bende kese bile oluşmamıştı henüzhamile olduğumu öğrendim iki gün sonra kanama başladı..
hamilelik süreci başlamadan stres başlıyo zaten acaba oldumu, olacak mı..
öğrenince de acaba bişey olacakmı korkusu başlıyo. öğrendiğim günün gecesi uyuyamamıştım ters bi hareket yaparsam diye:)
Ben de erken öğrenmiştim, bazen de iyi olmuyor erken öğrenmek. Eşimle tatile gidecektik, ben de tatil adetime denk gelecek diye düşünüp ne olur ne olmaz BAT a 4 gün kala kan verniştim, hani gebelik varsa daha dikkatli olayım diye ve sonuç pozitif çıkmıştı. Ama aynen öğrendiğinden beri doktorlar yok dış gebelik, yok boş gebelik yok kimyasal gebelik vs. Bilmediğim bir sürü kavram öğrenmiştim sayelerinde =)
Biliyorum her türlüsü zor ama en azından çok uzun sürmeden ve bebeğe daha fazla bağlanmadan kanamayla atmışsın canım. Ben şimdi kanamayla da atamıyorum, Yarın kürtaj olacağım. Ve bebeğimin kalbinin durduğunu öğreneli bugümn 3 gün oldu. 3 gündür bu garip hisle yaşıyorum. Midem bulanıyor, içim kalkıyor, herkes yüzümün bembeyaz olduğunu söylüyor. Vücut belli ki atmaya çalışıyor gebeliği. Bir de 6. haftadan itibaren progestan kullanmıştım. Şimdi düşünüyorum da keşke baştan düşseydi diyorum. İlaç muhtemelen sadece düşüğü geciktirdi. Ama halimize şükür diyorum yine de. Beterin beteri var. En azından artık hamile kalabildiğimizi biliyoruz. Bu bile büyük bir şey. İnşallah yeniden kalacağız çoğumuz güzel haberleri buradan paylaşağız. Tüm bu olumsuzluklara rağmen her şey güzel olacak hissediyorum.
Canım diyosun ya beterin beteri vardır diye aynen öyle. Ben 16 haftalık normal Doğum yaptım. 24 saat Doğum sancısı çektim ve o doğumhaneden ellerim bomboş çıktım. Lohusa oldum ( hala kanamam bitmedi ) göğüslerime süt geldi ama anne olamadım. Kendini hep bi kötüsünü düşünerek teselli et canım
Canım çok geçmiş olsun. Çok üzüldüm, tam olarak aynı şeyi yaşamasam da tahmin etmesi güç değil. Örnekler çoğaltılabilir; bugün eşimin iş arkadaşı geçmişte bebeklerinden birini 6, birini 9 aylıkken sakat oldukları için kaybettiklerini söylemiş. Her ne olursa olsun başımıza gelen her şey için şükretmeliyiz. Asla isyan etmedim, demek ki Allah bu acıları kaldırabilecek kadar güçlü olduğumuzu düşünmüş ki bizi bunlarla sınamış. Her yaşanandan öğrenilecek bir şeyler varmış...İnşallah anne olduğumuzda her şeyin kıymetini daha iyi bileceğimize ve tüm bu yaşadıklarımızın/ acılarımızın bizleri daha iyi birer anne yapacağına inanıyorum.
Hep 6 7 kalp atisi hic alamadim. Cok zor cok anlatamamsebep olmayınca daha zor değil miçok geçmiş olsun..kaçıncı haftalarda düşüyordu
Oyle yapmaya calisiyorum ama bazen olmuyor. Cok zorlandigim zamanlar oluyo. Yasamayan anlamiyo hic. Bos bos konusuyolar bogasim geliyoCanım çok çok geçmiş olsun ya senin durumun çok daha zormuşhepimiz gibi sende doğru zaman değilmiş alıcak nefesi yokmuş deyip içini ferah tutmalısın İnşallah sonuçların hayırlı çıkar canım Benim.
Oyle yapmaya calisiyorum ama bazen olmuyor. Cok zorlandigim zamanlar oluyo. Yasamayan anlamiyo hic. Bos bos konusuyolar bogasim geliyo[/QUOTE
Cok sagol canim. Ya ne varsa baktilarCanım çok geçmiş olsun Allah sabir versin ve seni bu dusuklerin nedenini bulacak iyi hekimlerle karsilastirsin ıns. Geçen doktorum ona 5 defa düşük yapmış birinin geldiğini ve kadının artık hamile kalamayacagini düşünürken 6. Defa hamile kalıp bebeğini dogurdugundan bahsetti. Daha önceki doktorlar nedeni bulamamislar ben sebebini fark ettim ve sağlıklı doğum yaptı diyordu. Yukarda attığım 3 nolu çalışmayı incelersen bir anne 7. Denemede oğlunu kucagina almış diyabet 2 varmış vs. Belki işine yarar bir ipucu yakalarsin.
Olumsuz düşünme dicem ama biliyorum ki aynı şeyi yaşamayan için demesi kolay. Gerçekten zor bir durum ama hala anne olabilirsin bunu unutma.
kesinlikle haklısın.. çok bağlanmadan gitti benden.. bilmiyorum yanlış bi ifademi olur ama kendimi şanslı görüyorum bu konuda..Ben de erken öğrenmiştim, bazen de iyi olmuyor erken öğrenmek. Eşimle tatile gidecektik, ben de tatil adetime denk gelecek diye düşünüp ne olur ne olmaz BAT a 4 gün kala kan verniştim, hani gebelik varsa daha dikkatli olayım diye ve sonuç pozitif çıkmıştı. Ama aynen öğrendiğinden beri doktorlar yok dış gebelik, yok boş gebelik yok kimyasal gebelik vs. Bilmediğim bir sürü kavram öğrenmiştim sayelerinde =)
Biliyorum her türlüsü zor ama en azından çok uzun sürmeden ve bebeğe daha fazla bağlanmadan kanamayla atmışsın canım. Ben şimdi kanamayla da atamıyorum, Yarın kürtaj olacağım. Ve bebeğimin kalbinin durduğunu öğreneli bugümn 3 gün oldu. 3 gündür bu garip hisle yaşıyorum. Midem bulanıyor, içim kalkıyor, herkes yüzümün bembeyaz olduğunu söylüyor. Vücut belli ki atmaya çalışıyor gebeliği. Bir de 6. haftadan itibaren progestan kullanmıştım. Şimdi düşünüyorum da keşke baştan düşseydi diyorum. İlaç muhtemelen sadece düşüğü geciktirdi. Ama halimize şükür diyorum yine de. Beterin beteri var. En azından artık hamile kalabildiğimizi biliyoruz. Bu bile büyük bir şey. İnşallah yeniden kalacağız çoğumuz güzel haberleri buradan paylaşağız. Tüm bu olumsuzluklara rağmen her şey güzel olacak hissediyorum.
benimde iki düşüğüm oldu ve ikiside senin gibi erken haftalardaHep 6 7 kalp atisi hic alamadim. Cok zor cok anlatamam
Merhaba kızlar, ben de aranızdayım. Bu cumartesi doktora gittiğimde 9 haftalıkken bebeğimin kalbinin durmuş olduğunu öğrendim. Zor bir deneyimdi. Bir hafta 10 gün önce durmuş hatta kalbi =( Pazartesi bazı tahlil sonuçlarından sonra salı günü kürtaj olacağım. İlk gebeliğimdi, İlk kez böyle bir şey yaşıyorum. Bu sürecin fiziki yanından çok psikoljik yanı beni yıprattı. 6. haftamdan beri bitmeyen çok hafif kanamalar ve lekelenmeler oluyordu. İki hafta yattım, işten izin aldım, progestan kullandım, elimden geldiğince bebeğimi yaşatmaya çalıştım ama demek ki tutunamadı yavrum. Bir de salıya dek, içimde kalbi atmayan bir bebekle yaşamak garip bir his. Üstelik bu sabah nerdeyse kusuyordum, mide bulantılarım hala da devam ediyor. Sizde de böyle olmuş muydu? Yani gebelik sonlansa bile bu mide bulantıları ne zaman bitecek acaba = /
Bir de kürtaj öncesi ve sonrası nelere dikkat etmem gerekir? İlk gebelik olduğu için doktorlar inceleme gereği görmüyor ama ben nedenini araştırmak istiyorum. Siz ne gibi testler yaptırdınız?
Doktorum bir adetten sonra korunmana gerek yok dedi. Kürtaj sonrası hamile kalmak daha kolay dedi. İnşallah kısa sürede güzel haberlerle buluşuruz yeniden.
Kizlar selam ben de dusuk yapanlardanim ama sayi biraz fazla 5 oldu malesefsebep bulunamiyor. 4 normal oldu sonra riske atmamak icin tup bebek denedik. 1tanesini tup bebekte genetige gonderdik o da dustu. Simdi sperm dna hasar sonucu bekliyoruz problem cikarsa ondanmis diyecegim. Degilse denemeye devam
ya benim ikinci düşükten sonra memleketteki doktor rahimde perde olabilir rahim filmi çektir üç ay sonra demişti..buradaki doktorum şimdilik rahim filmine gerek görmedi perdeden dolayı düşük iki üç aylıkken bebek büyümeye başlayınca görülür dedi..benim düşükler bir ve bir buçuk aylıklardı..mantıklı bir açıklamaydı ve kafama yattı..lakin ya perde varsa ve gebelik yaşayıp sıkıntı yaşarsam diye içimi kemiren birşeyler var..bilemedim
Ben de erken öğrenmiştim, bazen de iyi olmuyor erken öğrenmek. Eşimle tatile gidecektik, ben de tatil adetime denk gelecek diye düşünüp ne olur ne olmaz BAT a 4 gün kala kan verniştim, hani gebelik varsa daha dikkatli olayım diye ve sonuç pozitif çıkmıştı. Ama aynen öğrendiğinden beri doktorlar yok dış gebelik, yok boş gebelik yok kimyasal gebelik vs. Bilmediğim bir sürü kavram öğrenmiştim sayelerinde =)
canım akıntına baksaydın yapışkan bir akıntı afedersin sümükümsü geldiyse bu çatladığını gösterir..ben az çok öyle anlıyorum..testlerin gelmedi mi yapsaydın bitane?Kızlar bişey sorucam normalde ben yumurta çatladığını hissetmem ama dün solda biraz daha fazla olmak üzere hem sağ hem sol kasığımda içten sanki böyle sızlama hissettim. Akşama kadar ara ara sol kasığım sızladı akşamda sağ sızladı. Böyle belli belirsiz bi ağrı.
Nette lohusalığın 6. Haftasında yumurtlama olur yazıyor benim 7. Haftam acaba yumurta çatlamış olabilir mi?
Ama kadınların %30un da yumurtlama olmaz yazıyor ben pcoluyum diye yumurtlama olmaz diye düşünüyorum.
İçinizde hisseden var mı ? Nasıl bi his ?
Ben yumurtlama zamanı her zaman agri hissediyordum. Dediğin gibi hafif bir sizi bazen hafif bir kasik batması şeklinde oluyor. Genelde bu agrinin olduğu gün tam yumurta akı akıntının ve affedersin cinsel istegimin en yoğun olduğu gün oluyor. Ve ovulasyon testi de hep o günler en koyu oluyordu. Bence bir ovulasyon testiyle anlaysbilorsin canım. Ama hcg sınırlanmış mıydı sende ? Şöyle ki ben dün deneme amaçlı ovulasyon testi yaptım ve oldukça koyu çıktı hcg em sifirlanmadigi için henüz.Kızlar bişey sorucam normalde ben yumurta çatladığını hissetmem ama dün solda biraz daha fazla olmak üzere hem sağ hem sol kasığımda içten sanki böyle sızlama hissettim. Akşama kadar ara ara sol kasığım sızladı akşamda sağ sızladı. Böyle belli belirsiz bi ağrı.
Nette lohusalığın 6. Haftasında yumurtlama olur yazıyor benim 7. Haftam acaba yumurta çatlamış olabilir mi?
Ama kadınların %30un da yumurtlama olmaz yazıyor ben pcoluyum diye yumurtlama olmaz diye düşünüyorum.
İçinizde hisseden var mı ? Nasıl bi his ?
Ben yumurtlama zamanı her zaman agri hissediyordum. Dediğin gibi hafif bir sizi bazen hafif bir kasik batması şeklinde oluyor. Genelde bu agrinin olduğu gün tam yumurta akı akıntının ve affedersin cinsel istegimin en yoğun olduğu gün oluyor. Ve ovulasyon testi de hep o günler en koyu oluyordu. Bence bir ovulasyon testiyle anlaysbilorsin canım. Ama hcg sınırlanmış mıydı sende ? Şöyle ki ben dün deneme amaçlı ovulasyon testi yaptım ve oldukça koyu çıktı hcg em sifirlanmadigi için henüz.
Hiç baktırmadım hcg sıfırlandımı diye. Ovülasyon testi sabah yapmadım şimdi yapsam olur mu acaba. Aldığım zaman denemek için bi iki kere yaptım ikinci çizgi hep çıktı ama net değil silik bende daha bıraktım adet olayım sonra yaparım gereksiz kullanmıyim diye