• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Düşük ve Kürtajdan sonra Hamileliğe Hazırlık

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Teşekkür ederim kızlar Bir kaç gündür takip ediyordum sizi. Bazen bir cümleniz yüreğime dokundu. Bazen bir sözünüz umut oldu. Alışacağım göz yaşlarım kuruyacak. Rabbim sabrını verecek inşallah.
Allah'ım bizlerin acısını dindir. Bizlere sağlıklı evlatlar nasip et. Kucağımıza boş bırakma Allah'ım. Amin 🤲

Benim bir hafta oldu kürtaj olalı. 11+2 haftalıktı. Kalbi durmuş bebeğimin. Toparlanamıyorum. Sürekli düşükle ilgili birşeyler okuyorum. Aklımda hep bebeğim var. Buzdolabını açıyorum mesela sütlaç görüyorum. Ben bunu hamileyken yapmıştım diye ağlamaya başlıyorum. Yada süt görüyorum ben bu şişeyi hamileyken içmeye başlamıştım diyorum. Çamaşır atıcam makineye bir kıyafetimi görüyorum ben bunu hamileyken giymiştim diyorum yine ağlama krizleri. Ne yapacağımı bilemiyorum. Toparlanmak istiyorum dua ediyorum çabalıyorum ama içimdeki ateş sönmüyor. Gün sayıyorum hala. Bebeğim yaşasaydı şu kadar olacaktı diye. Rabbimden geldi biliyorum. Sabretmem lazım biliyorum. Ama elimde değil içim cayır cayır yanıyor. Nasıl toparlanıcam ne yapıcam bilmiyorum.
Canım 17 ocakta kürtaj oldum. Kalbi durduğu için. Hala ağlıyorum. Hala içim acıyor. Hele bu anneler günü nedeniyle ekranda, ne bilim nette her yerde çocuk bebek resimleri daha da fazlalaştı...acım, acın, tüm kaybedenlerin acısı diner mi hiç bilmiyorum.. 3 ayı geçti kaybedeli ama benim acım henüz dinmedi...
Allah yardımcın olsun, başın sağolsun...

Canım 17 ocakta kürtaj oldum. Kalbi durduğu için. Hala ağlıyorum. Hala içim acıyor. Hele bu anneler günü nedeniyle ekranda, ne bilim nette her yerde çocuk bebek resimleri daha da fazlalaştı...acım, acın, tüm kaybedenlerin acısı diner mi hiç bilmiyorum.. 3 ayı geçti kaybedeli ama benim acım henüz dinmedi...
Allah yardımcın olsun, başın sağolsun...
Az önce televizyondaki reklamlar yüzünden sinirlerim bozuldu. Hem kendim için hem çocuk hasretiyle sınanan anneler için, hem annesini kaybeden çocuklar için ağladım. Katlanılacak boyutta değil. Kapattım izlemiyorum.

Acımız tarifsiz. Öyle alışmıştım ki bebeğime kocaman bir boşluktayım şimdi. Yapacak bişey bulamıyorum oyalayamıyorum kendimi. Tek dayandığım dua. Rabbime sığındım bekliyorum.

Rabbim sana da sabır versin. Dayanma gücü versin. Hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah 🤲

Az önce televizyondaki reklamlar yüzünden sinirlerim bozuldu. Hem kendim için hem çocuk hasretiyle sınanan anneler için, hem annesini kaybeden çocuklar için ağladım. Katlanılacak boyutta değil. Kapattım izlemiyorum.

Acımız tarifsiz. Öyle alışmıştım ki bebeğime kocaman bir boşluktayım şimdi. Yapacak bişey bulamıyorum oyalayamıyorum kendimi. Tek dayandığım dua. Rabbime sığındım bekliyorum.

Rabbim sana da sabır versin. Dayanma gücü versin. Hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah 🤲
Sağol canım hepimize dayanma gücü versin. Hayırlı sağlıklı evlat versin..
Ben Allahıma, eşime ve aileme sığındım. Eşimde evlat keybetti. O benim yüzümden acısını yaşayamadı bile...
En ufak birşey hatırlamana neden oluyor...
Bol bol dua et canım... İçine ferahlık veriyor..

Rabbim sabır versin canım benim bu 2. kaybım çok zor hamile görmeye bebek görmeye bile tahammülüm yok hatta kimseyle konuşmak bile istemiyorum ama mecburen hayata devam ediyoruz. Acısı geçmiyor ama zamanla hafifleyecek inşallah
Bende aynı durumdayım 2 yavrumu da kaybettim.... Ne hamile görmek ne bebek görmek istemiyorum sonra da kendime kızıyorum niye böyle düşünüyorum Allah isteyen herkese nasip etsin diyorum sonra yeniden ağlama krizleri... 3 ay oldu ikinci yavrumu kaybedeli.. anneler günüydü dün bütün günüm ağlamakla geçti... ilk bebeğim yaşasaydı şimdi bende anne olmuş olacaktım diye diye geçti günüm... Allah hepimizin yardımcısı olsun o kadar zor ki...

kızlar bir şey soracağım size şubat ayında normal doğum ve kürtaj oldum 15 haftalık yavrumu kaybettiğim için 3 aydır korunuyoruz eşimle rahim filmi çektirecektik bu ay malum hem sokağa çıkma yasakları hem virüs derken haziran da çektirip temmuz gibi korunmayı bırakalım diyoruz ama bilmiyorum bir yandan bebeği çok istiyorum bir yandan virüs var ne yapacağımızı bilmiyorum psikolojimizde çok kötü bizim 2 kaybımız oldu ne dersiniz biraz daha beklemeli miyim ? hiçbir şeye karar veremiyorum artık sizlerle aynı şeyleri yaşamışız beni en iyi sizler anlarsınız yaşım 29 :(

kızlar bir şey soracağım size şubat ayında normal doğum ve kürtaj oldum 15 haftalık yavrumu kaybettiğim için 3 aydır korunuyoruz eşimle rahim filmi çektirecektik bu ay malum hem sokağa çıkma yasakları hem virüs derken haziran da çektirip temmuz gibi korunmayı bırakalım diyoruz ama bilmiyorum bir yandan bebeği çok istiyorum bir yandan virüs var ne yapacağımızı bilmiyorum psikolojimizde çok kötü bizim 2 kaybımız oldu ne dersiniz biraz daha beklemeli miyim ? hiçbir şeye karar veremiyorum artık sizlerle aynı şeyleri yaşamışız beni en iyi sizler anlarsınız yaşım 29 :KK43:

Yaşın beklemek için müsait. Bir iki aydan bişey olmaz. Riske atma. Bekle rahim filmini çektir. Sonucunu al ona göre hareket et bence. Hem iki kaybın var doktor başka testlerde yapar diye düşünüyorum.
Bende düşük yaptım. Rabbim bir daha yaşatmasın. Çok zor😪
En hayırlı zamanda bebeğine kavuşursun inşallah 🤲

Yaşın beklemek için müsait. Bir iki aydan bişey olmaz. Riske atma. Bekle rahim filmini çektir. Sonucunu al ona göre hareket et bence. Hem iki kaybın var doktor başka testlerde yapar diye düşünüyorum.
Bende düşük yaptım. Rabbim bir daha yaşatmasın. Çok zor😪
En hayırlı zamanda bebeğine kavuşursun inşallah 🤲
Çok kötüyüm bugünlerde... sanırım dünki anneler günü yüzünden... hemen akıyor gözyaşlarım diğer testler yapıldı ama doktorun istediği rahim filmini çektiremedim henüz... çok sağolun rabbim hiçkimseye yaşatmasın o kadar zor o kadar kötü bir şey ki... kelimeler düğümleniyor ne diyeceğimi bilemiyorum inşallah en hayırlı zamanda sağlıkla yavrularımıza kavuşuruz... haklısın bir iki aydan bir şey olmaz ama işte o kadar istiyorum ki bir bebek görsem hemen hayallere dalıyorum... biraz daha durayım biraz kafamı toparlayayım diyorum sonra da bebek istiyorum diyorum ne yapacağımı inan bilmiyorum...

Çok kötüyüm bugünlerde... sanırım dünki anneler günü yüzünden... hemen akıyor gözyaşlarım diğer testler yapıldı ama doktorun istediği rahim filmini çektiremedim henüz... çok sağolun rabbim hiçkimseye yaşatmasın o kadar zor o kadar kötü bir şey ki... kelimeler düğümleniyor ne diyeceğimi bilemiyorum inşallah en hayırlı zamanda sağlıkla yavrularımıza kavuşuruz... haklısın bir iki aydan bir şey olmaz ama işte o kadar istiyorum ki bir bebek görsem hemen hayallere dalıyorum... biraz daha durayım biraz kafamı toparlayayım diyorum sonra da bebek istiyorum diyorum ne yapacağımı inan bilmiyorum...
Canım yasında birsey yok ben senden cok daha buyugum ilk bebegimi kaybettim ama doktorun dedigini uyguladim, rahim filmi cektirene kadar korun bence

Canım yasında birsey yok ben senden cok daha buyugum ilk bebegimi kaybettim ama doktorun dedigini uyguladim, rahim filmi cektirene kadar korun bence
yaşımla alakalı bi sorun evet canım... bu ay 3. adetimi oldum ama gidip rahim filmini çektirmeye korkuyorum... haziran da 4. adetimde çektirip temmuz ayında korunmayı bırakayım diyorum hem biraz psikolojik olarak da toparlanırız eşimle birlikte ama bilmiyorum işte bir yanımda çok ama çok bebek istiyor ne yapacağım ben :( rahim filmini çektirmeden korunmayı bırakmam canım zaten... hani gebeliği ertelesem mi şuan ona karar veremiyorum :(

yaşımla alakalı bi sorun evet canım... bu ay 3. adetimi oldum ama gidip rahim filmini çektirmeye korkuyorum... haziran da 4. adetimde çektirip temmuz ayında korunmayı bırakayım diyorum hem biraz psikolojik olarak da toparlanırız eşimle birlikte ama bilmiyorum işte bir yanımda çok ama çok bebek istiyor ne yapacağım ben :KK43: rahim filmini çektirmeden korunmayı bırakmam canım zaten... hani gebeliği ertelesem mi şuan ona karar veremiyorum :KK43:
Şimdi anladım temmuza daha 2 ay var eğer kendini psikolojik olarak iyi hissedersen bırakırsın canım, ben bir ay önce acaba deneyebilecek miyim diyordum ama bu ay korunmadım, 2 ay uzun bir süre böyle durumlarda, hislerin fikirlerin değişebilir, hakkında hayırlısı olsun acını derinden hissediyorum

Şimdi anladım temmuza daha 2 ay var eğer kendini psikolojik olarak iyi hissedersen bırakırsın canım, ben bir ay önce acaba deneyebilecek miyim diyordum ama bu ay korunmadım, 2 ay uzun bir süre böyle durumlarda, hislerin fikirlerin değişebilir, hakkında hayırlısı olsun acını derinden hissediyorum
acımı derinden hissettiğini biliyorum, başkasından hiç tanımadığım birinin düşük yaptığını öğrendiğimde kendimi tutamayıp ağlıyorum... ilk bebeğim 9 haftalıktı kaybettiğimde ikincisi ise 15 haftalıktı cinsiyetini bile öğrenmiştim... onun kaybı beni daha çok sarstı bugün başka düşünüyorum yarın başka o yüzden sizlere sormak istedim... sizler daha iyi anlarsınız çünkü... keşke bunları hiç yaşamasaydık ama nasip işte vardır rabbimin bir bildiği....

Merhaba kızlar öncelikle hepinize çok geçmiş olsun rabbim cümlemize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. Bende 23 ocakta kürtaj olmuştm 2 ay korundum. İlk hamileligimdede 6 cm kistim vardı. Son 1 aydırda sol kasığımda bastırınca ve üşütttğün zamanlarda ki kasklarda ağrı gibi ağrılarım oluyodu ara ara. Tekrar kontrole gittim kist 6.5 cm olmuş o ağrı yapıyomuş farklı herhangi bi sorun yok dedi. Yasmin mi ne bi doğum kontrol hapı verdi. Napıcağımı bilemedim soğan kürüne başladım hemen ilaç kullanmak istemedim. Bunun bi sıkıntısı olabilir mi yardımcı olur musunuz?

Merhaba kızlar öncelikle hepinize çok geçmiş olsun rabbim cümlemize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. Bende 23 ocakta kürtaj olmuştm 2 ay korundum. İlk hamileligimdede 6 cm kistim vardı. Son 1 aydırda sol kasığımda bastırınca ve üşütttğün zamanlarda ki kasklarda ağrı gibi ağrılarım oluyodu ara ara. Tekrar kontrole gittim kist 6.5 cm olmuş o ağrı yapıyomuş farklı herhangi bi sorun yok dedi. Yasmin mi ne bi doğum kontrol hapı verdi. Napıcağımı bilemedim soğan kürüne başladım hemen ilaç kullanmak istemedim. Bunun bi sıkıntısı olabilir mi yardımcı olur musunuz?
Gecmis olsun canım bilgim yok ama bence doktorunu dinlemelisin.ileride daha kotu sonuclar olmasin.Baska bir cozumu olsa ilac yazmazdi bence

Amin cümlemize... Eşim ve kendime yaptırdık çok şükür temiz çıktı pıhtılaşma testi de yaptırdık onda mthfr c677 heterezigot ve pai heterezigot çıktı ama bu pıhtılaşmanın da çok önemli olmadığını söyledi doktorlar ne yapacağım nasıl dayanacağım inanın bilmiyorum :(
Geçmiş olsun çok üzüldüm durumunuza. Ben de 1 ay kadar önce kürtaj oldum 23 haftalıktı🥺 Bizim de genetik test yaptırmamız lazım nasıl oluyor nerede yaptırdınız bilgi verir misiniz

Geçmiş olsun çok üzüldüm durumunuza. Ben de 1 ay kadar önce kürtaj oldum 23 haftalıktı🥺 Bizim de genetik test yaptırmamız lazım nasıl oluyor nerede yaptırdınız bilgi verir misiniz
bulunduğun yerde bi üni hastanesinden tıbbi genetik bölümünden randevu al gittiğinde 2/3 dusugun oldugnu söyle yoksa test yapmıyolar kan veriyosun sonuclar biraz uzun sürede çıkıyo bende yeni verdim kan tahlili bekliyorum sonucu baya buyukmus bebeginz kalbi mi durdu 😢

bulunduğun yerde bi üni hastanesinden tıbbi genetik bölümünden randevu al gittiğinde 2/3 dusugun oldugnu söyle yoksa test yapmıyolar kan veriyosun sonuclar biraz uzun sürede çıkıyo bende yeni verdim kan tahlili bekliyorum sonucu baya buyukmus bebeginz kalbi mi durdu 😢
Sizle aynı zaman hamileydik kasım annelerinde. Sizde mi kürtaj oldunuz?

Teşekkür ederimm şimdi yapılır mı ki covid19 var ya😕 yok kalbi durmadı ayrıntılı ultaronda sağlıksız olduğunu öğrendik yaşamaz dedi doktor 3 prof a daha göründük Anne karnında ölme ihtimali yüksek doğsa bile yaşama tutunamaz dediler daha büyümeden aldırmamızı önerdiler. Çok zor bi süreçti ama mecburen o şekilde yaptık. Allah kimseye yaşatmasın hayırlı sağlıklı evlatlarımız olur inşallah

Teşekkür ederimm şimdi yapılır mı ki covid19 var ya😕 yok kalbi durmadı ayrıntılı ultaronda sağlıksız olduğunu öğrendik yaşamaz dedi doktor 3 prof a daha göründük Anne karnında ölme ihtimali yüksek doğsa bile yaşama tutunamaz dediler daha büyümeden aldırmamızı önerdiler. Çok zor bi süreçti ama mecburen o şekilde yaptık. Allah kimseye yaşatmasın hayırlı sağlıklı evlatlarımız olur inşallah
cok zor anlıyorum seni suan sabah ezanı okunuyo dua ediyorumm hep 😢 saglıklısını versin rabbim herseyden önemlisi o😥 coronadan dolayı korkma git kan ver önlemini alarak alıyolar kan

Back