Geçmiş olsun canım Allah tez zamanda hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin.Merhaba kızlar, ben de aranızdayım. Bu cumartesi doktora gittiğimde 9 haftalıkken bebeğimin kalbinin durmuş olduğunu öğrendim. Zor bir deneyimdi. Bir hafta 10 gün önce durmuş hatta kalbi =( Pazartesi bazı tahlil sonuçlarından sonra salı günü kürtaj olacağım. İlk gebeliğimdi, İlk kez böyle bir şey yaşıyorum. Bu sürecin fiziki yanından çok psikoljik yanı beni yıprattı. 6. haftamdan beri bitmeyen çok hafif kanamalar ve lekelenmeler oluyordu. İki hafta yattım, işten izin aldım, progestan kullandım, elimden geldiğince bebeğimi yaşatmaya çalıştım ama demek ki tutunamadı yavrum. Bir de salıya dek, içimde kalbi atmayan bir bebekle yaşamak garip bir his. Üstelik bu sabah nerdeyse kusuyordum, mide bulantılarım hala da devam ediyor. Sizde de böyle olmuş muydu? Yani gebelik sonlansa bile bu mide bulantıları ne zaman bitecek acaba = /
Bir de kürtaj öncesi ve sonrası nelere dikkat etmem gerekir? İlk gebelik olduğu için doktorlar inceleme gereği görmüyor ama ben nedenini araştırmak istiyorum. Siz ne gibi testler yaptırdınız?
Doktorum bir adetten sonra korunmana gerek yok dedi. Kürtaj sonrası hamile kalmak daha kolay dedi. İnşallah kısa sürede güzel haberlerle buluşuruz yeniden.
Merhaba kızlar, ben de aranızdayım. Bu cumartesi doktora gittiğimde 9 haftalıkken bebeğimin kalbinin durmuş olduğunu öğrendim. Zor bir deneyimdi. Bir hafta 10 gün önce durmuş hatta kalbi =( Pazartesi bazı tahlil sonuçlarından sonra salı günü kürtaj olacağım. İlk gebeliğimdi, İlk kez böyle bir şey yaşıyorum. Bu sürecin fiziki yanından çok psikoljik yanı beni yıprattı. 6. haftamdan beri bitmeyen çok hafif kanamalar ve lekelenmeler oluyordu. İki hafta yattım, işten izin aldım, progestan kullandım, elimden geldiğince bebeğimi yaşatmaya çalıştım ama demek ki tutunamadı yavrum. Bir de salıya dek, içimde kalbi atmayan bir bebekle yaşamak garip bir his. Üstelik bu sabah nerdeyse kusuyordum, mide bulantılarım hala da devam ediyor. Sizde de böyle olmuş muydu? Yani gebelik sonlansa bile bu mide bulantıları ne zaman bitecek acaba = /
Bir de kürtaj öncesi ve sonrası nelere dikkat etmem gerekir? İlk gebelik olduğu için doktorlar inceleme gereği görmüyor ama ben nedenini araştırmak istiyorum. Siz ne gibi testler yaptırdınız?
Doktorum bir adetten sonra korunmana gerek yok dedi. Kürtaj sonrası hamile kalmak daha kolay dedi. İnşallah kısa sürede güzel haberlerle buluşuruz yeniden.
bu resmen vicdansızlık..hadi yaptın bir hata ama bu resmen katillik..diyorum AllahımAmin canımo meleğin günahı ne yani. Bari sosyal hizmetlere git ver de bi ailesi olsun. Ayy sinir oldum akşam akşam
canım rahminde perde rahim filmiyle mi tespit edildi?Geçmiş olsun canım Allah tez zamanda hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin.
Benim hamileligimde hiç bulantı olmadı ama çok uykum oluyordu kalbi durduktan sonra ki süreçte uyku sorunum azalmıştı onun dışında hiç birşey anlamadım. Bende ilk kayıptan sonra tahlillerimi yaptırmak istedim devlet 2/3ten once karsilamiyor bu genel bir problem dediler ama yine de yaptirdim sorun çıkmadı ancak 2.hamileligim de sonlandı kalp atışını hiç görmedik.
Sağlıksız yumurta sağlıksız sperm olabilir dediler
Birde rahimde perde vardı o engellemiş olabilir dediler
tatlım çok geçmiş olsunMerhaba kızlar, ben de aranızdayım. Bu cumartesi doktora gittiğimde 9 haftalıkken bebeğimin kalbinin durmuş olduğunu öğrendim. Zor bir deneyimdi. Bir hafta 10 gün önce durmuş hatta kalbi =( Pazartesi bazı tahlil sonuçlarından sonra salı günü kürtaj olacağım. İlk gebeliğimdi, İlk kez böyle bir şey yaşıyorum. Bu sürecin fiziki yanından çok psikoljik yanı beni yıprattı. 6. haftamdan beri bitmeyen çok hafif kanamalar ve lekelenmeler oluyordu. İki hafta yattım, işten izin aldım, progestan kullandım, elimden geldiğince bebeğimi yaşatmaya çalıştım ama demek ki tutunamadı yavrum. Bir de salıya dek, içimde kalbi atmayan bir bebekle yaşamak garip bir his. Üstelik bu sabah nerdeyse kusuyordum, mide bulantılarım hala da devam ediyor. Sizde de böyle olmuş muydu? Yani gebelik sonlansa bile bu mide bulantıları ne zaman bitecek acaba = /
Evet rahim filmi ile ama ilk hamileligimde doktorun bir tanesi anlamıştı. Ya çok iyi değerlendirdi yada bazı forumlarda okudum kadarı ile hamilelik de anlaşılıyor yazıyordu.bu resmen vicdansızlık..hadi yaptın bir hata ama bu resmen katillik..diyorum Allahım
canım rahminde perde rahim filmiyle mi tespit edildi?
sebep olmayınca daha zor değil miKizlar selam ben de dusuk yapanlardanim ama sayi biraz fazla 5 oldu malesefsebep bulunamiyor. 4 normal oldu sonra riske atmamak icin tup bebek denedik. 1tanesini tup bebekte genetige gonderdik o da dustu. Simdi sperm dna hasar sonucu bekliyoruz problem cikarsa ondanmis diyecegim. Degilse denemeye devam
Kizlar selam ben de dusuk yapanlardanim ama sayi biraz fazla 5 oldu malesefsebep bulunamiyor. 4 normal oldu sonra riske atmamak icin tup bebek denedik. 1tanesini tup bebekte genetige gonderdik o da dustu. Simdi sperm dna hasar sonucu bekliyoruz problem cikarsa ondanmis diyecegim. Degilse denemeye devam
ya benim ikinci düşükten sonra memleketteki doktor rahimde perde olabilir rahim filmi çektir üç ay sonra demişti..buradaki doktorum şimdilik rahim filmine gerek görmedi perdeden dolayı düşük iki üç aylıkken bebek büyümeye başlayınca görülür dedi..benim düşükler bir ve bir buçuk aylıklardı..mantıklı bir açıklamaydı ve kafama yattı..lakin ya perde varsa ve gebelik yaşayıp sıkıntı yaşarsam diye içimi kemiren birşeyler var..bilemedimEvet rahim filmi ile ama ilk hamileligimde doktorun bir tanesi anlamıştı. Ya çok iyi değerlendirdi yada bazı forumlarda okudum kadarı ile hamilelik de anlaşılıyor yazıyordu.
ya benim ikinci düşükten sonra memleketteki doktor rahimde perde olabilir rahim filmi çektir üç ay sonra demişti..buradaki doktorum şimdilik rahim filmine gerek görmedi perdeden dolayı düşük iki üç aylıkken bebek büyümeye başlayınca görülür dedi..benim düşükler bir ve bir buçuk aylıklardı..mantıklı bir açıklamaydı ve kafama yattı..lakin ya perde varsa ve gebelik yaşayıp sıkıntı yaşarsam diye içimi kemiren birşeyler var..bilemedim
yokBiz deneme tahtası değiliz ki olsun düşsün ondan sonra sebep arasınlar. Uyuz oluyorum ya bana da doktor öyle bidahaki gebeliğimde düşük olursa o zaman araştırıcaklarmış.
Bacım bence sen tahlil yaptır varsa perde önce onu hallet. Birdahaki gebeliğinin varsa perdeden düşmüyceğinin garantisi var mı?
yoko zaman rahim filmi çekileyim ben içim rahat etsin demi ya
Benim ikinci düşüğün de 8haftalik fln di canım. Netten okuduğum kadarıyla arada olan bölmeler sebebi ile orda yeteri kadar doku olmayabilip sağlıklı tutunma gibi birşey e de sebebp olabiliyormusya benim ikinci düşükten sonra memleketteki doktor rahimde perde olabilir rahim filmi çektir üç ay sonra demişti..buradaki doktorum şimdilik rahim filmine gerek görmedi perdeden dolayı düşük iki üç aylıkken bebek büyümeye başlayınca görülür dedi..benim düşükler bir ve bir buçuk aylıklardı..mantıklı bir açıklamaydı ve kafama yattı..lakin ya perde varsa ve gebelik yaşayıp sıkıntı yaşarsam diye içimi kemiren birşeyler var..bilemedim
ilk başlarda önemsemiyolar maalesef, hele ki devlet hastanesi..
ilk düşük normal kabul ediliyomuşnormali varmı bu işin ya.. yıllarca uğraş, tam mutluluğu yakaladım de düşük yap normal olsun.. hele bi ikinci düşüğü yap ondan sonra kontrol edilir diyolar resmen..
ilk başlarda önemsemiyolar maalesef, hele ki devlet hastanesi..
ilk düşük normal kabul ediliyomuşnormali varmı bu işin ya.. yıllarca uğraş, tam mutluluğu yakaladım de düşük yap normal olsun.. hele bi ikinci düşüğü yap ondan sonra kontrol edilir diyolar resmen.. [/QUOT
Her şeyin illa ki bir nedeni var. Bizim durumumuzun da bir açıklaması olmalı. Bu neden bizim başımıza geldi? Gerçekten sadece talihsizlik mi? Ne yazık ki tıpta üreme ve beyin alanında hala alınacak çok yol var. Bu yüzden sanırım kolaylarına geliyor. Oysa yaşayan için çok zor. Aynı şeyi yeniden yaşamak kolay mı? Bir kaç düşük sonrası araştırıldığını duyduğumda çok şaşırmıştım. Sanırım kendimizi hem bedenen hem ruhen olabildiğince "sağlıklı" tutabilmek dışında şu an yapabileceğimiz pek bir şey yok. Evet, bir yerde her şey nasip orası ayrı da, iyileştirilebilir bir şeyse boşuna ikinci kayıp çok acı bir durum.
Geçmiş olsun canım Allah tez zamanda hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin.
Benim hamileligimde hiç bulantı olmadı ama çok uykum oluyordu kalbi durduktan sonra ki süreçte uyku sorunum azalmıştı onun dışında hiç birşey anlamadım. Bende ilk kayıptan sonra tahlillerimi yaptırmak istedim devlet 2/3ten once karsilamiyor bu genel bir problem dediler ama yine de yaptirdim sorun çıkmadı ancak 2.hamileligim de sonlandı kalp atışını hiç görmedik.
Sağlıksız yumurta sağlıksız sperm olabilir dediler
Birde rahimde perde vardı o engellemiş olabilir dediler
tatlım çok geçmiş olsunkuzenim üç aylık kalp durmasıyla bebeğini kaybetmişti..doktor kalp durmasının iki sebebi olduğunu söylemiş..ya pıhtılaşma yada kromozomsal sıkıntı.o ikinci gebeliğinde 6 ay iğne kullandı bebeği sağlıkla geldi....doktorlar neden böyle normal görüyor bilmiyorum bence sen bazı araştırmalar yapıp öyle hamile kal.en azından kan pıhtılaşması varmı ona baktır..