Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Yalnız değilsin. İşte bu zorluklardan dolayı "cennet annelerin ayaklarının altında demiş" peygamberimiz.
Oğlun saat başı uyanıyorsa doymuyordur. Mama veriyorsan biraz daha koyu verebilirsin. Katı gıdaya muhtemelen geçmişsindir. Sadece yoğurt değilde içine bebek bisküvisi, bebek ekmeklerinden katıp yatmadan iyice karnını doyurursan daha az uyanır. Daha küçük diye korkma ne yerseniz içine kat ver. . Tek başına bebek bakılınca fark edilmiyor. Pilav mı yaptın, kat yoğurdun içine yedir. Salçalı tuzlu deme her şeyin tadına baktır. Hiç ummadığın yemekleri sevebiliyorlar.
Kızım 6 yaşında halen gündüz tek dakika uyumaz, her yemeği yemez, yemedikçe de daha çok hareket eder, uyumaz.... Sayfalar dolusu anlatırım, o kadar çeşitli konularda bana eziyeti var ki, anlatsam kendi çocuklarını başının üzerinde taşırsın valla. Çok şükür varlığına kızımn, akşama kadar şikayet edip, onlar uyuyunca şükür etmek anneliğin tanımı oluyor işte.
Oğlum çok farklı . Biraz da evime gelenlerin üstelemesiyle her şeyi yedirdim. Karnı tok olunca güzel uyuyor. Eline ne geçerse ver eline canım, yemez diye düşünme. Meyveler soyup ver, Rendeliyorsan içine bisküvi koyup ver.
Belki de diş çıkarmaya başlamıştır. Onda da çok huzursuz olur.
Kızın okulda yada kreşteyken , oğlunla vurup kafayı yatabilirsin. Anne yanında uyuyunca, uyumayan bebek dahi uykuya devam eder ( Benim kızım bir istisnadır.) Bilgisayarda yada telefondan ninnni açabilirsin. Yarım saatlik /bir saatlik ninniler var. Telefondan açıyorsan, teli uçak modunda tutup neti kablosuzsa tabi çalıştırmaya devam edebilirsin.
Eşin gelince yemeğini işini yaparsın. Eşin gün boyu çalışıyor deyip, her şeye koşturma bence, inan ki değmiyor, kendileri bizim durumuzda olsa bizim onda birimiz kadar bile fedakarlık yapmıyorlar. Artık benim misyonum: Kocam benim yerinde olsa ne yapar deyip ona göre davranmak.
Benim kuzularda dönüşümlü olarak en az iki defa kalkıyor. Kızım 11 de uyuyor gece kalkıp uyuyamıyorum faslı oluyor en az bir saat, sabahta 7 de uyanıyor. Oğlumda mama için kalkıyor iki defa. Geçen iki gün üst üste gece 12 den sonra 3 saat uyanıp kalkıp evin çeşitli yerlerini dolandık. Uyumak istiyor ama uyuyamıyor, çünkü gündüz bakıcı var. Benimle çok vakit geçiremediğinde gece bu şekilde davranmasını normal karşılıyorum. En azında her an çocuğun yanındasın. İşe gidince bedenin işte, ruhun evde kalmıyor benim gibi.
Birde anneyle eğlenceli oyunlar oynayıp, yoruldukları zaman daha az uyanıyorlar. Bunun için intagramdan beğendiğim (belki takip ediyorsundur bilmiyorum) bir kaç isim tavsiye edeyim: akademisyenanne, pedegoganne, uccocukluhayat, montessorimomm enerjilerini beğendiğim , faydalı oyunlar paylaşan anneler.

haklısınız canım, sağolun, Allah razı olsun, ben de başlayacağım inşallah ama nerden başlayacağımı bile bilmiyorum, hayat enerjim tükendi gibi bu aralar..

kızlar moralim çok bozuk işten çıkarılma durumum var. şirket yurtdışına bağlı artık ve pozisyonum gereği sürekli telefonda ingilizce konuşmam gerekecek. bir ay süre verdiler konuşmayı geliştirmem için. bu kadar kısa sürede nasıl olacak bilmiyorum hangi esma yada olumlamayı yapmalıyım, olumlu bile düşünemiyorum gerçi kesin işimi kaybedicem diye bakıyorum yardımınızı rica ederim

Tesekkur ederim @rise_rainbow zahmet edip yazmissin.Biliyorum bunlarin hepsi bir surec ve gececek. O gün o ruh halinde olmasaydim bunlardan hic bahsetmezdim bile belki.1 hafta hic uyuyamadim gibi bir sey.Yukarida 3 disi geliyormus kuzumun,hakli yani.
Tüm dediklerin icin üzerine kitap yazarim canim,cok iddialiyim bak : )))
Diyorum ya bunlarin hepsi bir surec,geciyor; hem de coook cabuk geciyor.
Rabbim pozitiflik versin,saglik,cosku,enerji versin yeter :)

Firsati krize cevirebilirsen cevir,yoksa bence cok zorlama.Bunun senin icin daha guzel isler icin kapanmasi,bitmesi gereken bir ia olarak da düşüñebilirsin.Endiseyle düsündügün surece sadece negatif olaylari cekersin, daha sonraki isin icinde ayni sekilde.Secimler bize ait...

elimde diil acayip bir yapamama korkusu var içimde, bide önüme süre koydukları için daha da bir stres oldum. ama bir yandan da neden yapamıyım sorusunu soruyorum kendime, iki arada bir derede kaldım. iş için özellikle hangi esmayı okumalıyım acaba??

Esma olarak hatırlayamıyorum ama aşağıda alıntı yaptığım ayeti okumanı tavsiye ederim.
İşin senin düşündüğün gibi olmayacak olursa da daha güzeli nasip olur inş.

kaybettigin işine dönmek devlet işine girmek için dua

DEVLETTE MEMUR OLMAK VE YÜKSELMEK İÇİN
Yüksek bir memuriyete veya makama talip olan,devlet işine girmek isteyen,İşinde yükselmek,terfi etmek,kariyer,makam,mevkii ve rütbe sahibi olmak isteyenler,kaybetdiği işine veya makamına geri dönmek isteyen kimse;

7 Gece yatsı namazından sonra binbir (1001) kez okursun.

Başlama günü: pazartesi,perşembe veya cuma gecesi başlayın 7 gün devam edin.Doğru yapan herkes istediğini fazlasıyla alacaktır.Eğer işinden makamından atılan kimse bu duayı okursa Allah'ın izniyle geri döner.En doğrusunu Allah c.c bilir.Dualar denenmez inanılarak okunur.selam ve dua ile..

Dua budur bu şekilde binbir kez okunacak

"Ve İlâhuküm İlâhün Vahidün Lâ İlâhe İlla Huver-Rahmanür-Rahim"

Anlamı: "Sizin ilâhınız bir tek ilâhtır. O’ndan başka ilâh yoktur. O, Rahmân’dır, Rahîm’dir."(Bakara sûresi 163.ayet)
Alıntı

çok saol cnm

slm kızlar
nasıl gidiyor bakalım?
bu ara yeni bişeylere başlamam lazım ama kafamın içi karınca gibi bişey yapamıyorum biraz bıraktım herşeyi..sakinlemem lazım en başta yoksa zaten yapamıyorum hiç bişey
sizlerde durumlar nedir?var mı gelişmeler falan mrk ettim :)

ya Cami ya Alim okuyabilirsin.
Yerinde olsam speaking için özel ders alırdım. Kurs için zamanın kısıtlı. Gündüz iş arkadaşlarından telde neler sorulabilir üzerinde çalışıp, gecesinde özel ders aldığın kişiyle çalışabilirsin.

haklısınız canım, sağolun, Allah razı olsun, ben de başlayacağım inşallah ama nerden başlayacağımı bile bilmiyorum, hayat enerjim tükendi gibi bu aralar..
Merhaba canım.İlk önce Eş Şekür (526)Esması ile başlayınız.
Sonra kendiniz ne istiyorsanız Esma anlamalarına göre onu ekleyiniz.
O arada aklınıza başka bir Esma takılacaktır.Şaşıracaksınız .
Tam da size uygun olandır.
Onu da listeye ekleyiniz. Böylece listeniz ortaya çıkıyor.
Lütfen fırsat buldukça da sayfaları okuyunuz.
Emeğinizin karşılığını mutlaka alırsınız...

Eş Şekür degil mi ? Cok tesekkürler. Ben de soracaktim :)

canım teşekkürler, inşallah..

Günayddıınnn herkesee:))
Güzel bi hafta olması dileğiyle...
Hemenn konuya geçiyorum, aslında dün yazacaktım fakat fırsatım olmadı..
Geçen bahar gibi (tam hatırlamıyorum zamanı ama 1 seneden az) bi imajine uygulamam olmuştu
O kadar gerçekti ki bi tam o anı yaşarken sıçramış ve o ahengi bozmuştum:)
Her neyse, o zmn bu olayın gerçek olması biraz sıkıntılı ve zordu:)
Ve dün..tam anlamıyla, konumu olayı kişileri hepsi aynı olacak şekilde yaşadım..eskiden olsa inanılmaz yaaa derdim ama zaten bunu ben zamanında kendime çekmiştim :))
Zaman verme sebebim ise hani bazen olayların oluşu zaman alabiliyo:)
Bu ara başka bişey yapma isteğim var hafif olarak başladım bakalım:)

Kızlar selamlar,

Burada bilen bilir az olumlama sonucu almamışımdır allahıma bin şükür hep gördü hep yukarıdan başımı okşadı :) ( Hatta en son çalıştığım işte yönetici olmayı istemiştim, hoop 3 gün sonra normalinde 2 ay sonra gelmesi gereken terfi geldi:)) )

Ama sanırım insanoğlu olarak nerede umutsuzluğa kapılıp inancı bıraksak, orada bişeyler kesiliyor, çünkü sinyali kesiyoruz. Çook sevdiğim ve 2ay boyunca ses çıkmayan ama daha sonra doğru olumlamalarla tekrar barıştığım bir süre çok iyi giden adam vardı.

Dün tekrar yolları ayırdık ve bu gerçektne geri dönünlmez bir şekilde ayrılık gibi görünüyor. Yani bunu sadece Allah bilebilir tabii ki, 1 ol deyişiyle dağlar yerinden oynar o ayrı.. Ama bana öyle büyük öfkeyle öyle büyük sinirle ve kırılma noktalarıyla bıraktı ve ayrılk konuşmasnı yaptı ki, en son dediği şey "beni öyle kırdın ki şuan sana insani değerden dolayı belkide çok ağladığın için sarılmam gerekiyor ama sarılsam sanki kendme saygmı kaybedicem" gibi falan filan. Neyse çok özele girmeyeyim.

Çok çok ağladım çok üzüldüm, belki de nefret etmem çok daha iyi diye düşündüm. O da dedi zaten birbirimizden nefret edelim ki geri dönüşü olmasın diye..Sevgi bitmiş yani içinde öyle anlaşılıyor. Ya da öfkeden bilemiyorum.

Bunu sizi düşürmek için paylaşmadım. Bugün kalktım, gözlerim şipşiş tabi. Yeni olumlamaya başlamıştım aslında 2 gün önce, "ilişkimizn en güzel zamanlarını yaşıyoruz birbirimizi sonsuz sevig aşk ve destekle kuşatıyoruz. aşkla sevgiyle bütünleşip en yakınım olmasına güvenmeye ve güvenilmeye niyet ediyorum" diye..Benimsizlere danışmak istediğim konu şu, sizce bu olumlamayı yarım mı bırakayım yoksa ne olursa olsun 21 gün devam mı etmeliyim? İşin kötüsü hem tamamen bittiğine inanıyorum, hem tamamen bitmediğine..Belki de şuan daha çok taze olduğu için karar veremiyorum bitip bitmediğine içimde..

Ve sanırım bunun bi etkisi de daha önce yine böyle "bu böyle bitmez illa ki bişey olur" dediğim insanla hiçbişey olmadan 1 yıl boyunca beklentiyle geçmişti ve o hayatına başka biriyle devam etmişti korkusu var, yine bundada öyle olacak diye.

Bir yandan diyorum olumlamam devam etsin, en kötü ne olabilir ki rabbimin isimlerini anarım, huzur bulurum. Bi yandan da diyorum ki boşa umut etmek olacak, başka olumlamaya geç mesela kendini ve onu affet ya da onun içinde seni affetmesi için olumlama yap ki, en azından medeni seviyede birbirinizin hatrında güzel kalın.

Bilmiyorum, ne önerirsiniz? Olumlamadan vazgeçmeyeceğim kesin, ama siz olsanız nasıl bir olumlama yapardınız? Onu geri ister miyim? Evet onu hayatımda tabii ki isterim ama şuan ikimizde çok kırgın ve kızgınız.Ve sanırım onun için tamamen bitti.O sebeple şuan ne doğru ne değil kestiremiyorum.

Heeelp..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…