Isteeee budur;harika bir paylasim canim.
yine harikasın tatlım yaaa
Bazen birisinden,tv den surdan burdan bir sey duyariz.Sanki kendi kalibimiz gibi kullaniriz cok ilginc.Senin de oyle olmus olabilir canim.Onun yerine her sey olmasi gerektigi gibi tam dogru diye degistirebilirsin.benim de bi kaçtır nedense içimde bi yerde hata yapıyorsun lafı dolanıp duruyor..ama nerde çözemiyorum..aslında tam da eskisi gibi yapıyorum..dün evet dolunay vardı ve çok güzeldi..hava da bi tane bile bulut yoktu..sanki bulut olunca mesajlar takılıyormuş gibi geliyor bana
her neyse..biraz daha dikkat edip sakin ve yavaş yapmaya çalışacağım ama nerde hata yapıyorum acaba diyorum kendime bulamadım bi türlü...görselliği o anı hissetmeyi ve tabiki inanmayı unutmamak gerekiyor :)
Bak canım benim,önce aşkla ilgili kalıplarını degistir.Kaliplar sabit oldugu sürece hep ayni kisiler girecek hayatina ve benzer duygulari yasayacaksin cekim yasasina gore.Ask kaliplarinda imkansizlik var,aci var,ayrilik var sanki.Mutluluk,huzur demek olmali ask bence.Asik oldugun insan sana deger vermeli,seni sadece sen oldugun icin sevmeli,seni el üstunde tutmali.Bak benim kaliplarim bunlar mesela :) Kaliplarini degistirdikce aska bakis acin da degisecek tabiki hayatina giren insanlar da tabi.Bence degismeye baslamis bile,ama gelistirmelisin.Onemli bir is gibi uzerinde calis bu kalip icin,meditasyon yap.Ask senin icin ne ifade ediyor;kagida dok kelimelerle.Olumsuzlari karala,yerine olumlularini yaz.Ve en onemlisi kendi degerini bil ki senin degerini bilecek kisileri cek.Ne diyorlar;" Ne istersen degil neysen onu cekersin "
iyi de etkısı hemen gorunmeyebılırmıskı 21 gunluk olumlamanın..ben de okudum ama bıseylerın degısecegıne ınanıyorum ve beklıyorum...Bu kalıplar nasıl değişecek peki?
Benim kalıplarım şöyle, farkındayım ama bir türlü nasıl değiştirebileceğimi bilmiyorum.
"Beni beğenmez zaten."
"Mutlu bir birlikteliğim / evliliğim olmayacak sanki."
"Beklemekten yoruldum."
Ben nasıl bir çalışma yapsam da şu kafamda, beynimin içine işleyen, senelerin birikimiyle kazınan bu kalıpları değiştirsem, bilemiyorum.
21 gün olumlamadan pek fayda görmedim açıkçası. Modum ve motivasyonum ve şevkim aynı şekilde olmuyor her gün çünkü.
içten inanmadığın için bu normal bi tepkiBu kalıplar nasıl değişecek peki?
Benim kalıplarım şöyle, farkındayım ama bir türlü nasıl değiştirebileceğimi bilmiyorum.
"Beni beğenmez zaten."
"Mutlu bir birlikteliğim / evliliğim olmayacak sanki."
"Beklemekten yoruldum."
Ben nasıl bir çalışma yapsam da şu kafamda, beynimin içine işleyen, senelerin birikimiyle kazınan bu kalıpları değiştirsem, bilemiyorum.
21 gün olumlamadan pek fayda görmedim açıkçası. Modum ve motivasyonum ve şevkim aynı şekilde olmuyor her gün çünkü.
içten inanmadığın için bu normal bi tepki
en baştan beridir altını çizdiğim en önemli konu :İNANMAK
şöyleee bi hayatına gözatmanı ve düşünmeni istiyorum
isteyerek yaptığın ve yapmadığın yada inanarak yaptığın ve yapmadığın olaylar karşısında meydana gelen olguları ve aralarındaki gerçek farkları bi kağıda yazıp,oku :) bak göreceksin nasıl büyük bi fark var..
inanmadan sadece su üzerinden yapılan hiç bişey,bu sadece olumlama yada kendini değiştirme değil,herşey için geçerli,inan bana istediğin gibi olmaz!
yani şunu demek istedimEvet, inanamıyorum çünkü
Haklısın.
Eskiden "bu hayattan gerçekten bir lamborghini istesem, onu alabilirim", "alanıma çekemeyeceğim insan yok, karşı cinsler benden çok etkileniyor" diye düşünürken ve sonsuz güçlerimize inanırken, ne oldu da son 3-4 yıldır bu haldeyim, bilmiyorum.Haliyle sıkıntı yaşadığım konularda düzelme göremiyorum.
Şurada ne demek istedin acaba? Basit bir örnekle açıklar mısın?
"isteyerek yaptığın ve yapmadığın yada inanarak yaptığın ve yapmadığın olaylar karşısında meydana gelen olguları ve aralarındaki gerçek farkları bi kağıda yazıp,oku"
yani şunu demek istedim
hayatında,geçmişinde gerçekleşmiş olaylardan önceki tutumlarını düşün
bazen çok isteyerek yada gerçekten yürekten inanarak başlarız bişeylere öyle değil mi?
yada bazen yapmak zorunda olduğumuz için yaparız,ama içten değildiriz
işte buna benzeyen tarzda yaşantından 2 tane olayı ve sonuçlarını hatırlayıp kağıda yazmanı istiyorum
mesela ;çok istediğin bi üniversitede okumak için inanarak gece gündüz yılmadan çalışıp,kazanmanın zor olduğu bi noktada orayı kazanmak gibi içten isteyerek yaptığın bişey
veya yapmak istemeyip ama zorunlu olduğun bişey
sadece aradaki farkları görmen için bunu söyledim
umarım anlatabilmişimdir
işe kendini severek başlamaya ne dersin?Anladım Pofu'cum, dediğin çalışmayı yaparım tabii. Hatta hemen aklıma gelen örnekleri de var.
Ben sadece inancımı tekrar kazanmak istiyorum. Nasıl bir çalışma kendime olan inancımı tekrar kazanmama yardımcı olabilir mesela? Aslında bunu demek istemiştim. 4 sene öncesine kadar kendime güvenen, kendimi seven, her istediğim şeyi inançla yapabilen biriydim. Şimdi ise kendimi sevmiyorum, öz güvenim sıfır, devamlı kendimi eleştiriyorum, fiziken kendimi sevemiyorum, kendime değer vermiyorum, aşırı utangaç olmaya başladım. Hal böyle olunca ikili ilişkilerimde de çok sıkıntı yaşamaya başladım. Bu süreci Allah'a olan inancımla atlatmaya çalışıyorum.
pofu cum benimde bir sorum vardı belki fikrin vardir. Ben 6 gün önce bitirmistim olumlamami ve 1 gun sonra yeniden başlayacagim. Farklı bir esmaya mi baslamam lazım aynısını yine tekrar etmeye gerek var mi
işe kendini severek başlamaya ne dersin?
herşeyden önce kendini sevmen gerek
kilon varsa kilo verebilirsin
kilo verdikçe özgüvenin yerine gelecektir
insanlardan çekinmene yada korkmana da gerek yok herkes eşit bireylerdir
Pofunun dediklerinin tamamina katiliyorum ek olarak da sunu sorayim.Bu 3 4 yildir hayatina yeni birileri mi girdi,yeni bir yere mi geldin.Eger oyleyse yeni biri yada yeni yer;senin enerjini dusurmus,yemis olabilir.Bazen cok samimi oldugumuz,cok icten gelen insanlarin bile olumsuz kaliplari bize bulasir.Onlar gibi dusunur,onlar gibi yorumlariz.Sonra bir bakariz durduk yere cok farkli bir insan olmusuz.Eger oyle biri oldugunu dusunuyorsaniz ya da olay da olabilir kaliplarini bulun.Onu bir guzel olumlulari ile degistirin,inanmasaniz da tekrarlayin.Ben cok guzelim,mutluluga layigim deyip birakmayin;baskalarinin size iltifatlarini filan duyun.Evet, inanamıyorum çünkü
Haklısın.
Eskiden "bu hayattan gerçekten bir lamborghini istesem, onu alabilirim", "alanıma çekemeyeceğim insan yok, karşı cinsler benden çok etkileniyor" diye düşünürken ve sonsuz güçlerimize inanırken, ne oldu da son 3-4 yıldır bu haldeyim, bilmiyorum.Haliyle sıkıntı yaşadığım konularda düzelme göremiyorum.
Şurada ne demek istedin acaba? Basit bir örnekle açıklar mısın?
"isteyerek yaptığın ve yapmadığın yada inanarak yaptığın ve yapmadığın olaylar karşısında meydana gelen olguları ve aralarındaki gerçek farkları bi kağıda yazıp,oku"
canım slmpofu
İlk sayfadaki olumlama nasıl yapılır , nasıl yapılmaz ve esmaül hüsna ile olumlama dışında bilgiler varsa bana mesaj olarak gönderir misiniz ?
Bende galiba hayatımda olumsuzluğu çağırıyorum hayatıma. Ama hayatımda hiç olumlu oldu diyebileceğim birşey yok. Çok mutsuzum. Üzerimde ağırlık var. Zaten depresyon ilaçları kullanıyorum.
Aynen arkadaşım, bende de bir ağırlık var ki öyle böyle değil, hiç bişeyi vaktinde yapamıyorum, sürekli ağlıyorum, acı çekiyorum, kendimden çok sıkıldım
Geçmiş sayfalarda bir video izledim, Çinde bir hastanede ilaçsız tümörü bile tedavi ediyolardı, hem de 2-3 dk da, düşünün, bunu düşününce tümörün yanında depresyon küçücük kalıyor, keşke bizde başarabilsek ama nasıl işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?