Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Allah yardımcın olsun canımcım, bunu gönülden diliyorum....

Yukarıdaki yazımı ve ilave yazacaklarımı da lütfen eleştiri olarak alma, bu ben dahil pek çok kişinin takıldığı, aşmakta zorlandığı bir konu... İyi niyetliyiz, hak etmiyoruz...

Sadece fikir görüşmek, beyin fırtınası yapmak için yazıyorum....

Düşünüyorum... Çok iyi niyetliyim, kimseyi kırmam, incitmemeye dikkat ederim, hep iyilik yardım yapmaya çalışırım ama insanlar benim bu kibarlığımı, ince duygularımı, iyiliksever yaklaşımımı suistimal ediyor, ya kullanıyorlar ya da incitiyorlar. Oysa ben hep iyi niyetliyim..... Şimdi bu duygumu, hayata yaklaşımımı inceleyelim...

Evde, işyerinde, apartmanda, sokakta yaşayan irtibatta olduğum insanlar tek tip mi? Hepsi iyi ailelerde yetişmiş, kibar, nazik, görgülü, ahlaklı kişiler mi? Yoksa yaşam alanlarımız aslında içinde yılanların, aslanların, ceylanların, timsahların, sevimli tavşanların, güzel kuşların yaşadığı bir yer mi? Eğer ben herkesi tavşan görüp hopidik hopidik davranırsam, marul vermeye kalkarsam ve aslında o bir aslan veya gergedansa çat diye kolumu koparır !!! "Ama ben ama ben marul vercektim" diyemem... Onun yaradılışı o. Bana haksızlık etti diye ne kadar dövünsem boş. Bu şekilde davranıyor olabilir miyiz?

Bir de çok hoşuma giden bir hikayeden, kısaca bahsedeyim, hayatta karşılaştıkça bunu anımsarım...
Adamın biri boğulmak üzere olan akrebe bir dal uzatmış, akrep dala tutunup tırmanmış adamın eline gelince de adamı sokmuş. Adam çığlıkla bağırmış "Ben senin hayatını kurtardım, karşılığın bu mu? " Akrep cevap vermiş "O senin fıtratın (yaradışın, huyun), bu da benim fıtratım"...

Herkes karakterince davranır, herkesten bizim gibi olmasını bekleyemeyiz. Bir aslanla karşılaştığında "Dur aslan kardeş ben vejateryanım, hayvanlara hep iyi davranırım" demen hiç bir işe yaramaz, koşmayı, kendini korumayı, önlem alma gereğini bilmelisin...

Çoookk sevgiler

Merhaba sevgili forum arkadaşlarım

Eğer uzaktan şifa çalışmalarına katılanlarınız varsa, bu akşam 22:00 22:15 arası enerji çalışması yapıyorum. Detayı:

2016 yılı yoğun enerji akışları altında geçecek. Bunun için de sık sık ruh, zihin ve beden dengelemesi yapmalıyız. Bireysel olarak bizlerin ve dünyanın dengeli bir şekilde yükselmesi için her birimiz zaman zaman bir diğerinin elinden tutmalıyız. Bu çalışmaya başlama niyetim bundan dolayı katılımcılarda benim ulaşamadığım insanlara bu çalışmayı ulaştırırlarsa hep birlikte sevgiye hizmet ederiz.

Çalışmaya başlarken ya da uykuya geçmeden önce sırt üstü uzanın ve "Yasemin Metin'in kanal olduğu beni dengeleyip yükseltecek bu enerjiyi kabul ediyorum" niyetinde bulunun.

Yolumuz aydınlık ve açık olsun.

yani aslında çok mantıklı canım, haklısın. herkese hakettiği gibi davranmak gerekiyor bu durumda, dediğin gibi etrafımız çakal ve aslanlarla dolu. sözlerini dikkate alacağım ve de unutmamaya çalışacağım. ne kadar becerebilirim bilmiyorum ama?
çok teşekkür ederim bu arada görüşleriniz için. ben bu arada her türlü eleştiriye açığım, varsa kendimde hata düzeltmek isterim elbette, mutlu olmak hepimizin hakkı, sonuçta üzülen benim zaten.

İnternette küçük ruhun hikayesi diye bir hikaye var onu okursanız daha iyi anlarsınız diye düşünüyorum.

Bende o hikayenin özetindeki bilgiyi paylaşayım. Özellikle sorun yaşadığımız insanlar bize ruhsal dönüşüm dersimiz için yardımcı olurlar. Affedemediğiniz kişi size hangi duyguyu yaşatıyor. Dönüştürüp özgürleşmeniz gereken bir durum için size baskı yapıyordur.

İşten çıkmanız çözüm değil. Ben de yengeç burcuyum. Eskiden çok alıngan ve kırılgandım. Kendimde bana uygun olmayan davranışlarımı aldığım eğitimler doğrultusunda değiştirmek için çalıştım. Yapım böyle demedim. İnsanlar benim de davranışlarımı suistimal ettiler, beni kullandılar. Hala da bu davranışları sergileyen insanlarla karşılaşıyorum artık en fazla bir saat içinde aklıma geliyor yaptıkları sonra onları olduğu gibi kabule geçiyorum. Siz kendinizi değiştirmediğiniz sürece Ali gider Ayşe gider Emine gelir.

bakacağım o hikayeye Yasemin hanım teşekkür ederim.

neler yapmalııyım peki kendimi değiştirmek için, nasıl bir yol izlemeliyim?

İlk başta gerçekten affedebilmeyi isteyin. Daha önce paylaştığım bağ şifalandırma çalışması vardı onu yapabilirsiniz. Sizi yaşam içinde rahatsız eden yönleriniz ne ise o yönlerinizin listesini yapın. Herbiri için çalışma yapın. Kendi kendinize EFT çalışması yapabilirsiniz. Burada EFT ile ilgili güzel bir forum var oradan bilgi alabilirsiniz. Yada Cavit Çağın Sonsuz Şifa diye bir internet sitesi var o sitede 29 günlük mail olarak çalışma programı geliyor. O programı uygulayarak çalışmaları yapabilirsiniz. Kendi yaptığım EFT çalışmasını enerji çalışması ile birleştirip yapıyorum çözülmeler daha çabuk oluyor. Yaptığım çalışma:

Şu ana kadar yapmış olduğum bilinç ve bilinçaltı çözülümlerin hepsinin kalan tortularını zihinsel, enerjisel ve fiziksel bedenimden kaynağa gönderiyorum. Minimum 5 dakika derin derin nefes alınıp verilecek. Bu esnada dilerseniz imajinasyon yapabilirsiniz. Ya vücudunuzdan suyun buharlaştığı gibi bu tortuların buharlaşıp sizden uzaklaşıp kaynağa gittiğini imajine edebilirsiniz ya da elektirik süpürgesi gibi bir vakum aletinin başınızın 30 cm üzerinden sizi vakumladığını hayal edebilirsiniz.

5 dakika sonra kendimi altın enerjiye açıyorum, şu an açılan boşluklar altın ışıkla dolup beni şifalandırsın. Yine derin nefes alıp vererek minimum 3 dakika tüm vücudunuzun ve auranızın bu altın enerji yağmuru altında bedeninize dolmasına izin verebilirsiniz.

İmajine edemiyorsanız sadece nefesinize odaklanın. Temizlenme ve enerji dolumu gerçekleşecektir.

EFT Çalışması

Şu an yapmış olduğum çalışma esnasında oluşan çözümlenmelerin hepsi bilincimden, bilinçaltımdan, fiziksel bedenimden ve enerji bedenlerimden kaynağa dönüyor. Ortaya çıkan boşluk altın enerji ile doluyor ve beni şifalandırıyor.

Fotoğrafta bulunan EFT noktaları sıralaması (Siyah noktaların)
1- Karate noktası (Her turun sadece başında buraya vurulur. Eğer ikinci çalışma yapılacaksa 12 turdan sonraki ilk turda buraya vurulur. )
2- Tepe noktası
3- Kaş Başı
4- Göz Yanı
5- Göz Altı
6- Burun altı
7- Çene üstü
8- Yaka Kemiği
9- Koltuk altı
10- Baş parmak dış kenar
11- İşaret parmak dış kenar
12- Orta parmak dış kenar
13- Yüzük parmak dış kenar

Çalışacağınız duygu ne ise onu 0-10 arasında numaralandırın.

EFT başlangıç noktasına (Karate noktası) vurarak “….. duygusuna rağmen kendimi bütünüyle ve derinden kabul etmeyi, bağışlamayı ve sevmeyi seçiyorum."
Her EFT noktasına vururken ".... duygusuna sahibim. (Bunu 4 tur dönüyorsunuz.)
EFT noktalarına vurarak "... duygusuna sahip olmayı bırakıyorum." (4 tur)
EFT noktalarına vurarak "... duygusuna sahip olmayı bıraktım." (4 tur)

Toplam 12 kere tur yaptıktan sonra şu an ... duygusu ile ilgili kaç numara veririm kendinize diye sorun. Sıfır oluncaya kadar bu adımları yenilemesiniz.

Eklentiler

• EFT.webp
    20,4 KB · Görüntüleme: 76
Merhaba arkadaşlar,
bir süredir yazmak istiyordum ama pek nasip olmadı.

Benim birinci hedefim zayıflamaktı ve olumlamamı zayıflamak üzerine yapmaya karar vermiştim. 22 martta olumlamalarıma ve esmalara başladım.Daha evvelinde bir ibadete niyetlenmiş ve Peygamberimizin,"acıkmadan sofraya oturmayın,tam doymadan sofradan kalkın." tavsiyesini hayatıma uygulamaya sokmuştum.Ama sünneti uygulasam da aklım yemekte kalıyordu çoğu kez.Ta ki bilinçaltı mucizesiyle tanışana kadar.On dört gündür resmen bir devrim yaşıyorum.Olumlamalar ve esmalar o kadar işime yaradı ki,"yıllardır boşuna kilo vermeye uğraşmışım." diye düşünüyorum.Artık az yiyorum,doyuyorum ve aklım yemediğim yemekte kalmıyor.En önemlisi her şeyi yiyorum ve kilo vermeye başladım.Bu durum Allah'ın izniyle geçici bir süre değil hayat felsefem artık:)Çünkü ben midemle ve bilinçaltımla savaşı bırakıp onlarla barış ilan ettim:)

nasıl yaptın, ne kadar sürede yaptın, hangi esmaları söyledin, biraz daha detay verir misin canım?
ben de bir türlü zayıflama konusunda başarılı olamıyorum.

nasıl yaptın, ne kadar sürede yaptın, hangi esmaları söyledin, biraz daha detay verir misin canım?
ben de bir türlü zayıflama konusunda başarılı olamıyorum.

Tabi ki detay veririm.İsterseniz maddeler halinde yazayım.

1.Öncelikle gerçekten istemek ve inanmak birinci esas.İstedim ve inandım.

2."Sağlığım yerinde, .... kilodayım,İhtiyacım olanı yiyorum." gibi olumlamalar yaptım.

3.100 estağfurullah,100 salavat, 100 ya Cami esmasını çektikten sonra ya Samed, ya Hamid, ya Şafi, ya Hayy esmalarını sabah ve akşam yatarken çektim. Özellikle ya Samed esması bilinçaltına inmede ve açlığın geçmesinde çok etkili bir esmaymış.

4.Kendime kilolu muamelesi yapmayı bıraktım.Yediğim yemekten kilo aldıracak diye korkmaktan vazgeçtim.

5.İmgeleme yaptım ve yapıyorum.Bir tecrübemi anlatmak isterim.Ayın belli günlerinde iştahım inanılmaz derecede çok açılır.Hatta biraz aç kalayım,açlıktan elim ayağım titrer.Zaten en çok bu dönemlerimde kilo alırım.Olumlamalara tam da bu dönemde başladım.Olumlamada ikinci günümdü,tam işten çıkış saatindeydim.Müthiş bir açlık hissetmeye başladım.Açlığımı yatıştıracak bir şey yemeye vaktim yoktu çünkü iş yeri kapanıyordu.İşten çıkıp bir büfeye gittim ve akbil doldurttum.Bu esnada gözüm büfede diyet bisküvi arıyordu ama maalesef yoktu.Ben de diğer bisküvilerden almak istemedim,zaten bisküviyle pek de aram yoktur.Neyse hiç bir şey almadan otobüse bindim.Ama bir yandan da açlıktan titremeye başladım.Sonra aklıma imajinasyon yapmak geldi.Kendimi yemek yerken hayal ettim.Lokmaları dişlerimin arasında hissettim,boğazımdan geçişini, mideme inişini ve o tokluk hissini taa içten hissettim.Çok sürmedi açlığım yatıştı.Eve geldiğimde de açlığımdan gram eser kalmamıştı:)

6.Benim için en önemli olan maddeye geldik.Öncelikle yemek yerken yaptığım hataları keşfettim.Mesela çok hızlı yiyordum.Ağzımdaki lokma bitmeden ekmekten parça kestiğim için farkında olmadan ağzımdaki lokmayı iyice çiğnemeden yutuyordum.Bunun gibi hatalarımı teşhis ettikten sonra daha dikkatli olmaya,ağzımda lokma varken kesinlikle elime çatal dahi almamaya başladım.Sonra kahvaltıda kendime tabak hazırladım.Gayet basit ve herkesin yediği şeylerdendi.Yemeğe başlamadan evvel kendime hep şunu dedim: " gulhilal,bu tabak sana yeter,sen bu tabaktakilerle çok güzel doyarsın." Hakikaten de doydum.Hatta kahvaltı tabağımı bitirmeden doydum.Ama en önemlisi,yediğim her lokmayı hissettim.Boğazımdan geçişini,mideme inişi,her şeyi hissederek yaptım.Diğer öğünlerde de aynı tekniği kullandım.İnanır mısınız daha yemeğim bitmeden tıka basa yemek yemişim gibi hissetmeye başladım.

7.Sonraki aşamada, yemek yerken kendime ziyafet çekiyor muamelesi yapmaya başladım.Yine sabah kahvaltısından örnek vereyim.kahvaltı tabağımda,bir haşlanmış yumurta,iki-üç zeytin,domates vs. iki dilim çavdar ekmeği,yoksa normal ekmek olurdu.Yani herkesin her gün yediği şeyler.Bu sefer yine kendime, "ooo gulhilal,şu ziyafete bak! Şanslı günündesin,sofran çok zengin." diye telkinler vermeye başladım.Ve gerçekten ziyafet çektiğime inandım.

8.Yemek vakti hariç yemek yeme fikrini zihnimden tamamen uzaklaştırdım. Önceden, "şu olsa da yesem,bu olsa da yesem." diye hayal kuran ben,yemekle ilgilenmeyi kestim.Her normal zayıf insan gibi,yemek vakti gelince yemeğimi yedim ve sonrasında "acıkır mıyım?" diye düşünmeyi bıraktım.

9.Haftanın altı günü 20 dakika spor yapıyorum.Ama zayıflamak için değil,sağlıklı olmak için yapıyorum.

Toparlayacak olursam, 14 gündür olumlama yapıyorum.Olumlamardan bir hafta evvel de acıkmadan sofraya oturmamaya,tam doymadan da yemeği bırakmaya başlamıştım.Yani yirmi gün gibi bir süre zarfında üç kiloya yakın verdim.Her şeyden de yedim,hiç bir şey de aklım kalmadı.Asıl can alıcı nokta,zayıflamaya uğraşmıyorum.Sadece sağlıklı, zayıf bir insan gibi yemeğimi yiyorum:)

Şimdiki hedefim,sağlıksız bütün yiyecekleri hayatımdan çıkarıp,tamamen sağlıklı beslenmeye başlamak olacak.Çünkü benim için zayıflamak değil,sağlıklı olmak önemli.

Umarım verdiğim bilgiler işinize yarar:)

canım yaaa, uzun uzun yazmışsın, çok sağolasın. ne güzel kilo vermişsin ve de en önemlisi sağlıklı olmak için yapıyorsun, kendini aç hissetmiyorsun, en önemli kısım bu zaten biliyor musun, insan en zaman bu psikolojiye girse, illa ki bir depresyon modu oluyor ve belli bir noktada salıyorsun. bu duyguyu yaşamaman çok güzel, bu moda girmemek en önemlisi bence.
bakalım tavsiyelerini uygulamaya çalışacağım, çok teşekkür ederim tekrardan.

Bilinçaltınızla barış ilan ederseniz emin olun başarısınız. Ben yine ara ara burada tecrübelerimi paylaşacağım.İnşallah motivasyon açısından size bir faydası olur.

Neydi felsefemiz? Her şey sağlığımız için...:)

Aramızda EFT tekniğinden faydalanan var mı arkadaşlar?

Benim sık kullandığım ve faydasını gördüğüm bir yöntem. Olumlamaları EFT noktalarına vurarak yapmanız bile sizi daha hızlı sonuca götürecektir. Kendime adapte ettiğim şekli daha önce yazıp paylaşmıştım. Oradan başlaya bilirsiniz ya da dilerseniz başka araştırma da yapabilirsiniz. Sorularınız olursa elimden geldiğince yanıtlarım.

ben yapmadım hiç, yukarda Yasemin hanım yazmış ama daha o aşamalara gelemedim, ilk olarak olumlamalardan başladım, affetme olumlamasını yapıyorum kendime.

Aslında ilk olarak EFT ile başlarsanız daha hızlı yol alırsınız. Değişimin olması için önce bilinçaltının değişmesi gerekiyor. Şöyle örneklersem daha kolay anlaşılır sanırım. Sizin yıllardır kullanmadığınız bir evde yeniden yaşamanız gerekiyor. Nasıl bir yerleşim yapmak mantıklı olacaktır?
Evi komple temizleyip eski artık işe yaramayan eşyaları atarak ya da kullanılabilir durumda ise başkasına vererek; kendi yeni kullandığınız eşyaları eve yerleştirmek. Kendi yaşam enerjinizi yeniden bu eve yüklemek.
Hiç bir yeri temizlemeden yeni eşyaları boş bulduğunuz yere yerleştirmek ve bu evde de yaşanır demek.

İlkinde yapılan temizlik işlemi, EFT ile ya da başka yöntemlerle bilinçaltını temizlemek; yeni eşyaları yerleştirmek de; olumlamalar ve kazanmış olduğumuz pozitif bakış açısı.

Doğru yerden bilgi aldıktan sonra her çalışmayı yapabilirsiniz. Doğru yerden bilgiye ulaşmanın tek anahtarı var sizin ve herkesin hayrına olacak saf niyetlerde bulunmanız.

ben okudum Eft ile ilgili yazdıklarınızı da, açıkçası anlamadım, bu sitede var demiştinzi, onu da bulamadım, o yüzden. yani karışık geldi bana, daha detaylı, aşama aşama nerden öğrenebilirim peki bu EFT tekniklerini?

Ben de net anlayamadım açıkçası. İnternette çok fazla bilgiler mevcut. Sakin kafayla da başlayamıyorum şu aralar. Facebook'ta eğitim eventleri görüyorum ama onlara ne kadar güvenilir, ondan da emin değilim.

Kendime değer verdiğim, benim de sevildiğim, güzel bir ilişkiyi hak ettiğim konusunda yönlenmem gerekiyor, buna çok ihtiyacım var.

Nasıl bir konu için çalışma yapmak istiyorsanız o konuyu yazın, adımları birlikte oluşturalım. Burada link verilemediği için bilgileri yazamadım kusura bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…