- 15 Şubat 2014
- 1.322
- 1.276
- 158
Yalnız değilsin. İşte bu zorluklardan dolayı "cennet annelerin ayaklarının altında demiş" peygamberimiz.Bu Yazi Asiri Umutsuzluk,Uykusuzluk Icerir :'(((
4.5 yasimdaki kizim yaklasik 2,5 yasina kadar uykusuzdu.Ve ben tam bir zombi gibiydim.1.5 yasina geldiginde sol tarafim uyusmaya basladi; belirtiler MS i isaret ediyordu.Ama tomografi,mr cekildi cok sükür bir sey cikmadi; sebebin uykusuzluk olduguna karar verdi drOgluma hamileyken,durduk yere aglama krizine girerdim.Yine ayni seyleri yasayacam,yine uykusuz kalacam diye.4 ayina kadar her sey normal sayilirdi;gece 2 defacik uyanip emip uyuyordu.4 aydan sonra 2 saate bire dustu.Ve su aralar saat basi uyaniyor.Uyuyup uyumadigimi bilmiyorum.5 gündur de kizimla birlikte donusumle uyaniyorlar,hasta cunku ve ben uyuyamiyorum :'((((
Iki cocugumla tek basina ilgileniyorum.Esim gunduz valisiyor,gece uykum cok hafiftir.Hadi sen bak ben uyuyorum diyemiyorum.Onlar orda uyanikken,uyanik olacagini bilirken uyuyamiyorum.
Enerjilerim eksilerde, ne yapacagimi bilmiyorum.Cikmazlardayim,pozitif dusunemiyorum.Allahim affetsin ama dualarim bile kapali sanki bu konuda :'((((((
Oğlun saat başı uyanıyorsa doymuyordur.

Kızım 6 yaşında halen gündüz tek dakika uyumaz, her yemeği yemez, yemedikçe de daha çok hareket eder, uyumaz.... Sayfalar dolusu anlatırım, o kadar çeşitli konularda bana eziyeti var ki, anlatsam kendi çocuklarını başının üzerinde taşırsın valla.

Oğlum çok farklı . Biraz da evime gelenlerin üstelemesiyle her şeyi yedirdim. Karnı tok olunca güzel uyuyor. Eline ne geçerse ver eline canım, yemez diye düşünme. Meyveler soyup ver, Rendeliyorsan içine bisküvi koyup ver.
Belki de diş çıkarmaya başlamıştır. Onda da çok huzursuz olur.
Kızın okulda yada kreşteyken , oğlunla vurup kafayı yatabilirsin. Anne yanında uyuyunca, uyumayan bebek dahi uykuya devam eder ( Benim kızım bir istisnadır.) Bilgisayarda yada telefondan ninnni açabilirsin. Yarım saatlik /bir saatlik ninniler var. Telefondan açıyorsan, teli uçak modunda tutup neti kablosuzsa tabi çalıştırmaya devam edebilirsin.
Eşin gelince yemeğini işini yaparsın. Eşin gün boyu çalışıyor deyip, her şeye koşturma bence, inan ki değmiyor, kendileri bizim durumuzda olsa bizim onda birimiz kadar bile fedakarlık yapmıyorlar.

Benim kuzularda dönüşümlü olarak en az iki defa kalkıyor. Kızım 11 de uyuyor gece kalkıp uyuyamıyorum faslı oluyor en az bir saat, sabahta 7 de uyanıyor. Oğlumda mama için kalkıyor iki defa. Geçen iki gün üst üste gece 12 den sonra 3 saat uyanıp kalkıp evin çeşitli yerlerini dolandık. Uyumak istiyor ama uyuyamıyor, çünkü gündüz bakıcı var. Benimle çok vakit geçiremediğinde gece bu şekilde davranmasını normal karşılıyorum.

Birde anneyle eğlenceli oyunlar oynayıp, yoruldukları zaman daha az uyanıyorlar. Bunun için intagramdan beğendiğim (belki takip ediyorsundur bilmiyorum) bir kaç isim tavsiye edeyim: akademisyenanne, pedegoganne, uccocukluhayat, montessorimomm