Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Olumlamaya ayıracağınız vakit o kadar çok olmasına gerek yok. 10 dk da ayırsanız yeter.

Olumlamanin amacı bilinçaltında yatan negatif duygulari pozitife çevirmek veya blokajları yıkmak. Evet dua ederken zamanınız boşa gitmiyor ama bilinçaltında yatan kötü ve negatif hisleri değiştirmezseniz ettiğiniz dua sadece Allah ile aranızda bir bağ olarak kalır. Günlük yaşantınızda özgüven, başarı, birine karşı duyduğunuz öfke ve onun kontrolü dua ile gelecek olan şeyler değil. Tamamiyle sizin bilinç ve bilinçaltı kısmı ile ilgili.

Olumlamanin maksadı bilinçaltı eğitimi.
Esmaül husna buna sonradan dahil olmuş. Yani bilim ve din karşılıklı olarak etkileşim haline sokulmuş. İkisi de aynı oranda etkili bence.

Olumlama neymiş, ne değilmiş:
( Farkında olduğunuz şeylerse özür dilerim )

1- Olumlama zamana bağlı bir etkendir. Sorun ne kadar geçmişe dayanıyorsa olumlama o kadar geç etki eder. Kısaca çocukken geçirdiğiniz bir travma için olumlamayı uzun bir süre belli aralıklarla yapmanız gerekmektedir. Bu süreç bir yıl kadar sürebilir.

2- Olumlama hayat tarzınız olmadan işe yaramaz. Olumlu düşünceyi hayat tarzınız olarak belirlemelisiniz.

3- Olumlamanın işe yarayacağına inanmıyorsanız zaten işe yaramayacaktır. Unutmayın beyninizin iyileştirme gücü var. Fakat siz işe yarayacağına inanmazsanız o mekanizma asla devreye girmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
4- Olumlama bilince değil bilinçaltına hitap etmelidir. Olumlama yaparken çok sağlıklıyım deyip ardından bilincinizde nerem sağlıklı diye devam ediyorsanız, olumlama işe yaramaz.

5- Olumlamanın faydasını görüp bırakırsanız tekrar eski duruma dönmeniz kaçınılmaz. Dediğim gibi olumlama bir hayat tarzı olmalı. Olumlu düşünürseniz olumlu şeyleri çekersiniz.

6- 21 gün hadisesi... Olumlama belli aralıklar verilerek devam edilmeli 21 gün sözünü pek çok yerde duymuşsunuzdur. Bu sayı kesin bir sayı değildir. Mesela haftalık aralar veren kişilerde olumlama daha fazla fayda sağlayabiliyor. Bir insan 21 günde beyninde nöron bağlantı köprüleri oluşturabilir. Ama gerçek herkesin aynı güne bağlı olmaması. Kimi insan iki aydan sonra fayda görür. Kimi insan bir yıldan sonra...

7- Kendinizi olumlu cümlelerde bir kalıba zorlamayın. Cümleleri kendiniz bulun olumlu olsun yeter. Mesela hasta olmayacağım değil de sağlıklı oluyorum deyin şimdiki zamanı kullanın.

8- Olumlama sihir veya büyü değildir. Sadece bilinçaltınıza ulaşmanızı sağlayacak bir dolu anahtarlardan biridir. Kötü alışkanlıklarınızda ve diğer pek çok kötü huyunuzda kullanabilirsiniz. İsteklerinizde ve motivasyon arttırmada kullanabilirsiniz. Daha pek çok şey de olumlamayı kullanabilirsiniz.

9- Olumlama kesin işe yarar ve yaramaz diyemeyiz. Bu tamamen sizin nasıl uyguladığınıza ve ne kadar inandığınıza bağlı olarak değişecektir.
Olumlamada en önemli olan şey sizin işe yarayacağına olan inancınız ve güveninizdir.

10- Olumlamada aslında yanlış cümle diye bir şey yoktur. Doğru cümleler vardır. Ama içinizden gelerek söylediğiniz her cümle ve kelime sizi amacınıza ulaştıracaktır...

Ne guzel,ne harika bir paylasim.Cok guzel bir donemdeyiz zaten Allahin izniyle her sey cok guzel.Hayat secimden ibaret,hep guzeli,her yonden bollugu secin;secelim.

Enerjilerin cok yogun oldugu bir donem,geri donusumlerin cok hizli olacagi zamanlarmis.Guzel dusunun,guzel seyler olsun Canlar.Hem dunyamiz,hem de ulke adina her yonden bolluk diliyorum;bol sifa,bol para,bol ask,bol kariyer,bol dostluk... :)

Pofucum az kaldi az,birebir isaretler geliyor bana da.Hatta devam devam et dercesine.hem de talep etmeden.Hic tanimadigim insanlarla daha ilk konusmada bahsediyorlar,sen nerden biliyorsun demek icimden geciyor : ))) Ama sesimi cikatmiyorum,bak bak sen su Rabbimin isine diyorum :)
Yeni ay akrepte gerveklesti,akrep degisim donusum demek.Tum guzel enerjilere acalim,almayi kabul edelim.Bol topraklanma bol imajinasyon ve de tabiki bol bol affetme zamani.Tum sevmedikler hayattan ciksin,bunlar hepsi isaret.Zaman aciyi degil zevki yasama vakti.Ruhumuzu doyuralim

45 dakika ilk başlamak isteyenler için cidden göz korkutucu :) Ben de bir süre 10'ar dakika ile olumlama dünyasına varım Bilincime inat...Denemekle ne kaybederim:)..
Canım evet yani 10 dk.iyidir.
Ben sadece bana sordunuz ben şimdilik böyle yapıyorum diye yazdım.kolay gelsin...

Teşekkür ederim, inşallah o günleri görürüm

@unalu tesekkur ederim :) taaa eskilere döndüm begenin sayesinde.
Bu paylasimi yaptigim gunlerde hayatima cook degerli bir arkadasim girdi.Uzuuuun zamandir ozledigim,icten,sicak arkadasligi yeniden tattim.Muthis bir enerjisi vardi.Cok eglenceli dogum maceralari yasadik,deli gibi koca gobeklerimizle gezdik.Ulkeye dondu ama dostlugumuz artik bakidir.Hissetmisim o zaman gelisini,yeni enerjiler pesindeyim derken :)
Boylesi guzel olaylara,dostluklara,mutluluklara,deneyimlere acigim ve kabul ediyorum;evrene ilanen duyrulur : )))

Meditasyon süresi bence kisiye gore degisir ve en onemlisi icten ne kadar geliyorsa o kadar yapilmali.Mesela bazi zamanlar oluyor,icim icime sigmiyor;tasiyorum resmen iste o zaman 1 saato geciyor.Bazi zaman oluyor zaman ayirmak icimden gelmiyor.Iste o yuzden icimden geldiyse abartip tadini cikartiyorum mesela :)

@buttrfly ve @pofu evet evet çok yakındır,
sağlık, şans ,mutluluk, özgürlük,dostluk hepsi bize geldi bile bana zaten geldi
Canım inanın her yazınız bizlere bir şey öğretip destekliyor
Gerçekten de öyle ben kendim odaklanmışım.3 ay bu şekilde yapacağım diye.
GERÇEKTEN ÇOK ÇOK GÜZEL ETKİLER YAŞIYORUM.TOPLUCA YAZACAĞIM

Son düzenleme:
Diyorum ya boylesi disariya fiskiran enerjiden yüksek frekansli olaylar cikar : ))) Masallahh masallahhh; beklentilerinden cok cok daha iyileri gelsin seni bulsun ve tabiki hepimizi : ) Bütünün hayrina olacak sekilde.
Tek engel var her konuda kendimiz ve kendi düşüncelerimiz.Düşünsenize bir an Allahin kalbimizi ve cevremizi genislettigini.Her yerden bereket fıskıriyor, tasi topragi altin derler ya.Her yerden altinlar cikiyor,topraklar inanilmaz sekilde verimlesiyor.Ne ekseniz cikiyor,sagliklila dogallikla.Gunes her zamankinden daha da paril paril sicacik;kim ne isterse kolaylikla oluyor ve istekler de artik egodan degil kalpten geliyor.Fakir hicbir insan kalmiyor.Insanlar birbirine yardimda yarisiyor,herkes birbirinin sadece guzel yonlerine odaklaniyor.Hatta artik agizlari degil kalpleri konusmaya basliyor,sicacik sicacik icten bir sekilde.
Hele o cocuklar,her yer sanki cennet bahcesi gibi.Civil civil konusuyorlar,kosuyorlar,agaclara tirmanip orman gibi olan her yerde oyunlar oynuyorlar...
Sadece bir "Ol" demesine bakar Rabbin...Ya Kadir Ya Zül Celali Vel Ikram Ya Muktedir Ya Vedud Ya Cami Ya Fettah Ya Rezzak adiyla Rabbimin insallahh

Düşüncesi bile kanatlandiriyor gercegi nasil olur oyy oyyy...Insallahh insallahhhh...

ay ne güzel yazmışsın canım benim, sabah sabah içim açıldı. çok güzel şeyler bunlar, gerçekten böyle olabilse, olsa, Allahım sana binlerce kez şükürler olsun, dualarımız kabul olsun, herşey çok güzel, Rabbimin merhameti-ikramı çok bol, bizlere de nasip etsin inşallah.

Süper yazı canım .Çok duygulandım sevinçle.
can dostlarımızı da ekledim ,canlandırmada yaptım.Her şey bizler için.
Bana ettiğiniz dualar ve iyi dilekler için de sonsuz teşekkürler.AMİN.
DUALARIMIZA DEVAM.
GELECEĞİMİZ ÇOK GÜZEL
GÜVENLİ
MUTLU
İSTEDİĞİMİZ GİBİ OLDU BİLE
EŞ ŞEKÜR ES SELAM EL VEDÜD İLE HEP BERABER

Tekrar merhaba,
ben size bugün şok olduğum bir olayı anlatayım: İşyerimde genel çoğunluğumuzu ilgilendiren, çözümü imkansıza yakın bir konuyla alakalı son on gün öncesinde duaya başlamıştım. Duyduğum örnekler, konuşmalar bu konu hakkında hiç ümit verici değildi ne yazıkki.

Olsun Allah büyük diyerek duaya sarıldım. Daha önce hiç bu konuyu kendisi ile konuşmadığım işyerinden bir müdürümüz bugün bana adeta müjdelercesine gülerek yanıma gelerek, genel müdürümüz (bu konunun müsebbibi olan kişi) başka kuruma geçiyor demesin mi..Ben şokla karışık mutluluk duydum. En azından yerine gelecek kişiden dolayı konunun çözümüne dair ümidim artmış oldu.

Dualara devam edelim sürekli, tekrar tekrar, hiç olmaz denilen şeyler aniden oluveriyor...Allah'a sevgimiz, inancımız, bağlılığımız kat kat artıyor.. Eminim sizler de böylesiniz zaten....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…