu. Ama her evlilikte evlendiğiniz kişinin ailesi ile de evleniyorsunuz bunu unutmayın. Partnerinizin paylaşmasını tavsiye ederim.

Söylememesini bir duruş olarak görmüyorum.
Asıl duruş ailesine bunu söyleyip, sonrasında bu konuyla ilgili tek kelime ettirmemesi olur.
Belli ki kendisi sorun çıkacağını düşünüyor ve yüz göz olmak istemiyor, en basiti bu değil mi?
Tabi ki ayıp değil, kimseye de hesap vermek zorunda değilsiniz ama insanların bazı şeyleri sonrasında duymaları da hata bence.
Boşanmak kadar bunu sesli dile getirmekte doğal olmalı, getirilemiyorsa demek ki doğal karşılanmıyor, beraber olduğunuz insan ya da ailesi normal karşılamıyor demek ki bu durumu.

Soylemesi gerekir bu sekilde aieyi kandrmak gibi oluyor madem okadar arkaizda soylesin. Kim ister oglunun bu sekilde evlenmesini ileride bence sorun olur cok sacma bu durumu saklayarak evlenmeye kalkmaniz
Hepsi bir bakış açısı, herkesin düşüncesi farklı.
Görüşünüz için teşekkür ederim

Eski konunuzu da alintilamislar, okudum.
Orada tamamen ailenin tepkisinden cekinen iki yetiskin var aslinda ve partneriniz de sorun cikacagindan en az sizin kadar emin gibi duruyor, ustelik siz bir ara hazir olmadiginiz icin engellemissiniz.
Ve bugun burada bence hala rengini bilemediginiz bu aile icin cekinen iki kisi var 2 sene sonra bile.

Burasi Turkiye ve anneler de hepimizin bildigi anneler.
Burada anne cocuk iliskisinde ya da bazi diger iliskilerde sinirlar net degildir.
Bu boyle olmali ya da boyle olmamali meselesi degil, sonucta burada turk toplumunun nasil olmasi gerektigini konusmuyoruz, konunuz ozelinde dogru ya da yanlis klasik bir turk ailesi icin bu onemli bir bilgidir, gizleme gibi gorunmesi sizi daha kotu duruma dusurebilir.

Yani bunu baska yerde duyduklarinda o aile ha tamam ya sinirlari varmis, mahrem bir bilgiymis ondan soylememisler demez.
Neden gizlediniz sorulariyla simdi degilse duyuldugu zaman karsilacaksiniz ne gerek var
Sevgiliniz o zaman da tartismak zorunda kalacak nereye kadar duyulmayabilir ki

2 senedir kivranacagima soyleriz olur biter diye dusunurdum ben.
Düzeltme yapayım öncelikle. İkimizde 2 seneden beri kıvranmıyoruz, kimsenin aklına gelmedi inanın.
Gelecek planı dahi yapmadık diyebilirim hatta, gezdik tozduk rahatça.
Evet türk aileleri ve düşünce yapıları belli genel olarak haklısınız.
O konuda endişeleri olan kısım benim aileyi tanımıyorum ama tanımak da istemiyorum. Emin olmak istiyorum ama çabam yok gibi.. Büyük ihtimalle aynı durumda olduğum çoğu kişinin gelgitli durumu.
Ben tabikide gidip ailesine böyle böyle demem ne münasebet, herşeyi tüm gerçekliği ile oğulları biliyor söylemeyelim dememişim, konuşulmasın dememişim geri kalan açıklamayı kendisi yapar

Söylememesini bir duruş olarak görmüyorum.
Asıl duruş ailesine bunu söyleyip, sonrasında bu konuyla ilgili tek kelime ettirmemesi olur.
Belli ki kendisi sorun çıkacağını düşünüyor ve yüz göz olmak istemiyor, en basiti bu değil mi?
Tabi ki ayıp değil, kimseye de hesap vermek zorunda değilsiniz ama insanların bazı şeyleri sonrasında duymaları da hata bence.
Boşanmak kadar bunu sesli dile getirmekte doğal olmalı, getirilemiyorsa demek ki doğal karşılanmıyor, beraber olduğunuz insan ya da ailesi normal karşılamıyor demek ki bu durumu.
Normal karşılayıp karşılamadığını bilmiyoruz ikimizde.
Teşekkür ederim

X