Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Selamlaar :) Nasılsınız?

Kızlar aklıma bir şey geldi. Olumlu düşünme, pozitif enerji ve kuantum diyoruz hani ama bu demek değil ki bir şeyleri sorgulamayalım değil mi?

Sorgulamaktan kastım da yüce Rabbimi değil yanlış anlaşılma olmasın. Sadece içime daha çok sinebilmesi için biraz farklı bakış açılarından cevaplar arıyorum.

Mesela bana göre dünyanın en pür ve saf doğan egosuz canlıları hayvanlar, çünkü yüce Rabbim onları öyle yaratmış. Ve bu demek ki kötü bir enerjileri ya da art niyetleri, hırsları olmadığı için iyi enerjilere sahipler. O halde hep iyiyi kendilerine çekmeleri gerekmiyor mu?
Oysa hala dünyanın her yanında zulüm gören, tecavüze uğrayan hayvanlar var.Bu nasıl olabilir? Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda? Bana bir ışık tutabilir misiniz

Ya da başımıza gelen her şeyden bizler sorumluyuz diyoruz ama, durup dururken kaza kurşunuyla ölmekten, ya da tecavüze uğramaktan vb. gibi durumlardan bizler nasıl sorumlu oluyoruz?

Dediğim gibi sadece kafamda bazen dönüyor bunlar, mantığa oturtmaya çalışıyorum ki daha huzurlu ve dingin bir kafa yapısını içselleştirebileyim.

Bilmiyorum sizler ne düşünürsünüz?

buttrfly caanıımm anne olmuşssuunn :) ayy tbrk ederim..bayadır girmiyorum ama okudum şimdi çok sevindim..Allah analı babalı büyütsün :)
Cok sagol canim Allah razi olsun.Mucizem kollarim da simdi,Rabbimin sanati diyorum.Sukur vesilem oldu,Ya Halik Ya Bari Ya Musavvir isimlerinin tecellisi...Muhtesem enerjiler hisler...Hepsinden sizlere gonderiyorum canlar. Tüüm dilekler gercek olsun,bol bol mucizem gercek oldu,hayalim gercek oldu yazilarini burada okuyalim surekli

Canımcım, merakın, takıldıgın nokta, ınsaalık tarıhı kadar eskı
Dınler, ınançlar da bu konudakı görüler çerçevesınde sekıllenmıs, ınsanlar bu görüslere göre bırlesmıs veya ayrı toluluklar olusturmus

Ben kendı ınandugım görüsten bahsedeyım

Yeryüzünde 2 tür ırade var Küllı Irade (Herseyı kapsayan, Allah'ın takdırı, degıstırılmesı mümkün olayan) ve Cüz'ı ırade (ınsana aıt sınırlı olan ırade, seçım yapabıldıgımız saha)

Cennet ve cehennem kavramları cüz'ı ırade oldugu ıcın var yoksa nasıl sorgulanabılır kı ınsan Her seyden, tüm davranıslar Allah'ın takdırı olsa (burda geçısme var tabıı ama) kıyamet günü / sorgu gününün bır anlamı olmaz
Yerı gelmısken söylıyım, Kıyamet/sorgu gününün tek sahıbı Allah'tır, kımse kımseyı yasarken yargılamaya kalkmasın

Söyle örnekleyeyım; Hava durumu tahmınlerıne baktınız, dıyor kı yarın yagmur yagacak Ertesı gün oldu Yagmur yagıyor Bu Küllı Irade Sız ıster semsıyenızı alır çıkarsınız, ısyemezsenız semsıyenızı almazsınız ıslanırsınız, seçım sızın Bu da cüz'ı ırade Küllı ıradenın sartlarına uyum veya uyumsuzlugun sonuçlarını da yasarsınız tabıı
Kımse ben yagmurda semsıyesız, pamuklu gıysılerle yürürüm de ıslanmam dıyemez Doganın yasaları bellıdır

Suyun kaynama derecesı bellıdır (Küllı ırade / Bılımsel bılgı) kaynar suya parmagımı sokup sokmamak benım kararım (sokarsam yanarım, doganın yasaları, Allah'ın ıradesı böyle) kararımın sonucuna katlanırım

Nıye mınnacık bebecıkler hasta doguyor, tecavüze ugruyor (yazmak bıle ne kadar rahatsız edıcı) günahları ne
Baska ınsanlara ıbret olsun dıye görüsü benı çok rahatsız edıyor, nedır yanı kurban mı onlar
Bu da Küllı ırade, Allah'ın takdırı sonuçta Bebek hasta dünyaya gelıyor, belkı daha yasını doldurmadan ölüyor

Bunun karma dharma gıbı yorumları var Uzakdogu ınanclarının Reenkarnasyonla ılıskılendırılıyor, pek çok görüs var

Islam'da buna takdır'ı ılahı denıyor, yanı bızım gücümüzün yetmedıgı kısım, sebebını de anlayamıyoruz, görüsler var tabıı
Bu tür durumlara bızım verdıgımız tepkıler yıne cüz'ı ırade, ıyı bır doktor olup bebeklerı ıyılestırmek, toplum zararlısı kısılerın hem yetısmesını engellemek hem de zarar vermelerını engellemek (yasalar, hukuk sıstemının ıyı calısması vs) bızım ısımız Mesela gündemde olan tecavüz konuları, nıye onun basına geldı, zavallı kurban dıye kafa yoracagımıza bır daha olmaması ıçın ne yapılabılır konusuna kafa yormak lazım Yaptıgı kadar yapmadıgından da sorumlu ınsan, bundan da sorgulanacak
Hesabı ahırette sorulur görüsü de sorumluluktan kaçmaktır, ınsan bu dünyada da hakkı aramak ve yasamakla sorumludur, eger kaçarsa, doga kanunları tıkır tıkır ıslıyor, bırgün hayat mutlaka ona kaçtıgını ödetır

Konuya dönecek olursam, evrenın kanunları bellıdır, bunlara uydugun sürece mutlu olursun Kahveyı oturdugun yerden olumlama yaparak yapamazsın, kahve su cezve ve atesı temın etmelısın sonra da emegınle yapmalısın

Son düzenleme:
Olumlama sayfasında, olumlama bos ıstır dıyecek halım yok Tedbır ve tevekkül konusunu zaten bılıyorsunuzdur
3oo yıl önce televızyon, havadan yayılan göremedıgımız, ıçmızden geçtıgı halde fark edemedıgımız radyo dalgaları, ınternet telefon frekansları nasıl bır bılınmez, anlasılmaz, hayal dahı edılemz ıdı ıse, ınsanın enerjı frekansları da böyle
Henüz nasıl çalıstıgı çözülemedı

Olumlamalar, dualarla ınsan bır frekans yaymaya baslıyor, radyo verıcısı gıbı Dogru frekansta yayın yaparsan mesajın senın ıstedıgın yere dogru ulasır

Nıyetın, duanın saflıgı denen sey burda, parazıtsız yayın yapmakta

parazıtlerden kurtulmak ta art nıyetten, kıskançlık, kın, hırs, üstünlük tutkusu gıbı bızı asagıya çeken, bu sebeple seytanı tabır edılen, duygulardan ısteklerden arınmakla oluyor

Ben o bahsedilen kitabı aldım, iki gündür elimden düşmüyor. Esmalarla ilgili o kadar güzel bilgiler var ki. Nasıl şifalanabileceğimizi, her bir esmadan nasıl faydalanabileceğimizi anlatıyor. Kesinlikle başucu kitabı. İyi niyet, iyi dilek, iyi olumlamalarla birlikte çok güzel anlatılmış.

Paylasim icin cok sagol canim,cok guzel deneyimler paylasilmis.Hic karsilasmamistim daha once.

bilhassa, geçen hafta sonu da bir arkadaşım bana benzer sorularla gelmişti, açıkçası bilgi birikimim yetmediği için hissettiğim şeyleri ifade edememiştim kendisine. Onun da sorduğu şeyler "neden bebekler savaşta ölüyor, neden araba çarpan kedi dakikalarca can çekişiyor" gibi şeylerdi. Senin cevapların bir nebze benim inancıma göre açıklayıcı olmuş ama onu ne derece tatmin edecek, bilemiyorum. İzninle kendisiyle paylaşacağım bu yazıyı.

Çok sıkmamak ıçın özet yazmaya çalıstım Istersen bu konuda bır ıkı sey daha yazabılırım

Öncelık ınsan dısında hıç bır varlıgın ıradesı olmadıgından Küllı ıradeye (Allah'ın takdırı, Bılımsel olarak ölçebıldıgımız doga yasaları, yasalı kurallar) baglıdır Irade olmadıgından yaptıklarından da sorgulanmazlar / Neden araba çarpan kedı dakıkalarca can çekısıyor Insan aklıyla hüküm vermek, ınsanı degerlere göre yargılamak ıstıyoruz ama maalesef bılgımız bır yere kadar Algımız da bır yere kadar Bunları yazıp ta normal ınsanlardan daha kuvvetlı algılara, yüksek algılara sahıp oldugunu ıddıa eden şarlatanlara, da yol vermek ıstemıyorum, aman dıkkat

Kedıye gerı döneyım Insanca, kısıtlı ömrümüzle, bılgımızle evrenın bu ısleyısını bılmıyoruz Merhametlı düsüneceksek nıye köfteye kebaba bayılıyoruz Etsız yemek yemeyen ınsanlar var Bunlar vıcdansız mı Hayır Insan sındırım sıstemı hem et hem de ot yemeye uygun yaratılmıs Evrenın kuralı böyle
"Aslanlar yavru ceylanları parçalamasın" dıyebılır mıyız Yanı bununla ugrasmak, bunu sorgulamak çok ta akıl ısı degıl bence Doga kanunlarını ıstedıgımız gıbı, kendı güncel yasam bıcımımız, deger yargılarımıza göre sekıllendırmeye çalısmak hem akıllıca degıl hem de doganın dengesını bozmanın bedelı çok büyük oluyor Bunu yasayarak görüyoruz

Dogustan kör, sakat ınsanların ne günahı var Bılmıyoruz Bılımsel açıklamları var tabı de bız esıtlık konusuna aykırı buluyoruz, oraya takılıyoruz Karma, Kader konusuna gırmeden esıtlık konusuna degıneyım Çok vıcdanlıyız, hasta bebeklere sakat ınsanlara üzülüyoruz Kusura bakmayın ama burada "yalanınızı yıyeyım" dıycem çünkü saglam saglık ınsanların bırbırıne neler yaptıgı ortada, aıle, arkadas, ıs cevresınde güc savasları, kıskanclık, hırs vs sebeplerden neler yaptıkları ortadayken neymıs bebeklere, sakatlara acıyorlarmıs,,,, Dürüst olalım, gerçekten merhametlı mıyız Yoksa çıkar söz konusuysa merhamet söyle kenarda dursun mu Ancak bızım canımız acırsa merhamet konusunu tekrar gündeme getırırız, ha bırde kuzey kutbundakı balınalara bırsey olmasın, o konuda da çok hassasız,
Ama bızden bır çıt daha ıyı durumdakı bırının kör olması, basına kötü seyler gelmesı ıçın dua edenler, hasetlık edenler yok degıl Ama sorarsan yoldakı kedıye acır,,,,,

Sevgılı arkadaslar, gerçek ınsanlıgınızı görmek ıcın zayıf ve muhtaçken yaptıklarınıza degıl, güçlü, ıradelı, ınsanlara üstün oldugunuz durumda yaptıklarınıza bakın Asıl gösterge budur

Karma, Kader konusu,,,,,,

Ben astrolojıyle ılgılenıyorum Dogdugumuz anda dünya sartlarına tabııyız,o anda gökyüzündekı durum neyse bızım kadermızı gösterıyor Dogum öncesı etkıler konusu da var ama konumuz astrolojı degıl Kaderı anlatmak ıcın gırdım, ben böyle anlamaya calısıyorum, baska yöntemler de var tabıı

Dogum anında, gökyüzünde Günes hangı burçta, ay, jüpter, venüs, mars, uranüs, neptün,,,,,vs hangı burçta, dogu ufkunda hangı burç yükselıyorsa falan falan dıye pek çok etkenlı o durum ıste bızım kaderımızı anlamak ıcın bır ıpucu, baslangıç noktası

Yanı sen, Aslan burcunda dogmussan bunun özellıklerınde bır kısı olursun Iyı de Aslan burcu ınsanlar çesıt çesıt Kesınlıkle dogru, asıl eksık bılgımız burda ıste Dıger etkenlerı de degerlendırmelıyız Mars'ımız nerdeyse bız o tarzda aksıyon alırız, aktıf veya daha dıngın oluruz, Venüs'ümüz nerdeyse, hangı burçta hangı kosullardaysa ona göre sevgıyı alıp verme tarzımız, askla parayla olan ılıskımız, Satürn nerdeyse korkularımız, kısıtlamalarımız, dısıplın durumumuzun nasıl çalısacagını anlarız
Iste bütün bunlar Karma, Kader

Uzakdogu ınançlarına göre geçmıs yasamlarında dıger ınsanlara hangı sahalarda zarar verdıysen bu hayatında onun acısını çekersın, kaderın ona göre planlanmıstır, bu hayatta onu yasarsın Geçmıste çok zengındın, yanında çalısanlara kötü davranıyordun, paranla ınsanlara ezıyet edıyordun bu hayatta da sen para maddıyat konularında zorluk çekersın Yaslılara, hayvanlara, acız ınsanlara kötü davrandın sımdı onun acısını çekıceksın, kuduz bır köpek sana saldıracak,,,

Islam ınancının buna uyup uymadıgı tartısmalı Islamı açıdan da benzer açıklamalar var Hatta atasözümüz var "dede erık yemıs, torunun dıslerı kamasmıs" yanı atalarından, soyundan gelen etkılerı yasarsın Bu da bır görüs

Özetle, bız, hangı kurallara göre dızayn edıldıgını bılmedıgımız bır kader planıyla dünyaya gelıyoruz, bu planda bızım yasam amacımız, hayat derslerımız, gıtmemız gereken yol, bızım mücadeleden kaçıp tercıh ettıklerımız ama bıze sorun yaratan bütün konular bellı olarak dünyaya gelıyoruz ve tabıı kı evrensel doga kanunları dahılınde,,,,,
Hıç bırımız aılemızı, kasımızı, gözümüzü, saç rengımızı seçerek dogmuyoruz, bütün bunlar kader

Bıze düsen bu kosullar dahılınde ıyı erdemlı, düzgün bır ınsan olmak Tekamül etmek denır ya, hamlıktan tamlıga geçmek
Hayvan gıbı yıyıp ıçıp barınan üreyen bır yasam degıl de ınsan olmanın gereklerını yerıne getıren (olumsuz karmadan arınmaya çalısan) bıreyler olmak

Yanı hayatı bır güne ındırgersek, uyandınız evınızın yerı bellı dagda, denız kıyısında, sehır veya köyde,,, Evın kosulları bellı saray, baraka veya çadır,,,, Gıysılerınız yanınızda ınce, kalın, mayo, bot, terlık, semsıye,,,, Dısarı çıkacaksınız, havaya baktınız
Ne gıyecegınız sıze kalmıs,,,,, Imkanlar ve kosullar arasında tercıh sızın,,, Dısarı çıkınca kosarak, yürüyerek, hoplaya zıplaya veya sallana sallana gıtmek te sızın tercıhınız, özgür ıradenız,,,,

Ilave sorulara açıgım, ama tabıı kı pofu 'nun ıznı olursa Sayfayı amacı dısında kullanmayayım, benzer konular ama ılgı farklı olabılır

Umarım sıze ıyı gelecek seyler yazmısımdır, kadercı bır karamsarlıga degıl, ımkanlarının ve hür ıradenın bılıncınde bır yasama bakmaya sebep olmusumdur

Son düzenleme:
Kızlarrr hepinize güzel günler diliyorum..

Bir konuda fikrinizi almak istiyorum.

Kişiye özel hazırlanan bilinçaltı telkin cd si hazırlatıcam. Bununla ilgili düşünceniz nedir?

Ben işe yarayacağını düşünüyorum.. Ama fikriniz de önemli, bir sorayım dedim :)

Google dan kolaylıkla ulaşabilirsin tatlım..
Bu işi yapan birçok isim var :)

Acaba bir yöntem adı var mıdır diye merak etmiştim ama yazdığın şekilde bakınca gördüm.

Bence herkes çok farklı yöntemlerle şifalanabilir, bu yöntemin senin için iyi olacağına inanıyorsan, şifa olsun inşallah. Ben öncesinde duymamıştım kişiye özel telkin CDsini. CDyi alırken aynı zamanda niyetini ve olumlamalarını da yapmayı unutma, dört bir koldan saldır bilinçaltına :)

Sonunda 1. sayfadan itibaren tüm yazılan yazıları okudum, sayenizde çok şey öğrendim, inşallah ben de sizlere bir şeyler katabilirim. Hepimiz bir zincirin halkası gibiyiz, hiçbir şey tesadüf değildir, umarım bu konu tekrar canlanır çünkü okumaya çalıştığım eski sayfalardan o kadar çok faydalandım ki. Her gün bu başlıkta sayfalarca bilgi/güzel enerji/olumlama/dua aksa keşke.

Belki birinin işine yarar umuduyla ben de naçizane şu bilgiyi paylaşayım: malumunuz bilinçaltı bizi kandırıp olumsuz düşüncelere itebiliyor. olumsuz düşünce aklımıza gelir gelmez "iptal" derseniz ve bunu inanarak yaparsanız o düşünce gerçekten uçup gidiyor.

Örneğin:

siz: "çok mutlu bir hayat yaşıyorum"

bilinçaltı: "hadi canım oradan, şöyle bir şey vardı ya hani..."

siz: "İPTAL"

bilinçaltı: ....

Ben düşünce. Gücü ile istedigin kişiyi hayatı na çeken var mi göğüs büyüten var mi telkinler le diye sordum alay ettiler bu sayfa da saçmalık filan diyerek

Ben düşünce. Gücü ile istedigin kişiyi hayatı na çeken var mi göğüs büyüten var mi telkinler le diye sordum alay ettiler bu sayfa da saçmalık filan diyerek

pofu, neden eskisi kadar yazmıyorsun artık? ümidini mi kaybetti de yazmıyor acaba diye düşündüm ben de eski yazılardan takip ede ede.
yoğunum cnm şuan bile gözlerim kapanıyor pc ye bakarken.. :) hiç bi konuda ümidimi kaybetmedim,kaybetmiş olsam herhalde hala gülüyor olamazdım..bi kapı kapanırsa diğeri açılır her zaman da böyle olmuştur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…