- 5 Ağustos 2015
- 386
- 1.234
- 33
ben Balık burcuyum ve hassas bir insanım, duygusalım, kimseye de zerre kadar zararım olsun istemem, kimseyi üzmemeye kırmamaya çalışırım ama işte karşıdaki insan bu iyi niyetini suistimal edip, seni aptal yerine koydu mu hazmedemiyorsun. inan çok zor günler geçiriyorum, ekmek parası için mecburum çalışayım diyorum, ama içten içe yiyip bitiriyorum kendimi, bazen geceleri aklıma geliyor, uykularım kaçıyor. sanırım bu işten çıkmak tek çözüm olacak diyorum ama eşim de işsiz, mecburen çalışıyorum. Allah yardımcım olsun da, işim çok zor anlayacağınız.
Allah yardımcın olsun canımcım, bunu gönülden diliyorum....
Yukarıdaki yazımı ve ilave yazacaklarımı da lütfen eleştiri olarak alma, bu ben dahil pek çok kişinin takıldığı, aşmakta zorlandığı bir konu... İyi niyetliyiz, hak etmiyoruz...
Sadece fikir görüşmek, beyin fırtınası yapmak için yazıyorum....
Düşünüyorum... Çok iyi niyetliyim, kimseyi kırmam, incitmemeye dikkat ederim, hep iyilik yardım yapmaya çalışırım ama insanlar benim bu kibarlığımı, ince duygularımı, iyiliksever yaklaşımımı suistimal ediyor, ya kullanıyorlar ya da incitiyorlar. Oysa ben hep iyi niyetliyim..... Şimdi bu duygumu, hayata yaklaşımımı inceleyelim...
Evde, işyerinde, apartmanda, sokakta yaşayan irtibatta olduğum insanlar tek tip mi? Hepsi iyi ailelerde yetişmiş, kibar, nazik, görgülü, ahlaklı kişiler mi? Yoksa yaşam alanlarımız aslında içinde yılanların, aslanların, ceylanların, timsahların, sevimli tavşanların, güzel kuşların yaşadığı bir yer mi? Eğer ben herkesi tavşan görüp hopidik hopidik davranırsam, marul vermeye kalkarsam ve aslında o bir aslan veya gergedansa çat diye kolumu koparır !!! "Ama ben ama ben marul vercektim" diyemem... Onun yaradılışı o. Bana haksızlık etti diye ne kadar dövünsem boş. Bu şekilde davranıyor olabilir miyiz?
Bir de çok hoşuma giden bir hikayeden, kısaca bahsedeyim, hayatta karşılaştıkça bunu anımsarım...
Adamın biri boğulmak üzere olan akrebe bir dal uzatmış, akrep dala tutunup tırmanmış adamın eline gelince de adamı sokmuş. Adam çığlıkla bağırmış "Ben senin hayatını kurtardım, karşılığın bu mu? " Akrep cevap vermiş "O senin fıtratın (yaradışın, huyun), bu da benim fıtratım"...
Herkes karakterince davranır, herkesten bizim gibi olmasını bekleyemeyiz. Bir aslanla karşılaştığında "Dur aslan kardeş ben vejateryanım, hayvanlara hep iyi davranırım" demen hiç bir işe yaramaz, koşmayı, kendini korumayı, önlem alma gereğini bilmelisin...
Çoookk sevgiler