- 22 Kasım 2016
- 176
- 88
- 40
Merhaba kızlar, ben de aranızdayım. Bu cumartesi doktora gittiğimde 9 haftalıkken bebeğimin kalbinin durmuş olduğunu öğrendim. Zor bir deneyimdi. Bir hafta 10 gün önce durmuş hatta kalbi =( Pazartesi bazı tahlil sonuçlarından sonra salı günü kürtaj olacağım. İlk gebeliğimdi, İlk kez böyle bir şey yaşıyorum. Bu sürecin fiziki yanından çok psikoljik yanı beni yıprattı. 6. haftamdan beri bitmeyen çok hafif kanamalar ve lekelenmeler oluyordu. İki hafta yattım, işten izin aldım, progestan kullandım, elimden geldiğince bebeğimi yaşatmaya çalıştım ama demek ki tutunamadı yavrum. Bir de salıya dek, içimde kalbi atmayan bir bebekle yaşamak garip bir his. Üstelik bu sabah nerdeyse kusuyordum, mide bulantılarım hala da devam ediyor. Sizde de böyle olmuş muydu? Yani gebelik sonlansa bile bu mide bulantıları ne zaman bitecek acaba = /
Bir de kürtaj öncesi ve sonrası nelere dikkat etmem gerekir? İlk gebelik olduğu için doktorlar inceleme gereği görmüyor ama ben nedenini araştırmak istiyorum. Siz ne gibi testler yaptırdınız?
Doktorum bir adetten sonra korunmana gerek yok dedi. Kürtaj sonrası hamile kalmak daha kolay dedi. İnşallah kısa sürede güzel haberlerle buluşuruz yeniden.
Bir de kürtaj öncesi ve sonrası nelere dikkat etmem gerekir? İlk gebelik olduğu için doktorlar inceleme gereği görmüyor ama ben nedenini araştırmak istiyorum. Siz ne gibi testler yaptırdınız?
Doktorum bir adetten sonra korunmana gerek yok dedi. Kürtaj sonrası hamile kalmak daha kolay dedi. İnşallah kısa sürede güzel haberlerle buluşuruz yeniden.