• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Düşük ve Kürtajdan sonra Hamileliğe Hazırlık

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
8 9 doktora gittim canım hepsi aynı şeyi söylüyor... ve ben her kaybımda daha da tükeniyorum... ne yapacağımı artık inan bilmiyorum tıbbi genetik, perinatolog, kadın doğum hepsi aynı şeyi söylüyor :( :( :(

Anladım, Rabbim yardımcımız olsun, Tez zamanda sağlıkla kavuşun bebeğinize inşallah...

Bende de mthfr c677t heterozigot mutasyon var, ilk gebeligimde gelisim durdu sagliksiz gebeliktir dediler, bu gende heterozigot mutasyonun tek başına anlamı olmaz faktor 2 ve 5 onemli dediler... pai icin de anlami yok dediler ben baktirmadim
anladığım kadarıyla aynı genlerimizde mutasyon var... bana da aynısını dediler sağlıksız gebelik tekrar dene... inan artık tekrar denemeye korkuyorum... her gece ağlayarak uyanıyorum...

anladığım kadarıyla aynı genlerimizde mutasyon var... bana da aynısını dediler sağlıksız gebelik tekrar dene... inan artık tekrar denemeye korkuyorum... her gece ağlayarak uyanıyorum...
Yok bende pai genine bakılmadı canım, var mi yok mu bilmiyorum ama anlamı yok düşükle ilgisi kanitlanmamis baktirmana gerek yok demisti doktorum

Yok bende pai genine bakılmadı canım, var mi yok mu bilmiyorum ama anlamı yok düşükle ilgisi kanitlanmamis baktirmana gerek yok demisti doktorum
benim 2 kaybım var canım... doktor pıhtılaşma ve genetik test istedi genetik testimiz temiz çıktı eşimle birlikte yaptırdık bende ise 2 gende heterezigot çıktı işte...

benim 2 kaybım var canım... doktor pıhtılaşma ve genetik test istedi genetik testimiz temiz çıktı eşimle birlikte yaptırdık bende ise 2 gende heterezigot çıktı işte...
Ikinci gebelikte aspirin veya igne kullanmis miydin

ikinci gebelik o kadar sıkıntılıydı ki... kese başta çok küçük kalmıştı ve beta değerlerim iki katı hiç yükselmedi 8 9 doktora gittim hepsi gebeliğin gelişmeyeceğini düşeceğini söyledi 9. haftada ise doktorumu değiştirdim ve o iğne verdi... 15 haftalıkken öldüğünü öğrendim zaten... rahim filmi de çekilemedim daha kısmet ederse rabbim haziran da çektireceğim 4 aydır korunuyoruz... böyle işte hikayem.. ilk gebeliğimde de 9. hafta da kaybettim minik melek yavrumu...

ikinci gebelik o kadar sıkıntılıydı ki... kese başta çok küçük kalmıştı ve beta değerlerim iki katı hiç yükselmedi 8 9 doktora gittim hepsi gebeliğin gelişmeyeceğini düşeceğini söyledi 9. haftada ise doktorumu değiştirdim ve o iğne verdi... 15 haftalıkken öldüğünü öğrendim zaten... rahim filmi de çekilemedim daha kısmet ederse rabbim haziran da çektireceğim 4 aydır korunuyoruz... böyle işte hikayem.. ilk gebeliğimde de 9. hafta da kaybettim minik melek yavrumu...
Başın sağolsun çok üzücü :KK43: Allah cennette kavuştursun sizi insallah 🤲

Allah razı olsun.. teşekkür ederim.. sizin durumunuz nedir ?
Benim baslarda beta hcg gayet duzgun artmasina ragmen ultrasona gittigimde gebelik haftasi geri cikti sonraki kontrolde de geri cikti, sonra da gelisimi durmus kalp atisi yok dedi...kalp atisina benzer birsey gormustuk ama duyamamistik bence o kalp atisi da degildi..Sagliksiz gebeliktir vucut boyle sonlandiriyor ilk gebeliklerde zaten cok gorulur dedi.8. Hafta diye gittim 6. Haftada kalmıştı.testi kendi istegimle yaptirdim, esimin ve benim kromozom analizinde birsey cikmadi, bebegin patolojisi normal gebelik kalintisi olarak geldi, bir genimde tasiyicilik cikti diger butun testler normal cikti yani romatizma testlerine kadar yaptirdik...su anda 5 haftalik gebeligim var aspirin progestan ve yuksek dozdan folik asit kullaniyorum, Allahim bir daha yasatmasin o aciyi insallah 🤲

Benim baslarda beta hcg gayet duzgun artmasina ragmen ultrasona gittigimde gebelik haftasi geri cikti sonraki kontrolde de geri cikti, sonra da gelisimi durmus kalp atisi yok dedi...kalp atisina benzer birsey gormustuk ama duyamamistik bence o kalp atisi da degildi..Sagliksiz gebeliktir vucut boyle sonlandiriyor ilk gebeliklerde zaten cok gorulur dedi.8. Hafta diye gittim 6. Haftada kalmıştı.testi kendi istegimle yaptirdim, esimin ve benim kromozom analizinde birsey cikmadi, bebegin patolojisi normal gebelik kalintisi olarak geldi, bir genimde tasiyicilik cikti diger butun testler normal cikti yani romatizma testlerine kadar yaptirdik...su anda 5 haftalik gebeligim var aspirin progestan ve yuksek dozdan folik asit kullaniyorum, Allahim bir daha yasatmasin o aciyi insallah 🤲
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım çok sevindim... inşallah bir daha yaşamayız romatizma testlerini falan bende yaptırdım sadece rahim filmim kaldı

Gittiğim doktor bana ilk gebelikten sonra teste bole gerek kalmadan riske atmamak ıcn bile verırım dedı doktorları gercekren anlamıyorum devlet hastanesindeki doktor da ıgneye gerej yok dedı gittiğim ıkı ozel doktor kesinlikle iğne dedı ınsallah ıyı bir doktor bulabilirsiniz
Benim de mthfr 1298c homozigot sadece. 4. transferde tüp bebekte gebelik elde ettim. 7 artı 4 te kalbimin durduğını öğrendim. hakbuki göbektrn kan sulandırıcı oldum. coraspin içiyordum.estrofem de aldım.kalçadan da prohestan oldum .ama kalbi durdu ve kürtaj oldum 3 ay önce. iğne olduğum halde öldü bebeğim.örnek olsun diye paylaşmak istedim

Merhaba kızlar öncelikle hepinize çok geçmiş olsun rabbim cümlemize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. Bende 23 ocakta kürtaj olmuştm 2 ay korundum. İlk hamileligimdede 6 cm kistim vardı. Son 1 aydırda sol kasığımda bastırınca ve üşütttğün zamanlarda ki kasklarda ağrı gibi ağrılarım oluyodu ara ara. Tekrar kontrole gittim kist 6.5 cm olmuş o ağrı yapıyomuş farklı herhangi bi sorun yok dedi. Yasmin mi ne bi doğum kontrol hapı verdi. Napıcağımı bilemedim soğan kürüne başladım hemen ilaç kullanmak istemedim. Bunun bi sıkıntısı olabilir mi yardımcı olur musunuz?
bende de kist vardı .yasmin kullandım gitti.

Banada yasmin verdi bi daha görünücem bakalım ona göre başlycam tedaviye. Rabbim hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eylesin inşallah

Merhaba hanımlar bende şubat ayında hamile kalmıştım kalp atışını normal devlet hastanesine gittiğimde doktorum göstermişti görüntü olarak pıt pıt atıyordu benim çok kusmalarım oldu doktorum bana prilam vermişti o zamanlar 5 haftalıktım eğer iyi gelmezse gel 1 hafta yatış yapalım gelişim ayları çünkü demişti. Hap bana iyi geldi 2 hafta sonra gitmem gerekiyordu ben gitmedim virüsten dolayı 3 hafta sonra başka özel doktora randevu aldım bir baktık 3 aylık kesem var ama içinde bebek yok gelişemediği için almak zorunda kaldılar. Doktorum ilk gebelik olduğu için alttan ve üsten ilk olarak hap verdi sancı ile kanamanın gelip daha sonra kürtajla aldılar. 1 hafta sonra kontrole gittim kan pıhtısı kalmış bu sefer vakumla tekrar aldılar anestezi yaparak doktorum 3 ay korunmamı söyledi. Acaba 3 ay sonrası hemen hamile kalabilir miyim bilgisi olan paylaşabilir mii 1. 5 ayım geçtii

İlk kürtaj dan sonra doktorum bana orayı yara gibi düşün oradan bisey koparttık yara nasıl ilk önce kanar daha sonra iyileşirken irin olur sulanır orası da oyle demısti bu bende ıkı ay sürdü korundm zaten o zamanlarda daha sonra 3. Ayım da kesildi 4. Ayında yeniden hamile kaldım 😊 cabuk hamile kalıyorum ama iste ınsallah saglıklı gebelikler nasıp ederi Rabbim herkese

Merhaba hanımlar bende şubat ayında hamile kalmıştım kalp atışını normal devlet hastanesine gittiğimde doktorum göstermişti görüntü olarak pıt pıt atıyordu benim çok kusmalarım oldu doktorum bana prilam vermişti o zamanlar 5 haftalıktım eğer iyi gelmezse gel 1 hafta yatış yapalım gelişim ayları çünkü demişti. Hap bana iyi geldi 2 hafta sonra gitmem gerekiyordu ben gitmedim virüsten dolayı 3 hafta sonra başka özel doktora randevu aldım bir baktık 3 aylık kesem var ama içinde bebek yok gelişemediği için almak zorunda kaldılar. Doktorum ilk gebelik olduğu için alttan ve üsten ilk olarak hap verdi sancı ile kanamanın gelip daha sonra kürtajla aldılar. 1 hafta sonra kontrole gittim kan pıhtısı kalmış bu sefer vakumla tekrar aldılar anestezi yaparak doktorum 3 ay korunmamı söyledi. Acaba 3 ay sonrası hemen hamile kalabilir miyim bilgisi olan paylaşabilir mii 1. 5 ayım geçtii ilk adetimi oldum ama kahverengi akıntı olarak oldum 7 gün boyunca

Merhaba hanımlar bende şubat ayında hamile kalmıştım kalp atışını normal devlet hastanesine gittiğimde doktorum göstermişti görüntü olarak pıt pıt atıyordu benim çok kusmalarım oldu doktorum bana prilam vermişti o zamanlar 5 haftalıktım eğer iyi gelmezse gel 1 hafta yatış yapalım gelişim ayları çünkü demişti. Hap bana iyi geldi 2 hafta sonra gitmem gerekiyordu ben gitmedim virüsten dolayı 3 hafta sonra başka özel doktora randevu aldım bir baktık 3 aylık kesem var ama içinde bebek yok gelişemediği için almak zorunda kaldılar. Doktorum ilk gebelik olduğu için alttan ve üsten ilk olarak hap verdi sancı ile kanamanın gelip daha sonra kürtajla aldılar. 1 hafta sonra kontrole gittim kan pıhtısı kalmış bu sefer vakumla tekrar aldılar anestezi yaparak doktorum 3 ay korunmamı söyledi. Acaba 3 ay sonrası hemen hamile kalabilir miyim bilgisi olan paylaşabilir mii 1. 5 ayım geçtii
Kalabilirsin canım eğer Allah nasip ettiyse kalanlar var

Gecmis olsun canım, sana tavsiyem doktorunu dinlemen 3 ay dediyse 3 ay bekle bence. Bana doktorum 2 adet korun yeterli dedi 2 adet sonrasi gebe kaldım onu da kaybettim..Cabuk olmasinin anlami yok saglikli olmasi önemli

Gecmis olsun canım, sana tavsiyem doktorunu dinlemen 3 ay dediyse 3 ay bekle bence. Bana doktorum 2 adet korun yeterli dedi 2 adet sonrasi gebe kaldım onu da kaybettim..Cabuk olmasinin anlami yok saglikli olmasi önemli

Evet öyle tabiki.. Ama bu insanlar hep işte ne zaman olacak diyip baskı yapıyorlar psikolojikman çöküyorsun.. Şimdi bende çok istiyorum Rabbim inşaAllah tez zamanda kucağımıza almamızı nasip etsin bizlere

Evet öyle tabiki.. Ama bu insanlar hep işte ne zaman olacak diyip baskı yapıyorlar psikolojikman çöküyorsun.. Şimdi bende çok istiyorum Rabbim inşaAllah tez zamanda kucağımıza almamızı nasip etsin bizlere
Amin inşallah... Insanlara kulağını tıka kimseyi ciddiye alma yoksa işimiz çok zor. Bu acıyı çekmeyen anlamaz o yüzden boş boş konuşurlar, senin ne kadar incinecegini kimse dusunmez sen kendini düşün sadece

Back