Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

''Bilinçaltımızı olumlu düşünce ve duygularla doldurursak hastalığı sağlığa, mutsuzluğa mutluluğa, başarısızlığı başarıya çevirebiliriz. Basitçe kendinize 15 dakika ayırarak bunu yapabilirsiniz.Buna ’’Bilinçaltı değişim çalışması’’ diyorum.Değiştirmek istediğiniz inancı ve yerine koymak istediğiniz inancı belirleyin ve başınızı hareket ettirmeden sadece gözlerinizle önce kaşlarınızın arasına ,gözlerinizi kırpmadan 10 saniye bakın,bu beynin derinlikleriyle,bilinçaltıyla iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır, nefeslerinizi verirken içinizden veya sesli olarak ‘’Rahat, daha rahat’‘ deyin. Sonra yine başınızı çevirmeden sadece gözlerinizle sol üst yöne doğru bakın. Olumlu düşüncenizi(Kendimi seviyorum..Huzur içindeyim..İşlerimi -ertelemeden- tam zamanında yapıyorum..) içinizden veya sesli bir kez söyleyin. Cümleniz bitince sağ elinizin işaret parmağı ile sol elinizin üstüne bir kere hafifçe vurun. Sol üst yöne olan bakışınızı bozmadan tekrar olumlamanızı söyleyin ve tekrar parmağınızla elinize vurun. Bu işlemi bu şekilde en az 40 kez tekrarlayın. Bu çalışma süresince gözünüz hep sol üst köşeye bakıyor olsun. Bu çalışmayı bir gün bile atlamadan 21 gün boyunca yapın. Atlarsanız baştan başlamanız gerekecek bunu hatırlayın. 21 gün bitince artık her gün yalnızca 1 kere sol üst köşeye bakarak parmağınızla elinize vurmanız ve 1 kere olumlamanızı söylemeniz yeterli olacaktır. Günde 1’den fazla olumsuz inanç ile çalışabilirsiniz. Ancak her biri ile 21 gün çalışmanız gerektiğini unutmayın.Hipnoterapi çalışması ile değişim daha hızlı ve kalıcı olabilir.

Bilinçaltınızı daha iyi tanımanız ve yönetmeniz dileğiyle…''

Dr. Ender Vardar'ın sitesinden aldım. Konu içerisinde var mı bilemiyorum ilk 10 sayfaya göz attım gerisine bakmadım :)

Bu daha tekniksel yöntem sanırım.
Sol elinle sağ eline vur
sol üst köşeye bak vs

bu şekilde yapan var mı merak ettim?

çok tşk ederim cnm :) enerj,i dolup taşıyor bi kaç gündür..isteklerimin yaklaştığını hissediyorum :) sinyallerini alıyorum yanii

bn kimseye beddua etmeni yada onun kahrolması ,için dua etmeni istemem..çünkü söylediğn her söz dünya üzerinde kendi enerji alanıyla dönüp dolaşır seni bulur..onun için diyoruz ya hep ''iyisini'' düşünün ''iyisini'' söyleyin..sonra vicdan azabı bile çekebilirsin..neler yaşadın bilinmez ama herkesin hayatında böyle olaylar mevcut..mesela benimde geçmişimde var böyle bi durum!!inan bana değmez!!sen ne kadar iyi olursa hayatın da o kadar mükemmel olur..bence içini böyle rahatlatmak yerine daha başka şeyler yap..o zaman ne kin ne öfke kalacak..

çok güzel bir örnek olmuş kuzum :)

evet canım burayı hep takip ediyorummmmmm

bugun yeni bir olumlamaya başlıcammm

gerçekten hayata karşı hiç umudum kalmamıştı

kendimden nefret edip yaptığım hataları düşünerek geçiyordu günlerim bunlar bana zarar verdiğini biliyordum ama hiç bir şeyde yapmıyordum kendim için şimdiye kadar ayakta kalmamın sebebi rabbime yaptığım dualar ve oğlum idi

ama sonra anladım ki önce rabbimi sonrada kendimi sevmekle başladım işe sonra da inanarak

artık oldu kadar olmadığı kader deyip geçiyorum

şükür edeceğim o kadar şey varken yaşadıklarım sadece imtihanmışşş

sizlerden allah razı olsunnnnnn

eğer kitabı bulursn sevinirim

Imtihan dediniz ya, dün okuduğum bir kitapta, Allah'ın, kullarını, kendilerini daha iyi tanısınlar diye imtihan ettiğini yazıyordu. Ne kadar doğru ve mantıklı. İmtihan ediliyoruz çünkü kendimizi tanımaya, bilmeye ihtiyacımız var.

Merhaba canım.Sakın üzülmeyiniz arkadaşlar zaten gerekenleri yazmış.
Sadece şunu unutmayınız her şeyde ama her şeyde hayır vardır.
Bunu düşünün ama sadece düşünmek değil prensip ediniz.
Zamanla iyi ki öyle olmuş diyeceksiniz buna gerçekten inanın.

ALLAH sizden de razı olsun ...

Ne güzel yazmışsınız :)

Canım benim ya öyle doğru ki imanda ufacık eksiklik olmamalı.
İşte o imtihan hep bunun için...

Canım bu da ne güzel olumlama deneyelim bakalım.Benimkiler bitince başlayacağım...

işte bu imtihanlar dan çok geçtim kiminde başarılı kimin de başarız

artık ümidimi kayıp etmiyorummm her gecenin bir sabahı olduğunu biliyorum sadece

rabbime güvendim dua ettim oda beni hiç bir zaman da boş çevirmedi

Peki iki olumlamayi aynı anda yapamaz mıyız :) mesela bir tanesi affetme olumlamasi olsun birisi de bu.
Canım elbette yapılabilir.Ben çok olumlama vs.yapıyorum.
Gün içinde sadece 45 dk.olumlama ve 45 dk da dualara ayırdım.
5vakit namaz da olunca fazla zaman kalmıyor.
Araya alırsam o da olur ki istersem her şey yaparım.
Ben başarının resmiyim

Aynı durumdayım.. namazlar, kuran okumaları, dualar, zikirler, spor.... ve çalışan insanım.. zamanın bereketi nasıl attırılır buna kafa yormalı ve çözümü bulunca bunu da uygulamalıyız sanırım:) Akşamları büyük bir zaman katili olan tv tutsağı olmaktan kurtuluş duası ile bir başlangıç yapmalıyım kendi adıma:)

Şimdiye kadar pek olumlama yapmadım ben hayatımda.. Kendimi kötü hissettiğim dönemlerde kalp ürpertisi içerisinde tekrarlı, bazen gözyaşlı dualarım inanılmaz etkili ve pozitifti.

Ancak olumlama işini geç de olsa araştıracağım. Kendimi kandırıyormuşum hissine kapılıyorum olumlama içeren bir cümle söylesem. Sizlerde bu his olmuyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:

Ne güzel ben de yeni başlayacağım :)
O yüzden biraz hevesliyim.
Birden çok olumlama yapayım istiyorum hemen
Konu başında da tek bir olumlama yapın enerjiniz dağılır diyor pofu da bir tane önerdiği için heyecanliyim

İlk olarak affetme olumalamasi yapacağım.
Ancak günlük hayatta olumlama yaparken nasıl yapicaz :) bana bir örnek verebilir misiniz

Affetme suçluluk duygusundan arınma vs için esmaül husnadan var mi söylenecek olan bir sey :) ya da eşler arası sevgiyi artırmak için ne demeli mutlulugu nasıl daim kılmalı.

Tabi ben soru yağmuruna tutabilirim

Ancak günlük hayatta olumlama yaparken nasıl yapicaz :) bana bir örnek verebilir misiniz

Ben de bunu merak ediyorum, evet.. Örneğin dualarımız için emek verdiğimiz, ayırdığımız zamanlara, dakikalara hiç pişmanlık duymayız. Çünkü o şekilde kabul olmasa bile boşa gitmemiştir, gitmeyecektir, kul olduğumuzdan kıymetli bir ibadet sevabı vardır...Olumlamalar da gerçekten ona özel ayıracağımız zamana (örneğin günlük 45 dakika çok fazla) değer mi? Somut, net karşılık olarak hayatlarınızda nasıl geri dönüşü oluyor... Dualarla ilgili kanaatim tam ve net... Ancak olumlama sözcüklerinin/cümlelerinin hayatımıza katma değerinin net şekilde örneklenmesi, faydalı olur kafası karışık olanlar için...

Örneğin ben bu zamana kadar olumlamalar yapmamakla çok şey katbetmiş mi saymalıyım kendimi?...

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizi anlıyorum.Aslında öyle düşünmeyip kandırıyorsunuz.
Hemen değişime başlayınız vakit kaybetmeden hem de.
Ben 2 senedir yapmaya çalışıyordum .Aynen dediğiniz gibi.
Ben düşüncemi değiştirdim ve çok ta haklıymışım.
Her şey düşüncede oluyor zaten.
O değiştiği an BEN DE DEĞİŞTİM.ÇOK DAHA İYİYE GİDİYORUM.
buna inanın.
ESMALAR NE KADAR ETKİLİYMİŞ.
DUALARLA OLUMLAMAYLA ÖZGÜVENİM GELDİ.ÇOK TA MUTLUYUM
ALLAH DULARIMIZI KABUL ETSİN .AMİN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…