ilk düşükten sonra gerek görmüyor doktorlar 2.den sonra araştırmak istiyorlar üniversite veya eğitim araştırma hastanelerinde yaptırabilirsiniz doktorunuzun ne diyeceği önemli isterse genetik test tabiki yaptırınGeçmiş olsun çok üzüldüm durumunuza. Ben de 1 ay kadar önce kürtaj oldum 23 haftalıktıBizim de genetik test yaptırmamız lazım nasıl oluyor nerede yaptırdınız bilgi verir misiniz
neyi vardı bebeğinizin doktorlar neden yaşamayacağını söylediTeşekkür ederimm şimdi yapılır mı ki covid19 var yayok kalbi durmadı ayrıntılı ultaronda sağlıksız olduğunu öğrendik yaşamaz dedi doktor 3 prof a daha göründük Anne karnında ölme ihtimali yüksek doğsa bile yaşama tutunamaz dediler daha büyümeden aldırmamızı önerdiler. Çok zor bi süreçti ama mecburen o şekilde yaptık. Allah kimseye yaşatmasın hayırlı sağlıklı evlatlarımız olur inşallah
geçmiş olsun fazla kan kaybı yaşamış olabilirsin bence doktora gözük bende düşük yaptım ama böyle olmamıştıCumartesi günü düşük yaptım. O günden beri 5 kez bayıldım ve bacaklarımda inanılmaz bir güçsüzlük var. Sık sık ayakta dururken dizlerim titremeye başlıyor. Merdiven çıkarken tekleyip dizimin üzerine düştüğüm oluyor. Benzer şeyler yaşayanlar oldu mu? Ne zaman geçti?
Dengem bozuldu ya. Duygularım karman çorman oldu. Durup dururken ağlama geliyor. Deli gibi yemek istiyorum sonra hiçbir şey yiyemiyorum önüme gelince.geçmiş olsun fazla kan kaybı yaşamış olabilirsin bence doktora gözük bende düşük yaptım ama böyle olmamıştı
benim psikolojm bozuldu istediğim bi bebekti bide dusuk yapınca aglıyorum halen sureklı bende aynı yemeden icmeden kesildm 5 kilo verdm cok zor rabbim kmseye yasatmasnDengem bozuldu ya. Duygularım karman çorman oldu. Durup dururken ağlama geliyor. Deli gibi yemek istiyorum sonra hiçbir şey yiyemiyorum önüme gelince.
çok geçmiş olsun bende iki bebeğimi kaybettim 9 ve 15 haftalık kalpleri durdu problem neymiş sizde ?Allah hepimize sağ salim evlatlarımıza kavuşmayı nasip etsin.
Benim de iki hamileliğim kayıpla sonuçlandı , ilki 7. Haftada ikincisi ikiz gebelikti 8. Haftada kalbi durdu diye sonlandırıldı. Şimdi hamileyim yine, bebek bekliyorum inşallahYaşayan anlıyor, bu süreçte “dert etme hamile kalabiliyorsun” diye teselli ettiler beni, elbette her dert yaşayana zor, ki hamile kalamamayı da 2 yıl yaşadım. Biri diğerinden daha kolay değildi.
Rabbim isteyen herkese nasip etsin, aratmasın.
Başlığa göz attım da, genetik test için 2-3 düşük olması gerekiyor yazılmış. Bana da öyle söyledi dr ama direttim ilk düşükten sonra, kesinlikle yaptıracağım diye. Yaptırdım da, hem özel de ( pişmanım gereksiz yere para vermişim) hem de tıp fakültesinde yaptırdım. Özel de sadece benden kan almışlardı tıp fakültesid daha detaylı baktı. Eğer genetiğe başvurduğunuzda yapmazlarsa genetik bölğmünde bir hocadan özel muayene isteyin, 100-150 tl arası. Anamnez verin derdiniz anlatın o zaman iletişim kurabildiğiniz için yapıyorlar. Özel de 2000 tl civarı tutuyor.
. İlk düşük olabilir diyor dr lar ama acısını yaşayan bilir. Bi problem varsa en baştan bilmek en iyisi. Ben ilkinden sonra problemin ne olduğunu öğrendiğim halde doğru tedaviyi bulana dek bir kez daha kayıp yaşadım.
çok geçmiş olsun bende iki bebeğimi kaybettim 9 ve 15 haftalık kalpleri durdu problem neymiş sizde ?
hangi genleriniz de var acaba ? bende de var ama doktor önemli değil diyip duruyor ve ben bebeklerimi bu yüzden mi kaybediyorum diye düşünmekten delirme noktasına geldim artıksize de geçmiş olsun, ben de kan pıhtılaşması varmış, iğne ve aspirin kullanıyorum.
hangi genleriniz de var acaba ? bende de var ama doktor önemli değil diyip duruyor ve ben bebeklerimi bu yüzden mi kaybediyorum diye düşünmekten delirme noktasına geldim artık
Merhaba, yorumlarınıza denk geldim ve kendimi size benzettim öncelikle kayıplarınıza cok üzüldm cennette şefaatcnz olsın, benim de ıkı tane kaybım var biri06 haftalık diger 9+5 haftalık benim de mthfr 1298c heterezigot ilk kürtajdn sonra ögrendum doktorum gereksiz, önemsiz gördüğü ıcın iğne vermedi coraspın yeterli dedı ve ben maalesef ikinci bebegimi kaybettim bana kromozomsal oldugunu soyledı bebek genetik incelemeye gitti sonucu normal geldi anormallik yok hani kürtajdn 3 ay gecrı ve ben doktor arayışına girdim 1 devlet 2 özel doktora gittim devletteki önemsemedi folik asit kullan dedı, ıkı özel bir kayıp varsa ve bütün testler temizse kayıpların nedeni heterezigot olan gendır dediler bebege protein gecısı esnasında tıkanma olur ve bebek beslenemez dediler o kadar mantıklı geldi ki bende gelecek ay tekrar bebek ıcın ugrasacagm ve ıgne baslanacak ınsallah saglıcakla kucagımıza alırızhangi genleriniz de var acaba ? bende de var ama doktor önemli değil diyip duruyor ve ben bebeklerimi bu yüzden mi kaybediyorum diye düşünmekten delirme noktasına geldim artık
kan pıhtılasması mı var ? olupta nasıl onemli değil diyor doktorun anlamış değilim tabi pıhtılasmadan dolayı kaybediyosun belkide doktorunu değiş bence başka doktor araştırhangi genleriniz de var acaba ? bende de var ama doktor önemli değil diyip duruyor ve ben bebeklerimi bu yüzden mi kaybediyorum diye düşünmekten delirme noktasına geldim artık
8-9 doktora gittim... genetik doktoru,perinatolog,kadın doğum hepsi bu pıhtılaşmanın önemli olmadığını düşüğe sebep olmayacağını söylüyor... mthfr c677 ve pai genim heterezigot çıktı...kan pıhtılasması mı var ? olupta nasıl onemli değil diyor doktorun anlamış değilim tabi pıhtılasmadan dolayı kaybediyosun belkide doktorunu değiş bence başka doktor araştır
Allahım yardımcımız olsun... benim pıhtılaşma testimde mthfr c677 ve pai genlerim heterezigot çıktı ama doktorlar bu düşüğe sebep olmadı diyip sağlıklı değil tekrar dene diyip duruyor... bilmiyorlar ki acısı çok kötüMerhaba, yorumlarınıza denk geldim ve kendimi size benzettim öncelikle kayıplarınıza cok üzüldm cennette şefaatcnz olsın, benim de ıkı tane kaybım var biri06 haftalık diger 9+5 haftalık benim de mthfr 1298c heterezigot ilk kürtajdn sonra ögrendum doktorum gereksiz, önemsiz gördüğü ıcın iğne vermedi coraspın yeterli dedı ve ben maalesef ikinci bebegimi kaybettim bana kromozomsal oldugunu soyledı bebek genetik incelemeye gitti sonucu normal geldi anormallik yok hani kürtajdn 3 ay gecrı ve ben doktor arayışına girdim 1 devlet 2 özel doktora gittim devletteki önemsemedi folik asit kullan dedı, ıkı özel bir kayıp varsa ve bütün testler temizse kayıpların nedeni heterezigot olan gendır dediler bebege protein gecısı esnasında tıkanma olur ve bebek beslenemez dediler o kadar mantıklı geldi ki bende gelecek ay tekrar bebek ıcın ugrasacagm ve ıgne baslanacak ınsallah saglıcakla kucagımıza alırız
8 9 doktora gittim canım hepsi aynı şeyi söylüyor... ve ben her kaybımda daha da tükeniyorum... ne yapacağımı artık inan bilmiyorum tıbbi genetik, perinatolog, kadın doğum hepsi aynı şeyi söylüyorFaktör 2 ve faktör 5 heterozigot
Paı heterozigot. Diğerleri normal.
Heterizgot diye bana da önemli değil dediler baştan. Sonra gittiğim perinatolog ve romatolog f2 ve f5 in ciddi pıhtılaşma yapacağını (hele de birlikteyse) söyledi. Paı ise ayrı bir sendrommuş AFS diye. Bunn için ilk 3 ay bağışıklık sistemimi baskılayan ayrı bir ilaç kullandım. Bağışıklık sistemi bebeğe zarar vermesin diye. Tek drla kalmamanızı tavsiye ederim ben.
Bende de mthfr c677t heterozigot mutasyon var, ilk gebeligimde gelisim durdu sagliksiz gebeliktir dediler, bu gende heterozigot mutasyonun tek başına anlamı olmaz faktor 2 ve 5 onemli dediler... pai icin de anlami yok dediler ben baktirmadimAllahım yardımcımız olsun... benim pıhtılaşma testimde mthfr c677 ve pai genlerim heterezigot çıktı ama doktorlar bu düşüğe sebep olmadı diyip sağlıklı değil tekrar dene diyip duruyor... bilmiyorlar ki acısı çok kötü
Gittiğim doktor bana ilk gebelikten sonra teste bole gerek kalmadan riske atmamak ıcn bile verırım dedı doktorları gercekren anlamıyorum devlet hastanesindeki doktor da ıgneye gerej yok dedı gittiğim ıkı ozel doktor kesinlikle iğne dedı ınsallah ıyı bir doktor bulabilirsinizAllahım yardımcımız olsun... benim pıhtılaşma testimde mthfr c677 ve pai genlerim heterezigot çıktı ama doktorlar bu düşüğe sebep olmadı diyip sağlıklı değil tekrar dene diyip duruyor... bilmiyorlar ki acısı çok kötü
Bana da oyle dedı kendi doktorum 3 ay korudum son kürtajımfan sonra bir devlet ıkı özel olmak üzere 3 doktora gittim ıkı ozel doktor kesinlikle tartısmasız ıgne dedı dıger tüm testlerin de sıkıntı yok ve kayıpların nedeni bu dedıBende de mthfr c677t heterozigot mutasyon var, ilk gebeligimde gelisim durdu sagliksiz gebeliktir dediler, bu gende heterozigot mutasyonun tek başına anlamı olmaz faktor 2 ve 5 onemli dediler... pai icin de anlami yok dediler ben baktirmadim
Insallah bir daha yasamazsin, yaşamayız canımBana da oyle dedı kendi doktorum 3 ay korudum son kürtajımfan sonra bir devlet ıkı özel olmak üzere 3 doktora gittim ıkı ozel doktor kesinlikle tartısmasız ıgne dedı dıger tüm testlerin de sıkıntı yok ve kayıpların nedeni bu dedı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?