Yalnız değilsin. İşte bu zorluklardan dolayı "cennet annelerin ayaklarının altında demiş" peygamberimiz.Bu Yazi Asiri Umutsuzluk,Uykusuzluk Icerir :'(((
4.5 yasimdaki kizim yaklasik 2,5 yasina kadar uykusuzdu.Ve ben tam bir zombi gibiydim.1.5 yasina geldiginde sol tarafim uyusmaya basladi; belirtiler MS i isaret ediyordu.Ama tomografi,mr cekildi cok sükür bir sey cikmadi; sebebin uykusuzluk olduguna karar verdi drOgluma hamileyken,durduk yere aglama krizine girerdim.Yine ayni seyleri yasayacam,yine uykusuz kalacam diye.4 ayina kadar her sey normal sayilirdi;gece 2 defacik uyanip emip uyuyordu.4 aydan sonra 2 saate bire dustu.Ve su aralar saat basi uyaniyor.Uyuyup uyumadigimi bilmiyorum.5 gündur de kizimla birlikte donusumle uyaniyorlar,hasta cunku ve ben uyuyamiyorum :'((((
Iki cocugumla tek basina ilgileniyorum.Esim gunduz valisiyor,gece uykum cok hafiftir.Hadi sen bak ben uyuyorum diyemiyorum.Onlar orda uyanikken,uyanik olacagini bilirken uyuyamiyorum.
Enerjilerim eksilerde, ne yapacagimi bilmiyorum.Cikmazlardayim,pozitif dusunemiyorum.Allahim affetsin ama dualarim bile kapali sanki bu konuda :'((((((
Rica ederim canım. hep beraber hepimizden mutlu haberler İstiyorumçoook teşekkür ederim güzel dileklerin için canım.
haklısınız canım, sağolun, Allah razı olsun, ben de başlayacağım inşallah ama nerden başlayacağımı bile bilmiyorum, hayat enerjim tükendi gibi bu aralar..AMİN Canım güzel dilekleriniz için çok teşekkürler.ne güzel yazmışsınız.
Darısı başınıza herkese hepimize AMİN...
(Bu arada itiraf edeyim
ihtiyacınız olabilir düşüncesiyle size de bir kaç defa olumlama yapıp bu sayfaya çekmek istemiştim .aslında siz yazınca da için için güldüm.)
Hayatıma bir şekilde giren herkes kim olursa olsun aklıma geldikçe dualarımda yer alır.
Dualar paylaşmak içindir,paylaşınca dua olur zaten.
Ben teşekküre ve özellikle de ALLAH RAZI OLSUN demeye çok önem veririm.
Ve bunu da her zaman yerine getiririm.
Burada her şey yazıyoruz ve paylaşıyoruz.
Lütfen sizde başlayın.Kendinize göre esmalar seçip okuyunuz.
Sizde de etkileri hemen olmaz vazgeçmeyiniz.ama zamanla olacak.
Sadece istikrarla devam edin.Ben 2 senedir yapıyorum.
Her şey emek istiyor...
Tesekkur ederim @rise_rainbow zahmet edip yazmissin.Biliyorum bunlarin hepsi bir surec ve gececek. O gün o ruh halinde olmasaydim bunlardan hic bahsetmezdim bile belki.1 hafta hic uyuyamadim gibi bir sey.Yukarida 3 disi geliyormus kuzumun,hakli yani.Yalnız değilsin. İşte bu zorluklardan dolayı "cennet annelerin ayaklarının altında demiş" peygamberimiz.
Oğlun saat başı uyanıyorsa doymuyordur.Mama veriyorsan biraz daha koyu verebilirsin. Katı gıdaya muhtemelen geçmişsindir. Sadece yoğurt değilde içine bebek bisküvisi, bebek ekmeklerinden katıp yatmadan iyice karnını doyurursan daha az uyanır. Daha küçük diye korkma ne yerseniz içine kat ver. . Tek başına bebek bakılınca fark edilmiyor. Pilav mı yaptın, kat yoğurdun içine yedir. Salçalı tuzlu deme her şeyin tadına baktır. Hiç ummadığın yemekleri sevebiliyorlar.
Kızım 6 yaşında halen gündüz tek dakika uyumaz, her yemeği yemez, yemedikçe de daha çok hareket eder, uyumaz.... Sayfalar dolusu anlatırım, o kadar çeşitli konularda bana eziyeti var ki, anlatsam kendi çocuklarını başının üzerinde taşırsın valla.Çok şükür varlığına kızımn, akşama kadar şikayet edip, onlar uyuyunca şükür etmek anneliğin tanımı oluyor işte.
Oğlum çok farklı . Biraz da evime gelenlerin üstelemesiyle her şeyi yedirdim. Karnı tok olunca güzel uyuyor. Eline ne geçerse ver eline canım, yemez diye düşünme. Meyveler soyup ver, Rendeliyorsan içine bisküvi koyup ver.
Belki de diş çıkarmaya başlamıştır. Onda da çok huzursuz olur.
Kızın okulda yada kreşteyken , oğlunla vurup kafayı yatabilirsin. Anne yanında uyuyunca, uyumayan bebek dahi uykuya devam eder ( Benim kızım bir istisnadır.) Bilgisayarda yada telefondan ninnni açabilirsin. Yarım saatlik /bir saatlik ninniler var. Telefondan açıyorsan, teli uçak modunda tutup neti kablosuzsa tabi çalıştırmaya devam edebilirsin.
Eşin gelince yemeğini işini yaparsın. Eşin gün boyu çalışıyor deyip, her şeye koşturma bence, inan ki değmiyor, kendileri bizim durumuzda olsa bizim onda birimiz kadar bile fedakarlık yapmıyorlar.Artık benim misyonum: Kocam benim yerinde olsa ne yapar deyip ona göre davranmak.
Benim kuzularda dönüşümlü olarak en az iki defa kalkıyor. Kızım 11 de uyuyor gece kalkıp uyuyamıyorum faslı oluyor en az bir saat, sabahta 7 de uyanıyor. Oğlumda mama için kalkıyor iki defa. Geçen iki gün üst üste gece 12 den sonra 3 saat uyanıp kalkıp evin çeşitli yerlerini dolandık. Uyumak istiyor ama uyuyamıyor, çünkü gündüz bakıcı var. Benimle çok vakit geçiremediğinde gece bu şekilde davranmasını normal karşılıyorum.En azında her an çocuğun yanındasın. İşe gidince bedenin işte, ruhun evde kalmıyor benim gibi.
Birde anneyle eğlenceli oyunlar oynayıp, yoruldukları zaman daha az uyanıyorlar. Bunun için intagramdan beğendiğim (belki takip ediyorsundur bilmiyorum) bir kaç isim tavsiye edeyim: akademisyenanne, pedegoganne, uccocukluhayat, montessorimommenerjilerini beğendiğim , faydalı oyunlar paylaşan anneler.
Firsati krize cevirebilirsen cevir,yoksa bence cok zorlama.Bunun senin icin daha guzel isler icin kapanmasi,bitmesi gereken bir ia olarak da düşüñebilirsin.Endiseyle düsündügün surece sadece negatif olaylari cekersin, daha sonraki isin icinde ayni sekilde.Secimler bize ait...kızlar moralim çok bozukişten çıkarılma durumum var. şirket yurtdışına bağlı artık ve pozisyonum gereği sürekli telefonda ingilizce konuşmam gerekecek. bir ay süre verdiler konuşmayı geliştirmem için. bu kadar kısa sürede nasıl olacak bilmiyorum hangi esma yada olumlamayı yapmalıyım, olumlu bile düşünemiyorum gerçi kesin işimi kaybedicem diye bakıyorum yardımınızı rica ederim
elimde diil acayip bir yapamama korkusu var içimde, bide önüme süre koydukları için daha da bir stres oldum. ama bir yandan da neden yapamıyım sorusunu soruyorum kendime, iki arada bir derede kaldım. iş için özellikle hangi esmayı okumalıyım acaba??Firsati krize cevirebilirsen cevir,yoksa bence cok zorlama.Bunun senin icin daha guzel isler icin kapanmasi,bitmesi gereken bir ia olarak da düşüñebilirsin.Endiseyle düsündügün surece sadece negatif olaylari cekersin, daha sonraki isin icinde ayni sekilde.Secimler bize ait...
elimde diil acayip bir yapamama korkusu var içimde, bide önüme süre koydukları için daha da bir stres oldum. ama bir yandan da neden yapamıyım sorusunu soruyorum kendime, iki arada bir derede kaldım. iş için özellikle hangi esmayı okumalıyım acaba??
çok saol cnmEsma olarak hatırlayamıyorum ama aşağıda alıntı yaptığım ayeti okumanı tavsiye ederim.
İşin senin düşündüğün gibi olmayacak olursa da daha güzeli nasip olur inş.
kaybettigin işine dönmek devlet işine girmek için dua
DEVLETTE MEMUR OLMAK VE YÜKSELMEK İÇİN
Yüksek bir memuriyete veya makama talip olan,devlet işine girmek isteyen,İşinde yükselmek,terfi etmek,kariyer,makam,mevkii ve rütbe sahibi olmak isteyenler,kaybetdiği işine veya makamına geri dönmek isteyen kimse;
7 Gece yatsı namazından sonra binbir (1001) kez okursun.
Başlama günü: pazartesi,perşembe veya cuma gecesi başlayın 7 gün devam edin.Doğru yapan herkes istediğini fazlasıyla alacaktır.Eğer işinden makamından atılan kimse bu duayı okursa Allah'ın izniyle geri döner.En doğrusunu Allah c.c bilir.Dualar denenmez inanılarak okunur.selam ve dua ile..
Dua budur bu şekilde binbir kez okunacak
"Ve İlâhuküm İlâhün Vahidün Lâ İlâhe İlla Huver-Rahmanür-Rahim"
Anlamı: "Sizin ilâhınız bir tek ilâhtır. O’ndan başka ilâh yoktur. O, Rahmân’dır, Rahîm’dir."(Bakara sûresi 163.ayet)
Alıntı
ya Cami ya Alim okuyabilirsin.elimde diil acayip bir yapamama korkusu var içimde, bide önüme süre koydukları için daha da bir stres oldum. ama bir yandan da neden yapamıyım sorusunu soruyorum kendime, iki arada bir derede kaldım. iş için özellikle hangi esmayı okumalıyım acaba??
Merhaba canım.İlk önce Eş Şekür (526)Esması ile başlayınız.haklısınız canım, sağolun, Allah razı olsun, ben de başlayacağım inşallah ama nerden başlayacağımı bile bilmiyorum, hayat enerjim tükendi gibi bu aralar..
Merhaba canım.İlk önce Eş Şekür (526)Esması ile başlayınız.
Sonra kendiniz ne istiyorsanız Esma anlamalarına göre onu ekleyiniz.
O arada aklınıza başka bir Esma takılacaktır.Şaşıracaksınız .
Tam da size uygun olandır.
Onu da listeye ekleyiniz. Böylece listeniz ortaya çıkıyor.
Lütfen fırsat buldukça da sayfaları okuyunuz.
Emeğinizin karşılığını mutlaka alırsınız...
Evet canımEş Şekür degil mi ? Cok tesekkürler. Ben de soracaktim :)
canım teşekkürler, inşallah..Merhaba canım.İlk önce Eş Şekür (526)Esması ile başlayınız.
Sonra kendiniz ne istiyorsanız Esma anlamalarına göre onu ekleyiniz.
O arada aklınıza başka bir Esma takılacaktır.Şaşıracaksınız .
Tam da size uygun olandır.
Onu da listeye ekleyiniz. Böylece listeniz ortaya çıkıyor.
Lütfen fırsat buldukça da sayfaları okuyunuz.
Emeğinizin karşılığını mutlaka alırsınız...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?