Düşüncelerinizi paylaşır mısınız

şunuda unutmayın moraliniziz bozmak istememe, ilerde eşinizde kafasında sorun edebilir. benim arkadaşımda buna benzer evlilik yaptı . başta çok iyiydi sonra kavga sırasında ; seni dul halinle aldım adam ettim demişti. bunu başına kakmıştı. başta iyice konuşun . ilerisi için kafanızda soru işateti kalmasın.
Yok onu yapamaz😊 Bizim arkadaşlığımız çok eskiye dayanıyor bırakın o cümleyi en ufak birşey de eyvallahım olmayacağını isterse 2. Kez ayrılmak istesem ailemin sonuna kadar arkamda olacağını biliyor.
Ayrıca arkadaşlığımız eskiye dayandığı için tüm geçmiş süreci olduğu gibi biliyor. Hatta sevgili olarak bilmesi gerekenden fazlasını.

Merhabalar,

Düzenli giden bir ilişkim var ortama 4 yıl önce boşandım 1 yıl evli kaldım.
Erkek arkadaşı tüm süreci biliyor ve hiç sorun olmadı dile gelmedi. Olması gerektiği gibi..
Şimdi aileler tanıştı ve karşı tarafın davetiyle yemeklere vs gidildi. Bizim de çağırmamız bekleniyor sonrasında isteme olacak sanırım.
İlişkimiz ne zaman ciddi bir yola girecek bilmediğimizden hazır olduğumuz zamanı beklediğimizden o sırada benimle ilgili bu detayı paylaşmak istemedi. Süreci kestiremiyorduk bende sorun etmedim açıkcası.
İşler iyice ciddiye bindiğinden bunu ailenle paylaşacak mısın diye sorduğumda, sen ben biliyoruz gerisine gerek yok bence, hayatı paylaşacak olan biziz dedi. Kendi ailesi kendi kararı olduğundan peki dedim ve saygı duydum.

Şuanda herşey çok güzel, hiç bir sorun yok. Ailesiyle mesafeliyiz , birbirmizi sevdik. Erkek arkadaşımın kararına peki diyerek devam mı etmeliyim yoksa bu konuyu irdelemeli miyim. Söylememesinde asla kötü bir niyet yok eminim. İlk bu konuyu konuştuğumuzda bilmeliler mi bilmemeliler mi kararını vermediğini söylemişti. Herşey bir düzene oturduğu için bu noktadan sonra bilmeselerde olur diyerekte düşünüyor olabilir.

Bu arada ben kendi ailesi ve onunla ilgili bir durum olduğu için her kararına saygı duyacağımı en başından belirttim. Hangi kararı verirse versin dahil olmayacağımı, asla şahsıma hitaben bir imada dahil bulundurmayacağımı vs söyledim zaten oda söylettirmez.

Şimdi erkek arkadaşımın kararına en başında dediğim ve yaptığım gibi saygı duyup, kendi ailesi ve ben üstüme düşen herşeyi söyledim diyerek saygı duymaya devam mı etmeliyim yoksa illede söyle mi demeliyim.

Lütfen kırıcı yorumlarda bulunmayın. Çok teşekkür ederim
bence soylemesi gerek, dugunde munasebetsiz bir akrabadan duysalar hos mu olacak?

İleride iki tarafın anne babaları biraraya geldiklerinde bu konu kesinlikle açılır. Ve beklemediğiniz bir tepki ile karşılaşabilirsiniz. Genellikle Türk toplumunda biz her ne kadar görmezden gelsek de aileler ne kadının ne de erkeğin önceden evlenip boşanmasını problem olarak görüyor. Hatta bir kız arkadaşım önceden evlenip boşanmış bir beyefendi ile evlendiği icin ailesi tarafından reddedildi ne yazıkki. Elbette ikinizi ilgilendiren bir konu. Ama her evlilikte evlendiğiniz kişinin ailesi ile de evleniyorsunuz bunu unutmayın. Partnerinizin paylaşmasını tavsiye ederim.
Biyerde evet haklısınız. Dediğim gibi ben düşüncelerimde etkileyici bir faktör olmadım.
Tüm ihtimalleri değerlendirdiğini düşünüyorum

ayrica soylemesi gereken kisi siz degil nisanliniz bence. ben olsam kesinlikle soyletirdim sonra da nisanlinin ve ailesinin tavirlarina bakardim.
Tabiki ben değilim. Ben söyleyebileceğim herşeyi söyledim sonuçta. Söylemeyip 2 gün sonra açıklama yapılması gerektiğinde bunun muhattabının kendisi olduğunun farkında

Düzeltme yapayım öncelikle. İkimizde 2 seneden beri kıvranmıyoruz, kimsenin aklına gelmedi inanın.
Gelecek planı dahi yapmadık diyebilirim hatta, gezdik tozduk rahatça.
Evet türk aileleri ve düşünce yapıları belli genel olarak haklısınız.
O konuda endişeleri olan kısım benim aileyi tanımıyorum ama tanımak da istemiyorum. Emin olmak istiyorum ama çabam yok gibi.. Büyük ihtimalle aynı durumda olduğum çoğu kişinin gelgitli durumu.
Ben tabikide gidip ailesine böyle böyle demem ne münasebet, herşeyi tüm gerçekliği ile oğulları biliyor söylemeyelim dememişim, konuşulmasın dememişim geri kalan açıklamayı kendisi yapar

Tabii ki ne münasebet size kim gidin siz söyleyin dedi ki
Elbette ailesiyle bu bilgiyi paylaşacak olan sevgilinizdir
Ve ben bunu dert edinerek başladıysam söyleyip kurtulmayı tercih ederdim bu iki senenin herhangi bir döneminde.

Öte yandan siz sevgilim tartışmak istemiyor dediğiniz için ha şimdi ha duyduklarında tartışacak ailesiyle
Ve yine genel yapıya bakıldığında ailesi sizi de içten içe ya da açıkça gizlemekle suçlayabilirler
Sonuçta aileyi tanımıyoruz bu konuda
Siz de böyle bir pozisyona düşüp o ortamda ya kendinizi açıklamak ya tartışmaya bir yerinden dahil olmak ya da bana ne ben söyledim demek zorunda kalmayasınız demek istedim.

Yalnız biraz geç kalınmış gibi.
Bu saatten sonra her türlüsü aileyi şaşırtacaktır.

Hayırlısı.

Yaşadığınız durumu anneme de anlattım. Aman aman sakın o topa girmesin. Nişan, sevgililikte herşey güllük gülistanlık olur. 2. evlilikte risk almasın dedi. Çok sevgiler.
Yaaa çok teşekkür ederim😊 annenize saygılarımı iletin lütfen. Buradaki tüm yorumları düşünüp karar vericem sonunda.
Ya tüm sorumluluğu kendi üstüne alıp devam edecek yada konuşacak gibi.

Tabiki ben değilim. Ben söyleyebileceğim herşeyi söyledim sonuçta. Söylemeyip 2 gün sonra açıklama yapılması gerektiğinde bunun muhattabının kendisi olduğunun farkında
bu arada benim kendi cocugum olsa bunu problem etmeyecek bile olsam soylememesine kirilirdim.
bence tehlikeli sularda yuzuyorsunuz.
ama ben ustesinden gelirim cevaplarini veririm diyorsaniz KVe gecmis olsun disli gelini olacak :))

Bu bir suç değil, günah, ayıp değil
Erkek arkadaşınız söylemeyerek tam da böyleymiş gibi davranıyor bence. Sülalesi olmasa da anne babası bilse iyi olurdu. Bilsinler yine unutsunlar. İleride bir yerde duyulur bir lafı sözü olursa siz üzülürsünüz. İki kişi sorun etmedikten sonra kimseye laf düşmez o ayrı zaten.

Tabii ki ne münasebet size kim gidin siz söyleyin dedi ki
Elbette ailesiyle bu bilgiyi paylaşacak olan sevgilinizdir
Ve ben bunu dert edinerek başladıysam söyleyip kurtulmayı tercih ederdim bu iki senenin herhangi bir döneminde.

Öte yandan siz sevgilim tartışmak istemiyor dediğiniz için ha şimdi ha duyduklarında tartışacak ailesiyle
Ve yine genel yapıya bakıldığında ailesi sizi de içten içe ya da açıkça gizlemekle suçlayabilirler
Sonuçta aileyi tanımıyoruz bu konuda
Siz de böyle bir pozisyona düşüp o ortamda ya kendinizi açıklamak ya tartışmaya bir yerinden dahil olmak ya da bana ne ben söyledim demek zorunda kalmayasınız demek istedim.

Yalnız biraz geç kalınmış gibi.
Bu saatten sonra her türlüsü aileyi şaşırtacaktır.

Hayırlısı.
Şu son söylediğinize sonuna kadar katılıyorum.
Geç kalındığı için şuandan sonra söylemek istemiyor girdik zaten bi yola diyor.
Diceksiniz ki bu zamana kadar neredeydiniz geziyoduk😂 ben anneme bile köşeye sıkışana kadar erkek arkadaşım olduğunu söylemedim hop annesi yanıp tutuştuğundan ben diye pat diye geldi pat diye telefon davetler biz o sürece yetişemedik. İnanın yemek davetinde annesi aradığında haberimiz oldu ikimizinde

bu arada benim kendi cocugum olsa bunu problem etmeyecek bile olsam soylememesine kirilirdim.
bence tehlikeli sularda yuzuyorsunuz.
ama ben ustesinden gelirim cevaplarini veririm diyorsaniz KVe gecmis olsun disli gelini olacak :))
Dişliyimdir ama saygısız değilimdir😂
Yöneticiliğin verdiği sertlikte vardır biraz genel olarak karşımdakiler genelde istediği gibi konuşamayacağını hisseder yani

Bu bir suç değil, günah, ayıp değil
Erkek arkadaşınız söylemeyerek tam da böyleymiş gibi davranıyor bence. Sülalesi olmasa da anne babası bilse iyi olurdu. Bilsinler yine unutsunlar. İleride bir yerde duyulur bir lafı sözü olursa siz üzülürsünüz. İki kişi sorun etmedikten sonra kimseye laf düşmez o ayrı zaten.
yok yok öyle düşünmeyin öyle değil çünkü.
O istedi ben hazır değildim biz hazır olduk çoktan iş ciddiye binmiş gibi oldu

Dişliyimdir ama saygısız değilimdir😂
Yöneticiliğin verdiği sertlikte vardır biraz genel olarak karşımdakiler genelde istediği gibi konuşamayacağını hisseder yani
ama sunu da unutmayin simdi nisanlisiniz sizi kaybetme korkusu vardir, o yuzden simdi sizin suyunuza gidiyor ama yarin evlendiginizde annesinden cekinen birisiyse illa birisini uzmesi gerektiginde o kisi siz olabilirsiniz. bence normal olan anne durum boyle ama benim kararim bu diyebilmeli.

ama sunu da unutmayin simdi nisanlisiniz sizi kaybetme korkusu vardir, o yuzden simdi sizin suyunuza gidiyor ama yarin evlendiginizde annesinden cekinen birisiyse illa birisini uzmesi gerektiginde o kisi siz olabilirsiniz. bence normal olan anne durum boyle ama benim kararim bu diyebilmeli.
Buradaki yorumları düşünüp son bir kez daha soracağım bakalım nolacak

Onun kararı bir yola girildi artık bilmelerine gerek yok diyor
sevgilinize bırakın , siz birbirinizi sevip anlaştıktan sonra ailenin daha önce evlenip ayrıldığınızı bilmelerine ne gerek var ki,
Evlendikten sonra bir problem olduğunda kararının arkasında duracak demek ki

sevgilinize bırakın , siz birbirinizi sevip anlaştıktan sonra ailenin daha önce evlenip ayrıldığınızı bilmelerine ne gerek var ki,
Evlendikten sonra bir problem olduğunda kararının arkasında duracak demek ki
Benim düşüncem belli ama kalkıp benim düşüncem bu diyerek etkilemek istemiyorum. Onun ailesi onun kararı bana her iki durumda da saygı duymak düşer diye düşünüyorum

Ya bugün çok yorum yazdım size de :) Olabilecek senaryolar geliyor aklıma.

Münasebetsiz bir akraba kv nize gidip ya senin gelin de ilk kocasından niye boşanmış dediğinde kv nizin düşeceği durumu hayal edebiliyor musunuz?

Ben olsam çocuğum beni böyle bir duruma düşürse çok kızarım.

muatabı oda , erkek milleti ailesine düşküğn oluyor . o topa girmeyin derim . ilerde annesi sıkıntı çıkarır görüşmmez , sende mutlu olmazsın . yol yakınken dönersin .ailesiyle göreüşmezse muatabım değilmi diyeceksin .

X